Новини от Народен Фронт-Турция

Страница 1 от 8 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

Go down

Новини от Народен Фронт-Турция

Писане  Zafer91_Pobeda on Съб Мар 10, 2012 8:48 am

Партизанинът Али Йълдъз бе погребан с церемония от другарите си на 25.02.2012 в гробището на квартал ГААЗИ , град Истамбул . Али Йълдъз е член на партизанските отряди на Революционния Народно-Освободителен Фронт (Devrimci Halk Kurtuluş Cephesi) DHKC военното крило на Революционната Народно-Освободителна Партия (Devrimci Halk Kurtuluş Partisi) DHKP с лидер Дурсун Караташ (Dursun Karataş) , който бе погребан на същото гробище през 2008 . След дълга борба от страна на Народния Фронт (Halk Cephesi) и семействата от TAYAD Дружество на семействата на задържаните и осъдените за взаимопомощ (Tutuklu ve Hukumlu Aileleri Dayanışma Derneği) и лично от страна на по-големия брат на Али Йълдъз - Хюсню Йълдъз който предприе крайното действие да започне смъртна гладна стачка (Ölüm Oruçu) през месеците юни , юли и август 2011 продължила 66 дни като той приключи стачката си на 15.08.2011 в град Дерсим(Dersim) в източната част на Турция където се смяташе ,че е заровен в масов гроб брат му Али. На 11 Април 1997 той заедно с партизани от Кюрдската Работническа Партия (Partie Karkeren Kurdistan) PKK влизат в престрелка с части на турската армия след което всички партизани са избити и заровени в масов гроб близо до мястото на престрелката . 14 години по-късно Али Йълдъз бе погребан подобаващо от другарите и народа си в специалното гробище за "Мъчениците на Революцията" Ето и снимки от погребението на Али Йълдъз.
[img][/img]
Албум със снимки от погребението вижте тук :https://www.facebook.com/media/set/?set=a.260775524000885.60935.162396320505473&type=3
avatar
Zafer91_Pobeda

Брой мнения : 392
Registration date : 23.02.2012

Вижте профила на потребителя https://www.facebook.com/BERIVAN1970

Върнете се в началото Go down

Re: Новини от Народен Фронт-Турция

Писане  Дончо on Съб Мар 24, 2012 9:57 pm


Дончо

Брой мнения : 56
Registration date : 10.09.2011

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

ДНЕС ОТ ДНИТЕ Е KIZILDERE -30 MART 1972

Писане  Zafer91_Pobeda on Пет Мар 30, 2012 4:13 pm


40 ГОДИНИ ПАРТИЯТА-ФРОНТ ЗОВЕ : " НИЕ НЕ ДОЙДОХМЕ ТУК ЗА ДА СЕ ВЪРНЕМ А ЗА ДА УМРЕМ !"--- МАХИР ЧАЯН !


Последната промяна е направена от Zafer91_Pobeda на Съб Окт 27, 2012 4:07 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти
avatar
Zafer91_Pobeda

Брой мнения : 392
Registration date : 23.02.2012

Вижте профила на потребителя https://www.facebook.com/BERIVAN1970

Върнете се в началото Go down

Акция на DHKC : Бе взривено и обстрелвано полицейското управление на квартал Истиние в Истанбул .

Писане  Zafer91_Pobeda on Пет Юни 15, 2012 4:09 pm

Акция на DHKC : Бе взривено и обстрелвано полицейското управление на квартал Истиние в Истанбул .


На 12.06.2012 година около 23:00 пред полицейското управление на кв.Истиние ,район Саръйер в град Истанбул бяха хвърлени гранати , след което бе обстелвано от бойци на DHKC(Революционен Народно-Освободителен Фронт, въореженото крило на DHKP-Революционна Народно-Освободителна Партия) при нападението в последвалата престрелка е бил тежко ранен боецът Ердал Далгъч-Гаази ( Erdal Dalgıç-Gazi) . По повод акцията DHKC разпространи изявление до медиите и обществеността.


DHKC -Изявление номер 389 , дата : 13.06.2012
В ТУРЦИЯ НЯМА СПРАВЕДЛИВОСТ! НИЕ ЩЕ Я РАЗДАДЕМ!
Ще продължим да търсим сметка за мъчениците си с цената на нови мъченици!
На 12.06.2012 година около 23:00 , бе извършено нападение срещу полицейското управление в кв. Истиние, район Саръйер в град Истанбул. Във възникналата престрелката бе ранен боецът ни Ердал Далгъч-Гаази ( Erdal Dalgıç-Gazi) който е загинал по време на нея.
Както се знае РПУ-то в Истиние не е обикновенно РПУ. То мястото къде е бил изтезаван Енгин Джебер(Engin Çeber).

Енгин Джебер , бе задържан от пилицаи на това РПУ , по време на изявление във връзка със процеса срещу полицаите които бяха простреляли в гърба и оставили инвалид 17 годишният Ферхат Герчек (Ferhat Gerçek) състояла се на 28.09.2008 година.Във времето в което е държан в управлението е бил изтезаван.След арестуването му от първия миг в който стъпва в затвора Метрис (Metris Hapishanesi) изтезанията започнати от жандармеристи продължават до 7 октомври когато влиза в кома и на 10 октомври 2008 година Енгин Джебер загива мъченически в следствие на изтезанията.


В тази страна няма справедливост. Както не може да се живее без Въздух , вода и хляб така и без справедливост не може да се живее!..


Никой не може да твърди,че в тази държава има справедливост.От смъртта на Енгин Джебер който бе убит чрез мъчения до продължилия период на процеса отново показва това. Въпреки,че процесът срещу виновниците за смъртта на Енгин Джебер бе застъпен и подкрепен от много хора още от първия миг в който започна делото властта на АКР всячески се опитваше да уневини убийците.Макар и да бе осветлен периода започнал от задържането на Енгин в управлението в Истиние до отвеждането му в затвора в Метрис , сега мъчителите убийци искат да бъдат измъкнати чрез давност на делото.


Делото Енгин Джебер не е частен случай , има десетки , стотици примери за несправедливост като този. И народът ни винаги остава онеправдан.Направеното от мъчителите убийци така безнаказано ли ще остане? От друга страна отворилите транспарант двама студенти искащи безплатно образование , които бяха държани без присъда 19 мецеса бяха осъдени на 8.5 години затвор! Народът ни винаги онеправдан ли ще остане?


Не! За да се живее въздухът, водата, хлябът , правдата са задължителни!


Няма да оставим народа без справедливост!


Никой да не прави демагогия за тероризъм. С години мълчах ме. Не извърших ме и една акция. Изтезанията, кланетата, несправедливостта нарастнаха.Вижте що за безпардонност : В Йалова (Yalova) намесилият се в спор между приятели Чаян Бирбен (Çayan Birben) въпреки ,че е казал ,че е болен от астма бива обгазен със лютив и задушлив газ в следствие на което умира.Един полицай напръсква в очите шофьор на автобус от градския транспорт го "закупчава" по унизителен начин легнал на земята. Всеки ден има десетки подобни случаи. АКР винаги пази мъчителите.Мъчителите все остават не наказани.


Да измъчвате хора е подло!

Откажете се да измъчвате!


Изтезаването е престъпление против човечеството. Подло е ! Обръщаме се към мъчителите.Откажете се от мъченията! Откажете се от подлите деяния! Ако си мислите,че извършените от вас мъчения ще останат не наказание жестоко грешите!


В този строй няма правда, но има народна спреведливост. След нападението срещу РПУ-Истиние директорът на Областаната Дирекция по Сигурността на Истамбул Хюсеин Чапкън (Hüseyin Çapkın) каза " много добре,че няма пострадали" по този начин той се успокоява ,че никой от хората му не е пострадал.


Убийци,мъчитвли не се радвайте напразно , не се успокоявайте напразно! И крепости от стомана да направите ще влезем до управленията ви. Този път се оттървахте но престъплението ви е перманентно, никога няма да забравим.Никога няма да простим рано или късно ще ви намерим и ще ви накажем. Следващия пък няма да се оттървете.Народът ни няма да остане без справедливост!
Дори с цената на нови мъченици ще търсим сметка за другарите си!Съдебната система на АКР иска да измъкне навън убийците на Енгин Джебер с дваност на делото. Заповядайте... извадете убийците си навън. Не чакаме справедливост от вашите съдилища. Не наказвайте мъчителите , оневинете убийците си. Не спирайте и без това имате няколко задържани мъчители и тях изкарайте навън.


Но; не се радвайте напразно !

Мъчители народни врагове... мъчителниците ви няма да ви опазят!

Ще направим така,че да не може да излезете от центровете за мъчения. Ще сринем мъчителниците на главите ви!


Един млад боец на 46. Заклеваме се ,че ще потърсим сметката му!


Роден на 26 Октомври 1966 в Чорум (Çorum) Ердал Далгъч(Erdal Dalgıç) бе работник на 46. Бе дете на семейство от Алевитското вероизповедание. Докато не осъществи контакт с организацията ни през 1998 той е работил като : от чирак на златар , монтьор на хладилна техника , магазинер,животновъд, във фабрика за гвоздеи и тел , хлебар , работник в захарна фабрика , работник на бензиностанция до шофьор , той е работил на различни места.

През 1998 се запозна с организацията ни. От разпространяване на списание в Чорум и Анкара до различни задачи в демократични прояви. През 2004 година при операция насочена срещу партизаните в района на Чорум бива арестуван и лежи до 2008 година в затвора то тип Ф в Синджан (Sincan F tipi hapishanesi). След като бива освободен веднага без да се колебае отново се включва в борбата и казва ,че е готов да изпълни всяка задача която ще му нареди Партията.

Ердал Далгъч(Гаази) през целия си живот под фашистко "иго" изпита глада, бедността, безработицата и всякакви страдания.По време на живота си като революционер той изпита изтезанията , позна мъчителите. Научи как да сложи край на поддтисническия строй.


Енгин Джебер , бе убит при изтезания защото поиска да бъдът съдени прострелялите в гърба и оставили инвалид за цял живот когато е раздавал списания Ферхат Герчек!

Ердал Далгъч загина мъченически докато търсеше сметка от убийците на Енгин Джебер!

Дори с цената на нови мъченици ще продължим да търсим сметка!


Сметките които трябваше да търсим бяха много. Енгин Джебер бе задържан когато изнасяше изявление за да бъдат наказани убийците на Ферхат Герчек, той бе измъчван с дни и в следствие на това бе убит!


Ердал Далгъч(Гаази) , тръгна за да търси сметка за убития по време на зитезания Енгин Джебер.
"Животът ми е дълг към нашите 19-то Декемврийски мъченици и "Свободните затвортници " (Özgür tutsaklara) които ме промениха изначало."

"Жертвам го за тях!" Бе казал той!

За да възтанови чувстовото за справедливост на народа, докато търси сметка от убийците на Енгин мъченичски.
Както каза жертва живота си. Дори и с цената на нови мъченици ще допишем и сметката на Ердал до сметката ни.


МЪЧИТЕЛИ, НАРОДНИ ВРАГОВЕ , НИКОГА НЯМА ДА МОЖЕТЕ ДА ИЗЧЕРПАТЕ ЕНГИНИТЕ, ЕРДАЛИТЕ!

НИТО ЕДНА ВАША МЯРКА ЗА СИГУРНОСТ НЯМА ДА МОЖЕ ДА ВИ ОПАЗИ!

СПРАВЕДЛИВОСТТА НА НАРОДА РАНО ИЛИ КЪСНО ЩЕ ВИ НАМЕРИ!РЕВОЛЮЦИОНЕН НАРОДНО-ОСВОБОДИТЕЛЕН ФРОНТ

avatar
Zafer91_Pobeda

Брой мнения : 392
Registration date : 23.02.2012

Вижте профила на потребителя https://www.facebook.com/BERIVAN1970

Върнете се в началото Go down

Снимки на Ердал Далгъч

Писане  Zafer91_Pobeda on Пет Юни 15, 2012 4:17 pmПоследната промяна е направена от Zafer91_Pobeda на Сря Сеп 12, 2012 11:15 am; мнението е било променяно общо 2 пъти
avatar
Zafer91_Pobeda

Брой мнения : 392
Registration date : 23.02.2012

Вижте профила на потребителя https://www.facebook.com/BERIVAN1970

Върнете се в началото Go down

Re: Новини от Народен Фронт-Турция

Писане  Admin on Чет Юли 19, 2012 1:44 pm


Admin
Admin

Брой мнения : 47
Registration date : 05.08.2008

Вижте профила на потребителя http://septemvri23.bulgarianforum.net

Върнете се в началото Go down

Re: Новини от Народен Фронт-Турция

Писане  Zafer91_Pobeda on Сря Юли 25, 2012 2:51 pm

Видях статията вашата е по-подробна от моята , е но аз съм по-скоро аматьор в писането отколкото професионалсит. Междудругото вчера е публикувано ново изявление на DHKC по побод на престрелка състояла се на 20.07.2012 около обяд в Истамбул , скоро ( ако имам време) ще го публикувам тук. Поздрави от мен.
avatar
Zafer91_Pobeda

Брой мнения : 392
Registration date : 23.02.2012

Вижте профила на потребителя https://www.facebook.com/BERIVAN1970

Върнете се в началото Go down

Re: Новини от Народен Фронт-Турция

Писане  Zafer91_Pobeda on Вто Сеп 11, 2012 11:59 amР.Н.О.Ф (DHKC)

Изявление номер: 390
Дата: 16.06.2012

НAРOДЪТ НЕ ОСТАВА БЕЗ СПРАВЕДЛИВОСТ!

ДА ЖИВЕЕ НАРОДНАТА ПРАВДА!Както търпението ни така и гневът ни е голям!

Ще счупим ръцете-палките вдигнати срещу другарите и народа ни!

Ще продължим да търсим сметка от убийците полицаи на АКP виновни за смъртта на Енгин Джебер убит при мъчения и Ердал Далгъч!


1- 15 Юни 2012 Петък вечерта около 21:30 бе извършено нападение срещу полицеиското управление в квартал Авджълар град Истамбул, при нападението срещу народните врагове полицаи на АКP един от тях Муаммер Сабри бе олучен от 3 куршума от общо 13 изстреляни, нападението бе извършено с цел да бъде потърсена сметка от убийците на Енгин Джебер и Ердал Далгъч, както и за репресийте срещу народа ни.

2- При нападението по време на стрелбата срещу полицай Муаммер Сабри един от изстреляните куршуми е рикоширал и в следствие на това случайно преминаващ гражданин е бил леко ранен.
Въпреки цялото старание което полагаме се извиняваме за причиненото неволно нараняване на пострадалия и на семейството му както и на народа ни.Всички разноски по лечението ще бъдат покрити за сметка на организацията ни.


3- На 16 Юни 2012 е извършено нападение срещу полицейски патрул на полическото управление на квартал Етилер, по време на акцията тежко раненият полицай Зекерия Юрдакул е починал в болницата.Предупреждваме полицаите мъчители на АКP;
Откажете се да нападате народа ни с "портокалов" , лютив и други газове. Откажете се да задушате всяко искане за права в газ. Откажете се да измъчвате народа ни. Както търпението ни така и гневът ни е голям. Грешите ако си мислите,че извършените от вас деяния ще останат без наказани.


НАРОДЪТ НЕ ОСТАВА БЕЗ ПРАВДА!

ЩЕ ПРОДЪЛЖИМ ДА ЗОВЕМ.

ОТКАЖЕТЕ СЕ ДА ИЗТЕЗАВАТЕ!

ДОЛНО Е ДА ИЗТЕЗАВАТЕ!

ОТКАЖЕТЕ СЕ ДА ЗАДУШАВАТЕ В ГАЗ ВСЯКО ИСКАНЕ ЗА ПРАВА!

ОТКАЖЕТЕ СЕ ДА ИЗБИВАТЕ С "ПОРТОКАЛОВ", ЛЮТИВ И ДРУГ ГАЗ НАРОДА НИ!


Избивахте невъоръжените, ранените, болните, затворените, чеда на този народ, избивахте най-достойния корен на този свят реовлюционерите.
Мълчахме... чакахме... Искахме справедливост. Стига вече!
Вече ще разкажем,че в Турция няма справедливост.Страхувайте се от гнева натрупан през времето в което мълчахме. Ще увеличим страховете ви.Няма да оставим народа си, мъчениците си без справедливост! Искахме справедливост не ния дадохте, няма и да ни я дадете....
Но ще я вземем насила ! Ще счупим ръцете-палките вдигнати срещу другарите и народа ни! Ще продължим да търсим сметка от народните врагове полицаи на АКP.

ДРУГАРЯТ НИ ЕРДАЛ ДАЛГЪЧ Е БЕЗСМЪРТЕН!

ТЪРСИХМЕ ЩЕ ТЪРСИМ СМЕТКАТА НА МЪЧЕНИЦИТЕ НИ!

ТЪРСИХМЕ ЩЕ ТЪРСИМ СМЕТКА ЗА МЪЧЕНИЯТА И РЕПРЕСИИТЕ СРЕЩУ НАРОДА НИ!

ДА ЖИВЕЕ НАРОДНАТА ПРАВДА!

РЕВОЛЮЦИОНЕН НАРОДНО-ОСВОБОДИТЕЛЕН ФРОНТ


оригинал : http://halkinsesi.tv/index.php/acklamalar/6458-dhkc-acklama-390-tarih-16-haziran-2012-.html


Последната промяна е направена от Zafer91_Pobeda на Пон Сеп 24, 2012 1:39 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти
avatar
Zafer91_Pobeda

Брой мнения : 392
Registration date : 23.02.2012

Вижте профила на потребителя https://www.facebook.com/BERIVAN1970

Върнете се в началото Go down

Самоубииствен атентат в Истамбул

Писане  Zafer91_Pobeda on Вто Сеп 11, 2012 12:52 pm
Самоубииствен атентат бе извършен днес около 11 часа срещу полицейското управление в кв. Гаази в Истамбул. DHKC разпространи кратко съобщение към обществеността в което поема отговорността за акцията и обявява името на боеца си а то е : Ибрахим Чуха (İbrahim Çuha). В съобщението също така се споменава и причината за акцията а именно,че преди близо два месеца на 20.07.2012 полицаи от това РПУ нападнаха автомобил в който са се намирали двама бойци на Фронта като при това нападение един от тях Хасан Селим Гйонен (Hasan Selim Gönen) бе убит а другарката му Султан Ъшъклъ бе тежко ранена с реална опасност да остане инвалид за цял живот.


Очаквайте подробности в най-скоро време.
avatar
Zafer91_Pobeda

Брой мнения : 392
Registration date : 23.02.2012

Вижте профила на потребителя https://www.facebook.com/BERIVAN1970

Върнете се в началото Go down

Re: Новини от Народен Фронт-Турция

Писане  Zafer91_Pobeda on Сря Сеп 12, 2012 7:14 am

Както обещахме , ето и подробности около вчерашната акция на DHKC в Истамбул.

Публикуваме съобщението разпространено от прес-бюрото на DHKC (DHKC- BASIN BÜROSU)


DHKC : Саможертвеният ни боец е Ибрахим Чухадар.

ПОЛИЦАИ ВИЕ СЪЩО СТЕ ЧЕДА НА НАРОДА!

НЕ СТАВАЙТЕ НАЕМНИ УБИЙЦИ НА АКР И НЕ УБИВАЙТЕ ЧЕДАТА НА НАРОДА!

ПОДАЙТЕ ОСТАВКА!

ПРОДАВАЙТЕ ГЕВРЕЦИ!

ЩЕ ДАДЕТЕ СМЕТКА ЗА ТОВА,ЧЕ РАЗСТРЕЛВАТЕ РЕВОЛЮЦИОНЕРИТЕ
НА СРЕД УЛИЦАТА!

ИСКАМЕ ТЕЗИ КОИТО УБИХА ХАСАН-СЕЛИМ ГЙОНЕН...
ХАСАН-СЕЛИМ БЕ УБИТ ОТ ПОЛИЦАИ НА ТОВА ПОЛИЦЕЙСКО УПРАВЛЕНИЕ.
УПРАВЛЕНИЕТО В ГААЗИ НЕ Е СЛУЧАЙНО ИЗБРАНО УПРАВЛЕНИЕ. ДОКАТО НЕ ОСЪДИМ
ТЕЗИ УБИЙЦИ ЩЕ ПРОДЪЛЖИМ ДА СРИВАМЕ УЧАСТАЦИТЕ НА ГЛАВИТЕ ВИ...

КОГАТО УБИЕТЕ ЕДИН ОТ НАС ВСИЧКИ ЩЕ СТАВАМЕ НА КРАКА.

ИСКАМЕ УБИЕЦА НА ХАСАН-СЕЛИМ.

КОЙ УБИ ХАСАН-СЕЛИМ , ИСКАМЕ УБИЕЦА МУ?

ЗВЕРСКИ УБИХТЕ :

В КЕЧИОРЕН ДЖЕМ АЙГЙУН ,

В ИЗМИР ЕМРАХ БАРЛАК,

В ГААЗИ ХАСАН-СЕЛИМ ГЙОНЕН

В МУУЛА ШЕРЗАН КУРТ.

ЧЕДАТА НА НАРОДА И РЕВОЛЮЦИОНЕРИТЕ НЕ СА ИЗОСТАВЕНИ!

Наемните убийци полицаи на АКР почти всеки ден убиват на всеки ъгъл по едно народно чедо.


Ще се откажете от това.

Няма да позволим да разстрелвате народните чеда и революционерите!
Искаме убиеца на Хасан-Селим Гйонен!

Или усъдете убийците на Емрах Барлак, на Джем Айгйун, на Хасан-Селим, или ние ще
ви осъдим да спите с едно око.

Хасан-Селим Гйонен е Безсмъртен

Мъченикът ни е един "свободен-затворник" който не можахте да окротите с затвори тип Ф, това е Ибрахим Чухадар...

САМОЖЕРТВЕНИЯТ НИ БОЕЦ Е ЕДИН... ГРАНАТИТЕ МУ СА С КЛОПКИ!

РЕВОЛЮЦИОНЕН НАРОДНО-ОСВОБОДИТЕЛЕН ФРОНТ


Снимки на Ибрахим Чухадар :*Белешка : На масата взривното устройство използвано при акцията.*Белешка : Поставяйки устройството.*Белешка:На масата картечен пистолет, а от ляво и от дясно снимки на Дурсун Караташ-ДАЙЪ ( на снимката в ляво ДАЙЪ позира със политическата защита на DEVRIMCI SOL на съдебния процес през 1989 срещу организацията.
*Белешка: С вдигнат високо ляв юмрук , и в десница пистолет вървим ние напред!*Белешка: Текста върху снимката : "ИБРАХИМ ЧУХАДАР Е БЕЗСМЪРТЕН!" , Ибрахим по време на манифестация с другарите си.
Обновено : Няколко снимки от мястото на събитието и видео кадри на Ибрахим Чухадар от 2006 на които той бива "отвеждан" от полицията по време на акция срещу изолацията на политическите затворници в Турция :

Видео линк : http://webtv.hurriyet.com.tr/2/38012/0/1/canli-bombanin-2006-da-cekilen-goruntuleri.aspx

Последната промяна е направена от Zafer91_Pobeda на Пон Сеп 24, 2012 1:46 pm; мнението е било променяно общо 3 пъти
avatar
Zafer91_Pobeda

Брой мнения : 392
Registration date : 23.02.2012

Вижте профила на потребителя https://www.facebook.com/BERIVAN1970

Върнете се в началото Go down

Re: Новини от Народен Фронт-Турция

Писане  Zafer91_Pobeda on Сря Сеп 12, 2012 10:32 am
Новина от последните часове.

Семействата от TAYAD (Дружество за взаимопомощ и солидарност на семействата на задържани и осъдени)

бяха нападнати от полицията пред сградата на съдебна медицина в Истамбул. Семействата зaпочнаха дежурство което ще продължи докато не вземат тленните останки на Ибрахим Чухадар който вчера загина при бомбеното нападение срещу полицейското управление в кв.Гаази. Семействата от TAYAD дежурят пред съдебна медицина тъй като се опасяват ( има реална опасност) тленните останки на загиналия боец да бъдат отвлечни ( звучи странно но е така) от страна на полицията.

Ибрахим Чухадар е Безсмъртен!

Ще продължим да стоим пред Съдебна Медицина докато не вземем останките му!

Семействата от TAYAD
avatar
Zafer91_Pobeda

Брой мнения : 392
Registration date : 23.02.2012

Вижте профила на потребителя https://www.facebook.com/BERIVAN1970

Върнете се в началото Go down

Re: Новини от Народен Фронт-Турция

Писане  Zafer91_Pobeda on Сря Сеп 12, 2012 3:15 pm

Новина от последните минути DHKC (Революционен Народно-Освободителен Фронт) разпростарани изявление в което подробно се разясняват причините за вчеразшната акция на фронта. Очаквайте преведена версия на изявлението възможно най-скоро.

avatar
Zafer91_Pobeda

Брой мнения : 392
Registration date : 23.02.2012

Вижте профила на потребителя https://www.facebook.com/BERIVAN1970

Върнете се в началото Go down

Re: Новини от Народен Фронт-Турция

Писане  Zafer91_Pobeda on Нед Сеп 16, 2012 11:42 am

Последни новини за ситуацията пред съдебна медицина Истамбул.

На 14.09.2012 под съпровода на стотици полицаи бе извършено поредно нападение срещу очакващите да вземат тялото на боеца от DHKC Ибрахим Чухадар. При това нападение са били задържани 27 души сред които : Селам Алтън-солистка на Груп Йорум (Grup Yorum), бек вокалистката на групата Дилан Балджъ, Бахар Курт-собственик и главен редактор на списание TAVIR (Тавър-Отношение/Позиция), Дамла Сандал-член на хора на Grup Yorum, Бахар Ертюрк-актриса в театрално ателие Идил(İdil Tiyatro Atölyesi), Муса Курт репортер на списание YÜRÜYÜŞ(Поход). Както и още 22 революционери като между тях има жени, старци, непълнолетни лица.Всички те са били подложени на изтезания под една или друга форма.

Очаквайте подробности в най-скоро време.
avatar
Zafer91_Pobeda

Брой мнения : 392
Registration date : 23.02.2012

Вижте профила на потребителя https://www.facebook.com/BERIVAN1970

Върнете се в началото Go down

Re: Новини от Народен Фронт-Турция

Писане  Zafer91_Pobeda on Пон Сеп 17, 2012 7:30 am

Както обещахме ето и подробности около случващото се в Истанбул


Изявление на редакцията на списание YÜRÜYÜŞ по повод задържането на техния репортер Муса Курт (Musa Kurt).

Задържалите и изтезавали нашия репортер, Няма да Мълчим!

Ще продължим да разгласяваме истината на народа ни, ще се застъпваме за борците за Правда!


След извършената на 11 Септември акция от боеца на DHKC Ибрахим Чухадар (İbrahim Çuhadar) срещу полицейското управление в квартал Гаази(Gazi Mahallesi) тялото на загиналия боец бе откарано в съдебна медицина Истамбул, като през това време полицейския терор срещу застъпилите се за него революционери продължаваше да нараства.

Изпадналата в ужас, паника и нетърпимост полиция насочваше оръжие срещу адвокатите, постоянно пръскаше със сълзотворен газ и вода под налягане (водни оръдия) децата, младежите, възрастните майки и бащи, влачеше ги по земята, задържаше ги, изтезаваше ги.

Оправданията на полицията за терора и бяха абсолютно не логични и жалки като : скандираш лозунги, стоиш на погрешния тратоар, носиш снимка. Но истинската причина за нетърпимостта и бяха всяко скандиране: "ИБРАХИМ ЧУХАДАР Е БЕЗСМЪРТЕН!", след всеки лозунг те виждаха своя край.
Ибрахим Чухадар извърши тази саможертвена бомбена акция за да потърси сметка от полицията за нейните мъчения, кланета. Полицията показва колко е бил прав Ибрахим Чухадар, чрез своите репресии срещу 15 годишни деца, 60 годишни майки и бащи. Доказва го и това, че задържа журналистите отразяващи нейните репресии, доказва го като задържа интелектуалците, хората на изкуството намиращи се там.
Можем да видим ясно как полицията на АКР действа под въздействието на неприязъма си към народа, под влиянието на паниката и страха...

На 12 Септември пристигналите от Анкара майка и баща на Ибрахим отидоха пред съдебна медицина заедно със семействата от TAYAD за да се застъпят за тленните му останки. Насочвайки канонада от залпове газ и вода под налягане полицията нападна семействата, като при това свое нападение задържа Дилян Пойраз (Dilan Poyraz) и Мета Кул (Mete Kul).
Задържайки и измъчвайки деца на по 15-16 години полицаите от звено "борба с терорризма" показват докъде могат да паднат. Събличайки гола Дилян Пойраз полицаите открито извършват секскуално посегателство над нея, а стискайки половите органи на Мете Кул те го изтезават.Постоянно търсеща оправдания за да нападне, полицията този път предприе акция по проверка на самоличност. След тази "проверка" под предлог, че показнията му не били достатъчни полицията задържа 70 годишния Ибрахим Полат(İbrahim Polat). Този път пък за да нападне полицията изтъкна като причина снимките на Ибрахим Чухадар които семействата носеха със себе си. След отказа на семействата да дадът снимките този път полицията нападна адвокатите като ги риташе и влачеше по земята. Въпреки това семействата останаха пред сградата на съдебна медицина и прекараха ноща тук съпротивлявайки се срещу нападенията на полицията.

Въпреки десетките репресии семействата от TAYAD, не отделянето им от входа на съдебна медицина още повече накара полицаите да изпаднат в безизходица. Полицаите убийци 5 пъти постоянно нападаха с водни оръдия и сълзотворни гранати семействата на 13 Септември. При всяко нападение семействта се съпротивляваха , разпръскваха се в околните улици като в същото време се сражаваха с полицията и отново отиваха на своя пост за да се застъпят за мъченика си. По време на целодневните нападения измъчвайки и ритани по главите бяха задържани: Селяхаттин Арслан(Selahattin Arslan), Керемджем Байрам(Keremcan Bayram), Бахар Ертюрк(Bahar Ertürk), Йозгюр Карагьоз(Özgür Karagöz) и Севджан Адъгюзел(Sevcan Adıgüzel). Заснемащ случващото се, документиращ мъченията им репортерът на списание Yürüyüş Муса Курт бе заплашван и бит, многократно искайки от него да представи карта на журналист, завземайки тратоара на Народно-Фронтовците се опита да попречи на застъпването на мъченика.

На 14 Семптември пък олигархията планирайки да намали и деморализира събралите се, пред растящния брой на тълпата и несломия дух на множеството се принуди да обяви,че ще даде тленните останки.3 дни олигархията задържа незаконно под предлог,че ще бъде направен ДНК тест.

А този път полицията препречвайки пътя на катафалката се опита да наложи с насилие катафалката да потегли в обратна на предварително уговорената посока, а именно квартал Армутлу (един от пролетарските квартали на Истамбул, станал сцена на жестоко клане срещу народа и революционерите). Отхвърлили това адвокатите и семействата започват да спорят с полицията, и в същото време протестиращите срещу подлостта на полицаите хора от Народния Фронт биват нападнати от полицията при това нападение са задържани отново със сериозна доза насилие 27 души - деца, възрастни майки и бащи.Сред задържаните са репортерът на списание Yürüyüş Муса Курт(Musa Kurt), членовете на Grup Yorum: Селма Алтън(Selma Altın) и Дилан Балджъ(Dilan Balcı), също така и членът на хора на Grup Yorum -Дамла Сандал(Damla Sandal), собственик и главен редактор на списание Tavır-Бахар Курт(Bahar Kurt), актрисата от театрално ателие "Идил" (İdil Tiyatro Atölyesi)-Бахар Ертюрк. Сред задържаните има ранени като състоянието на някои от тях е сериозно. Без оглед на това дали са деца, старци те продължават да бъдат изтезавани.

След нападението полицията бе принудена да отвори пътя, така катафалката с тленните останки на Ибрахим Чухадар потегли към кв.Армутлу.След пристигането на катафалката в квартала ковчега с тленните останки бе повдигнат на рамене и с кортеж от червени знамена бе съпроводен до молитвения дом на квартала. На 16 Септември-Неделя в 11 часа тялото ще бъде откарано от Армутлу до молитвен дом кв.Гаази и с церемония ще бъде погребано в гробището на квартала.

За всичко което може да се случи на репортера ни и задържаните заедно с него интелектуалци, творци, деца, възрастни майки и бащи, революционери ще бъде отговорна властта на АКР. Полицаи убийци, откажете се да изтезавате, подайте оставка и изберете един достоен живот.

Репортерът ни както и задържаните с него незабавно да бъдат освободени. Не можете да заглушите революционния печат. От Ирфан до Ферхат, от Ферхат до Енгин, от Ибрахим победен е нашият поход не ще го спрете!

НЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАГЛУШИТЕ РЕВОЛЮЦИОННИЯ ПЕЧАТ!


НЕ ЗАБАВНО ДА БЪДЕ ОСВОБОДЕН!


ЗАДЪРЖАНИТЕ ДА БЪДАТ ОСВОБОДЕНИ!

ДОЛНО Е ИЗМЪЧВАТЕ!


ИБРАХИМ ЧУХАДАР Е БЕЗСМЪРТЕН!


СПИСАНИЕ YÜRÜYÜŞ ЗА НЕЗАВИСИМОСТ,ДЕМОКРАЦИЯ И СОЦИАЛИЗЪМ

15 СЕПТЕМВРИ 2012Последната промяна е направена от Zafer91_Pobeda на Пон Сеп 24, 2012 2:05 pm; мнението е било променяно общо 1 път
avatar
Zafer91_Pobeda

Брой мнения : 392
Registration date : 23.02.2012

Вижте профила на потребителя https://www.facebook.com/BERIVAN1970

Върнете се в началото Go down

Re: Новини от Народен Фронт-Турция

Писане  Zafer91_Pobeda on Пон Сеп 17, 2012 7:33 am

Представяме ви част от изявление № 362 от 16.09.2012 на ПРАВНО БЮРО НА НАРОДА.

Списък с имената на задържаните :
1- Musa Kurt

2- Selma Altın

3- Dilan Balcı

4- Bahar Kurt

5- Bahar Ertürk

6- Cansu ...?

7- Sibel Kırlangıç

8- Damla Sandal

9- Murat Gün

10- Önder Aydoğdu

11- Hanzade Çelik

12- Osman Beyazkaya

13- Muhammed Yusuf gültekin -в отдел за малолетни

14- Emir Hakgöz

15- İlkay İşler

16- Fıratcan Karadağ-в отдел за малолетни

17- Ali Kaygusuz

18- Mesut Yavuz

19- Uğur Tarhan

20- Deniz Tekal

21- Denizcan Parlak-в отдел за малолетни

22- Ferudun Osmanağaoğlu

23- Ali ...

24- Erkan ...

25- Doğan Taştan

26- Derya ...

27- Doğan Karataştan

28- Emir Hakgöz-в отдел за малолетни

Задържаните малолетни са предадени на семействата им.Относно състоянието на някои задържани които са допуснати да се видят с адвокатите си.

MURAT GÜN:
При задържането си е бил жестоко бит. По главата и лицето му има подутини. В областта на челото има дълбоки следи от натъртване и подутини, по гъдба и краката има посиняване. Заради обратното закупчаване на белезниците и на двете китки има следи от тях.

MUSA KURT

Въпреки,че е казал,че е репортер е бил задържан с побой. Бил е вкаран в автомобил с надписи İSKİ ( Дружеството ВиК в Истамбул). По гърба и ръцете му има синини.Заради обратното закупчаване на белезниците и на двете китки има следи от тях.

FERİDUN OSMANAĞAOĞLU

По време на задържането му е бил бит.Дясното му око е подуто и насинено до степен,че да се затвори.Ударен е с юмрук по окото.По ръцете му ясно личат следи от белезниците.

SELMA ALTIN

Лявото и ухо не чува. А дясното и чува много слабо. Казва, че в колата специално е удряна по ушите. Ударена е с ритник по кръста, когато е била на земята отново е стъпано на кръста и като заедно стова е натискан(кръста и). Има синин по ръцете както и следи от белезници и по двете китки.

CANSU ÖZTÜRK

И по време на задържането му и в полицейския автомобил е бил подложен на непрекъснати мъчения. Болките са се разпрострели по цялото тяло.Не може да стъпи на кракъ си. Има следи по китките от белезници.


OSMAN BEYAZKAYA

Бил е бит по кръста и кръста, има синин и следи от охлузвания. Паренето в областта на корема продължава. Белезниците са били едва срязани с ножица за метал в 4 часа сутринта. Поради тази причина по китките му личат много ясно следите на белезниците. Виканият по име полицай Айхан два пъти го е удрял в земята. Двама души са го нападнали отделно извън болницата.В полицейския автомобил е бил бит. Близо до метро станция Аксарай е бил свален от автомобила и отново е бил пребит. Когато е бил докаран в болницата за лекарски доклад е бил откаран в ортопедията. Докторът дори не го е погледнал. В отделението по обща хирургия е бил прегледан, полицаят е бил в това време вътре , след настояване е излязъл навън.След прегледа е поискано да му бъдат направени рентген, ултразвук, кръвен тест. В болница Хасеки отново е бил бит и са му сложени белезници.На всъкеде по тялото му има следи от побой, на главата има подутина. Дрехите му са скъсани.

ERKAN ERDEM

Страдащ от болестта Wernicke Korsakoff и изпитващ затруднения при придвижване , беззащитен, постоянно е бил бит и е ранен. Лявата му ръка е гипсирана. Китките му са счупени.Бил е удрян с каска или палка.

UĞUR TARHAN

Бил е бит по главата. Няма видими следи от побой. Но е бил бит.

DOĞAN TAŞTAN

Дясното му рамо и бедро силно го болят заради множеството удари с палка.Левият му безименен пръст е с намалена подвижност. На левото му коляно продължава да кърви рана, особено лявата страна на ребрата му го болят силно.Въпреки,чч е бил закаран в ортопедия не му е била оказана помощ.

DERYA SEYHUN

По рамената има синини и отоци. Косите и са оскубани и падат на кичури. Поради продължителното стоене с белезници има ясно изразени синини по китките.

İLKAY İŞLER

Тениската и е на парчета, ходи с дадената и от адвоката фанелка. По дясното и рамо има рани от охлузвания както и синини.Специално е удряна по вътрешните органи.Казва,че я боли цялото тяло.Има сини по китките от белезници.

DAMLA SANDAL

Има следи от охлузвания по лицето и синини по носа.Специално е удряна по вътрешните органи, били са намокрени(органите и). Мокрите дрехи са изсъхнали върху нея.Има синини по китките.

ALİ KAYGUSUZ

Тъй като оръжието за изстрелване на газови гранати е било насочено към левия му крак има подутина.Лявата му ръка е подута и насинена от лакета на долу.По лявата му китка има синина.


ÖNDER AYDOĞDU

Тъй като оръжието за изстрелване на газови гранати е олучилов крака има
подутини и синини. Не може да стъпва на десния си крак. По тила му има следи от побой. Под лявото му око има подутина и ясно видими синини. Специално защото е бил посочен за "мишена" лявото му ухо свисти и го боли. Има сини по китките.


SİBEL KIRLANGIÇ

Когато е била качвана в полицейския автомобил е била напръскана със сълзотворен/лютив газ. Поради това има непрестанно парене и болка по лицето. По цялото и тяло и особено по ръцете има подутини и синини.Един от полицаите от отряда за борба с " масови безредици" първо я е ударил а после я е карал да му пада на колене. Когато Сибел се противопоставила още повече е започнал да я бие. Белезниците толкова много са били стегнати,че в съдебна медицина не са могли да ги извадят.От китките до рамената целите са в синини.


GÜLAFER GÜRLEVİK

Когато е била задържана е била накарана да легне на земята на страни като е била напръскана със спрей. Това е било разгледано в съдебна медицина и са и предписани лекарства за лечение. Един полицаите и е ударил шут. На рамото и ясно личи следата от удара. Били са оскубани косите и и заради това има силно главоболие.


EZGİ DİLAN BALCI


Над лявата и вежда продължава кървенето, отново видими синини. Има подутина която се простира от скулите до ухото. Когато е била задържана е била ударена в земята. лявата и длан е подута. Има синини по цялото тяло. Поради болките ви подутините в десния и глезен бе забелязано,че не може да стъпва на десния си крак. Има синини по китките заради белезниците.


BAHAR ERTÜRK


Тъй като е била ударена с тока по лявото око не може да отвори очите си.От лявата страна на гърба има силни болки, докторът е казал,че може да е пукнат но не е направил рентгенова снимка с оправданието,че има голяма опашка, каза ли са и,че след като бъде освободена да си направи сама.Болките и бодежите продължават. В следствие на ударите дясното и ухо е увредено до степен да не чува. Специално е удряна по главата.Цялото и тяло е в синини.MESUT YAVUZ


По ръцете и лицето му има следи охлузвания. Специално са се целили във вътрешните му органи. Има синини от белезниците.


BAHAR KURT

Има охлузвания по дясна буза. Виждат се синини и подутини по ръцете.От дясната страна на главата и по лявото рамо има кръво-насядания и синини.
Има следи от белезници по китките. Особено лявата китка е с нарушена подвижност.Можем да кажем,че няма почти никой който да не е бит , освен тези частни случаи които са били описани от адвокатите. Смята ме,че полицаите са получили заповеди специално и за да предизвикват болка. Във връзка със случая ще подадем жалба за извършено престъпление и ще продължим да следим случая.

Ясно е,че е подло усмихващата се про-европейска маска пада толкова лесно.Истинското лице на полицията на Република Турция е това. Пренебрегва законите, измъчва отмъщава. Никой да не вярва на лъжата на полицията,че "ние много се променихме". Ето лекарските експертизи на 27-те души. В този последен случай видях ме отново,че изтезанията и ликвидирането продължават да са държавна политика.


ПРАВНО БЮРО НА НАРОДА


Последната промяна е направена от Zafer91_Pobeda на Пон Сеп 24, 2012 2:07 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти
avatar
Zafer91_Pobeda

Брой мнения : 392
Registration date : 23.02.2012

Вижте профила на потребителя https://www.facebook.com/BERIVAN1970

Върнете се в началото Go down

Re: Новини от Народен Фронт-Турция

Писане  Zafer91_Pobeda on Пон Сеп 17, 2012 7:36 am
Изявление на Grup Yorum, във връзка със задържането на членове на групата както и интелектуалци от "Културен Център Идил"Тъпанчето на дясното ухо на членът ни Селма Алтън(Selma Altın) е спукано при мъчения!


С данните които ни бяха предоставени от адвокатите, 27 души сред които членове на Grup Yorum, Хорът на Grup Yorum, както и интелектуалци от културния ни център от вчера са подложени на изтезания.
От момента на задържането си пред съдебна медицина до този момент членът на групата ни Селма Алтън е подложена на изтезания. До 3.00 часа сутринта, 14 часа 27 души с белезници на гърбовете са държани в автобус на полицията като климатиците му са били пуснати на режим-отопление, в същото време многократно са били бити и напръсквани със сълзотворен газ.ТОВА СЕ НАРИЧА ИЗТЕЗАВАНЕ!


Членът на групата ни Селма Алтън е била влачена по земята и бита като същевременно е била натискана по кръста, носът и е бил разкървавен и тъпанчето на дясното и ухо е било спукано. По телата и на другите ни другари също има видими следи от побой. Макар и в това състояние, и въпреки, че са прегледани и освидетелствани от лекар, задържаните отново са били връщани в килиите и измъчвани. Нито ние нито семействата им до този момент не са се виждали с тях. Не можем да установим контакт с тях по линия на техните нужди от дрехи и други.

Имаме притеснения относно здравословното състояние на Селма. Също така не знаем какво е състоянието на другарите ни , членът на групата ни - Дилан Балджъ(Dilan Balcı), собственикът и главен редкатор на списание "Tavır" - Бахар Курт(Bahar Kur), членът на хора на Grup Yorum-Дамла Сандал(Damla Sandal) както и на актрисата от театрално ателие "Идил"-Бахар Ертюрк(Bahar Ertürk). Виновните за всичко това са полицаите палачи на "Дирекция по Сигурността-Истамбул". Това са полицаите задушили с газ, изтезавали и убили на сред улицата: Енгин Джебер, Баран Турсун, Чаадаш Гемик, Чаян Бирбен, Метин Льокумджу, Шерзан Курт.Песните ни, съществуването ни, идеите ни, политиките ни, организацията ни стига за да ви изплаши!


Няма да позволим да убивате и изтезавате чедата на народа и революционерите!

Полицаи мъчители, махнете мръсните си ръце от другарите ни!

Селма Алтън, Дилян Балджъ, Бахар Курт, Дамла Сандал, Бахар Ертюрк- НЕЗАБАВНО ДА БЪДАТ ОСВОБОДЕНИ!

Grup Yorum НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ЗАГЛУШЕНА!GRUP YORUM


Последната промяна е направена от Zafer91_Pobeda на Пон Сеп 24, 2012 2:12 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти
avatar
Zafer91_Pobeda

Брой мнения : 392
Registration date : 23.02.2012

Вижте профила на потребителя https://www.facebook.com/BERIVAN1970

Върнете се в началото Go down

Re: Новини от Народен Фронт-Турция

Писане  Zafer91_Pobeda on Пон Сеп 17, 2012 7:51 am

Снимки на някои от задържаните :На снимката солистката на Grup Yorum- Селма Алтън.Задържането на Селма Алтън. На снимката ясно се вижда как един от полицаите се опитва да запуши устата и.
На снимката Дилян Балджъ, вокалистка на Grup Yorum.

Задържането на Дилян Балджъ
Задържането на Бахар Ертюрк

Задържането на Бахар Курт
На снимката: Дамла СандалНа снимката: Муса Курт, репортерът на списание Yürüyüs, който бе освободен в началото на годината след като близо година и половина бе арестуван след операцията срещу списанието ( може да намерите материали по случая на страницата на клуба.


Задържането на Муса Курт.Галерия снимки за полицейския терор пред съдебна медицина:

http://www.halkinsesi.tv/index.php/acklamalar/7187-yuerueyues-muhabirimizi-goezaltna-alp-kence-yapanlar-susmayacaz-.html


Последната промяна е направена от Zafer91_Pobeda на Пон Сеп 17, 2012 3:11 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти
avatar
Zafer91_Pobeda

Брой мнения : 392
Registration date : 23.02.2012

Вижте профила на потребителя https://www.facebook.com/BERIVAN1970

Върнете се в началото Go down

Re: Новини от Народен Фронт-Турция

Писане  Zafer91_Pobeda on Пон Сеп 17, 2012 2:46 pm

Обзор на изминалите 48 часа.

Днес в 12.00 27-те задържани революционери бяха доведени в районен съд Чаалаян. Пред сградата на съда около 90 души сред които останалите членове на Grup Yorum както и други интелектуалци с леви идеи подкрепиха и се застъпиха за задържаните си колеги както и за революционерите задържани заедно с тях.


Днес стана ясно,че дясната ръка на Дилян Балджъ е счупена, а Селма Алтън вече е с овреден слух.

Grup Yorum днес от 19.00 организира протестно шествие в Истамбул което ще се състои на главната пешеходна зона на европейската част на Истамбул- бул."Истиклал" (İstiklal Caddesi).Като призовава всички които са срещу фашизма да се присъединят към тях.


Вчера в кв. Гаази, гр.Истамбул бе погребан загиналият боец на DHKC Ибрахим Чухадар. В шествието са се включили по предварителни данни около 3000 души. След погребението напреженито между множеството и полицята прерастна в стълкновение, полицията е била обстрелвана с камъни и подръчни средства от тълпата. По време на сблъсаците са били задържани 5-ма души.

Допълнение : Снимки от протестната акция пред седебната палата в Истамбул :


Видео кадри от погребението на Ибрахим Чухадар:


Ще продължим да следим развоя на събитията...


Последната промяна е направена от Zafer91_Pobeda на Пон Сеп 24, 2012 2:23 pm; мнението е било променяно общо 3 пъти
avatar
Zafer91_Pobeda

Брой мнения : 392
Registration date : 23.02.2012

Вижте профила на потребителя https://www.facebook.com/BERIVAN1970

Върнете се в началото Go down

Re: Новини от Народен Фронт-Турция

Писане  Zafer91_Pobeda on Сря Сеп 19, 2012 1:43 pm

Последни новини около задържаните 27 революционери в Турция.

Да припомним на кратко: 27 души бяха задържани на 14.09.2012 пред сградата на съдебна медицина докато чакаха да вземат тленните останки на загиналия по време на акцията срещу полицейско управление в Истамбул боец на DHKC Ибрахим Чухадар.

В понеделник(17.09) те бяха доведени в съдебна палата район Чаалаян под силна полицейска "охрана". От задържаните 27 революционери 5 бяха непълнолетни лица, като те бяха предадени на родителите им на 15.09-Събота. Така в ареста до делото останаха 22 души които бяха подложени на жестоки изтезания от страна на полицията. От задържаните на 8 души бе наложена мярка постоянен арест, а ето и имената им : Бахар Курт-собственик и главен редактор на списание Tavir задържана и преди това при спец -операция на полицията през 2011 срещу културен център "Идил" и освободена на 20.07 тази година, Муса Курт-репортер на списание Yuruyus задържан е и при акцията на полицията срещу списанието през декември 2010, Илкай Ишлер, Джансу Йозтюрк, Сибел Кърлангъч-служителка в Културен Център "Идил", Феридун Османааоглу, Осман Бейазкайа, Доан Таштан.

На членовете на Grup Yorum Селма Алтън и Езги-Дилян Балджъ пък бе наложена мярка домешен арест, но това за тях е равносилно на мярка постоянен арест тъй като по този начин на практика те няма да могат да участват на концертни изяви, няма да се включат в подготовката на новия албум на Grup Yorum.

"Решенията ще бъдат обжалвани" - заяви адвокатът на задържаните музиканти от Grup Yorum.


Последната промяна е направена от Zafer91_Pobeda на Пон Сеп 24, 2012 2:16 pm; мнението е било променяно общо 1 път
avatar
Zafer91_Pobeda

Брой мнения : 392
Registration date : 23.02.2012

Вижте профила на потребителя https://www.facebook.com/BERIVAN1970

Върнете се в началото Go down

Re: Новини от Народен Фронт-Турция

Писане  Zafer91_Pobeda on Сря Сеп 19, 2012 1:55 pm

Както бяхме писали по-рано Grup Yorum организира шествие в подкрепа на задържаните революционери сред които двама нейни членове. В проявата се включиха и други изпълнители на социалистическа музика в Турция, както и бившите членовен на групата Hilmi Yarayici и Evkan Sesen.В Протестноно шествеи общо наброи над 400 души и премина по централната градска част на Истамбул до емблеманитчния площад "Tаксим".

Галерия снимки от проявата:


avatar
Zafer91_Pobeda

Брой мнения : 392
Registration date : 23.02.2012

Вижте профила на потребителя https://www.facebook.com/BERIVAN1970

Върнете се в началото Go down

Re: Новини от Народен Фронт-Турция

Писане  Zafer91_Pobeda on Сря Сеп 19, 2012 2:06 pm

Боецът на DHKC Ибрахим Чухадар бе погребан в Гаази със скандирания "Ибрахим Чухадар е Безсмъртен!"

Кортежът с тленните му останки премина по главната улица на квартала както и в близост на полицейското управление срещу което той извърши саможертвена акция. В кортежа се включиха и преставители на : PDD(Пролетарска Революционна Позиция), ESP(Социялистическа Партия на Подтиснатите), PARTIZAN, BSDP(Независима Социялистическа-Революционна Платформа), BDP(Партия на демокрацията и мир-а), а общия брой на участниците в проявата по официални данни на НАРОДЕН ФРОНТ(HALK CEPHESI) са 1200 души.


Публикуваме директен линк към оригиналната статия(на турски език) и галерия със снимки от погребението :

http://www.halkinsesi.tv/index.php/haberler/7218-bharim-cuhadar-qoeluemsuezduerq-sloganlaryla-topraa-verildi.html


avatar
Zafer91_Pobeda

Брой мнения : 392
Registration date : 23.02.2012

Вижте профила на потребителя https://www.facebook.com/BERIVAN1970

Върнете се в началото Go down

Re: Новини от Народен Фронт-Турция

Писане  Zafer91_Pobeda on Пет Сеп 28, 2012 2:32 pm

Докъде може да стигне цинизма на олигархията : видео разпространено от Истамбулската полиция за да оправдае изтезаването на солистката на Grup Yorum Селма Алтън( Selma Altin) :

avatar
Zafer91_Pobeda

Брой мнения : 392
Registration date : 23.02.2012

Вижте профила на потребителя https://www.facebook.com/BERIVAN1970

Върнете се в началото Go down

Членът на Анадолска Младеж Илкай Ишлер да бъде освободен!

Писане  Zafer91_Pobeda on Нед Окт 14, 2012 11:39 amДругарят ни Илкай Ишлер(İlkay İşler) бе осъден противно на закона заедно с още 7 революционери в Турция.

Да се застъпваш за тленните останки на революционери не е престъпление!

Нашия другар бе задържан на 14.09.2012 като в 4-те дни до съдебното дело бе подложен на изтезания, само защото се е застъпил за погребението на Ибрахим Чухадар. Другарятни бе осъден защото защити своите ценности, чест, и достойнство. Илкай Ишлер и 7-те революционери да бъдат освободени!

Започваме кампания чрез писма за да се застъпим за членът ни , другарят ни Илкай Ишлер.


Илкай Илер и другите 7 наши другари са гордосттани, да се застъпим за тях с писмата си!

Затворът където лежи Илкай Ишлер :

Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Hapishanesi, Tekirdağ Türkiye. (Затвор от тип "F" номер 2 гр. Текирдааа, Турция)

Анадолска Младеж*Анадолска Младеж(Anadolu Gençlik) е младежка организация част от Народния Фронт която има за цел да сплоти и укрепи солидарността между младежите от Турция в страните от Западна Европа.


* Затворите от тип F (Ф) са с килии за по един човек като биват използвани най-вече като оръжие на властта за психологическа война срещу политическите затворници в Турция, трябва да припомним, че политическите затворници в Турция въпреки това водиха саможертвена битка чрез "Големия Смъртен Гладен Пост" (Büyük Ölüm Orucu Direnişi) продължил от 20 Октомври 2000 г. до Февруари 2007 г. повреме на който загинаха 122 революционери.

Снимки :* Илкай Ишлер* Афишът на кампанията.
avatar
Zafer91_Pobeda

Брой мнения : 392
Registration date : 23.02.2012

Вижте профила на потребителя https://www.facebook.com/BERIVAN1970

Върнете се в началото Go down

Re: Новини от Народен Фронт-Турция

Писане  Zafer91_Pobeda on Нед Окт 14, 2012 12:15 pm

На 26.09.2012 в Анкара с факелно шествие по булевард "Sakarya" бе почетена паметта на 10-та революционери убити в зверското клане в затвора извършено от олигахията на същата дата през 1999 в затвора "Ulucanlar" (Велики Души) в Анкара (другото име на затвора е Ankara Merkez Kapali Cezaevi-Централен Затвор Анкара). Организатори на акцията бяха Народен Фронт(Halk Cephesi), BDSP, DHF( Федерация на Демократичните Права) и Alınteri, като шествието бе подкрепено и от Devrimci Proleterya( Революционене Пролетарият), ESP, Kaldıraç и Partizan. По време на проявата бяха скандирани лозунгите : " Да Живее Съпритватани в Улуджанлар(Yaşasın Ulucanlar Direnişimiz), Търсихме ще Търсим Сметка от Убийците(Katillerden Hesap Sorduk Soracağız), Държавата Убиец ще Даде Сметка(Katil Devlet Hesap Verecek), Историята Написана Скръв Не се Изтрива(Kanla Yazılan Tarih Silinmez) също така и Мъчениците на Революцията са Безсмъртни(Devrim Şehitleri Ölümsüzdür). По време на шествието бяха изговаряни имената на загиналите революционери като след всяко име участниците в шествието скандираха ЖИВ Е !(Yaşıyor!). Проявата започнала в 18:30 часа завърши с прочитането на декларация от името на организаторите и Çağdaş Hukukçular Derneği ( Дружество на Съвременните Юристи).


Галерия снимки :avatar
Zafer91_Pobeda

Брой мнения : 392
Registration date : 23.02.2012

Вижте профила на потребителя https://www.facebook.com/BERIVAN1970

Върнете се в началото Go down

Re: Новини от Народен Фронт-Турция

Писане  Zafer91_Pobeda on Съб Окт 27, 2012 3:43 pm


Р.Н.О.Ф (DHKC) Изявление : 393 , дата 12 Септември 2012


ПОЛИЦАИ И ВИЕ СТЕ ДЕЦА НА НАРОДА

НЕ СЕ ПРЕВРЪЩАЙТЕ В МЪЧИТЕЛИ, УБИЙЦИ НА АКР

НЕ УБИВАЙТЕ НАРОДНИТЕ ЧЕДА!

ПОДАЙТЕ ОСТВАКА! ПРОДАВАЙТЕ ГЕВРЕЦИ!


Ще дадете сметка за това,че разстрелвате чедата на народа, революционерите на сред улицата!


На 11 Септември 2012 бе извършено САМОЖЕРТВЕНО нападение (FEDA EYLEMİ) от нашия боец Ибрахим Чухадар(İbrahim ÇUHADAR) срещу полицейското управление на квартал Султангаази в Истамбул, където се намираха полицаите убили нашия другар Хасан Селим Гьонен( Hasan Selim Gönen) на 20 Юли тази година. При своята мъченическа смърт САМОЖЕРТВЕНИЯТ ни боец Ибрахим Чухадар-Ирфан(İbrahim ÇUHADAR-İrfan) е умрял полицай Бюлент Йозкан,а един полицейски началник, двама помощник комисари и един полицаи общо осем души са били ранени.
Твърди се, че сред ранените има и хора от народа ни. Поради обстоятелства които не сме предвидили са пострадали хора от народа ни, извиняваме се на близките на ранените и народа ни.


Полицаи-мъчители, убийци на АКР ще дадете сметка за това,че убивате на сред улицата народнитечеда,
революционерите!

Народе наш! Полицейското управление където САМОЖЕРТВЕНИЯТ ни боец Ибрахим Чухадар ивърши своята акция не е случайно управление, нито полицаите в него са случайни.


ПОЛИЦЕЙСКОТО УПРАВЛЕНИЕ В ГААЗИ(GAZİ) Е ОТ ЩАБОВЕТЕ НА МРАКОБЕСНИЧЕСКАТА КОНТРА-РЕВОЛЮЦИЯ!


Полицейско управление Гаази е ЦЕНТЪР ЗА ИЗТЕЗАНИЯ. То е управление в което се намират полицаите убийци на АКР.Полицаите убили на сред улицата през изминалия месец боецът ни Хасан Селим Гьонен са полицаите от това управление. Това са полицаите на управлението в Гаази.

Престъпленията на управлението в Гаази не се изчерпват само с това. Това е управление доказано със своите мъчения, убийства, с терора си срещу народа.

Убилите 12 души на 12 Март 1995 убийци контра-революционери се организираха тук, тук те планираха и извършиха масовите си убийства. През 1995 година в Гаази и Юмрание(Ümraniye) бяха убити 18 души от които 6-ма фронтоваци. Убийците на 18 души бяха УНЕВИНЕНИ от властта на АКР!

Точно 17 години семействата на убитите в Гаази наши мъченици чакат справедливост.

Полицейско управление Гаази е център за мъчения упражняващ терор, мъчения срещу народа от клането в Гаази до днес.

Акцията на Саможертвеният ни боец Ибрахим Чухадар срещу полицеското управление на кв.Гаази е за да се потърси сметка за чакащите 17 години справедливост семейства на мъчениците ни!

Акцията ни е за да се потърси сметка за убития преди месец и половина наш боец Хасан Селим Гьонен!

Акцията ни е за да се потърси сметка за убиваните всеки ден на сред улицата народни чеда!

Полицейско управление Гаази не е случайно избрана цел!

Докато убийците на Хасан Селим Гьонен не бъдат осъдени ще продължим да сриваме полицеските управления на главите ви...КОГАТО УБИЕТЕ ЕДИН ОТ НАС ВСИЧКИ ЩЕ СТАВАМЕ НА КРАКА!

ДРУГАРИТЕ НИ, НАРОДЪТ НИ НЯМА ДА ОСТАНАТ БЕЗ СПРАВЕДЛИВОСТ.

Кой уби Хасан Селим Гьонен? Докато не бъдат осъдени убийците ние ще ги съдим! Ние ще накажем убийците!

ИСКАМЕ УБИЙЦИТЕ НА ХАСАН СЕЛИМ ГЬОНЕН!


Що за безскруполност. На сред улицата убиха революционер. Дори не бива образувано и разследване срещу убийците.
Убийците се разхождат най-спокойно за да извършат нови убийства. Задържаните показно биват освободени след 3-4 месеца, но и не стига това а и биват повишавани.


На 12 август в кв.Карабаалар(Karabağlar) град Измир полицията стреля безразборно по трима братя препитаващи се чрез събиране на скрап. Един от братята Емрах Барлак(Emrah Barlak) бе убит на сред улицата пред погледите на всички.

ИСКАМЕ УБИЙЦИТЕ НА ЕМРАХ БАРЛАК!

На 30 Август в кв.Кечийорен(Keçiören) град Анкара под пред текст,че не е спазил командата "СПРИ!" бе убит Джем Айгюн(Cem Aygün), бе капка срам полицията излезе със следното оправдание : "подхлъзнах се докато падаше оръжието прозиведе изстрел"
ИСКАМЕ УБИЙЦИТЕ НА ДЖЕМ АЙГЮН!

Полицаите убили преди две години в град Муула(Muğla) студента Шерзан Курт(Şerzan Kurt) бяха освободени.
ИСКАМЕ УБИЙЦИТЕ НА ШЕРАН КУРТ!

ЧЕДАТА НА НАРОДА И РЕВОЛЮЦИОНЕРИТЕ НЕ СА ИЗОСТАВЕНИ!

Убийците-мъчители полицаи на АКР почти всеки ден на всеки ъгъл, убиват на сред улицата народните чеда.


Погледнете тази картина:


- Само за последните 8 години от управлението на АКР 764 души са убити от полицията.

- След направените през 2007 година промени в закона за "Отоговорносто и Задължения на Полицията" до сега 120 души са убити от полицията като 24 от тях чрез изтезания в полицейско управление.

- В периода 2002-2012 181 деца са били убити.

- Бяха извършени 129 покушения с неизвестен извършител!

- За периода 2002-2009 срещу 34 хиляди 931 държавни служителя от които 29 хиляди 511са подадени оплаквания във връзка с извършените от тях мъчения.

- Срещу 20 хиляди полицаи, жандармеристи и надзиратели са взети решения за давност.

- Срещи 8 хиляди 415 полицаи, жандармеристи и надзиратели са заведени публични дела като 90% от тях за приключили с оправдателна присъда.

- В 24-те полицейски управления където чрез мъчения са убити 24 души бе казано, че камерите са развалени.


Виделите зад себеси безрезервната подкрепа на АКР полицаите убиици вече дори не виждат причина да прикриват своите убийства. Дават изявления с които сякаш се подиграват на народа.

НАРОДЪТ НЕ Е ИЗОСТАВЕН. НАРОДЪТ НЕ ОСТАВА БЕЗ СПРАВЕДЛИВОСТ. УБИЙСТВАТА ВИ, ИЗТЕЗАНИЯТА ВИ НЯМА ДА ВИ СЕ РАЗМИНАТ.

Полицаи на АКР!

И вие сте чеда на народа. Откажете се да убивате, измъчвате народа, да задушавате в газ всякакво искане за права само и само за да защитите властта на слугата на Америка-АКР!

Няма да останем безучастни на това как убивате народните чеда, революционерите. Не се доверявайте на подкрепата на АКР. Държавата не може да защитава убийците си до безкрай. Използва ги и като им свършят работата ги захвърла в някой ъгъл.

Погледнете Мехмет Аар, погледнете Коркут Екен, Ибрахим Шахин, Айхан Чаркън.ПОЛИЦАИ ПОДАЙТЕ ОСТАВКА! ЗА ДА ИЗКАРВАТЕ ПАРИ ЗА ХЛЯБ ВЪРШЕТЕ ПОЧТЕНА РАБОТА! ПРОДАВАЙТЕ ГЕВРЕЦИ!

Никой да не разглеждата полицейската професия като средство за препитание. Полицейската институция е огран който има за цел да бъде пазен от народа строя на ограбване и плечкосване на Американската слуга АКР, това институция опражняваща репресии и терор срещу народа.

По-горната картина е показателна за това как и срещу кого бива използван полицейския ресурс.

Затова казваме на полцията; окажете се да избивате народа. Откажете се да изтезавате революционерите борещи се за освобождението на народа си, за независимостта на родината си, за да бъде сринат строя на ограбване и плечкосване.

И вие сте бедни народни чеда. За да не бъдете част от институцията враг на народа и революционерите подайте оствака и не бъдете част от полицейската система.

Правите го за да се прехранвате ли? Вместо да вършите тази мръсна и недостойна работа - изтезавате и убивате по-добре вървете продавайте гевреци. Вършете една достойна работа, прехранвайте се честно. Не хранете децата си с парите изкарани чрез изтезания.


ИЗЛЕЗЛИЯТ ОТ СТРОГО ОХРАНЯВАНИТЕ ВИ ЗАТВОРИ ТИП "F" ИБРАХИМ ЧУХАДАР

ПРЕВЪРНА СТРОГО ОХРАНЯВАНОТО ВИ ПОЛИЦЕЙСКО УПРАВЛЕНИЕ В РУИНИ!Години наред държахте в затворите ви Ибрахим Чухадар чрез фалшиви и изфабрукувани обвинения. Хвърлихте го в изолационните ви килии от тип "F".

Щях те да превземете нашите идеи, мозъци в тях. Помислихте си, че като ни хвърлите в тях ще забрахим Буджа(Buca), Юмрание, Улуджанлар(Ulucanlar) и 19 Декемврийските ви кланета. Щях ме да забравим,че докато оправдавахте убийцоте от 19 Декември, отваряхте дела срещу оцелелите от клането затворници. Ще забравим да търсим сметка да другарите ни които изгорихте живи в Байрампаша(Bayrampaşa). Ще забравим 122 души които убийте с политиките си на изолация от тип "F"...

НЕ, НЯМА ДА ЗАБРАВИМ! НЯМА ДА ОСТАНЕ НЕПОТЪРСЕН АНИТО ЕДНА СМЕТКА!

СТРОГО ОХРАНЯВАНИТЕ ВИ ПОЛИЦЕЙСКИ УПРАВЛЕНИЯ НЕ МОЖАХА ДА ВИ ОПАЗЯТ НЯМА И ДА МОГАТ!


След клането в Гаази заради страха ви то народната справедливост построихте управление обградено със специални бетонни заграждения и изолирано на един хълм от жилищтната част. Помислихте си,че строго охраняваните ви управления ще ви опазят. Нито строго охраняваните ви тип "Ф" ни попречиха да потърсим сметка нито строго охраняваните ви управления ви опазиха. И в дъното на ада да влезете пак ще ви намерим. Ние много добре познаваме ада; От пламаците на 19 декември който преъвнахте в ад , то там идва Ибрахим Чухадар. Строго охраняваните ви полицейски управления няма да ви опазят.

Искаме убиеца на Хасан Селим Гьонен, Емрах Барлак, Джем Айгюн. Искаме убийците на убиваните всекиден народни чеда да бъдат съдени.

Или ще осъдите убийците, или ние ще ви осъдим да спите с едно око!

ЩЕ ТЪРСИМ СМЕТКА ЗА МЪЧЕНИЦИТЕ НИ! ЩЕ ТЪРСИМ СМЕТКА ЗА ИЗБИВАНЕТО НА НАРОДА.

ЕДНОТО ВИ ОКО ВИНАГИ ЩЕ Е ОТВОРЕНО; НЯМА ДА МОЖЕТЕ ДА СПИТЕ СПОКОЙНО!

Справедливостта ни ще я определи майката на Хасан Селим!

Спраделивостта ни ще я определят сестрите на Джем Айгюн който убихте в Кечийорен!

Справедливостта ни ще я определи майката на Емрах Барлак който убихте в Измир и за който дори не зивикахте линейка!

Каквото кажат те справедливостта ни това ще направи...


Или ще предадете убийците на народната справедливост или ще се научите да спите с едно око. Едното ви око винаги ще е отворено; няма да можете на спите спокойно.
САМОЖЕРТВЕНИЯ БОЕЦ НА ФРОНТАИБРАХИМ ЧУХАДАР (ИРФАН)


БОРИ СЕ, ПАДНА В ПЛЕН, СЪПРОТИВЛЯВА СЕ И СЕГА СТАНА БЕЗСМЪРТЕН


Ибрахим Чухадар е роден на 16 Август 1973 година в Алтъндаа, Анкара. Смейството му по произход е от село Тутлуджа(Tutluca), окръг Аладжа(Alaca), област Чорум(Çorum). Той е дете на бедно семейство. За да търсят работа се преселиха от селото си в бедния пролетарски квартал на Анкара- Хюсеин Гаази(Hüseyin Gazi), там те водиха борба за оцеляване в непоносима нищета. Ибрахим Чухадар още в годините когато учеше в основното учлище започна да работи изработвайки различни: печати, табели от пиринч ( вид метална сплав), сглобяване на мебели, чирак в квартален магазин
(баккалия). Успя да завърши основното си образование задочно. От началото на 90-те години започна да работи на строежи. През зимата когато по строежите няма работа работеше като дистрибутор.

През 1993 докато работеше на строеж се запозна с революционерите. Първата му организирана дейност бе в Революционното Работническо Движение(Devrimci İşçi Hareketi). През 1994 взе участие в нелегалната борба. На 28 септември 1994 е арестуван. Лежа общо 10 години до 19 Декемврийската операция в затворите Улуджанлар и в затрова от тип "Е" в град Чанкъръ(Çankırı). Стана свидетел на Саможертвената акция изразяваща се в себезапалване която имаше за цел да предпази революционерите провеждащи "Смъртен Пост" (Ölüm Ourcu) на своя роднина Ирфан Ортакчъ(İrfan Ortakçı) по време на 19 Декемврийската операция в затворите. След погрома е премстан в затвора от тип "Ф" в гр.Синджан(Sincan) от където през 2004 година е освободен. От тогава до 2009 е изпълнявал различни задачи в движението. В този период много кратно е бил задържан и арестуван, но след всекя свое освобождаване той от ново без никакво колебание отново се е включвал в борбата.

ЖИВОТЪТ НА ВСЕКИ ФОРНТОВАК Е ЕДНО УЧИЛИЩЕ

ДНЕС ИБРАХИМ ЧУХАДАР СЕ ДИПЛОМИРА ОТ ТОВА УЧЛИЩЕ!

На 39 години стана мъченик Ибрахим Чухадар. Да, целия революционерски живот на Ибрахим Чухадар е училище за всички Фронтоваци, за ръководителите ни, за кадрите ни, за бойците ни. Всички наши бойци трябва да могат да вземат поуки, да научат и да се дипломират.

Ибрахим Чухадар започна организационни връзки и посвети 19 години от живота си на революцията.

Ибрахим Чухадар в своята автобиография обощава своя живот на революционер така : " Моят живот на революционер в голямата си част бе едно лутане ту напред ту назад."


Да, 19 годишният живот на революционер на Ибрахим Чухадар може да бъде обощен така. В борбата е имал много недостатъци. На всякъде където е изпълнявал длъжности е срещал проблеми. Понякога е падал. Но по време на целия си революционерски живот доверието му в организацията не е намалявало ни най-малко. В моментите когато най-малко евярвал в себе си се е осланял на организацията си, и е съомял да се изправи на крака отново благодарение на вярата в организацията си.

И ето как той описва това в автобиографията си: " В периодите през които съм преминал е имало много трудности, но аз виждам като полужително това,че отново съм ставал на крака, недостатъците които съм преживял, трудностите котио съм преживял с хората съм ги споделял с Партията, това аз също виждам като положителна черта."Фронтоваци, първият урок който ще научите от училище Ибрахим Чухадар е този: Какъвто и да е проблемът който имате за да станете на крака се уповавайте в организацията си. Споделайте с Партията. Това което е карало Ибрахим Чухадар всеки път да се изправя на крака и днес да бъде на върха на смелостта са неговата воля и откритостта му с Партията.


Фронтоваци! Правете като Ибрахим:

В на й-трудните си моменти обърнете се и погледнете в историята си. Погледнете Мъчениците си. Там има ценности които ще ви изправят и в най-трудните ви моменти. Погледнете мъчниците си. Изникващите в практиката проблеми които на пръв поглед изглеждат непреодолими пред тези ви ценности ще се превърнат в джуджета.

" На 19 Декември 2000 никой то нас не се предаде всички се съпротивлявахме." казва ЧУХАДАР. Не се предадохме, съпротивляваха се защото мъчниците ни бяха при тях.

Минахме през огнените обръчи на врага. Времето прекарано в тиш "Ф" бе период в който аз още повече се осъвършенствах. Една година бях в килия за един човек, въобще не се почуствах самотен. Защото при мен бяха мъчениците ни и силата на голямата съпротива(büyük direniş)."

Това също е един от уроците които ще научите от училището Ибрахим Чухдар.

Всеки който е познавал Ибрахим Чухадар, а и да не го е познавал трябва да направи своя самооценка пред тази негова героична постъпка.

Ние сме народно движение. Народнизирайки борбата, ще накараме народа да се бори и ще направим революция. Ибрахим Чухадар с всичко свое бе народа.

На 46 Ердал, на 39 Ибрахим пишат епопея.

Да се дипломираш от училището Ибрахим Чухдар е да вярваш на народа. В редиците на фронта всеки може да бъде боец, всеки боец може да напише епопеи.

ОРГАНИЗАЦИЯТА Е НАЙ-ГОЛЯМАТА СИЛА! Ето организацията в очите на Ибрахим Чухдар: "Движението е моето освобожедение, бъдеще, свобода...
То е мястото където се научих да бъда човек, където научих как трябва да се живее като човек. Организацията за мен означава чистотата, красотата, безкористността. За мен означава гордостта, честта от това,че мога да кажа " Колко хубаво е да съм част от това движение... Означава идеологически най-правилната организация която ще осъществи революцията в страната ни.

С Партията ми намерих живот. С нея обикнах народа си, страната си. Видях какви трябва да бъдат труда, търпението с Партията си. Видях ценността, споделянето, обичта. Трудът на партията ми върху мен е голям. Винаги виждах партията до себе си. Обичам своя Водач, мъчениците ни, другарите си, обичам своя народ, своята родина. Готов съм да умра и да убивам за ценностите ни."

ФРОНТОВАЦИ ДА СЕ ДИПЛОМИРАШ ОТ УЧИЛИЩЕТО ИБРАХИМ ЧУХАДАР Е ДА НАДМИНЕШ СЕБЕ СИ! В Революционния ни живот нито империализмът, нито фашизмът никоя сила не могат да бъде пречка пред нас. Да премахнем препятствията пред нас. Никоя сила няма да може да ни попречи да развием революционната ни борба.

Всеки фронтовак е едно училище. От всяко училище ще се дипломира по един Ибрахим и ще осъществи подвизи.

Ще нанесем по-големи удари на врага. Сметката която ще търсим е голяма. Ние сме надеждата на народа. Увеличаваме надеждата с Ердал, с Хасан, с Ибрахим.

Днес Ибрахим се дипломира. Даде живота си на нас. Сега ние сме негови ученици.


НЯМА ДА ОСТАНЕ НЕПОТЪРСЕНА СМЕТКА!

ЩЕ РАЗВИЕМ БОРБАТА СИ! НАРОДЪТ НЯМА ДА ОСТАНЕ БЕЗ СПРАВЕДЛИВОСТ!


ПОЛИЦАИ НА АМЕРИКАНСКАТА СЛУГА АКР ОТКАЖЕТЕ СЕ ДА РЕПРЕСИРАНЕ, ДА ИЗБИВАТЕ НАРОДА!

ПРОДАВАЙТЕ ГЕВРЕЦИ! ЖИВЕЙТЕ С ДОСТОЙНСТВОТО СИ!

ДА ЖИВЕЕ НАРОДНАТА СПРАВЕДЛИВОСТ!

ПОТЪРСИХМЕ СМЕТКА ЗА ХАСАН СЕЛИМ ГЬОНЕН

ИБРАХИМ ЧУХАДАР Е БЕЗСМЪРТЕН!Революционен Народно-Освободителен Фронт


Последната промяна е направена от Zafer91_Pobeda на Съб Окт 27, 2012 4:10 pm; мнението е било променяно общо 1 път
avatar
Zafer91_Pobeda

Брой мнения : 392
Registration date : 23.02.2012

Вижте профила на потребителя https://www.facebook.com/BERIVAN1970

Върнете се в началото Go down

Re: Новини от Народен Фронт-Турция

Писане  Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Страница 1 от 8 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите