РЕАЛНА ОЦЕНКА НА ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ДЕМОКРАТИЧНА РЕВОЛЮЦИЯ

Страница 1 от 2 1, 2  Next

Go down

РЕАЛНА ОЦЕНКА НА ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ДЕМОКРАТИЧНА РЕВОЛЮЦИЯ

Писане  Orlin on Сря Окт 28, 2009 12:23 am

Следните тези, ще бъдат възможно най-кратки и семпли. Да говорим за революционна ситуация е необосновано и нелогично. Въпреки това през определени периоди от поскедните 20 години българския гласоподавател гласува на ляво. За "лявата" партия БСП. След това той с омерзение разбира, че наследницата на партията която цял живот се е грижела за неговото благополучие и за това на цялото общество го е предала. Избирателят гласува за нещо "ново" и "демократично", но отново е подложен на същата мизерия. Въпреки това той връща доверието си към БСП, след провала на всяка друга партия. Това говори за желанието на българина по някакъв начин да възвърне придобивките на миналото. Хората, с прогресивно мислене не могат да си позволят да гласуват(гласуващите) за друга партия и по традиция консолидират вота си около БСП. Трябва да се запитаме има ли смисъл да се гласува за друга "партия" в лявото пространство. Единственият начин социалистическите идеи да се певърнат в практика е чрез БСП. Не става въпрос за акционерното дружество* от "Позитано" 20 и шуробаджанащината която цари там. БСП трябва да се саморазпусне, да се прочисти от съмнителни бизнесмени и стотиците, ако не и хиляди участници в корупционни схеми в цяла България.Достатъчно е да споменем, че бившия социален министър притежава автомпбил с цена от 900000лв. БСП се нуждае от не повече от 500 млади хора с революционно съзнание и демократична мисъл на ръководните постове. БСП се нуждае от реална революция, вътре в себе си и оттърсване от всичко нечисто, несвързано със социалистическия идеал. Това може да бъде постигнато единствено от вътре. Левицата притежава необходимия електорат, но се нуждае от коренна идейна и ръководна промяна. От млади и честни хора и съвременна революционно-демократична платформа, съобразена с условията на 21 век.

*
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=253197
avatar
Orlin

Брой мнения : 28
Registration date : 19.04.2009

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: РЕАЛНА ОЦЕНКА НА ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ДЕМОКРАТИЧНА РЕВОЛЮЦИЯ

Писане  partizanin on Сря Окт 28, 2009 10:47 am

Отначало мислех да ти посоча цитати от Маркс и Ленин, според които това нещо е абсурдно. Но после се сетих, че трябва да разсъждавам диалектично, спрямо конкретните условия. И моето мнение е че не може. Според теб как на практика ще променим БСП? Там има такива крупни финансови интереси, че нямаме НИКАКЪВ шанс за успех. Тази партия ще продължи за още дълго да съществува такава, каквато е. А колкото до това, че няма революционна ситуация, за това трябва да почакаме, но да почакаме активно, т.е. ние да съдействаме за създаването на революционна ситуация. Засега обаче ние можем само да чакаме пасивно и да си лафим по някакви форумчета. Но това не означава, че трябва да се отчайваме, ами напротив, трябва да се стегнем и да привлечем още хора, да спечелим пролетариата на наша страна. Освен това нали знаеш, че целта ни е не да спечелим изборите, а да продължим по пътя, завещан ни от Ленин, т.е. пътя към диктатура на пролетариатът в цял свят, а след това на измиране на паразитната капиталистическа класа и отпадане на необходимостта от държава. Не виждам как печеленето на изборите ще ни доближи до това?
avatar
partizanin

Брой мнения : 154
Registration date : 06.10.2009

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: РЕАЛНА ОЦЕНКА НА ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ДЕМОКРАТИЧНА РЕВОЛЮЦИЯ

Писане  Христо Радевски on Сря Окт 28, 2009 2:43 pm

Капиталистите в БСП си бетонираха местенцата. Срам ме е че синовете и дъщерите на някой от най-великите хора който движиха България 45 години напред са най-малкото да кажа некадърни и предатели на идеята. Например - нашия дълбокууважавам боклук Георги Пирински, който сереше гав след гав в парламенто... Да не говорим че в партията има хора като Румен Петков, дето сина му е най-известния боклук в сички дискотеки в София... и пропаднал пияница...

Просто БСП днес няма нищо общо с онова чистото същество наречено БКП освен това че хората по някаква грешна представа ги бъркат. БСП ми мязат на широките социалисти на Янко Сакъзов, само че още по-нещастни и реакционистки.

Христо Радевски

Брой мнения : 124
Registration date : 14.10.2009
Местожителство : НРБ

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: РЕАЛНА ОЦЕНКА НА ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ДЕМОКРАТИЧНА РЕВОЛЮЦИЯ

Писане  Orlin on Сря Окт 28, 2009 8:04 pm

Идеите на Маркс и Ленин все още са живи, но ние живеем в 21 век. Това е век на демократични революции, и е абсурно да смятаме, че ако наистина има авангардна работническа партия и тя спечели изборите, не е възможно да осъществи социалистическа революция. Единственото необходимо условие е повече от половината от Българския народ да вземе дейно участие в революционния процес. Това може да бъде постигнато от масова социалистическа партия с революционна програма - една бъдеща БСП. Ясно е, че народа не би се обединил около друга лява партия, освен столетницата. Тя МОЖЕ да бъде променена, чрез революционизиране на членския състав и изхвърляне на всеки който не би възприел истинските социалистически ценности. Мисля, че ако Ленин беше наш съвременник, несъмнено би избрал тактиката на истинския, демократичния социализъм в Латинска Америка. В настоящата историческа епоха не можем да говорим за въоръжена борба и колкото по-скоро всички другари осъзнаят това, толкова по-добре, защото все още не е късно за организиране реална партия на демократичния социализъм, а не такава на западната социалдемокрация.
avatar
Orlin

Брой мнения : 28
Registration date : 19.04.2009

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: РЕАЛНА ОЦЕНКА НА ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ДЕМОКРАТИЧНА РЕВОЛЮЦИЯ

Писане  partizanin on Сря Окт 28, 2009 8:35 pm

И според теб как точно може да бъде променена столетницата? Капиталистите доброволно ще се откажат от ръководните си постове? Ако мислиш това, значи си "лош социалист"

"Лош е онзи социалист, който мисли, че капиталистите изведнъж ще се отркат от своите права. Не. Такива добри капиталисти светът още не е създавал. Социализмът може да се развие само в борба със социализма. Не е имало на света още такава господваща класа, която да отстъпи без борба." В.И. Ленин

"Насилието е акушерка на всяко старо общество, когато то е бременно с ново." К.Маркс

Това, което предлагаш е немислимо нито практически, нито теоритически. Нямам нищо против мирният път към комунизма, но не и този който предлагаш.

"Работническата класа би предпочела, естествено, да вземе по мирен начин властта в свои ръце, но да се отказва от революционното завземане на властта би било от страна на пролетариата и от политическа, и от практическа гледна точка, безрасъдство и би означавало само позорно отсъпление пред буржоазията и всички заможни класи" В.И. Ленин


П.П. Нали не ни агитираш да ставаме членове на БСП?
avatar
partizanin

Брой мнения : 154
Registration date : 06.10.2009

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: РЕАЛНА ОЦЕНКА НА ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ДЕМОКРАТИЧНА РЕВОЛЮЦИЯ

Писане  remsist on Чет Окт 29, 2009 10:14 pm

Orlin написа:Следните тези, ще бъдат възможно най-кратки и семпли. Да говорим за революционна ситуация е необосновано и нелогично. Въпреки това през определени периоди от поскедните 20 години българския гласоподавател гласува на ляво. За "лявата" партия БСП. След това той с омерзение разбира, че наследницата на партията която цял живот се е грижела за неговото благополучие и за това на цялото общество го е предала. Избирателят гласува за нещо "ново" и "демократично", но отново е подложен на същата мизерия. Въпреки това той връща доверието си към БСП, след провала на всяка друга партия. Това говори за желанието на българина по някакъв начин да възвърне придобивките на миналото. Хората, с прогресивно мислене не могат да си позволят да гласуват(гласуващите) за друга партия и по традиция консолидират вота си около БСП. Трябва да се запитаме има ли смисъл да се гласува за друга "партия" в лявото пространство. Единственият начин социалистическите идеи да се певърнат в практика е чрез БСП. Не става въпрос за акционерното дружество* от "Позитано" 20 и шуробаджанащината която цари там. БСП трябва да се саморазпусне, да се прочисти от съмнителни бизнесмени и стотиците, ако не и хиляди участници в корупционни схеми в цяла България.Достатъчно е да споменем, че бившия социален министър притежава автомпбил с цена от 900000лв. БСП се нуждае от не повече от 500 млади хора с революционно съзнание и демократична мисъл на ръководните постове. БСП се нуждае от реална революция, вътре в себе си и оттърсване от всичко нечисто, несвързано със социалистическия идеал. Това може да бъде постигнато единствено от вътре. Левицата притежава необходимия електорат, но се нуждае от коренна идейна и ръководна промяна. От млади и честни хора и съвременна революционно-демократична платформа, съобразена с условията на 21 век.

*
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=253197

В жестока заблуда си. В БСП не е възможна революция. Според мен възраждането на БКП ще стане чрез обединяването на възникнали комунистически групи/колетиви/организации от цялата страна. Това много повече си струва да се обсъжда, отколкото да обсъждаме опитите за рефромиране на БСП, които за мен са равносилни на това да чакаме от умрял писмо.
avatar
remsist

Брой мнения : 1136
Registration date : 06.08.2008

Вижте профила на потребителя http://www.septemvri23.com

Върнете се в началото Go down

Re: РЕАЛНА ОЦЕНКА НА ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ДЕМОКРАТИЧНА РЕВОЛЮЦИЯ

Писане  never_surrender on Сря Ное 04, 2009 8:25 am

чуваш ли се???да вземем власта чрез мирна революция :Д:Д:Д:Д:Д:ДД:Д:Д:Д:Д:Д:
avatar
never_surrender

Брой мнения : 139
Registration date : 31.10.2009

Вижте профила на потребителя http://www.septemvri23.com

Върнете се в началото Go down

Re: РЕАЛНА ОЦЕНКА НА ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ДЕМОКРАТИЧНА РЕВОЛЮЦИЯ

Писане  partizanin on Сря Ное 04, 2009 9:27 am

Оксиморонът (от старогръцки οξύμωρον; oxys – ‚остроумен‘; moros – ‚глупав‘) e вид стилистично средство — троп, съчетание на привидно несъчетаеми, противоположни понятия (антитези), което създава контрастна изразителност на тяхната образност. Например „сладка мъка“ или „Живият труп“ (Л. Н. Толстой). Разглежда се като разновидност на метафората.

Някои парадоксални на пръв поглед изрази като „виртуална реалност“, „духовна храна“, както и поговорките „бързай бавно“, „всяко зло за добро“ са се превърнали в смислени, въпреки, че по същество са оксиморони.

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D0%BA%D1%81%D0%B8%D0%BC%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%BD

Аз добавям още един пример-мирна революция.
avatar
partizanin

Брой мнения : 154
Registration date : 06.10.2009

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: РЕАЛНА ОЦЕНКА НА ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ДЕМОКРАТИЧНА РЕВОЛЮЦИЯ

Писане  Orlin on Сря Ное 04, 2009 10:37 am

Явно тук няма да намеря съмишленици, но със вашето виждане за нея се съмнявам някога отново да бъде посатигната.Едно правителство е революцонно вече не защото е дошло на власт по насилствено революционе начин, а именно защото действията и програмата му са революционни и в същото време се подкрепят от мнозинството. Колкото по-рано всички разберат това, толкова по-добре. С партизанстване в Балкана и военно крило на партията вече нищо не може да се постигне. Не знам в коя епоха си мислите, че живеете но по-скоро се осъзнайте. Време е да създадем масова революционна партия и колкото и смешно да ви звучи ако всички станем част от БСП и постепенно изхвърлим олигарсите и я революционизираме отново нашата цел може да се постигне.
avatar
Orlin

Брой мнения : 28
Registration date : 19.04.2009

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: РЕАЛНА ОЦЕНКА НА ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ДЕМОКРАТИЧНА РЕВОЛЮЦИЯ

Писане  Orlin on Сря Ное 04, 2009 10:41 am

В жестока заблуда си. В БСП не е възможна революция. Според мен възраждането на БКП ще стане чрез обединяването на възникнали комунистически групи/колетиви/организации от цялата страна. Това много повече си струва да се обсъжда, отколкото да обсъждаме опитите за рефромиране на БСП, които за мен са равносилни на това да чакаме от умрял писмо.[/quote]

А когато всички колективи се обединят в БСП и младата и членска маса е вече революционно настроена, нима няма да е изключително лесно БСП да се реформира?
avatar
Orlin

Брой мнения : 28
Registration date : 19.04.2009

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: РЕАЛНА ОЦЕНКА НА ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ДЕМОКРАТИЧНА РЕВОЛЮЦИЯ

Писане  partizanin on Сря Ное 04, 2009 10:43 am

"Лош е онзи социалист, който мисли, че капиталистите изведнъж ще се отркат от своите права. Не. Такива добри капиталисти светът още не е създавал. Социализмът може да се развие само в борба със социализма. Не е имало на света още такава господваща класа, която да отстъпи без борба." В.И. Ленин
avatar
partizanin

Брой мнения : 154
Registration date : 06.10.2009

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: РЕАЛНА ОЦЕНКА НА ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ДЕМОКРАТИЧНА РЕВОЛЮЦИЯ

Писане  communist on Сря Ное 04, 2009 11:11 am

Orlin написа:Явно тук няма да намеря съмишленици, но със вашето виждане за нея се съмнявам някога отново да бъде посатигната.Едно правителство е революцонно вече не защото е дошло на власт по насилствено революционе начин, а именно защото действията и програмата му са революционни и в същото време се подкрепят от мнозинството. Колкото по-рано всички разберат това, толкова по-добре. С партизанстване в Балкана и военно крило на партията вече нищо не може да се постигне. Не знам в коя епоха си мислите, че живеете но по-скоро се осъзнайте. Време е да създадем масова революционна партия
До тук, това е напълно вярно. Аз го бях предложил преди няколко месеца, обаче остана напълно незабелязано... Crying or Very sad

Дори подех инициативата за създаването на такава партия, но МВР са пуснали пипала навсякъде, и този мой опит беше бойкотиран...

П.П. Не съм съгласен относно БСП. Не може да бъде превзета така лесно... Трябва да се сменят няколко поколения докато това стане, което автоматично изключва този вариант. Имам доста по-добри идеи как може да стане революцията, но няма да правя грешката да ги споделям по форуми.

communist

Брой мнения : 58
Registration date : 20.04.2009

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: РЕАЛНА ОЦЕНКА НА ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ДЕМОКРАТИЧНА РЕВОЛЮЦИЯ

Писане  Stargate on Сря Ное 04, 2009 3:29 pm

По пътя на организирането сами ще разберем каква трябва да е революцията . Аз лично съм привърженик на коленето и бесенето , но съм склонен на компромис Very Happy
avatar
Stargate

Брой мнения : 199
Registration date : 06.08.2008
Age : 101
Местожителство : Умирай трудно

Вижте профила на потребителя http://www.septemvri23.com/

Върнете се в началото Go down

Re: РЕАЛНА ОЦЕНКА НА ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ДЕМОКРАТИЧНА РЕВОЛЮЦИЯ

Писане  remsist on Пет Ное 06, 2009 7:08 pm

Orlin написа:Явно тук няма да намеря съмишленици, но със вашето виждане за нея се съмнявам някога отново да бъде посатигната.Едно правителство е революцонно вече не защото е дошло на власт по насилствено революционе начин, а именно защото действията и програмата му са революционни и в същото време се подкрепят от мнозинството. Колкото по-рано всички разберат това, толкова по-добре. С партизанстване в Балкана и военно крило на партията вече нищо не може да се постигне. Не знам в коя епоха си мислите, че живеете но по-скоро се осъзнайте. Време е да създадем масова революционна партия и колкото и смешно да ви звучи ако всички станем част от БСП и постепенно изхвърлим олигарсите и я революционизираме отново нашата цел може да се постигне.

Ако търсиш съмишленици да за превземане на БСП отвътре - и аз силно се надявам да НЕ намериш такива в нашия форум. Но ако търсиш съмишленици за борба срещу капитализма, тогава си попаднал на правилното място. Просто за мен твоят план е загубена кауза, както е загубена кауза и самата БСП.

А това, че отричаш по принцип въоръжената борба, ясно показва, че БСП ти е повлияла негативно и вместо да се отдадеш на революционната борба, си се отдал на опортюнистично-реформаторски идеали, които в крайна сметка са предателство към делото на революцията. Стоейъки в БСП ти само се залъгваш, че можеш нещо да промениш; а всъщност само ще се въртиш в кръг и ще наблюдаваш събията отблизо. Ние сме се осъзнали достатъчно, за да различаваме реформистите от революционерите.
avatar
remsist

Брой мнения : 1136
Registration date : 06.08.2008

Вижте профила на потребителя http://www.septemvri23.com

Върнете се в началото Go down

Re: РЕАЛНА ОЦЕНКА НА ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ДЕМОКРАТИЧНА РЕВОЛЮЦИЯ

Писане  Orlin on Съб Ное 07, 2009 11:19 am

А после - "ние се борим с лявото сектантство"... Crying or Very sad Да видим тогава как и кога ще стане въоръжената революция.
avatar
Orlin

Брой мнения : 28
Registration date : 19.04.2009

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: РЕАЛНА ОЦЕНКА НА ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ДЕМОКРАТИЧНА РЕВОЛЮЦИЯ

Писане  communist on Съб Ное 07, 2009 5:57 pm

Има няколко пътя за революция, но въоръжената не е сред тях. 21-ви век сме!

Една от основните причината за падането на тоталитарните режими, навсякъде по света е липсата на конкурентна модернизация и развитие! Ако искате да видите идеите си реализирани, трябва да го проумеете това!

communist

Брой мнения : 58
Registration date : 20.04.2009

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: РЕАЛНА ОЦЕНКА НА ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ДЕМОКРАТИЧНА РЕВОЛЮЦИЯ

Писане  remsist on Съб Ное 07, 2009 7:50 pm

alexandar888 написа:Има няколко пътя за революция, но въоръжената не е сред тях. 21-ви век сме!

Една от основните причината за падането на тоталитарните режими, навсякъде по света е липсата на конкурентна модернизация и развитие! Ако искате да видите идеите си реализирани, трябва да го проумеете това!

Че сме в 21 век никой не го отрича. Обаче въоръжената борба като възможна тактика никога не е била отричана от комунистите. За твое сведение, днес най-силните комунистически организации по света - в Непал, Филипините, Перу, Турция, Палестина, Колумбия и др. водят въоръжена борба срещу капитализма. Така че ако под "модернизация" разбираш предварителен отказ от тази тактика на борба - дълбоко грешиш.

Съветвам те да прочетеш статията на Ленин "Партизанската война".

Orlin написа:А после - "ние се борим с лявото сектантство"... Crying or Very sad Да видим тогава как и кога ще стане въоръжената революция.

Да, борим се с лявото сектантство. Но се борим и с десните опортюнисти. Idea
avatar
remsist

Брой мнения : 1136
Registration date : 06.08.2008

Вижте профила на потребителя http://www.septemvri23.com

Върнете се в началото Go down

Re: РЕАЛНА ОЦЕНКА НА ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ДЕМОКРАТИЧНА РЕВОЛЮЦИЯ

Писане  Желяз Кобалтов on Съб Ное 07, 2009 9:18 pm

Демокрацията е разградна и деградивна , тя е анархия ...
поставя основите за развитие на капитализъм и феодализъм ...

Желяз Кобалтов

Брой мнения : 8
Registration date : 03.11.2009

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: РЕАЛНА ОЦЕНКА НА ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ДЕМОКРАТИЧНА РЕВОЛЮЦИЯ

Писане  Orlin on Съб Ное 07, 2009 9:27 pm

Не е редно точно днес да спорим за начините за постигане на революция. но това съм го казвал и преди и то важи особено за Непал. Държавите, които изброи са нямали своя Октомври и Септември. Партизанска война се води и в части от Индия, но именно в тези които са исторически по-назад от настоящите условия в Европа. За първи път в историята си тези държави имат възможността да се оттърсят от капитализма. И е по-вероятно накрая да успеят по мирен път.

Предполагам, че щом всеки който избира мирния път към революционните промени за 23 септември е десен опортюнист, то Боливарската революция е опортюнизъм, а Фидел реакционно я подкрепя?

Лично аз като "десен опортюнист", подкрепям въоръжената борба на другарите в повечето части на света, следя отблизо особено Непал. Впрочем ОКПН(М) до скоро бе обвинявана в опортюнизъм за дето избра да се включи в легалната борба. Но, питам се дали човек който твърди, че в България и Европа няма почва за въоръжена борба е опортюнист и дали човек, който не възприема други форми на борба освен въоръжените не е ляв сектант.
avatar
Orlin

Брой мнения : 28
Registration date : 19.04.2009

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: РЕАЛНА ОЦЕНКА НА ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ДЕМОКРАТИЧНА РЕВОЛЮЦИЯ

Писане  remsist on Съб Ное 07, 2009 9:48 pm

Orlin написа:Не е редно точно днес да спорим за начините за постигане на революция. но това съм го казвал и преди и то важи особено за Непал. Държавите, които изброи са нямали своя Октомври и Септември. Партизанска война се води и в части от Индия, но именно в тези които са исторически по-назад от настоящите условия в Европа. За първи път в историята си тези държави имат възможността да се оттърсят от капитализма. И е по-вероятно накрая да успеят по мирен път.

Предполагам, че щом всеки който избира мирния път към революционните промени за 23 септември е десен опортюнист, то Боливарската революция е опортюнизъм, а Фидел реакционно я подкрепя?

Лично аз като "десен опортюнист", подкрепям въоръжената борба на другарите в повечето части на света, следя отблизо особено Непал. Впрочем ОКПН(М) до скоро бе обвинявана в опортюнизъм за дето избра да се включи в легалната борба. Но, питам се дали човек който твърди, че в България и Европа няма почва за въоръжена борба е опортюнист и дали човек, който не възприема други форми на борба освен въоръжените не е ляв сектант.

Как успя така да извъртиш всичко? Не е истина просто... Който призовава за влизане в БСП, за мен е десен опортюнист и предател на революцията. Това, че следиш събитията в Непал, не значи, че си разбрал какво се случва там. Като са избрали мирния път на борба, защо не си разформироваха партизанската армия? Аз не призовавам да се води въоръжена борба в България; аз призовавам да не се отхвърля априори тази тактика на борба - това са две различни неща. Явно не познаваш добре учението на Ленин, иначе нямаше да го водим този странен спор.

Аз също симпатизирам на революциите в Южна Америка, но искам да ти обърна внимание, че те също съвсем не бяха мирни - във Венецуела армията е зад Чавес, в Куба е ясно как стана революцията; в Боливия имаше огромни въстания преди да дойде Моралес на власт и т.н. Да не говорим, че революциите съвсем не са приключии и тяхната по-нататъшна съдба ще се реши рано или късно от съотношението на въоръжените сили Idea
avatar
remsist

Брой мнения : 1136
Registration date : 06.08.2008

Вижте профила на потребителя http://www.septemvri23.com

Върнете се в началото Go down

Re: РЕАЛНА ОЦЕНКА НА ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ДЕМОКРАТИЧНА РЕВОЛЮЦИЯ

Писане  communist on Съб Ное 07, 2009 9:54 pm

Опиши ми тази въоръжена революция? Колко хора? От къде ще се намерят? Какво ще направят? Какви оръжия, и от къде ще се вземат? Как ще реагира държавата, как ЕС, НАТО? Какво ще бъде международното положение? Как ще се развият нещата след това????

communist

Брой мнения : 58
Registration date : 20.04.2009

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: РЕАЛНА ОЦЕНКА НА ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ДЕМОКРАТИЧНА РЕВОЛЮЦИЯ

Писане  remsist on Съб Ное 07, 2009 10:12 pm

alexandar888 написа:Опиши ми тази въоръжена революция? Колко хора? От къде ще се намерят? Какво ще направят? Какви оръжия, и от къде ще се вземат? Как ще реагира държавата, как ЕС, НАТО? Какво ще бъде международното положение? Как ще се развият нещата след това????

Не смятам нищо да ти описвам. Ти явно не следиш какво съм написал досега. Затова специално за теб ще го повторя:

Аз не призовавам да се води въоръжена борба в България; аз призовавам да не се отхвърля априори тази тактика на борба - това са две различни неща. Явно не познаваш добре учението на Ленин, иначе нямаше да го водим този странен спор.


Съветвам те да прочетеш статията на Ленин "Партизанската война".

Следващият път следи по-внимателно какво пиша.

Поздрави.
avatar
remsist

Брой мнения : 1136
Registration date : 06.08.2008

Вижте профила на потребителя http://www.septemvri23.com

Върнете се в началото Go down

Re: РЕАЛНА ОЦЕНКА НА ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ДЕМОКРАТИЧНА РЕВОЛЮЦИЯ

Писане  communist on Съб Ное 07, 2009 10:19 pm

Аз също не отхвърлям възможността за въоръжена революция по принцип, но мислех, че говорим за сега, и настоящите обстоятелства изключват тази възможност.

Нека някой друг, отговори тогава, поставих доста важни въпроси, и ако никой няма отговор, значи всичко са просто празни приказки...

Бих прочел статита на Ленин, обаче не я намирам.

communist

Брой мнения : 58
Registration date : 20.04.2009

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: РЕАЛНА ОЦЕНКА НА ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ДЕМОКРАТИЧНА РЕВОЛЮЦИЯ

Писане  remsist on Съб Ное 07, 2009 10:25 pm

alexandar888 написа:Аз също не отхвърлям възможността за въоръжена революция по принцип, но мислех, че говорим за сега, и настоящите обстоятелства изключват тази възможност.

Нека някой друг, отговори тогава, поставих доста важни въпроси, и ако никой няма отговор, значи всичко са просто празни приказки...

Бих прочел статита на Ленин, обаче не я намирам.

За сега никой не ти говори за въоръжена борба - в конкретната ситуация това са пълни глупости. Радвам се, че най-сетне поне с теб се разбрахме. Май. Idea Иначе не мога да ти описвам нещо, което в конкретната ситуация не е възможно. Просто не съм надарен с пророчески способности. Съжалявам. За статията на Ленин - очаквай скоро да я откриеш

Поздрави.
avatar
remsist

Брой мнения : 1136
Registration date : 06.08.2008

Вижте профила на потребителя http://www.septemvri23.com

Върнете се в началото Go down

Re: РЕАЛНА ОЦЕНКА НА ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ДЕМОКРАТИЧНА РЕВОЛЮЦИЯ

Писане  Georgi91 on Нед Ное 08, 2009 1:19 am

Въоръжената борба е неизбежна, също както е неизбежна съпротивата на господстващата класа. Това става ясно от думите на Ленин, цитирани от един от другарите. Ако отричаме въоръжената борба, след като буржоазията тръгне да я води срещу нас, ние няма да им оказваме съпротива и ще настояваме за мирно разрешаване на конфликта?
avatar
Georgi91

Брой мнения : 102
Registration date : 14.08.2008

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: РЕАЛНА ОЦЕНКА НА ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ДЕМОКРАТИЧНА РЕВОЛЮЦИЯ

Писане  Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Страница 1 от 2 1, 2  Next

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите