Пропаганда.

Страница 2 от 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

Go down

Re: Пропаганда.

Писане  remsist on Пет Ное 27, 2009 8:44 pm

partizanin написа:Според мен можем да вземем много добър пример от сайта на КПРФ. На главната страничка има последните новини, но най-важното има ясно изявното мнение на партията по наболели обществени проблеми. Освен това редовно се провеждат акции, внасят се законопроекти в парламента. Последното ние разбира се не можем да направим, но аз лично предлагам да направим така, че главната страница да се ъпдейтва по-често, на нея да се постват както новини, така и позицията на "23 септември" относно последните политсъбития, да има хумористичен раздел, културен раздел и т.н. въобще да направим сайта интересен за широк кръг хора, стига разбира се да не противоречим на законите на Марксизъм-Лениинизма. След това можем във форумите на други, по-известни сайтове да се включваме в интересни дискусии по обществени проблеми (като например "Кремиковци", стачката в "БДЖ", предстоящите лекарски стачки и т.н.) В хода на дискусията постваме един линк към нашия сайт, и ако той е достатъчно интересен, трупаме все-повече и повече редовни посетители. А всеки редовен посетител, дори и да не е комунист, стига да е прогресивно мислещ е наш потенциален последовател. Също така е хубаво и по-често да провеждаме акции по улиците, но тук не съм запознат с това колко човека биха се включили, затова на този етап това си остава само един хубав план.

Виж сега. Предложението ти е много конструктивно, но към момента може да се реализира не толкова на сайта, колкото тук, във форума. Защо? Защото за да се пускат новини и коментари дори само по най-актуалните въпроси, касаещи България и света, ние от 23-ти все още нямаме необходимия човешки и времеви ресурс. Затова и сайтът върви малко тромаво. Но аз се надявам новите кадри да дойдат оттук, от форума, да се формират в хода на водените тук дискусии, чрез които по-активните и редовни потребители да стигнат до най-важното - до единомислие по основните въпроси, касаещи класовата борба. Проблемът е, че 4/5 от потребителите на форума влизат тук от дъжд на вятър, а пишат още по-рядко и то в голяма част от случаите някакви елементарни коментари и лозунги (не че такива коментари са вредни, но и няма голяма полза от тях според мен.) Моята надежда е чрез форума да се създаде един екип от 10-15 енергични хора, сравнително добре запознати с теорията на марксизма, със сравнително сходни идейни възгледи, поне по най-важните въпроси. Такъв екип вече ще е в състояние да изпълни твоето предложение. Имайте търпение, проявете упорство, не унивайте пред несгодите и нещата ще се получат. Нека съсредоточим силите си над форума, който бележи огромен прогрес напоследък и резултатите неминуемо ще дойдат.
avatar
remsist

Брой мнения : 1136
Registration date : 06.08.2008

Вижте профила на потребителя http://www.septemvri23.com

Върнете се в началото Go down

Re: Пропаганда.

Писане  partizanin on Пон Ное 30, 2009 8:53 pm

remsist написа:
екип от 10-15 енергични хора


Просто мислех, че в момента сте повече.
avatar
partizanin

Брой мнения : 154
Registration date : 06.10.2009

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Пропаганда.

Писане  Stargate on Пон Ное 30, 2009 9:06 pm

partizanin написа:
remsist написа:
екип от 10-15 енергични хора


Просто мислех, че в момента сте повече.

Ние сме повече , но просто повечето не са достатъчно запознати с теорията на Марксизма .
avatar
Stargate

Брой мнения : 199
Registration date : 06.08.2008
Age : 101
Местожителство : Умирай трудно

Вижте профила на потребителя http://www.septemvri23.com/

Върнете се в началото Go down

Шаблон

Писане  Стефан:Сталин on Съб Дек 12, 2009 9:59 pm

Шаблон,ето какво направих една вечер,първо го нарисувах,после на картона отгореavatar
Стефан:Сталин

Брой мнения : 54
Registration date : 05.01.2009

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Пропаганда.

Писане  never_surrender on Вто Яну 12, 2010 7:49 pm

а за да се запознаят хората с марксизма трябва да се чете,и в сайта има доста полезни неща!
avatar
never_surrender

Брой мнения : 139
Registration date : 31.10.2009

Вижте профила на потребителя http://www.septemvri23.com

Върнете се в началото Go down

Re: Пропаганда.

Писане  pueblo_unido on Чет Яну 14, 2010 6:21 pm

Здравейте другари и в тази тема. Според мен тряба да се разделим на "ядра". Едно ядро ще обхваща няколко души, които са специализирани, отдава им се, имат талан да вършат определено нещо \с уговорката, че няма да мерим приноса, всеки има принос каквато и работа да върши\. Ядрата, ще комуникират помежду си активно, но по таен начин /с криптирана връзка или по друг начин/ и ще имат един и двама /нека се дублира/ души които ще осъществяват диалога с останалата част от организацията ни.
Моите предложения за ядра,групи, бригади са:
1.Ядро, занимаващо се със идеологията. Задачи, намира, набира, сканира, обработва, превежда мотериали свързани с марксизма и други източници за нашата идеология, това включва и филми, плакати, речи на нашите покойни вождове и т.н. За него трябват: хора обичащи книгите и по-философското мислене, преводачи (тук мога да предложа моя милост). Целта на хората от ядрото е да намери, обработи, подреди и разпространи между другите другари вече преработените материали. Това ядро ще състави и променяь когато е нужно, устава на партията.
2.Ядро, занимаващо се с пропагандна дейност. Тук включваме изработването на пропагандни материали, писане на пропагандна лит. (стихотворения, разкази, песни), рисунки, логота, девизи (мразя думата копирайт, да се продънят дано тъпите англицизми...). Тук ще трябват творчески личности, владеещи програми за имидж едитинг (гррр Mad ) или пачето перо.
3. Ядро занимаващо се с набиране и разпространяване на инф, която засяга делото ни. Това са другарите които ще поддържат връзки с чуждестранните червени организации. Единствено със солидарност ще победим. Това ядро ще търси новини описващи действията както на нашата организация, така и на капиталистите. Това ядро ще списва и бюлетина ни. Трябва хора които да владеят езици и да обичат да се ровят в новини и също така да контактуват с задграничните ни другари.
4. Ударно ядро, което ще се занимава с разпространението на пропагандната и опасните операции. Там трябват хора безстрашни и на ти със спорта (за да могат да избягат на полицията Very Happy ). Това ядро трябва да опознае всички потайности на София (от улиците, транспорта, различните капиталистически "цели", места за укритие). В това ядро трябва да бъдат хората, които предпочитат да работят на улицата. Да поясня, говорим за хора лепящи стикери тук и там, не за елитно паравоенно крило (макар че не се знае бъдещето какво ще ни докара)
5. Касиер. Отдадена на каузата, честна и неалчна личност. Трябва да въведем месечен (пределно малък, поне в началото) членски внос със който да покриваме консумативите, а също да помагаме на изпадналите в беда другари. Той трябва да е между пет и десет лева.
Другари, очаквам вашите допълнения, препоръки и забележки. Нека след това го гласуваме това нещо точка по точка и ако се приеме да се залавяме на работа. Вярвам, че сме зрели личвости и ще подходим със сериозност към собственото си дело.

pueblo_unido

Брой мнения : 22
Registration date : 14.01.2010

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Пропаганда.

Писане  пешо on Чет Яну 14, 2010 9:38 pm

pueblo_unido как можа тук във форума да разкриеш тази поверителна информация с която вдругиден мислехме да превземем властта в България и по света?
"Там трябват хора безстрашни и на ти със спорта (за да могат да избягат на полицията)". Отдавна не съм се смял така.Браво.

пешо

Брой мнения : 82
Registration date : 10.08.2008

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Пропаганда.

Писане  pueblo_unido on Пет Яну 15, 2010 10:01 am

Смей се Владо, твое право е. Но когато напръскаш един сърп и чук на някоя витрина трябва да си с маска и да бягаш бързо по разни тъмни улички. Или мислиш, че зад ъгла ще чака тъмната спортна кола с изтрити номера?
Смей си се, аз така и очаквах да бъда посрещнат - с присмех I love you

pueblo_unido

Брой мнения : 22
Registration date : 14.01.2010

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Пропаганда.

Писане  пешо on Пет Яну 15, 2010 8:29 pm

Виж сега Пуебло;
1.Защо трябва да драскаш сърпове и чукове с маска? Да не би в България да е забранен този символ? Не е!Ако правиш това с маска и после бягаш само ще обърнеш внимание в/у себе си. Ако искаш да си вдигаш адреналина има много други начини.
2.Защо предлагаш да се създават ядра които да комуникират тайно, когато могат да правят това явно? Това твое предложение е лишено от здрав смисъл!
3.Когато се появи някой, който предлага да се предприемат тайни действия, които в настоящия момент могат да бъдат открити и законосъобразни, това намирисва на провокация! В случая говоря по принцип.
4.Ако имаш някакви смислени предложения ще ги прочета с интерес.
Хайде със здраве!

пешо

Брой мнения : 82
Registration date : 10.08.2008

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Пропаганда.

Писане  pueblo_unido on Пет Яну 15, 2010 8:47 pm

Идеята е, че когато сме анонимни, полицията не може да издевателства по никакъв начин. Четох за пострадалите членове не организацията - те също не са извършвали забранени от закона действия, но са били хванати и пребити от полицията. Ако връзката между нас е криптирана и аз не съм ти виждал лицето, както ти моето, полицията не може по никакъв начин да се разправи с нас. В доста от материалите качени на сайта се разбира що за "права" са ни останали като граждани на тази система, така че да си отстояваш правото срещу охранените копои на тази система според мен е налудничаво.

pueblo_unido

Брой мнения : 22
Registration date : 14.01.2010

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Пропаганда.

Писане  пешо on Съб Яну 16, 2010 8:13 pm

Това, че има един или няоклко случая на насилие над леви активисти от страна на полицията, въобще не доказва правотата ти, защото когато е целесъобразно трябва да се използват всички легални средства. Напротив, твоето твърдение за маскирането и т.н... в сегашните условия би довело най-вероятно до там, че всеки случай в който активисти разлепват плакати например, ще завършва с насилие от страна на държавата, защото ще им дадеш прекрасен повод да те арестуват - маскиран си, бягаш и не се легитимираш /ако те хванат/, вместо съвсем мирно и спокойно да защитаваш едно свое право - да разпространяваш информация.
"така че да си отстояваш правото срещу охранените копои на тази система според мен е налудничаво"
Ако не отстояваш дори орязаните си права, ще ти вземат и тях - това е налудничаво!

пешо

Брой мнения : 82
Registration date : 10.08.2008

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Пропаганда.

Писане  never_surrender on Съб Яну 16, 2010 11:25 pm

ми така като си чета и двамата имате право,ама не за всички трябва маска,както и не за всичко трябва даси показваш лицето.
avatar
never_surrender

Брой мнения : 139
Registration date : 31.10.2009

Вижте профила на потребителя http://www.septemvri23.com

Върнете се в началото Go down

Re: Пропаганда.

Писане  never_surrender on Съб Яну 23, 2010 6:47 pm

И само да е останала някоя стена ненарисувана мисли му!
Браво другарю,напред в борбата
avatar
never_surrender

Брой мнения : 139
Registration date : 31.10.2009

Вижте профила на потребителя http://www.septemvri23.com

Върнете се в началото Go down

Re: Пропаганда.

Писане  Den on Вто Яну 26, 2010 2:25 pm

pueblo_unido написа:.... Но когато напръскаш един сърп и чук на някоя витрина трябва да си с маска ...

Каква е ползата от "пръскането" на сърп и чук по витрина, освен, че някой после трябва да го чисти?
По-полезно, мисля, би било да напишеш някакъв информационен материал, да нарисуваш плакат, композираш песен или друго, което можеш.

Den

Брой мнения : 124
Registration date : 07.08.2008

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Пропаганда.

Писане  pueblo_unido on Сря Яну 27, 2010 12:00 pm

Ами аз така разбрах, че най-после има червено движние в бг, че най-накрая някои се осъзнаха. Доста е профанно, признавам, но също така много ефективно. А за поезия, аз съм се заел да преведа няколко неща на Маяковски (дано намеря тези стихотворения, които търся). Също така искам да съобщя, че в някои катедри на СУ се извършва чистка на всякаква партийна и неудобна л-ра. Аз спасих няколко книжки на Отечествен фронт - мога да ги сканирам и да ги кача, само че не знам как и къде. Това, на което по случайно попаднах е частица от книгите, които всеки ден се унищожват там.

pueblo_unido

Брой мнения : 22
Registration date : 14.01.2010

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Пропаганда.

Писане  communist on Сря Яну 27, 2010 4:07 pm

Е как така ги унищожават?! Shocked Сигнализирай някъде, може и в някоя телевизия!

communist

Брой мнения : 58
Registration date : 20.04.2009

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

За теб свобода ...

Писане  Грунд on Чет Яну 28, 2010 5:11 pm


Грунд

Брой мнения : 27
Registration date : 02.12.2009

Вижте профила на потребителя https://www.youtube.com/user/HK379

Върнете се в началото Go down

Re: Пропаганда.

Писане  never_surrender on Пет Яну 29, 2010 10:15 am

Доста е възможно да правят чиска на прогресивна литература.Тя е неудобна за прекалено много хора.
avatar
never_surrender

Брой мнения : 139
Registration date : 31.10.2009

Вижте профила на потребителя http://www.septemvri23.com

Върнете се в началото Go down

Лепенки

Писане  Working Class on Пон Фев 08, 2010 7:16 pm

Тук другари може да пускате предложения за направата на лепенки
avatar
Working Class

Брой мнения : 96
Registration date : 13.09.2009
Age : 26
Местожителство : Народна Република България

Вижте профила на потребителя http://www.septemvri23.com

Върнете се в началото Go down

Re: Пропаганда.

Писане  Стефан:Сталин on Пон Фев 08, 2010 7:18 pm

avatar
Стефан:Сталин

Брой мнения : 54
Registration date : 05.01.2009

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Пропаганда.

Писане  Working Class on Съб Мар 13, 2010 12:15 pm


Лепенка на Движение за съпротива "23 септември" в софийското метро.
avatar
Working Class

Брой мнения : 96
Registration date : 13.09.2009
Age : 26
Местожителство : Народна Република България

Вижте профила на потребителя http://www.septemvri23.com

Върнете се в началото Go down

Re: Пропаганда.

Писане  Georgi91 on Съб Мар 13, 2010 10:21 pm

Стефан:Сталин написа:

Това е добра идея за плакат. Поздравления, другарю!
avatar
Georgi91

Брой мнения : 102
Registration date : 14.08.2008

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Напред и Все Напред Върви ...

Писане  Атомния Бойлер on Сря Мар 17, 2010 2:56 pm


Атомния Бойлер

Брой мнения : 2
Registration date : 16.03.2010

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Революционен Казналък

Писане  Стефан:Сталин on Пон Апр 05, 2010 11:06 pm

...


Последната промяна е направена от Стефан:Сталин на Сря Май 05, 2010 8:22 pm; мнението е било променяно общо 1 път
avatar
Стефан:Сталин

Брой мнения : 54
Registration date : 05.01.2009

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Пропаганда.

Писане  Working Class on Пет Апр 09, 2010 4:04 pm

avatar
Working Class

Брой мнения : 96
Registration date : 13.09.2009
Age : 26
Местожителство : Народна Република България

Вижте профила на потребителя http://www.septemvri23.com

Върнете се в началото Go down

Re: Пропаганда.

Писане  Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Страница 2 от 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите