Комунистите скочиха срещу "социалистите"

Go down

Комунистите скочиха срещу "социалистите"

Писане  asd on Чет Окт 29, 2009 8:20 am

Мисля, че тази тема е по-добре да побликувам тук от колкото в темата "новини", защото този акт ще даде едно начоло на изгарждането на истинска лява партия- което СИЛНО се надявам.

На пресконференция в БТА днес:

"Членовете на всички комунистически организации в България днес обвиниха доскоро управлявалата БСП в кражба на идентичност и я обявиха за виновник за тежкото положение в страната.

ЦК на Съюза на комунистите дори обяви, че ще поиска чрез съда социалистическата партия да бъде задължена да заличи от уставните и програмните си документи текстовете, с които партията декларира, че е наследник и правоприемник на БКП.
“Против това сме в България да се слага знак за равенство между БСП, комунистите и комунистическите партии”, обяви председателят на ЦК на Съюза на комунистите в България (СКБ) Костадин Чакъров.
Той призна, че очакванията на неговата организация не са големи, но изтъкна:
”Решихме по нестандартен начин да заявим една претенция - свидетели сме в последните 20 години, че от името на комунистите, една партия обявявайки се за неин наследник в имуществено и в политическо отношение, 20 години управлява, в резултат на което достигнахме до много тежки процеси, които се свързват с БКП или въобще с българските комунисти”.
Комунистите очакват още БСП да бъде задължена да възстанови на комунистическите партии в България членски внос за периода от 1989-2009 г., да върне собственост и да плати средства като обезщетение за "причинени морални вреди на комунистическото движение в страната".
Не обявяваме война на БСП като членска маса, имаме претенции към ръководствата през всичките години, казаха комунистите."


Комунистите скочиха срещу социалистите
Искат си членския внос за 20 години назад
Членовете на всички комунистически организации в България днес си поискаха обратно от БСП членския внос за последните 20 години. Те обвиниха доскоро управлявалата партия в кражба на идентичност и я обявиха за виновник за тежкото положение в страната.

ЦК на Съюза на комунистите дори обяви, че ще поиска чрез съда социалистическата партия да бъде задължена да заличи от уставните и програмните си документи текстовете, с които партията декларира, че е наследник и правоприемник на БКП. “Против това сме в България да се слага знак за равенство между БСП, комунистите и комунистическите партии”, обяви председателят на ЦК на Съюза на комунистите в България (СКБ) Костадин Чакъров. Той призна, че очакванията на неговата организация не са големи, но изтъкна:”Решихме по нестандартен начин да заявим една претенция - свидетели сме в последните 20 години, че от името на комунистите, една партия обявявайки се за неин наследник в имуществено и в политическо отношение, 20 години управлява, в резултат на което достигнахме до много тежки процеси, които се свързват с БКП или въобще с българските комунисти”.

Не обявяваме война на БСП като членска маса, имаме претенции към ръководствата през всичките години, каза Чакъров.


Бих искал да разбера официалното становище на "23 септември". Дано другари да се обеденим заедно напред в борбата. Стига сме били разделени!

asd

Брой мнения : 214
Registration date : 07.08.2008

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Комунистите скочиха срещу "социалистите"

Писане  partizanin on Чет Окт 29, 2009 9:03 am

Едва ли ще постигнат целите си, защото не ми се вярва БСП да направи нещо, но е много хубаво, че са "скочили" с/у БСП, за да разберат хората, че има комуниситически организации, които са наистина комунистически, а не само на думи като БСП. Аз например преди 1-2 години не знаех, че в БГ въобще съществуват някакви комунистически организации. А колкото до обединението, не мога да говоря от името на движението, но лично аз съм за.
avatar
partizanin

Брой мнения : 154
Registration date : 06.10.2009

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Комунистите скочиха срещу "социалистите"

Писане  БССР on Чет Окт 29, 2009 12:28 pm

Мисля, че с всички сили трябва да разбием мита за БСП и да покажем на обществото какви са в действителност.
avatar
БССР

Брой мнения : 31
Registration date : 13.10.2009

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Комунистите скочиха срещу "социалистите"

Писане  remsist on Чет Окт 29, 2009 10:07 pm

Ако някой си мисли, че комунистическото движение ще се възроди посредством услугите на буржоазния съд, жестоко се лъже Idea Съвсем други тип дейност ни е нужна. А буржоазните медийни плямпала не може да ги спрем да дрънкат, че БСП са комунисти. Ние трябва да доказваме преди всичко с нашите дела каква разликата между комунистите и социал-предателите от БСП.

А иначе председателят на СКБ - Костадин Чакъров - предполагам е същото лице, за което известно, че:

Националното обединение "Държава и воля" ще подкрепи със свои експерти и специалисти участието на БНС/Гвардия Exclamation Exclamation на изборите за Народно събрание, се посочва още в съобщението. Справка в интернет показва, че председател на националния съвет на обединението е Костадин Чакъров, известен като политически помощник на Людмила Живкова и Тодор Живков Exclamation Exclamation .
avatar
remsist

Брой мнения : 1136
Registration date : 06.08.2008

Вижте профила на потребителя http://www.septemvri23.com

Върнете се в началото Go down

Re: Комунистите скочиха срещу "социалистите"

Писане  Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото

- Similar topics

 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите