Нападенията срещу наши другари

Go down

Нападенията срещу наши другари

Писане  hakera94 on Съб Яну 30, 2010 7:43 am

Както знаете "На 6 януари 2010 година около 23 часа четирима фашисти са нападнали Борис Боев – един от най-активните членове на Движение за съпротива „23 септември”. Нападението срещу нашия другар е предварително замислено и извършено с изключителна жестокост.Нападателите са го причакали на спирка на градския транспорт в близост до дома му"

- откъде са научили адреса му, и как да спрем такива хора, който мислят, че може да правят всичко, което поискат безнаказано!?
avatar
hakera94

Брой мнения : 2
Registration date : 30.01.2010

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Нападенията срещу наши другари

Писане  Stargate on Съб Яну 30, 2010 9:31 pm

hakera94 написа:
- откъде са научили адреса му, и как да спрем такива хора, който мислят, че може да правят всичко, което поискат безнаказано!?


От предател
avatar
Stargate

Брой мнения : 199
Registration date : 06.08.2008
Age : 101
Местожителство : Умирай трудно

Вижте профила на потребителя http://www.septemvri23.com/

Върнете се в началото Go down

Re: Нападенията срещу наши другари

Писане  pueblo_unido on Пон Фев 01, 2010 6:15 pm

От МВР според мен. Нацистите и капиталистическата държава са дупе и гащи винаги.

pueblo_unido

Брой мнения : 22
Registration date : 14.01.2010

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Фашисти пребиха леви активисти в трамвая

Писане  Working Class on Чет Юни 10, 2010 1:23 pm

Младежи с качулки пребиха пътниците в трамвай №20


Побоят е станал между две враждуващи групи - неофашисти и представители на младежкото комунистическо движение "23 септември"

Четирима души са пребити, след като група младежи с качулки се качили в трамвай №20 и започнали да налагат пътниците.
Единият от пострадалите е ранен по-тежко и е откаран в "Пирогов". 17-годишното момче е с фрактури на левия лакът, лявата ключица и кост на лявата длан. Има и рани по главата.
Останалите трима са с по-леки наранявания и са настанени в Окръжна болница.
Инцидентът станал около 10,40 ч. на предпоследната спирка преди гара Искър, съобщи Центърът за градска мобилност (SUMC.bg).
15 младежи се качили в трамвая и без видими причини започнали да бият пътуващите. На следващата спирка слезли и избягали. Ватманката не е пострадала.
От пресцентъра на МВР съобщиха, че пострадалите са отивали на митинга в защита на правата на чужденците в България пред дома за временно настаняване на чужди граждани в Бусманци.
Пред "Дарик" един от организаторите на протеста в Бусманци - Светла Енчева, заяви, че побоят е станал между две враждуващи групи - неофашисти и представители на младежкото комунистическо движение "23 септември". Това не е първият им конфликт.
Полицаите са задържали двама предполагаеми участници в побоя, съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов. Единият е криминално проявен, с регистрации за незаконно притежаване на оръжие и хулиганство. Останалите се издирват.
avatar
Working Class

Брой мнения : 96
Registration date : 13.09.2009
Age : 26
Местожителство : Народна Република България

Вижте профила на потребителя http://www.septemvri23.com

Върнете се в началото Go down

Декларация на ПП "Българската левица" относно нападението над леви активсти

Писане  Working Class on Чет Юни 10, 2010 1:24 pm


ДЕКЛАРАЦИЯ НА ПП БЪЛГАРСКАТА ЛЕВИЦАОтносно нападенията над български граждани мотивирани от фашистки и ксенофобски подбуди и свързаните с тях случаи на публично проповядване на неонацистки и националистически възгледи.

ДО:
Г-Н ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ
ПРЕЗИДЕНТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯГ-ЖА ЦЕЦКА ЦАЧЕВА
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯГ-Н БОЙКО БОРИСОВ
МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯГ-Н БОРИС ВЕЛЧЕВ

ГЛАВЕН ПРОКУРОР НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯГ-Н ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ
МИНИСТЪР НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИГ-Н ГИНЬО ГАНЕВ
ОМБУДСМАН НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯБЪЛГАРСКИТЕ МЕДИИЕВРОПЕЙСКА АГЕНЦИЯ ЗА ОСНОВНИТЕ ПРАВА
EUROPEAN UNION AGENCY FOR FUNDAMENTAL RIGHTS (FRA)ЕВРОПЕЙСКА КОМИСИЯ СРЕЩУ РАСИЗМА И НЕТОЛЕРАНТНОСТТА
EUROPEAN COMMISSION AGAINST RACISM AND INTOLERANCE (ECRI)


Вчера, 06 юни 2010 година, четирима български граждани бяха зверски пребити от ДОБРЕ ИЗВЕСТНИ НА ПОЛИЦИЯТА лица, изповядващи неонацистка идеология, на предпоследната спирка на трамвай 20 в София, до гара «Искър». Това събитие е поредното от дълга поредица ксенофобски и неонацистки прояви, на които по правило в нашата държава и общество се гледа с пренебрежение. Лицата, извършили деянието са членове на неформално фашистко движение „Национална съпротива – България“. По време на законно разрешени митинги и обществени прояви участниците биват снимани и впоследствие се публикуват в Интернет снимките им с призиви за побои и убийства спрямо тях. Всичките действия на фашистката група са координирани в сайта Altermedia България (част от световна неонацистка мрежа сайтове). В резултат на тези призиви към насилие на 01.05.2009 г. .бяха нападнати участници в митинг по случай празника на труда . На 0601.2010 г. Беше пребит студент от сУ „Кл.Охридски“ Борис Боев. В Софийска районна прокуратура от м.януари 20010 г. , а в Държавна агенция за национална сигурност от 06.05.2009 г. бяха подадени жалби, които посочваха профашиската агитация водена от тези сайтове, както и откритите призиви за убийство на всеки, който изповядва леви идеи. Не последва никаква реакция. Бездействието и нехайството на прокуратурата, министерството на вътрешните работи и ДАНС доведе до кръвопролитието на шести юни, при което бе ранено и непълнолетно момче.Учудване буди публикуваното в медиите становище на вътрешния министър Цветан Цветанов: "Имаме ясна насока, има установени лица, които са част от тези, които са извършили това брутално сбиване. Касае се за анархични движения, леви и крайно десни, и това е сблъсък между тях относно позицията им за Дома за чужденци в Бусманци”. Защо министърът не прави разлика между анархисти и фашисти? Дали не се опитва да отклони общественото мнение и да смекчи извършеното деяние. Все пак анархистите не са противоконституционно движение докато неофашистите са. И защо жертвите пребити с железа и бухалки и нападателите са приравнени с твърдението за „сблъсък“?Надяваме се, че още са в сила следните текстове от Наказателния Кодекс:„Чл. 108. (Изм. - ДВ, бр. 41 от 1985 г., изм. - ДВ, бр. 99 от 1989 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г., изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г., изм. - ДВ, бр. 38 от 2007 г.) Който проповядва фашистка или друга антидемократична идеология или насилствено изменяне на установения от Конституцията на Република България обществен и държавен строй, се наказва с лишаване от свобода до три години или с глоба до пет хиляди лева.

...

Чл. 162. (1) (Изм. - ДВ, бр. 27 от 2009 г.) Който чрез слово, печат или други средства за масова информация, чрез електронни информационни системи или по друг начин проповядва или подбужда към расова, национална или етническа вражда или омраза, или към расова дискриминация, се наказва с лишаване от свобода до четири години и с глоба от пет хиляди до десет хиляди лева, както и с обществено порицание.

(2) (Изм. - ДВ, бр. 27 от 2009 г.) Който употреби насилие срещу другиго или повреди имота му поради неговата народност, раса, религия или поради неговите политически убеждения, се наказва с лишаване от свобода до четири години и с глоба от пет хиляди до десет хиляди лева, както и с обществено порицание.

(3) (Изм. - ДВ, бр. 27 от 2009 г.) Който образува или ръководи организация или група, която си поставя за цел извършването на деяния по ал. 1 и 2 или системно допуска извършването на такива деяния, се наказва с лишаване от свобода от една до шест години и с глоба от десет хиляди до тридесет хиляди лева, както и с обществено порицание.

(4) Който членува в такава организация или група, се наказва с лишаване от свобода до три години и с обществено порицание.“

Ние от политическа партия Българската Левица сме силно обезпокоени от нападенията над български граждани, мотивирани от неонацистки, фашистки и ксенофобски мотиви.

Ние твърдим, че има явен стремеж от страна на част от властта в България за толериране на крайно-десни противоконституционни движения и за неглежиране на действията им пред обществото.

Ние настояваме отговорните институции да вземат всички мерки за стриктно спазване на Конституцията на Република България и на законите на страната ни във връзка с описаните случай.

София, 7 юни 2010 г.


Последната промяна е направена от Working Class на Чет Юни 10, 2010 1:30 pm; мнението е било променяно общо 1 път
avatar
Working Class

Брой мнения : 96
Registration date : 13.09.2009
Age : 26
Местожителство : Народна Република България

Вижте профила на потребителя http://www.septemvri23.com

Върнете се в началото Go down

Д Е К Л А Р А Ц И Я НА КОМУНИСТИЧЕСКО ДВИЖЕНИЕ «ЧЕ ГЕВАРА»-БЪЛГАРИЯ

Писане  Working Class on Чет Юни 10, 2010 1:27 pm

.
По повод случаите на публично проповядване на неонацистки, фашистки и националистически възгледи и зачестилите напоследък нападения над български граждани, мотивирани от расизъм и нетолерантност


ДО:
Г-Н ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ
ПРЕЗИДЕНТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Г-ЖА ЦЕЦКА ЦАЧЕВА
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Г-Н БОЙКО БОРИСОВ
МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Г-Н ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ
МИНИСТЪР НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ
Г-Н ГИНЬО ГАНЕВ
ОМБУДСМАН НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
БЪЛГАРСКИТЕ МЕДИИ
ЕВРОПЕЙСКА АГЕНЦИЯ ЗА ОСНОВНИТЕ ПРАВА
EUROPEAN UNION AGENCY FOR FUNDAMENTAL RIGHTS (FRA)
ЕВРОПЕЙСКА КОМИСИЯ СРЕЩУ РАСИЗМА И НЕТОЛЕРАНТНОСТТА
EUROPEAN COMMISSION AGAINST RACISM AND INTOLERANCE (ECRI)
Вчера, 06 юни 2010 година, четирима български граждани бяха зверски пребити от лица, изповядващи неонацистка идеология, на предпоследната спирка на трамвай 20 в София, до гара «Искър». Това събитие е последното от дълга поредица ксенофобски и неонацистки прояви, на които по правило в нашата държава и общество се гледа с пренебрежение.
Ние, като хуманна организация сме силно обезпокоени от зачестилите напоследък нападения над български граждани, мотивирани от расизъм и нетолерантност. Ние можем да твърдим, че през последните години нападенията над български граждани на територията на цяла България не са единични случаи и се превръщат в безнаказана практика за младежи с националистически, ксенофобски и расистки убеждения.
По наша информация честа практика е инакомислещи с леви комунистически и анархистки политически разбирания да бъдат безнаказанно нападани.
Ние считаме, че всички прояви на расизъм, ксенофобия, дискриминация и преследване трябва да бъдат подложени на строги санкции и обществено порицание съобразно със законодателството в Българияи Европейския съюз и виновните да получат справедлива присъда за своите престъпления.
Нека Държавата да заеме официална позиция срещу расизма и крайния национализъм в България, да се разграничи от всякакви опити за толериране и пренебрегване на прояви в обществото ни, основани на расизъм, ксенофобия и преследване на расова, религиозна и етническа основа.
Настояваме да бъде потърсена отговорност чрез прокуратурата и съда от всички организации и лица, насърчаващи прояви на расизъм, ксенофобия, дискриминация или нетолерантност.
Като пълноправен член на Европейския съюз България е задължена официално да декларира своята позиция спрямо расизма и всички придружаващи го форми на етническа и религиозна нетърпимост, съобразно Чл. 6 от Договора за Европейския съюз.


Последната промяна е направена от Working Class на Чет Юни 10, 2010 1:32 pm; мнението е било променяно общо 1 път
avatar
Working Class

Брой мнения : 96
Registration date : 13.09.2009
Age : 26
Местожителство : Народна Република България

Вижте профила на потребителя http://www.septemvri23.com

Върнете се в началото Go down

Репортажи

Писане  Working Class on Чет Юни 10, 2010 1:28 pm

avatar
Working Class

Брой мнения : 96
Registration date : 13.09.2009
Age : 26
Местожителство : Народна Република България

Вижте профила на потребителя http://www.septemvri23.com

Върнете се в началото Go down

Re: Нападенията срещу наши другари

Писане  Den on Чет Юни 10, 2010 9:48 pm

Това е последното развитие по случая http://novinitepro.bg/novinite/kriminalno/nakazana-agresiya-sled-meleto-v-tramvaya-pravo-v-vresta.html

Den

Брой мнения : 124
Registration date : 07.08.2008

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Нападенията срещу наши другари

Писане  Den on Чет Юни 10, 2010 9:50 pm


Den

Брой мнения : 124
Registration date : 07.08.2008

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Нападенията срещу наши другари

Писане  Defiant on Съб Юни 12, 2010 8:59 pm

За бога, хора, не преувеличавайте - за въпросните хулигани би било чест да ги наречете "фашисти". Повечето от тях сигурно не са и чували за фашизъм през краткия си и, бих казал, безсмислен живот. Не е сигурно дали биха могли да напишат думата правилно Laughing
avatar
Defiant

Брой мнения : 7
Registration date : 12.06.2010

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Нападенията срещу наши другари

Писане  пешо on Нед Юни 13, 2010 6:56 am

Ти или си от тях или си толкова наивен, че не трябва да коментираш въпроса. Първо се запознай с проблема и после пиши. Не се изказвай неподготвен.

пешо

Брой мнения : 82
Registration date : 10.08.2008

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Нападенията срещу наши другари

Писане  Stargate on Нед Юни 13, 2010 7:50 am

Defiant написа:За бога, хора, не преувеличавайте - за въпросните хулигани би било чест да ги наречете "фашисти". Повечето от тях сигурно не са и чували за фашизъм през краткия си и, бих казал, безсмислен живот. Не е сигурно дали биха могли да напишат думата правилно Laughing

въпросните хулигани сами се наричат така Wink
avatar
Stargate

Брой мнения : 199
Registration date : 06.08.2008
Age : 101
Местожителство : Умирай трудно

Вижте профила на потребителя http://www.septemvri23.com/

Върнете се в началото Go down

Re: Нападенията срещу наши другари

Писане  partizanin on Нед Юни 13, 2010 5:38 pm

Без коментар:
http://vbox7.com/play:7ea3e7cc
avatar
partizanin

Брой мнения : 154
Registration date : 06.10.2009

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Декларация на Партия на Българските Комунисти /ПБК/

Писане  Working Class on Вто Юни 22, 2010 6:56 pm

Декларация
на Партия на Българските Комунисти

На 6 юни маскирани нацисти нападнаха посред бял ден група младежи,които отиваха на митинг в Бусманци за защита на правата на имигрантите в България.
Нападнаха ги подло,из засада,както винаги действат фашистите.
Това нападение срещу активисти на лявото младежко движение "23 септември" и други младежи с прогресивни убеждения не е първо.Миналата година те бяха нападнати на 1 май,а един от тях в началото на тази година бе жестоко пребит пред дома му.Многократно по интернет тези млади хора са заплашвани със смърт.
Най-често изстъпления на неонацисти под хитлеристка свастика наблюдаваме по време на спортни събити.Оправданието на неотдавнашня побой е,че младежите,отиващи да защитят правата на бежанците в Бусманци,били с леви,комунистически убеждения.Министърът на вътрешните работи и вицепремиер Цветан Цветанов спокойно определи този акт като сблъсък на "анархични движения-на леви и десни"...
Извършения на 6 юни побой не е случайно явление и хулиганска проява.То е резултат от пещерния антикомунизъм,расизъм и ксенофобия,които от 20 години се пропагандират в десните политически среди,които са представени дори в Народното събрание.В книжарницата и по книжните сергии открито се предлагат призведения на Хитлеп,Гьобелс,Мусолини,в интернет открито се възхваляват техните политически възгледи и действията на фашизма.Пренаписва се историята на Втората Световна Война,с което се оправдават фашистките военнопрестъпници и се отрича съществуването на фашизъм в България.
Партията на Българските Комунисти решително осъжда проявите на фашизъм в България и по света и настоява да се наложат строги наказания от правоохранителните органи на нацистките побойници,а властта да предприеме международно приетите норми за забрана на профашистката пропаганда.

08.06.2010 г. Централен комитет
на Партията на Българските Комунисти
СОФИЯ
avatar
Working Class

Брой мнения : 96
Registration date : 13.09.2009
Age : 26
Местожителство : Народна Република България

Вижте профила на потребителя http://www.septemvri23.com

Върнете се в началото Go down

Re: Нападенията срещу наши другари

Писане  Христо Радевски on Вто Юни 22, 2010 7:51 pm

Интересни размишления са изложили в тази декларация. Съгласен съм с заключенията им, като искам да добавя че не само отричането на фашизъм в България е проблем, а и въхваляването му. Типичен пример за това е личноста на Христо Луков и луковите глави които го прехвалват. Видите ли Луков направил много за България щото избивал сърби и спасил Кюстендил. А после много благородно искал да прати нашите воиски против СССР, и ратувал за кочината Велика България. И хоп - ето го разлепен из цялата страна гордо изпъчен с интернет адреси под името му. Че и на тениски...

Преди месец пък правиха някаква конференция в Софииският за Богдан Филов и неговото "благородно дело" състоящо се в това да унищожава различните, сиреч неудобните, във кочината България.

И това са само известните. А всъщност култовете са много, и още Желю Желев(който също е истински народен душманин) във своята книга Фашизмът бе АЛАРМИРАЛ че народа клони към Ксенофобия, Наци-онали-зъм, Фашизъм, Расизъм, Нетолерантност, Крайнодесни прояви и други ексцесии превръщащи един млад младеж в непоправимо увреден индивид.

И точно такива увредени индивиди мечтаещи за България на 3 морета и етнически чисти градове пребиха другарите. Това е. Хубавото е че се вдигна шум и ще ги осъдят фашистите понеже те не са полезни за обществото. Те са катили, а катили могат да бъдат полезни единствено на фиктивните идеи като Велика и не толкова Велика България но не и на народа и хората.


Христо Радевски

Брой мнения : 124
Registration date : 14.10.2009
Местожителство : НРБ

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Нападенията срещу наши другари

Писане  Orlin on Вто Юни 29, 2010 9:39 pm

Ето от где иде вдъхновението им...

http://vbox7.com/play:5648a0b7
avatar
Orlin

Брой мнения : 28
Registration date : 19.04.2009

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Нападенията срещу наши другари

Писане  Георги Жеков on Нед Апр 17, 2011 12:09 am

Трябва всичките до един да ви избият гадни комунистически палачи, малко му е било на вашият комунистически другар !

На вас и БОГ няма да ви помогне, защото сте комунисти-сатанисти, а БОГ мрази комунистите !

Георги Жеков

Брой мнения : 1
Registration date : 16.04.2011

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Нападенията срещу наши другари

Писане  Lenin1944 on Вто Апр 19, 2011 6:39 pm

Георги Жеков написа:Трябва всичките до един да ви избият гадни комунистически палачи, малко му е било на вашият комунистически другар !

На вас и БОГ няма да ви помогне, защото сте комунисти-сатанисти, а БОГ мрази комунистите !

А вас не само БОГ Ви мрази, а Ви мрази целият СВЯТ. Защото няма по-голямо престъпление от това което направихте през втората световна война гадни хитлерстки и неонацистки изчадия!
avatar
Lenin1944

Брой мнения : 6
Registration date : 12.07.2010

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ !!!

Писане  КОМУНИСТЧЕ on Вто Май 03, 2011 7:48 pm

Мама ви нацисти !!!
avatar
КОМУНИСТЧЕ

Брой мнения : 18
Registration date : 28.03.2011

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Нападенията срещу наши другари

Писане  Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите