Космополитизъм, национален нихилизъм, безродничество...

Страница 1 от 2 1, 2  Next

Go down

Космополитизъм, национален нихилизъм, безродничество...

Писане  remsist on Пет Фев 26, 2010 9:56 pm

КОСМОПОЛИТИЗЪМ

(от ст.-гръц. кosmopolites – гражданин на света) – това е реакционна теория, която проповядва безразлично отношение към родината, към отечеството, към националните традиции, към националната култура.

Космополитизмът е обратната страна на национализма; също както и национализмът, той е идеология и политика на буржоазията.

В днешно време космополитизмът се култивира преди всичко от американския империализъм, който се стреми към световно господство.

Космополитизмът излиза с искания за отказване на народите от борбата за национален суверенитет и независимост, за създаване на „световно правителство”, което да бъде поставено в служба на империализма.

Ако национал-шовинизмът, разпалван в САЩ и другите империалистически страни, има за цел да подготви идеологически съответните народи за водене на грабителска война, то целта на космополитизма е да атрофира у народите на другите страни чувството на тревога за съдбата на тяхната родина, да подкопае техния патриотизъм и да ги направи послушно оръдие на империалистите.
avatar
remsist

Брой мнения : 1136
Registration date : 06.08.2008

Вижте профила на потребителя http://www.septemvri23.com

Върнете се в началото Go down

Re: Космополитизъм, национален нихилизъм, безродничество...

Писане  Христо Радевски on Съб Фев 27, 2010 7:35 am

Комунистическият интернационал е обединение на комунистически партии от цял свят, припознаващи марксизма-ленинизма за своя водеща идеология.

Третият интернационал (известен под съкращението Коминтерн) съществува от 1919 до 1943 година, базиран в Москва. Обявява се за продължител на Първия интернационал и на марксисткото крило във Втория интернационал. Поставя като свои цели мобилизиране на мнозинството от работническата класа за постигане на целите на комунизма, установяване на диктатура на пролетариата, ликвидиране на капитализма и изграждане на социализъм и комунизъм. Коминтернът подпомага в дейността ѝ Българската комунистическа партия, която е негова секция.
Коминтернът е създаден на 4 март 1919 г. в Москва по инициатива на Ленин и партията на болшевиките.

Още на 1 ноември 1914 Ленин издига в манифест на болшевишката партия, идеята за създаване на нов Интернационал. Цимервалдската конференция през 1915 и Кинталската конференция от 1916 водят до сплотяване на марксистките сили във Втория интернационал.

Победата на Октомврийската революция в Русия през 1917 дава тласък в създаване на комунистически партии по целия свят, най-вече в Европа и Америка.

Христо Радевски

Брой мнения : 124
Registration date : 14.10.2009
Местожителство : НРБ

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Космополитизъм, национален нихилизъм, безродничество...

Писане  Христо Радевски on Съб Фев 27, 2010 7:37 am

Нашият принцип- пролетарският интернационализъм

Александър Лебедев
www.rksmb.ruВ последно време в нашето общество се наблюдава засилване на националистическите настроения. Във връзка с това ми се иска да припомня на какви позиции стоят комунистите по този въпрос.

Нашият принцип- това е принципът на пролетарския интернационализъм.

Този принцип се е зародил едва ли не с първата пролетарска революция в Европа и неведнъж на практика е доказал своята правилност.

Още през 1871 г. в редиците на самоотвержените защитници на Парижката комуна са се сражавали представители на много народи на Европа. И не само най-напредничавите хора на своето време-професионалните революционери-социалисти но и обикновените хора, оказали се по волята на случайността в Париж по това време, но така също и немски воеххопленници.

Половин век след трагическата гибел на Комуната, през октомври 1917 година социалистическа революция избухна и в Русия. Дните на Октомври 1917 година откриха нова епоха не само в живота на страната, но и в историята на човечеството. Великите достижения на Съветската държава показаха на целия свят какво може да завоюват трудещите се, след като вземат управлението в свои ръце. Нашата революция също така ни дава множество примери на изявен пролетарски интернационализъм. В Червената армия бяха създадени цели войскови съединения, чийто състав попълваха граждани на много различни страни и народи.

Твърдото и непреклонно следване на принципа на пролетарския интернационализъм позволи на болшевиките да отслабят съществуващите националистически настроения в покрайнините на бившата Руска империя. В резултат на това този своеобразен протест на трудещите се от националните малцинства беше насочен не срещу руските трудещи се, които също като тях страдат от гнета на богатите, а срещу големия враг на работниците и селяните от целия свят- капитализма и остатъците от феодалните отношения. Не трябва да забравяме да споменем и поддръжката, която Съветската власт получава от трудещите се из цяла Европа.

Многочислените протести на европейския пролетариат и предреволюционната обстановка в Европа изиграха важна роля за провала на опитите за военна интервенция в младата Съветска страна.

Всички народи на СССР днес ги е сполетяла обща беда-капитализмът.

Тази буржоазна система заради своята изгода разрушава производства, създадени с труда на много поколения, а хората се оказват изхвърлени на улицата. Да се оправят както могат. А емигрантите в Русия, срещу които се надига десницата-това са бивши граждани на Съветския съюз. В техните републики икономическата ситуация е още по-лоша от тази в Русия, поради което те са принудени да търсят препитание в Русия. Подчертавам: става въпрос не за търгашите и бандитите, тук имаме в -пред вид работниците.

Ако прогоним трудещите се-емигранти, това ще реши ли проблема с безработицата и ниското заплащане? Не. Това фактически е способ да се снизи конкуренцията на пазара на труда. Десните ни предлагат вместо организирана борба на трудещите се за премахване на социално-икономическите противоречия на капиталистическото общество , да играем в полето на буржоазията, по нейните правила. На това поле работникът винаги ще загуби. Да, и как ще обяснят ниските заплати на научните работници, преподавателите, медицинските сестри и санитари? Как ще обяснят неизплащането на работните заплати в много сектори на промишленото производство? Емигрантите ли са виновни и за това? Не, това е в следствие от пасивността на трудещите се, тяхното нежелание да се вдигнат на борба. Сега се наблюдава, макар и не голям, но все пак, подем в работническото движение. Тези явления се развиват не само в Русия, но и в страните от ОНД. Едно от най-ярките събития- завземането от работниците на Херсонския машиностроителен завод през февруари 2009 година. В Казахстан работещите във вагоно-ремонтния завод в Алма-Ата вече няколко месеца водят борба за национализация на завода и поставянето му под работнически контрол. Ситуацията там е сходна с тази в АвтоВАЗ, в Херсон и в много други заводи, които днешните им собственици обричат на унищожение, за да си напълнят джобовете колкото могат. А в Русия сред емиграцията започват да се създават взаимноспомагателни каси и профсъюзни организации. Нима тези факти са без значение за нас? Ще се поддадем ли на националистическите предразсъдъци и ще загърбим ли борбата на нашите братя по класа? Ще се сражаваме с тях, а не с буржоазията, която доведе нашата родина-СССР до толкова плачевно състояние?

Работниците от Русия и от ОНД имат общи проблеми и общи интереси. А от това следва, че националистите волно или неволно наливат вода в мелницата на буржоазия,та, която има изгода от спечкванията в редиците на трудещите се. Обединявайки силите на прогресивните работници и комунистите от различни националности в единен работнически фронт, ние ще станем по-силни, ще можем много добре да се противопоставим на буржоазията. А ако се противопоставяме едни на други - другар с другар, то от това ще спечелят алчните ръце на нашия общ враг.

НЕ - на войната между народите!

НЕ – на мира между класите!

Пролетарий от всички страни-съединявайте се!Превод от руски: Б.Р.

Взето оттук
http://grou.ps/rksmb/talks/1215610

Христо Радевски

Брой мнения : 124
Registration date : 14.10.2009
Местожителство : НРБ

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Космополитизъм, национален нихилизъм, безродничество...

Писане  remsist on Съб Фев 27, 2010 8:16 am

Христо, мерси за помощта, която ми оказваш в спора с.... теб. Целта на цялата дискусия, която водим, е именно в това да видиш, че нашият принцип не е нито национализмът, нито космополитизмът, а пролетарският интернационализъм. За жалост, под пролетарски интернационализъм ти разбираш именно космополитизъм, национален нихилизъм и безродничество. Това, разбира се, не е вярно и ще се опитам да ти приведа аргументи в подкрепа на твърдението ми, че ти меко казано грешиш по този изключително важен въпрос.
avatar
remsist

Брой мнения : 1136
Registration date : 06.08.2008

Вижте профила на потребителя http://www.septemvri23.com

Върнете се в началото Go down

Re: Космополитизъм, национален нихилизъм, безродничество...

Писане  Христо Радевски on Съб Фев 27, 2010 8:23 am

Ремсист, аз съм реалист, и гледам нещата в переспектива. След броени години нации няма да има.

http://www.brusselsjournal.com/node/3764

Прочети внимателно тази новина. Саркози призовава французите(колкото са останали) да се смесят с имигрантите за да има единство между съсловията във Франция.

Recently Nicolas Sarkozy announced plans to pursue a vigorous policy of diversity and métissage. Concretely, this means giving preference to minorities in job hiring and prosecuting those who do not comply. In other words, affirmative action as a government policy from which none are exempt.

In his message Sarkozy insisted that the French people must change, that there will be dire consequences if they don't, and that not to intermarry racially is bad for the survival of the country. Thus he amalgamated the concepts of preference for minorities in job hiring with that of the need for the French to intermarry racially.

Какво следва от това? - Подобни процеси както ти илюстрирах текат навскякъде по света. Наскоро в ЕС бе избран Президент, и до едно-две десетилетия, няма да има нации, а всички ще сме само Европеици... Самосъзнанието е доказало своята несъстоятелност като критерии за нация.

Следователно - не можем да браним нациите като правят фашистите, във епоха, когато нациите са мъртви(за добро), и най накрая можем да говорим единствено за една обща кауза между всички народили се безродници на този свят - работническата кауза.

Космополитизма не е нищо друго от капиталистическата форма на интернационализма. НО - процесите на глобализация са стигнали дотам че няма връщане назад и ние трябва да приемем новата реалност - нации няма. Последните "расови" индивиди са една дузина патриотари във партиики като Атака Laughing

Христо Радевски

Брой мнения : 124
Registration date : 14.10.2009
Местожителство : НРБ

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Космополитизъм, национален нихилизъм, безродничество...

Писане  remsist on Съб Фев 27, 2010 8:50 am

Ремсист, аз съм реалист, и гледам нещата в переспектива. След броени години нации няма да има.


Доста зле познаваш света и това влияе негативно на твоя "реализъм". Да ти изброявам ли всички места по света, където се води борба за национално освобождение Idea

Какво следва от това? - Подобни процеси както ти илюстрирах текат навскякъде по света. Наскоро в ЕС бе избран Президент, и до едно-две десетилетия, няма да има нации, а всички ще сме само Европеици... Самосъзнанието е доказало своята несъстоятелност като критерии за нация.

Ясно. Явно за теб светът = Европа. Много интернационално, няма що. Да не говорим, че дори в този твой "свят" нещата въобще не са наред и дори тук не се върви към изчезване на нациите, а към засилване на национално-освободителна борба срещу потисничеството на империализма на ЕС. Защото този империализъм потиска не само трудещите се, но дори и част от националната буржоазия. Борбата срещу ЕС ще се засилва все повече и въобще не е сигурно, че след 10-20 години ще го има още това наднационално империалистическо обединение на европейския капитал.
avatar
remsist

Брой мнения : 1136
Registration date : 06.08.2008

Вижте профила на потребителя http://www.septemvri23.com

Върнете се в началото Go down

Re: Космополитизъм, национален нихилизъм, безродничество...

Писане  Христо Радевски on Съб Фев 27, 2010 9:05 am

А да ти изброя ли всички места в които вече не се води борба за национално освобождение? Националното освобождение е останало в миналото. Няма вече ИРА, няма ЕТА, и единствените, които може да се оприличат са ПКК в Кюрдистан.

Нациите деиствително вървят към изчезване, тъй като 15% от браковете във всяка една европеиска страна са от смесен тип. Същото важи за всички англоговорящи страни, и страните клонящи към западната цивилизация. Страни като Таиланд от десетилетия получават свежа кръв от раннопенсионирали се европеици, правещи платен секс с таиландки, които вземат за жени. И така... Процентът се увеличава и тенденцията се засилва. Това е естествен резултат от падането на езиковата бариера и националните граници.

Факт е че правителствата вече не могат да накарат народите да се мразят един друг, и това води до нормалния процес на консолидация на народите един със друг чрез бракове и връзки.

ЕС ще продължи да съществува докато някой не го бутне. Безспор той е враг, защото подтиска всички хора в него.
Но не е враг защото няма граници в него. Падането на границите и свободата на пътуване и женитба е съществено и важно! То не противоречи на комунизма

Христо Радевски

Брой мнения : 124
Registration date : 14.10.2009
Местожителство : НРБ

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Космополитизъм, национален нихилизъм, безродничество...

Писане  remsist on Съб Фев 27, 2010 9:36 am

Няма вече ИРА, няма ЕТА, и единствените, които може да се оприличат са ПКК в Кюрдистан.

Борбата в Ирландия продължава: http://vbox7.com/play:6e30f946

Борбата в Страната на баските също: http://septemvri23.com/baski_represii.htm

Кюрдистан: http://septemvri23.com/Newroz_2008.htm

Палестина Exclamation : http://vbox7.com/collection:549880

тамилите в Шри Ланка: http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?issueid=3757&sectionid=5&id=0001301

Афганистан Idea : http://septemvri23.bulgarianforum.net/forum-f11/topic-t25.htm

Ирак: http://septemvri23.com/Irak_otstxplenie.htm

Нигерия: http://septemvri23.bulgarianforum.net/forum-f11/topic-t112.htm#1039

Борбата срещу империализма на САЩ в страни като Филипините, Перу, Колумбия, Турция, и т.н. е също борба за национално освобождение.

Не на последно място Корея - страна, която повече от 60 години се бори за освобождение от игото на американския империализъм и за национално обединение.

И т.н., и т.н....


Последната промяна е направена от remsist на Съб Фев 27, 2010 10:27 am; мнението е било променяно общо 1 път
avatar
remsist

Брой мнения : 1136
Registration date : 06.08.2008

Вижте профила на потребителя http://www.septemvri23.com

Върнете се в началото Go down

Re: Космополитизъм, национален нихилизъм, безродничество...

Писане  remsist on Съб Фев 27, 2010 9:51 am

Сега ще опитам да отговоря и на останалите ти чудатости, оригиналността на които не спират да ме изненадват.

платен секс с таиландки
- струва ми се, че има разлика между платен секс и брак, деца и т.н.?

падането на езиковата бариера и националните граници
- те "падат" само за тези, които имат пари. За останалите (които са мнозинство) тези граници стават още по-непристъпни. Чудя ти се как може въобще да вярваш на подобни митове на буржоазната пропаганда Question Exclamation

правителствата вече не могат да накарат народите да се мразят един друг
- за жалост не е така. Води се перманентна идеологическа борба за насаждане на омраза. Виж какво става у нас - мислиш ли, че остават без резултат пропагандата на омраза срещу македонците или срещу турците или срещу сърбите? - оптимизмът ти е напълно необоснован по този въпрос.

Безспор той е враг, защото подтиска всички хора в него.
- да, потиска ни, създавайки нови и нови бариери между народите. И единствените свободи са за капиталистите. Само че огромного мнозинство хора в ЕС не са капиталисти, нали Idea
avatar
remsist

Брой мнения : 1136
Registration date : 06.08.2008

Вижте профила на потребителя http://www.septemvri23.com

Върнете се в началото Go down

Re: Космополитизъм, национален нихилизъм, безродничество...

Писане  Христо Радевски on Съб Фев 27, 2010 10:47 am

Наясно съм със всички тези движение. Почти всички са в затишие, и отиват към ликвидация. В Ирландия съпротива буквално няма, а тези протестчета са пародия, на онова което ставаше от 80те. При баските, ЕТА загуби популярност в следствие на безпересктивата пред баската автономия. В Кюрдистан движението е силно, но слабо въоръжено и няма изгледи за успех. Палестинците пък са буквално физически ликвидирани като народ, и хич няма и да ги има след 10-20 години. В Ирак движението е слабо и без идеология зад гърба си, а в Афганистан талибаните са изгонени само в една-две провинции, главно в планинските части. Като цяло - всички движения са обречени на неуспех.

Важно е обач друго - със неуиспеха на националните освобождения, идва ред на едно над-национално осъзнаване на народите... Всяка национална кауза неизменно е в ущърб на някоя друга национална кауза. И това води до конфликти.

Иначе падането на границите е факт, в смисъла на това, че Европа разрешава номадството - да фанеш влака и да отидеш да работиш в Чехия, или в Дания или в Белгия... където ти скимне. Това номадство и общия пазар са факт, които носи яко негативи за НАЦИИТЕ поодтелно, но дава свобода на Хората. Разбира се, ние по никакъв начин не можем да се самозатворим със железни завеси - света е един, и навсякъде има както експлоататори така и експлоатирани - демек борбата е обща!

ЕС не създава бариери между хората, а ги премахва. Това си личи от статистиките за вътрешна миграция между отделните щати в съюза. Друг е въпроса че ЕС подтиска нациите и национализма, а отделно на това ЕС е продукт на Мултинационалните корпорации и подтиска работниците.

Иначе за България си прав за омразата. Обаче кой в Германия мрази французите вече? Нищо че са били вековни врагове? И кой във франция мрази Германците? Мразят ли се помежду англичани и французи. Така че с годините тези процеси ще протекат и в България.

Христо Радевски

Брой мнения : 124
Registration date : 14.10.2009
Местожителство : НРБ

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Космополитизъм, национален нихилизъм, безродничество...

Писане  remsist on Съб Фев 27, 2010 11:26 am

Нищо ново не ми каза. Притеснява ме, че зад всички твои твърдения стои едно преклонение пред Европейския съюз, който според теб давал "свобода на Хората" Question Exclamation Question Не ти ли се струва, че това е косвена подкрепа за империализма? Така че се връщаме към написаното в първия пост от тази тема:

Космополитизмът излиза с искания за отказване на народите от борбата за национален суверенитет и независимост, за създаване на „световно правителство”, което да бъде поставено в служба на империализма.

Ако национал-шовинизмът, разпалван в САЩ и другите империалистически страни, има за цел да подготви идеологически съответните народи за водене на грабителска война, то целта на космополитизма е да атрофира у народите на другите страни чувството на тревога за съдбата на тяхната родина, да подкопае техния патриотизъм и да ги направи послушно оръдие на империалистите.

Помисли пак над това.
avatar
remsist

Брой мнения : 1136
Registration date : 06.08.2008

Вижте профила на потребителя http://www.septemvri23.com

Върнете се в началото Go down

Re: Космополитизъм, национален нихилизъм, безродничество...

Писане  Христо Радевски on Съб Фев 27, 2010 11:57 am

Не подкрепям ЕС. Просто отдавам едно нормално наблюдение над процесите. Всъщност, те щяха да се случат дори да го нямаше ЕС. в самия СССР също е имало свобода на движението и не е имало значение от каква националност си. Смесените бракове също не са били рядкост, като например в градове като Казан, половината население е смесено руско-татарско, а в Казахстан има цели 2 милиона потомци от смесени бракове между руснаци и казахи.

Тука не става въпрос за подкрепа към империализма. По-скоро ни трябва трезва оценка какво представлява врага и как той иска да ни уязви. Съответно, анализирайки го можем да намерим неговите слабости. а слабостта на коспомополитизма е именно във над-националната комунистическа борба и рухването на недоверието между комунистите от отделните страни.

Христо Радевски

Брой мнения : 124
Registration date : 14.10.2009
Местожителство : НРБ

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Космополитизъм, национален нихилизъм, безродничество...

Писане  remsist on Съб Фев 27, 2010 12:13 pm

Въобще не ти е нормално "наблюдението". Сред комунистическите среди съм срещал какви ли не типажи, но за пръв път попадам на национален нихилист и, признавам ти, много ми е неприятно, защото иначе си личи, че си интелигентен и честен човек. Така че помисли пак. Аз разбрах какви са твоите аргументи, надявам се, че и ти разбра какви са моите.

Предлагам ти да оставим и други потребители да си кажат мнението по темата, а аз същевременно ще потърся някои по-сериозни материали в подкрепа на моята гледна точка.
avatar
remsist

Брой мнения : 1136
Registration date : 06.08.2008

Вижте профила на потребителя http://www.septemvri23.com

Върнете се в началото Go down

Re: Космополитизъм, национален нихилизъм, безродничество...

Писане  Христо Радевски on Съб Фев 27, 2010 12:22 pm

Разбрах мнението ти. То не е невярно, но робува на старите реалности. А новите реалности искат нови методи и нови мерки. Ще се убедиш сам след време. Това което става в ЕС, става и в Африка, и в Азия... И е абсолютно необратимо. Светът надживя нациите.

Христо Радевски

Брой мнения : 124
Registration date : 14.10.2009
Местожителство : НРБ

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Космополитизъм, национален нихилизъм, безродничество...

Писане  remsist on Съб Фев 27, 2010 12:35 pm

Предлагам ти да оставим и други потребители да си кажат мнението по темата Arrow Arrow
avatar
remsist

Брой мнения : 1136
Registration date : 06.08.2008

Вижте профила на потребителя http://www.septemvri23.com

Върнете се в началото Go down

Re: Космополитизъм, национален нихилизъм, безродничество...

Писане  пешо on Съб Фев 27, 2010 2:07 pm

Човек който твърди, че
Христо Радевски написа: Палестинците пък са буквално физически ликвидирани като народ, и хич няма и да ги има след 10-20 години. В Ирак движението е слабо и без идеология зад гърба си, а в Афганистан талибаните са изгонени само в една-две провинции, главно в планинските части. Като цяло - всички движения са обречени на неуспех.
е агент на империализма, съзнателно или несъзнателно и въобще не може да бъде "...честен човек".
Радевски ти май живееш на друга планета. Събуди се и си отвори очите и ушите. Ако "беше наясно с всички тези движения" щеше да знаеш, че днес в Афганистан ударната сила на европ. и амер. империализъм провежда мащабна офанзива срещу талибаните "изгонени само в една две провинции". Щеше да си наясно, че една от основните причини САЩ да се закрепят в Ирак са междунационалните и междурелигиозни противоречия. Обаче за теб това няма значение. Та нали ти вече погреба нациите. Империализмът винаги е разчитал на нерешените национални въпроси за да се намеси във всяка точка на земното кълбо. И при преследването на целите си той винаги разчита на национализма и на объркани космополити като теб. Ти само на думи признаваш пролетарския интернационализъм, а всъщност си си чистокръвен безродник и космополит, слуга на империализма. За да докажеш своята "теорийка" ти погребваш цели народи и съпротивителни движения.

пешо

Брой мнения : 82
Registration date : 10.08.2008

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Космополитизъм, национален нихилизъм, безродничество...

Писане  Христо Радевски on Съб Фев 27, 2010 2:29 pm

Напротив, не съм никакъв агент на империализма Laughing Охлади малко страстите си.

Операцията която в момента се провежда в Авганистан показва безпомощтността на американците, понеже талибаните вече се изтеглиха изцяло от провинцията в която бяха, във времето в което американците започнаха да настпват. Играта е на котка и мишка, и само планинския терен спасява талибаните. Терен, които до голяма степен липсва в Ирак, и затова там съпротивата е смазана.

една от основните причини САЩ да се закрепят в Ирак са междунационалните и междурелигиозни противоречия.

Именно! И решаването на тея противоречия не е разцепването на ирак на 3, между шиити, сунити и кюрди, а в преодоляването на националната заблуда. Тези хора са братя, независимо че се бият настървено като врагове заради нещо толкова тъпо като нацията.


И при преследването на целите си той винаги разчита на национализма и на объркани космополити като теб.

Какво общо има национализма със космополитството. Всъщност тесногръдния национализъм, души и трови съзнанията на стотици хора, заблудени че могат да задържат сегашното статукво. А засилващите се връзки между народите, удрят тази теза в земята, път след път след път.

чистокръвен безродник

Какво е това? Без съмнение съм безродник и се гордея с това, но какво представлява чистокръвния безродник.

* Думата безродник усилено придобива негативно значение в жаргона на хората, точно както при заблудените хора в България комунист е мръсна дума. Подобни мръсни думи много... Това е един от начините да ни уязвят.. като ни отдалечат от същността ни чрез опити да се засрамим или спрем.

За да докажеш своята "теорийка" ти погребваш цели народи и съпротивителни движения.

А какво да кажем за АОК например? Армията за Освобождение на Косово, която съпротивително бе подкрепена от САЩ? Много от тея национални движения нямат обвързване с нашата идеология. Само една част от тях са комунистически. И като цяло - националната съпротива е мъртва.

Аз не погребвам нищо - само констатирам смъртта.

Христо Радевски

Брой мнения : 124
Registration date : 14.10.2009
Местожителство : НРБ

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Космополитизъм, национален нихилизъм, безродничество...

Писане  пешо on Съб Фев 27, 2010 7:00 pm

Ей сега го видях това:"Страни като Таиланд от десетилетия получават свежа кръв от раннопенсионирали се европеици, правещи платен секс с таиландки, които вземат за жени. И така... Процентът се увеличава и тенденцията се засилва. Това е естествен резултат от падането на езиковата бариера и националните граници." Радевски, престани да срамиш думата комунист. Жалко същество. Просто нямам думи! Ако трябва да си напиша мнението, драстично ще наруша правилата на форума. Много си изпаднал.Сигурно вливанията на свежа кръв покрай Граф Игнатиево и Безмер ще докажат, че това е следствие от падането на националните бариери.

пешо

Брой мнения : 82
Registration date : 10.08.2008

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Космополитизъм, национален нихилизъм, безродничество...

Писане  Христо Радевски on Съб Фев 27, 2010 7:16 pm

Защо допускаш емоциите да замъглят представите ти. Никъде не съм казал че съм доволен от това че англичаните експлоатират таиландките, но това не променя факта че го правят. Не променя факта че в страна в която с долар на ден живееш царски, англичаните стават царе и си взимат хубави азиатки, от които имат деца.

*****
Само да добавя, че никак ама никак не ми харесва другари, това че целенасочено или не вмятате по някой коментар относно личността ми. Ето това е форум - тука сядаме и говорим. Ако имате да кажете нещо относно спора - казваите го. Обаче не мисля че срамя нито думата комунизъм, нито съм някакъв агент на империализма с мисия да пиша в някакъв форум...

Христо Радевски

Брой мнения : 124
Registration date : 14.10.2009
Местожителство : НРБ

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Космополитизъм, национален нихилизъм, безродничество...

Писане  пешо on Съб Фев 27, 2010 7:58 pm

Радевски, ти си световен шампион по извъртане:"Страни като Таиланд от десетилетия получават свежа кръв от раннопенсионирали се европеици, правещи платен секс с таиландки, които вземат за жени. И така... Процентът се увеличава и тенденцията се засилва. Това е естествен резултат от падането на езиковата бариера и националните граници."
За всеки човек който е грамотен и разбира значението на думите в едно изречение е очеизвадно, че свежата кръв която се влива в Тайланд е "естествен резултат от падането на езиковата бариера и националните граници". Тук в това изречение няма дори намек за икономическото робство или нещо подобно. По-надолу казваш : "Факт е че правителствата вече не могат да накарат народите да се мразят един друг, и това води до нормалния процес на консолидация на народите един със друг чрез бракове и връзки." Пак очеизвадно е, че "вливането на свежа кръв", е част от "нормалния процес на консолидация на народите един със друг чрез бракове и връзки".

И наистина докато пишеш и мислиш, че изчезването на нациите е необратим процес в периода на империализма, отричаш правото на народите на национално освобождение /палестинския народ щял физически да изчезне и затова по-добре да не се бори , а да се влее в Израел/и пропагандираш точно това, ти наистина обслужваш съзнателно или не империалистите и срамиш думата комунист.

пешо

Брой мнения : 82
Registration date : 10.08.2008

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Космополитизъм, национален нихилизъм, безродничество...

Писане  Христо Радевски on Съб Фев 27, 2010 8:17 pm

Невероятно. Успя да сглобиш думите ми така, че да ме разсмееш. Smile

Христо Радевски

Брой мнения : 124
Registration date : 14.10.2009
Местожителство : НРБ

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Космополитизъм, национален нихилизъм, безродничество...

Писане  пешо on Съб Фев 27, 2010 8:25 pm

Казах ти, световен шампион по извъртане си. НЕ АЗ,А ТИ сглоби така думите си. Затова, ако искаш да се смееш се смей на себе си. Аз не мисля, че това е смешно.

пешо

Брой мнения : 82
Registration date : 10.08.2008

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Космополитизъм, национален нихилизъм, безродничество...

Писане  Христо Радевски on Съб Фев 27, 2010 8:27 pm

A aз мисля че го вземаш твърде насериозно. Очевидно влагаш доста усилия да докажеш че съм агент на империалистите, вместо да си говорим по същество. Ако наистина вярваш в това което си сглобил, значи просто нищо не си разбрал от думите ми.

Христо Радевски

Брой мнения : 124
Registration date : 14.10.2009
Местожителство : НРБ

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Космополитизъм, национален нихилизъм, безродничество...

Писане  remsist on Съб Фев 27, 2010 9:10 pm

Христо Радевски написа:A aз мисля че го вземаш твърде насериозно.

Виж, нещата са страшно сериозни, нито аз, нито Владо пишем тук за забавление, надявам се, че и ти не стоиш в този форум просто да си уплътняваш времето Idea
avatar
remsist

Брой мнения : 1136
Registration date : 06.08.2008

Вижте профила на потребителя http://www.septemvri23.com

Върнете се в началото Go down

Re: Космополитизъм, национален нихилизъм, безродничество...

Писане  Христо Радевски on Съб Фев 27, 2010 9:18 pm

Това което исках да кажа е, че взема насериозно мисията си да ме изобличи като слуга на капиталистите. Иначе ние тука само си чешем езиците, понеже нищо не произвеждаме като продукт, и като становище, а само обсъждаме какво става по света. Или греша?

Христо Радевски

Брой мнения : 124
Registration date : 14.10.2009
Местожителство : НРБ

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Космополитизъм, национален нихилизъм, безродничество...

Писане  Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Страница 1 от 2 1, 2  Next

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите