Дискусия с Кристиян Вигенин (евродепутат от БСП)

Go down

Дискусия с Кристиян Вигенин (евродепутат от БСП)

Писане  asd on Пет Фев 12, 2010 9:20 am

Kristian Vigenin Европейската комисия беше одобрена с 488 гласа "за", 137 "против", 72 "въздържал се". Успех на всички и особено на българката Кристалина Георгиева!Вт в 15:09 · Добави коментар ·Харесва миНе харесвам24 души харесват това.
Denitsa Vladimirova Успех на Кристалина Георгиева!
Dimo Gospodinov Имаше ли обособени политически групи, които да гласуват против или само отделни депутати?
Kristian Vigenin Против бяха комунистите, зелените и май крайнодесните, въздържаха се консерваторите.
Denitsa Vigenina Na sluka. Sa edna po-silna i sozialna Europe.
Angel Katushev Тоест тези 488 идват от ЕНП и ПЕС? Smile
Kristian Vigenin и либералите!
Pavel Ivanov А кои са гласували против?
Angel Katushev Крайнодесните,комунистите и зелените,другарю Иванов. Smile
Pavel Ivanov Лотар БИСКИ, председател на групата на "Европейската Обединена левица" в Европейския парламент:

"В политическите насоки на новата Комисия не се вижда каквато и да е стратегия за по-голяма социална справедливост. Те не предпазват Европа от кризата и не осигуряват основа за успешно справяне с бедността и социалните проблеми... Кандидатите, избрани в... Вижте повече новата Комисия, ще продължат с неуспешната неолиберална политика на бившата комисия... Не може да очаквате от нас аплодисменти за Вашата програма и Вашия екип. Европейският съюз трябва да принадлежи на хората, да им предостави работни места и права за добро образование и достойни заплати. Този проект (ЕС) трябва да даде на хората право на мирно развитие и устойчивост в околната среда ... Подгответе се за твърд, но справедлив политически дебат с нас".
Pavel Ivanov Добре звучи, другарят БИСКИ от "ЕВРОПЕЙСКАТА ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА" (комунисти и зелени)! Smile))
С една дума - Левицата не е подкрепила новата комисия! Браво на другарите!
Юлия Добрева Да, добре звучи другаря Биски. Бих искала да чуя нещо подобно и на наша територия.
Vencislav Ivanov Успех . И дано наистина се постигне нещо. Излишни спорове кой кого подкрепя. Важното е да се получи напредък, а не като сега у нас - буксуване.
Вт в 20:32Petya Palikrousheva-Ivanova За съжаление при това гласуване се видя много ясно как представителите на БСП (ПЕС), ГЕРБ (ЕНП), Царя (АЛДЕ - Либерали), Костов (ЕНП) и Доган (АЛДЕ - Либерали) гласуваха заедно в подкрепа на такава Комисия и срещу интересите на българите и европейците! Видно е, че единствено представителите на Обединената европейска левица (комунисти и зелени) и Зелените застават на страната на обикновените хора и в защита на техните права.
Kristian Vigenin Силните думи може да радват ухото, но не пълнят стомаха. Ако днес бяхме отхвърлили Еврокомисията, по-добре ли щеше да им стане на европейските грждани? Или щеше да се състави по-добра Еврокомисия от втори (да не кажа трети) опит? Не. Комунистите и зелените го знаят това, но знаят също, че ние ще постъпим отговорно, затова правят политика на наш гръб. Нека. Всъщност благодарение на нашия натиск Барозу пое редица социални ангажименти, така че смятам стратегията ни за абсолютно правилна.
Pavel Ivanov Защо, другарю Вигенин, говорите така за плановете на ОБЕДИНЕНАТА ЕВРОПЕЙСКА ЛЕВИЦА? Защо и от кога Вие се дистанцирате от ЛЯВОТО политическо движение в интерес на бизнесмените и евромонополите? И защо се плашите от принципната социалистическа конфронтация срещу еврочиновниците и евромафиотите? Или това е плод също на някаква дълбока стратегия, коят... Вижте повечео ние, обикновените хора, не разбираме? Може би искате да подкопаете капитализма отвътре като му изсмучите печалбите? Smile)) Не, другарю Вигенин, не! Не ни трябва социална, а МОДЕРНА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ЕВРОПА! Без експлоатация, без реформи на дребно и без компромиси с едрия и монополен бизнес! Не сме Ви изпратили там, за да се подпличквате с консерваторите и либералите. Бъдете СОЦИАЛИСТИ, а не политически амеби!
Kristian Vigenin Аз съм част от Групата на социалистите и демократите, така както БСП е част от ПЕС. Не оспорвам идеите, в които вярваш, но определено не ги споделям. Което не ме кара да се чувстам предател, защото смятам, че нашият подход защитава в много по-голяма степен хората, без да се налага да правим компромси с принципите си. Това, което предлагаш, е конфорнтация, която не води до нищо добро - такава конфронтация е оправдана в крайни случаи, но в Брюксел ситуацията не е такава.
Pavel Ivanov Другарю Вигенин, другарю Вигенин... Smile
Откога "социалистите" не споделят идеите на СОЦИАЛИЗМА?
"Социалист" не означава човек със социално мислене, а Човек, който се бори и живее за реализиране на идеята за обществена собственост и обществено управление на средствата за производство.
Защо решихте, че може да пренапишете историята и идеите на милиони граждани по света като подмените "социалистическото" със "социалното"?
Petya Palikrousheva-Ivanova Лотар Биски от Обединената левица в ЕС го е казал много добре. Кое от изявлението му не Ви харесва, г-н Вигенин?! "Нашият подход защитава в много по-голяма степен хората" - Вие мислите, че защитавате интересите на хората?! Кога, къде и как се е случило това?! Г-н Вигенин, аз съм гласувала за Вас като социалист, не като демократ. Откога социалистите са в крепка и братска прегръдка с демократите?! Вие социалист ли сте, г-н Вигенин?!
Красимира Йорданова Павел,помисли си за каква заплата работи др.Вигенин(не казвам,че не се труди,а за стандарта,който му осигурява) и ще спреш да задаваш отговори.Само не мога да разбера,защо се опитват да превърнат и БСП в социалдемократична(като ни убеждават,че това е правилния път),а не си направят партия с такива последователи?Не вярвам да е само заради имоти и пари на БКП...или греша?Др. Вигенин и аз като Петя съм гласувала за вас като за социалист !
Mihail Karapachov Комунистите никога и нищо не подкрепят,винаги са против и престанете да отделяте социалистите от демократите.Пак се блазните от крайно лявото...Стига вече!
Emil Kirilov Georgiev Др. Вигенин, по БНТ "върви" социална реклама, цитирам по памет: В страните на Европейския съюз живеят 50 000 000 под границата на бедността. От тях 19 000 000 са деца"... Какво прави безбожно високоплатения еврочиновник и евродепутат за промяна на тази ситуаци
И отново нищо лично, просто идейна и дейна дискусия.
Отделете от ценното си време между телешкия стек и бирата и ми отговорете.... Smile Smile
Kristian Vigenin По този начин ще ми е трудно да водя дискусия - да се хващате за отделни думи и да ми давате квалификации, които най-малкото са странни, но се надявам да са основани на незнание.
1. Не може да има социалист, който не е демократ. Демократ не е мръсна дума. Без демокрация не може да има социализъм. Демокрация значи власт на народа. Нали не искате власт НАД народа, защото това беше един от проблемите на системата преди 1989 г.?
2. Какви имоти, какви пари на БКП, стига с тези клишета. И не разбирам какво общо има заплатата с убежденията. Има ляво, има и крайно ляво. БСП е лява, а не крайно лява. И не разбирам на какво основание Красимира ме гони от БСП? БСП е това, което е. Ако някой чувства, че това, което е, не му(й) харесва, има два начина - или сменя ръководството и платформата, или сменя партията, свободата впрочем е най-базисната и неотменна ценност и на лявото, и на крайнолявото.
3. Въпроси пък от сорта "а ти какво направи" обикновено се задават с цел да не бъде получен отговор, а ако бъде получен - да се коментира с "това нищо не е". Правили сме отчети и индивидуални, и на делегацията, и на цялата парламентарна група, бяха издадени на български език, ще потърся линка, трябва да го има на моя сайт. И Емо, сигурно не е достатъчно, щом съществува тази бедност, но ние сме единствените, на които не само им пука за това, но и имат реалните механизми да работят за промяната.
4. Съжалявам, но понякога с действията си комунистите не само не постигат нищо, но провалят и нас - случвало се е да отхвърлят наши предложения, защото не са достатъчно леви, в резултат на което накрая печели десницата - е кому е изгодно това и кой за какво и кого работи?... Вижте повече
5. И кой за какво ме е пратил - всеки сигурно си има собствено мнение, но аз съм се явил на избори с платформата на Коалиция за България и с тази на Партията на европейските социалисти и съм тук за да ги изпълнявам. Всичко друго са субективни преценки.
Petya Palikrousheva-Ivanova Другарю Г-н Вигенин, с трепет и уважение прочетох Вашите 5... Вижте повече терзания. Дори ги препрочетох. Разбрах, че сте убеден демократ. Разбрах, че левите изисквания на Европейската левица се явяват препятствие за Вашата парламентарна дейност, защото не са достатъчно десни. Нещо повече, вероятно те /левите в Европарламента/ Ви вкарват в тиха, но трайна душевна дисхармония. Разбрах, че се стремите към някаква обществена промяна, но не желаете да я наречете с истинското й име - "реформаторска козметика". И още нещо стана ясно - че не Ви интересува ние като какъв сме Ви изпратили там - като социалист, като социалдемократ или като нещо друго. Другарю Г-н Вигенин, Вие излъгахте ли ни?! Защо ни спестихте настоящите си прозречия, че социалистическите идеи са Ви чужди?! Защо не ни информирахте по митингите, че социализма е последното нещо, което сте склонен да изповядвате и да реализирате?! Защо ни спестихте истината, че отивате в Европарламента, за да станете удобния придатък на десницата?! Защо продължавате да лъжете електората си, другарю Г-н Вигенин?! В Европарламента има само една левица и Вашата група, за която всички ние гласувахме, не е в нея! В Обединената евролевица има достатъчно други социалистически партии, които Вие по-горе наричате обобщаващо "комунисти". Защо БСП не е при другите социалисти в тази евролевица?! Как ще обясните на електората на БСП, че "Червените евродепутати" предпочитат високоплатената прегръдка на Десницата в Европа, пред взаимодействието с автентичната левица?!
Kristian Vigenin Петя, извини ме, но толкова глупости накуп по мой адрес не бях чел скоро, изключително меко се изразявам. Нима днес разбрахте, че БСП не е комунистическа партия? Нима днес разбрахте, че ние - евродепутатите от БСП - сме част от Групата на Партията на европейските социалисти? Кого точно съм излъгал, след като логото на ПЕС стоеше на предизборните ни... Вижте повече материали? Този избор БСП го е направила преди повече от 15 години и да ми се задават подобни въпроси днес е малко неестествено. Почвам да се чудя дали наистина за нас сте гласувала. Какви прегръдки с десницата, какъв отказ от сътрудничество с левицата, кога и къде съм казал подобно нещо, пък и чия е преценката коя левица е "автентична"? Айде стига лозунги, да слезем на земята и да видим с какви механизми реално разполагаме, за да променяме това, което не ни харесва. Впрочем членувате ли в БСП? Ако да - къде, ако не е тайна?
Mihail Karapachov Що за самочувствие?"Ние те изпратихме...там"..Кои сте вие?Ако Вие сте комунистка или автентична левичарка,ами създайте си партия,която да изпрати комунисти в ЕП.В това няма лошо.Но и разберете,че БСП не е комунистическа партия и прочетете документите и вместо да откривате топлата вода отново.Все пак Кристиян е възпитан и Ви отговори,но Вие продължа... Вижте повечевате...автентично ляво няма в смисъла на написаното от вас,това са утопии,които са се объркали някъде в главата ви.И обръщението Ви на "Другарю",че и на "Г-н" е доста тъпо.
Красимира Йорданова Мишо и Кристияне,много искам да присъствам на следваща среща на др.Вигенин с членовете на БСП в Русе,на която Кристиян да стане и да помоли тези от присъстващите,които още се чувстват комунисти - да не гласуват за него ,пък и даже за БСП .Да бъдат така добри и да напуснат БСП и да отидат в комунистическа партия.Все пак не програмата ,платформата и ... Вижте повечелогото на ПЕС гласуваха за кандидатите на БСП.Заблуждавате се (може би ,защото сте по-млади),ако мислите,че в моята и ваша партия,голяма част от членовете не изповядват крайно леви идеали.И ще си позволя да използвам още едно клише: Все още има живи хора ,които са си залагали живота( в буквалния смисъл),за да може ние с вас да си позволяваме да разсъждаваме на теми -що е социалист,демократ и комунист,т.е. да сме свободни в мисли и действия.И още нещо.Ако сега се направят вътрешни избори за председател на БСП,а не на конгрес,ще стане много интересно.Както , ако може ,напр. устава да се гласува от членовете пряко,а не отново от конгреса.Др. Вигенин,ще си позволя да изкажа лично усещане- трябва да препрочетем историята на нашата партия,все пак БСП не се е родила 1990г,нали? И все пак,тази партия я има заради членовете и въпреки документите.Вярно е,че Брюксел е далече;вярно е,че извън София всичко се смята за провинция,но хора като вас са длъжни да знаят,какво очаква бай Иван да му се случи,след като е гласувал с "червената" билютина.Съгласни или не - това сме ние - вашите избиратели.
Красимира Йорданова А иначе - успех на комисията и дано Кристалина Георгиева затвърди добрите първи впечатления.
Kristian Vigenin Красимира, аз съм се явил на избори с определена платформа, част съм от политика, която споделям и в някаква степен определям, избиран съм неведнъж за делегат на Конгреса на БСП и за член на НС в името на тази политика и не мога да приема шизофренно поведение - да говоря едно на избори и друго на възрастните партийни членове, за да им се харесам. Н... Вижте повечее отричам историята ни, но не мога и да бъда неин заложник. Партията е оцеляла, защото се е променяла - да припомням ли, че е създадена като социалдемократическа? Пак казвам - ако членовете на партията не подкрепят вижданията ми - много моля да не ме избират следващия път, но щом ме избират - смятам, че го правят съзнателно и подкрепят следваната линия. Не мисли, че стоя само в Брюксел, аз съм от хората, които не само не се страхуват, но напротив - търсят контакт с партийните организации и в градовете, и в селата и нямам никакъв проблем да отида където и да е и да защитя това, в което вярвам, включително и в Русе. Само моля да не ми слагате в устата думи, които не съм казал (както е направила Петя) и да не говорите от името на партията, защото имате точно толкова право на това, колкото и аз - и двамата (предполагам) сме членове в основни партийни организации по местоживеене. Бай Иван не може да очаква да му се случи нещо, което нито го има в платформите, нито е поемано като ангажимент. Най-малкото не може да обвинява мен (примерно), че не съм спазил обещания, които никога не съм давал. Да ми се вменява, че съм лъжец - не на база мои обещания, а на база на нечии очаквания - много моля, не приемам.
Kristian Vigenin ...а за разлика от някои, аз не гоня никого отникъде, всеки си преценява сам къде членува, кого избира какви идеи защитава в рамките на партията си - един ден БСП може пак да се преименува на комунистическа, да приеме друга палтформа и т.н., но тогава всеки ще направи сам за себе си извода, вкл. и аз, дали това отразява вижданията му и дали ще оста... Вижте повечене в тази партия като "крило" или ще си намери друга, в която ще се чувства по-уютно. За мен преди всичко друго стои свободата и уважението към свободния избор - без свобода всичко друго губи смисъл.
Emil Kirilov Georgiev Искренно благодаря на др. Вигенин за отговорите. Получи се една добра дискусия. То Вие не може да не си давате сметка за реалата ситуация в БСП. А тя е : социалдемократическа или не знам каква политическа ориентация на "червения" елит и социалистическа и крайно лява политическа ориентация на т. нар електорат, който членува в БСП. Истината ,др. Виге... Вижте повеченин,е тази, че бай Иван не гласува са Вас, защото много Ви харесва или защото Вие сте еманацията на социалните му въжделения. А защото в БСП вижда партията на своето комунистическо минало, на идеите и идеалите на свободното комунистическо общество , за което той искренно е мечтал и живял. В момента БСП е в тотална криза, а най-жестоката е - идейната безпътица. Не е възможно знакови фигури от партията, като Г. Кадиев, М. Плукчиева и др. от този сорт публично да се обявяват за социалдемократи. Тъжно е, че в цялата "червена" върхушка може би не е останал автентичен социалист.
Emil Kirilov Georgiev И още др. Вигенин, може би погрешно смятам, но мисля, че профилът Ви в ФБ е профил на евродепутата Кристиян Вигенин. Ако е така , ще Ви помоля, чрез него да ни информирате за Вашата работа в Европарламента и по точно, какво точно сте направили за бедните и онеправданите, както е записано в програмата на БСП. Какви закони и дерективи сте внесли в з... Вижте повечеащита на тези бедни и онеправдани. Как сте защитили тези 50 000 000 под границата на бедността, как сте против ГМО, как сте помогнали за намаляване, а не за увеличаване на пенсионната възраст, за да не умираме на работните места. Ето, такива работи ни интересуват, нас, твоите леви избиратели. Извинявай, но малко ме интересува да ли си ял телешки стек и си бил биричка в Киев.
Нищо лично Кристияне Smile
Pavel Ivanov Вигенин, не се излагайте! Видно е, че историята не ви е силната страна. БСДП е създадена като марксистка партия, т.е. като комунистическа, защото "Комунистическият манифест" е един от основните документи на социал-демокрацията от средата и края на 19-ти век.
Сега по темата! Никой не иска от Вас да бъдете комунист! Това е прекалено възвишено състояние на мисълта и морала, което не всеки човек може да възприеме като идеал. Въпросът беше дали Вие се чувствате "СОЦИАЛИСТ" и дали ще подчините своята работа в България и в Европа на идеята за икономическото прилагане на СОЦИАЛИЗМА! Пак повтарям БСП не е социална, а СОЦИАЛИСТИЧЕСКА партия! Ако, според Вас, това е само една дума, изпразнена от политическо съдържание и Вие я използвате по инерция, за да задържите социалистически настроените българи - жалко! Това е лъжа! Ако, обратното, БСП е СОЦИАЛИСТИЧЕСКА по дух и призвание - то Вие трябва да работите за реализация на СОЦИАЛИЗМА. Забележете - не говорим за КОМУНИЗЪМ! ВИЕ ПОВДИГНАХТЕ ВЪПРОСА!
В Европарламента има група на Обединената левица, в която членуват социалисти, комунисти, зелени и др. Но Вие ни будалкате с ПЕС. Защо? Кой член на БСП е дал гласът си в референдум за ПЕС? Кой член на БСП е дал гласа си за промяната на социалистическите цели в социални? Не разбирате ли, че тази мимикрия стопи БСП. Не може съглашателска и компромисна политика спрямо капиталистите да бъде в интерес на експлоатираните. (Класовите битки все още са част от теорията ви, нали?)
Затова става въпрос!
И разберете - хората гласуват за Вас не заради платформата на БСП или на ПЕС, не заради личността Кристиян Вигенин, а по партийна повеля! Това са дисциплинирани хора. Но вярата им умира със всеки Ваш ред. Със всяко Ваше изказване. Те не вярват на капитализма като обществена система, не вярват на бизнесмени, не вярват в пазарната икономика. Те страдат и мизерстват, умират и псуват! ... Вижте повече
А Вие - "...Вий сте идиоти!" (Това беше цитат от първият българин обявил се за КОМУНИСТ Христо Ботев) Smile
Pavel Ivanov Към Михаил - В страната има хора, които са дали на БСП достатъчно! Хора които на практика са проливали кръв за социалистическите си идеали в първите години на демокрацията! Едва ли го знаете - вие сте против насилието! Smile))
Но не бъдете, Михаиле, подмазвач и подлизурко! Не е достойно! Не Ви носи дивиденти! Запомнете, че "Мръсната партийна пяна" не ... Вижте повечее вечна! Казвам го като човек с опит! Като човек създал първите младежки структури на БСП след промените, създал т.нар. "Бузлуджански" младежки вечери, създал първият младежки вестник на БСП "Декорация" и т.н., и т.н. Позорно е, че такива като вас, предпочитате да имате гъвкави гръбнаци пред възможността да имате гъвкава мисъл. Кристиян Вигенин е простосмъртен като всички! И не струва повече от който и да било работник, селянин или поет! С него или без него Социалистическата мисъл ще продължи да съществува. Днес БСП не е неин носител! Какво ще стане, ако БСП утре реши да бъде либерална формация така, както вчера реши, че вече не е марксистка и, според вас, не е СОЦИАЛИСТИЧЕСКА партия, бореща се за СОЦИАЛИЗЪМ? Отговарям ти - Нищо няма да стане! Животът няма да спре!
Просто ние, истинските, автентичните социалисти и комунисти, ще продължаваме битката за един по-щастлив свят! С вас или без вас! С БСП или без БСП! Това е нашата Вяра и "бронебойни патрони за нея няма открити! Няма открити!" (Друг комунист го е казал!) Smile))))
Kristian Vigenin Емиле, животът ми е повече от политика, това е личният ми профил и в него поддържам връзка с приятелите си. Ако не ти е приятно - има един бутон, който ще те освободи от тази необходимост, никого не съм задължил да ми е приятел тук. Ако искаш да се информираш - имам фен-профил във ФБ, имам уебсайт, пращам електронен бюлетин и т.н. Не разбирам агрес... Вижте повечеията ти - когато някой каже "нищо лично" - значи всичко е лично. С това прекратявам участието си в тази дискусия. На Павел само ще кажа, че отказвам правото на който и да е да говори от името на партията и от висотата на някакво свърхзанине - аз знам защо съм в тази партия и ако мнозинството има друго мнение - нека го изрази на следващия конгрес, без проблем ще намеря друго занимание. Ако е малцинство обаче - нека да намали децибелите и да ни остави да си вършим работата.
Pavel Ivanov Наглостта е външна проява на духовната проказа! Smile Кристияне, ти си и мой представител в ЕП. Това ти е работата! И, ако не вникваш в идеята, че моят глас също е спомогнал за реализацията ти - жалко! Ако аз нямам правото да говоря и да обсъждам поведението и мислите ти - то ти не ставаш за политик! Без значение докъде си допълзял! Принципно и нищо лично!
И още един цитат (не е комунистически), но е верен! Smile И подхожда за случая! Smile)))))))

"На върха на една липа
сред Стара планина ... Вижте повече
орелът съгледал гадинка нищожна,
гърбата,
рогата,
по-мръсна от змията,
от дявола по-грозна!...
- Какво ли е туй нещо тука? -
извикал Царят на въздуха. -
А, виждам, охлюв!... Игралото
на естеството,
животец във една черупка,
подвижна кратунка,
гневът или смехът на Божеството...
Кажи ми, жалко ти творенье,
как се покачи тъй високо?
- С пълзенье! -
извика
рогатата гадинка."
Emil Kirilov Georgiev Кристияне, благодаря за отговора.Но:
1. Предложението за приятелство във ФБ се появи, точно по време на предизборната кампания за евродепутатни, т.е. аз го възприемам като профил на евродепутата Кристиян Вигенин. ( Преди 2... Вижте повече години бях помолил синът ми и той се казва Кристиян да си води личен дневник и той първият ден бе написал, като важен момент от живота си, че е обядвал 3 кебапчета с пържени картофи). Дълбоко вярвам, че това, което имаш да казваш, на хората, пък макар и на приятелите си не е това което си ял, а това което те вълнува, това, което, като политик и евродепутат може да направиш за нас.
2 Щом като си политик и си станал евродепутат, може да се каже, че доброволно си се лишил от личен живот. Всяка твоя дума, всяка твоя постъпка се анализира и следи от хората . Ако тя е агресивна и безпардонна , то и хората ще кажат - на избоите точка и прекратявам дебата.


Другари оставям на вас да си направите изводите, колко БСП е "социалистическа" и колко на БСП й "пука" за социалистическата идея и доброто на трудовият народ!

asd

Брой мнения : 214
Registration date : 07.08.2008

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите