ГМО: ГЕРБ ще трови България

Go down

ГМО: ГЕРБ ще трови България

Писане  communist on Вто Дек 15, 2009 8:52 pm

ГЕРБ ще трови България с генно модифицирани организми под натиска на Европейската комисия

По инициатива на министерство на околната среда и водите са разгледани на 1во четене предложените промени в Закона за генно модифицираните организми (ГМО), които ще отворят вратите на широкомащабното отглеждане на генно-модифицираната царевица МОН 810, съобщиха от „За земята".

Според министерството Европейската комисия е подала процедура срещу България заради забраните за ГМО в закона ни. Докато не видим съдържанието на процедурата нито потребителите, нито законодателя до каква степен предложенията обслужват интересите на България или тези на мултинационалните ГМО компании.

„Монсанто" открито твърди, според представителя на ОЦОСУР - Илиян Илиев, че забраните в закона ще паднат и в България ще се гледат ГМО. От къде мултинационалната компания с бюджет неколкократно по-голям от брутния вътрешен продукт на България знае какви закони ще се приемат в страната ни. Вчера на среща в хотел „Шипка" представители на министерство на земеделието и храните казаха, че позицията на ведомството е да се въведе принципа на толерантност - фермерите да имат възможността да отглеждат ако искат и ГМО и традиционни култури и екологична продукция. Проблема обаче, който учените откриват е че предлаганите буферните зони от няколко метра не са достатъчни и както практиката в Америка показва няколко години след освобождаването на ГМО в околната среда има тотално замърсяване на площите. Причината за замърсяването са пчелите, които пренасят полена над 6 000 метра, както и вятъра. Въпросът който задаваме на правителството е как ще контролирате пчелите и вятъра, така че да предпазите страната от замърсяване.

Преди месец в България бе на обиколка канадския фермер Пърси Шмайзер, който свидетелства, че в Канада замърсяването на площите засяти с рапица и соя е тотално и фермерите, които се опитват да купят негенно модифицирани семена от Европа установяват, че реколтата им се замърсява с нежелания ген от съседните полета по време на цъфтежа на растенията. За съжаление почистване на гена замърсител не може да стане с обикновено незасяване на култури, защото се оказва, че чрез хоризонталния пренос на гени са се замърсили и дивите родственици на културите, които са от семейството зелеви и бобовите.

Пчеларят Янко Янков председател на пчеларско сдружение от Добрич предупреждава, че една от причините за изчезването на пчелите в САЩ се свърза с широкомащабното засяване на ГМО в тази страна. Той припомни думите на Айнщайн, че "човечеството ще изчезне 4 г след изчезването на пчелите". Означава ли това, че предложението на правителството за толерантност към ГМО и освобождаването им в околната среда на България под формата на синхронизиране на законодателството ни с европейското ще ни доведе до екологичен апокалипсис и геноцид. Или трябва по-добре да преценим позициите си и да отстояваме интересите си пред европейските институции, както са направили 6 страни от ЕС забранили МОН810.

http://news.ibox.bg/news/id_445301626

Трябва да направим нещо, докато не е станало късно!

communist

Брой мнения : 58
Registration date : 20.04.2009

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: ГМО: ГЕРБ ще трови България

Писане  communist on Вто Дек 15, 2009 8:58 pm

Здравейте,
в парламента се обсъждат промени в закона за Генно модифицирани Организми, които ще доведат до допускане на ГМО в защитени територии и падане на ограниченията пред разпространението им.


Отменят се членовете, с които се забранява освобождаването в околната среда и пускането на пазара на следните ГМО: тютюн, маслодайна роза, пшеница, памук и всички зеленчуци и овощни култури. Както и отпада забраната да се освобождава ГМО в териториите, включени в Националната екологична мрежа по списъка на закона за биоразнообразието, както и прилежащите им територии, обхващащи 30-км пояс около тях.

Ако бъдат приети тези промени, практически няма да остане чист или естествен зеленчук, който да не е заразен!!!

Простестът ще бъде преди заседанието на Комисията по околна среда, четвъртък, 10.12, 13ч на ларгото, между президенството и Министерски съвет.
http://sandje.blog.bg/nauka/2009/12/08/gmo-promiana-v-zakona-vajno-razprostraniavaite.450951

communist

Брой мнения : 58
Registration date : 20.04.2009

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: ГМО: ГЕРБ ще трови България

Писане  Stargate on Вто Дек 15, 2009 9:07 pm

alexandar888 написа:
Трябва да направим нещо, докато не е станало късно!
avatar
Stargate

Брой мнения : 199
Registration date : 06.08.2008
Age : 101
Местожителство : Умирай трудно

Вижте профила на потребителя http://www.septemvri23.com/

Върнете се в началото Go down

Re: ГМО: ГЕРБ ще трови България

Писане  asd on Пон Фев 08, 2010 6:32 pm

Само си казваме трябва да действаме, трябва да се организираме. Ама само до "трябва" стигаме....

asd

Брой мнения : 214
Registration date : 07.08.2008

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

моща на природата

Писане  The Soviet Union on Вто Фев 16, 2010 6:11 pm

никой не може да се мери с моща на природата!те и сега ни тровят с изкуствени продукти
avatar
The Soviet Union

Брой мнения : 2
Registration date : 01.11.2009

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: ГМО: ГЕРБ ще трови България

Писане  communist on Пон Фев 22, 2010 3:03 pm

Светът според "Монсанто"

http://www.zamunda.net/details.php?id=137946&hit=1

„World According to Monsanto“ е документален филм на френската телевизия „Арте“, с режисьор Marie-Monique Robin. Това е филм, който трябва да бъде видян, особено сега, когато предстои гласуване на второ четене на промените в закона за ГМО. Това е безспорно една от най-зловещите теми на новото време.

„Във филма се говори за продуктите на Монсанто, за фалшивата им реклама, за промяната на един ген, който прави растенията устойчиви на собствения им пестицид – Round Up и за патента върху този ген, което означава, че чрез трансгенитичните мутации скоро Монсанто ще имат патент над всяко едно семе, над всяко едно растение, което ражда земята – Монсанто ще са… Господ – създателите и най-лошото – собствениците на всичко живо по земята.

Монсанто ще контролира храната ни… и няма да има кой да ги спре, защото Монсанто могат да подкупят администрацията на Клинтън и Буш, така че администрацията на Бойко … е направо дребна риба за бюджета им.

communist

Брой мнения : 58
Registration date : 20.04.2009

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: ГМО: ГЕРБ ще трови България

Писане  partizanin on Пон Фев 22, 2010 5:24 pm

alexandar888 написа:Светът според "Монсанто"
Монсанто ще имат патент над всяко едно семе, над всяко едно растение, което ражда земята – Монсанто ще са… Господ – създателите и най-лошото – собствениците на всичко живо по земята.


Ако някой каже, че притежава доматите дето съм ги посадил на село, на момента е отнесъл един винкел в муцката. Искам да кажа, че една от страните на партизанската война, която винаги ми е харесвала, е че прецаква такива големи планове за властване над света. Другата хубава страна, е ч3е винаги печелят работниците. На буржоазията не и трябват мъртви работници-трябват и живи и здрави работници, които да я хранят. Буржоазиата може да си позволи да убие минимален брой работници, за сплашване на останалите. Но това ще има обратен ефект. Ако все пак капиталиситите сглупят и убият маса работници, то те ще ухапат ръката, която ги храни и ще фалират.
Накратко смятам, че такива "големи" планове са обречени ое в зародиш. Авторите на такива планове се обричат на сигурна смърт. Жалко, че със себе си ще завлекат още хиляди работници. Crying or Very sad
avatar
partizanin

Брой мнения : 154
Registration date : 06.10.2009

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: ГМО: ГЕРБ ще трови България

Писане  communist on Пон Фев 22, 2010 9:55 pm

Доказан недостатък на ГМО индустиалните продукти е невъзможността им да се контролират и да се ограничават в затворени региони. Благодарение на естествените природни процеси(опрашване) ГМО гените много бързо се разпространяват из големи райони и заразяват всичката подобна продукция. Дори има доказателство за заразяване на различни растителни видове. В наглостта си Монсанто дори са водили дела срещу собственици на случайно заразени ниви, защото видите ли били им откраднали "патентования ген"!

И най-голям недостатък на всички продукти на Монсанто е тираничната и монополистична фирмена политика на този корпоративен гигант, който не признава нито закони, нито човешки права. Ясно документиран исторически случай са разорените индийски производители на памук, които векове наред са преживявали благодарение на тази култура. Един ден обаче Монсанто влиза на пазара им и започва да ги зарибява с ГМО продукти с обещания за огромни добиви и огромни печалби. Постепенно всички започват да работят с техните семена и химически продукти. Разбира се монополиста командва пазара и след множество промени в цените и условията индийските фермери започват да разбират, че са сключили сделка с дявола. Път назад няма. Веднъж отглеждани ГМО продуктите е невъзможно да се заменята с традиционни култури. Следват масови фалити, самоубийства, бедност, продажба на наследявани от поколения земи и огромни печалби за Монсанто.

Та partizanin, ще ти заразят доматите и ще те осъдят че си им откраднал гена Laughing

No No No

communist

Брой мнения : 58
Registration date : 20.04.2009

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ГЕННОМОДИФИЦИРАНИТЕ ОРГАНИЗМИ

Писане  Комунист on Съб Мар 13, 2010 4:40 pm

Не само социалното равенство, което може да се гарантира от комунистическото общество е достатъчно, за да живеят хората добре! Нужно е и опазване на природата и на нейните разнообразни богатства, които служат за храна на човека! Да пазим природата!

Ако някой проявява интерес какво представляват ГМО (генно-модифицираните организми) и какво влияние имат те върху растителния свят и върху човека, може да си свали чрез торент филма "Светът според Монсанто" / "The World According to Monsanto" (2008) - филм на ВВС! Филмът е с български субтитри! Ето ви и адреса за сваляне на филма: http://nanoset.net/torrent/16/4/115831/The%20World%20According%20to%20Monsanto

Натискате върху http, отваряте страницата и направо сваляте торента! Учете се, за да знаете!
avatar
Комунист

Брой мнения : 10
Registration date : 17.12.2009
Age : 43

Вижте профила на потребителя http://www.liveinternet.ru/users/marsn/

Върнете се в началото Go down

Re: ГМО: ГЕРБ ще трови България

Писане  Съветски Бетон on Нед Мар 14, 2010 5:55 pm

Ако генната модификация , повишава Добивите ... и дава по богата реколта , няма нищо лошо в това . Даже НИЕ СМЕ ДЛЪЖНИ ДА МОДИФИЦИРАМЕ храната .. така може да решим въпроса с световния глад в Африка например .

Съветски Бетон

Брой мнения : 5
Registration date : 22.02.2010

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: ГМО: ГЕРБ ще трови България

Писане  пешо on Пон Мар 15, 2010 8:57 pm

Бетон вземи малко се поинтересувай от темата, а недей да бълваш само глупости във форума. Това не е боклукчийска кофа за твойте инфантилни хрумвания. Ако беше прочел поне един ред по темата за ГМО щеше да знаеш, че един от най сериозните проблеми в Африка са причинени под диктовката на Монсанто. Лесно е да се досети човек, че ако ГМО бяха безвредни, корпорациите отдавна щяха да разтръбят своите изследвания навсякъде.

пешо

Брой мнения : 82
Registration date : 10.08.2008

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: ГМО: ГЕРБ ще трови България

Писане  Съветски Бетон on Пон Мар 15, 2010 9:08 pm

владо написа:Бетон вземи малко се поинтересувай от темата, а недей да бълваш само глупости във форума. Това не е боклукчийска кофа за твойте инфантилни хрумвания. Ако беше прочел поне един ред по темата за ГМО щеше да знаеш, че един от най сериозните проблеми в Африка са причинени под диктовката на Монсанто. Лесно е да се досети човек, че ако ГМО бяха безвредни, корпорациите отдавна щяха да разтръбят своите изследвания навсякъде.

Кога ще спрете да вярвате на измислени глупости ?

Не разбирате ли че това са само средства за контрол над народа , чрез всяване на ПАНИКА .

ПОЛВИНАТА ЦАРВИЦА НА ПАЗАРА е ГЕННО ПОДИФИЦИРАНА ...

за някои сортове това даже е задължително , зада се повиши устойчивота им срещу паразити , болести по растенията и тн .

+ генно модифицираната царвица дава по - богата реколта ....

Съветски Бетон

Брой мнения : 5
Registration date : 22.02.2010

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: ГМО: ГЕРБ ще трови България

Писане  communist on Пон Мар 15, 2010 11:34 pm

Съветски Бетон написа:+ генно модифицираната царвица дава по - богата реколта ....
Пропусна да споменеш СТЕРИЛНА реколта. Да, семената са негодни и от тях не покълват нови растения. Ще трябва всяка година, за всяка нова реколта да си купуваш нови семена от Монсанто. Twisted Evil

Хванахме те в прекрита капиталистическа пропаганда! Сега може да се самоубиеш спокойно! Twisted Evil

П.П. Кога ще ъпдейтнеш 286-тицата? Имaм един 486 мога да ти го подаря. Работи на 25MHz само че е със socket7 та ще трябва да смениш и дъното... Или най-добре даи turn off, и да не се мъчиш повече... Laughing Laughing Laughing

communist

Брой мнения : 58
Registration date : 20.04.2009

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: ГМО: ГЕРБ ще трови България

Писане  Атомния Бойлер on Вто Мар 16, 2010 1:24 am

alexandar888 написа:
Съветски Бетон написа:+ генно модифицираната царвица дава по - богата реколта ....
Пропусна да споменеш СТЕРИЛНА реколта. Да, семената са негодни и от тях не покълват нови растения. Ще трябва всяка година, за всяка нова реколта да си купуваш нови семена от Монсанто. Twisted Evil

Хванахме те в прекрита капиталистическа пропаганда! Сега може да се самоубиеш спокойно! Twisted Evil

П.П. Кога ще ъпдейтнеш 286-тицата? Имaм един 486 мога да ти го подаря. Работи на 25MHz само че е със socket7 та ще трябва да смениш и дъното... Или най-добре даи turn off, и да не се мъчиш повече... Laughing Laughing Laughing

Това са пълни глупости ... не всички ГМО са стерилни ...


така или иначе научно - мизследователската дейност в тази насока , трябва да продължава ....

престависи ако един ден , открием начин да произсвеждаме Аграрни култури , без лимитно ...

ще решим проблемите с глада ...

Капитализма разбира се , ще се опита да попречи на това , като пропагандира че ГМО продуктите са смъртоносни и какво ли още не.. ..

но нас няма да измамят .

Атомния Бойлер

Брой мнения : 2
Registration date : 16.03.2010

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: ГМО: ГЕРБ ще трови България

Писане  Georgi91 on Вто Мар 16, 2010 1:20 pm

Гръмнал бойлер, кои вас няма да измамят? Ти за колко човека се имаш? Laughing Laughing Laughing
avatar
Georgi91

Брой мнения : 102
Registration date : 14.08.2008

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: ГМО: ГЕРБ ще трови България

Писане  communist on Сря Мар 24, 2010 4:53 pm

Стряскащи резултати от руски ГМО експериментСтряскащи резултати са дали изследвания с ГМО на руски учени от Института РАН.

По време на симпозиум, Ирина Ермакова доктор на биологичните науки, оповести публично резултатите от ръководените от нея изследвания, цитирани от regnum.ru.

Това е първото изследване, което определя зависимостта между употребата на генно модифицирана соя и потомството на живи същества.

По време на експеримента д-р Ермакова е добавила ГМ-соя към храната на женски бременни плъхове.

В рамките на експеримента в храната на плъховете е добавяно соево брашно - две седмици преди зачеването, по време на зачеването и кърменето на малките.

В контролната група са били женски, към чиято храна не е добавяно нищо.

Участвали са три групи, по три женски. Първата група е контролната, на втората група е добавяна концентрирана ГМ-соя, на третата група е добавяна нормална соя.

Учените са следили за броя родили женски, колко плъхчета са родени и колко от тях са умрели.

Във втората част на експеримента плъховете са били разделени на две групи. На 1-вата група е давано храна с добавка ГМ соя, а на втората без.

След три седмици учените получили резултатите.

Сред потомството на плъховете, хранени с ГМ-соя се наблюдавало анормална висока смъртност - над 50 процента.
В същото време 36% от от новородените плъхове от тази група тежали по-малко от 20 грама, две седмици след раждането.

Плъховете по своята морфология и биохимически състав много приличат на човешкия организъм и затова получените данни са изключително тревожни, коментира Ирина Ермакова по време на пресконференцията на Института РАН.

http://news.ibox.bg/news/id_966608709

communist

Брой мнения : 58
Registration date : 20.04.2009

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: ГМО: ГЕРБ ще трови България

Писане  Georgi91 on Сря Мар 24, 2010 8:57 pm

Данните наистина са тревожни, явно проблемът е по-сериозен, отколкото си мислим. Това ще е една нова форма на геноцид... Crying or Very sad
avatar
Georgi91

Брой мнения : 102
Registration date : 14.08.2008

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: ГМО: ГЕРБ ще трови България

Писане  пешо on Сря Мар 24, 2010 9:52 pm

Относно влиянието на ГМО върху развитието на плъховете, има много интересна статия на британският учен Армад Пущай в книгата съставена от Благовеста Дончева "Капитализмът днес". Изключителено ценен материал за това как действат корпорациите.
А относно това, че ГМО щял да помогне при проблема с глада...всички тези писания са пълни глупости на съвсем объркани хора. И днес капитализмът може да изхранва всички жители на земята, проблемът е, че значителна част от тях не са платежоспособни потребители на хранителни стоки. При социализма и без ГМО няма да има нито едно гладуващо човешко същество. При капитализма винаги ще има войни, глад и ужаси.

пешо

Брой мнения : 82
Registration date : 10.08.2008

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: ГМО: ГЕРБ ще трови България

Писане  Georgi91 on Сря Мар 24, 2010 10:32 pm

Проблемът е, че плъзне ли веднъж заразата с ГМО, няма измъкване. Природата се замърсява завинаги. Sad
avatar
Georgi91

Брой мнения : 102
Registration date : 14.08.2008

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: ГМО: ГЕРБ ще трови България

Писане  Дончо on Вто Авг 14, 2012 9:11 am

Какво представлява корпорацията Монсанто

Дончо

Брой мнения : 56
Registration date : 10.09.2011

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: ГМО: ГЕРБ ще трови България

Писане  Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите