За международното положение и България

Go down

За международното положение и България

Писане  разведчик on Съб Мар 13, 2010 3:29 am

Другари,искам да споделя някои съображения за международното положение и каква трябва да бъде външната политика на България. Чисто прагматично,без да намесвам идеология.
1.западния капитализъм е в дълбока икономическа криза. Освен това , още преди кризата западните страни нямаха(и сега нямат) собствени валутно-златни резерви и следователно нямат с какво да инвестират. Резервите на Франция и Германия са от порядъка на 30-40 млрд. долара, смешно малко, при това имат по големи задължения към САЩ. А Сащ също е нетен длъжник, при това Китай е изкупил значителна част от техни държавни облигации.
Единствените страни със сериозни резерви са Китай- над 1 билион , Русия и Япония -от порядъка на по 400-500 млрд. Само от тези страни може да съществуват реални инвестиции в други държави, в това число и в България. Няма и не може да има в природата никакви еврофондове, за каквито говорят нашите политически "елити". Има само размахване на пръст от страна на ЕС , че не сме изпълнили това и онова, поради което аха аха да ни дадат някви фондове, ама не можело. И винаги така ще бъде. Защото западняците са потомствени паразити, знаят само да грабят и да лъжат!
2. Докато западния капитализъм се гърчи в кризи, то КНР вече 40 години има стабилен икономически разтеж с по 8-10% годишно. Няма друга страна в света, с такъв стабилен и постооянен икономически разтеж. При страна с десет пъти повече население от ЕС. Само в Китай реално се произвежда и гради, всички западни страни,а най вече САЩ се надпреварват да сключват икономически договори с Китай.
Смятам постепенно да добавям линкове за доказателство на посочените факти.
В същото време у нас марионетната управляваща фашистка коалиция герб-атака-дсб-сдс се опитва да ни обвърже с губещия антикоминтерновски западен свят, да саботира договорите с Русия и по този начин да ни обвърже единствено с губещата страна , в това число с бандитската държава САЩ. Така както монаро-фашистите ни обвързаха с губещия тристранен пакт. За съжаление техния уж противник БСП е доста беззъб и объркан. От там продължават да се чуват глупости за "надеждния партньор" ЕС, в това число и от президента.
Очевидно е нужен истински ляв единен фронт, истинска лява политическа сила, която да работи за икономическо сътрудничество и обвързаност на България с бъдещите победители - Китай и Русия. В това число и за военен съюз с Русия, която има най-добрите балистични ракети в света. Което пък е единствената гаранция че САЩ не могат да заплашват най-проспериращата икономически държава КНР.

разведчик

Брой мнения : 24
Registration date : 13.05.2009

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

ЧИСТО ПРАГМАТИЧНО

Писане  sproletarski on Сря Апр 07, 2010 3:26 pm

разведчик написа:Другари,искам да споделя някои съображения за международното положение и каква трябва да бъде външната политика на България. Чисто прагматично,без да намесвам идеология.
.
Да ти кажа - "чисто прагматично"! Very Happy
Всяко съображение относно международното положение и външната политика на една държава е винаги идеологически обосновано. В случая твоето "чисто прагматично" означава да не намесваме класовите интереси на пролетариата, а това вече е пробуржоазно - сиреч идеологически значимо.
avatar
sproletarski

Брой мнения : 210
Registration date : 26.11.2008

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите