Новини от Народен Фронт-Турция

Страница 3 от 8 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

Go down

Re: Новини от Народен Фронт-Турция

Писане  Zafer91_Pobeda on Съб Фев 02, 2013 10:56 am


НОВА АКЦИЯ НА DHKC

Вчера пред Американското посолство в Анкара САМОЖЕРТВЕНИЯТ БОЕЦ(Feda Savascisi) на DHKC на име Еджевит Шанлъ(Ecevit Sanli) еосъществил саможертвена акция. За сега DHKC не е разпространила изявление относно акцията. ще продължим да следим събитията.* На снимката Еджевит Шанлъ
avatar
Zafer91_Pobeda

Брой мнения : 392
Registration date : 23.02.2012

Вижте профила на потребителя https://www.facebook.com/BERIVAN1970

Върнете се в началото Go down

FEDA

Писане  Zafer91_Pobeda on Нед Фев 03, 2013 8:39 am


Вчера DHKC разпространисвоето 402 изявление в което поема отговорността за акцията срещу Американското посолство в Анкара. В изявлението бе помостена и важно оточнение относно името на Саможертвеният Боец(Feda Savaşçısı) а именно: -"Завещанието на Алишан Шанлъ е "В документите ми името ми е Еджевит, чичо ми който е селски кмет така ме е записал в списъците и ми е дал това име. Майка ми и баща ми са ме кръстили Алишан, другото име не съм го използвал освен в официални случаи. Винаги съм казвал, че в нашите регистри искам да остане Алишан и такак да бъда споменавам."

Относно погребението на Алишан Шанлъ(Alişan Şanlı): Семействата от TAYAD и НАРОДЕН ФРОНТ призоваха за застъпничесво на тленните останки на боеца които са били отвлечени от полицията в родния му край област Орду(Ordu-Североизточна Турция, Понтийските планини) за това вчера в 18:00 часа от Парк Сибел Ялчън(Sibel Yalçın Parkı) кв."Окмейданъ" е отпътувал автобус с активисти на двете организации. В импровизирания поход ще се включат и активисти от Анкара.

Ще следим събитията.

Снимки на Алишан Шанлъ:

*След Ибрахим Чухадар под тези знамена и снимката на Сейхан Доан(една от изгорените живи жени по време на 19-то декемврийската операция в женското отделение на затвора "Байрампаша" близо до Истамбул)С картечен пистолет "Скорпион" и експлозива който той взриви.
avatar
Zafer91_Pobeda

Брой мнения : 392
Registration date : 23.02.2012

Вижте профила на потребителя https://www.facebook.com/BERIVAN1970

Върнете се в началото Go down

Re: Новини от Народен Фронт-Турция

Писане  Zafer91_Pobeda on Вто Фев 05, 2013 4:46 pm


Алишан Шанлъ бе почетен на горба му.

Саможертвеният Боец на DHKC който на 1.02.2013 г. извърши саможертвена акция срещу Американското посолство в Анкара бе почетен на гроба му в родното му място село Акйорен(Akören), община Гюргентепе(Gürgentepe), област Орду(Ordu). Както бяхме писали тленните останки на боеца бяха отвлечени от полицията и докарани в родния му край. На 2.02 активисти на Народен Фронт и TAYAD от Истамбул и Анкара се отправиха на път към родното село на Алишан Шанлъ. По време на пътя те са били спирани при входовете на селата, гр. Фатса и гр. Орду под предтекст- извършване на проверка на самоличност.По време на една от тези контроли Уфук Анъл Чалъмлъ(Ufuk Anıl Çalımlı) е бил задържан от полицията под предлог, че е издирван в областта. По-късно той е бил освободен с решение на прокуратурата. При входа на родното село на Алишан Шанлъ Жандармерията е била буквално обсадила селото с танкове голям брой войници. От Анкара до пристигането им в селото активистите на Народен Фронт са били следени от полицаи от политическия отдел на полицията в Анкара. След оказания от страна на полицията натиск върху семесйтвото на Алишан тленните му останки са били погребани набързо рано сутринта на 3.02.2013г. Въпреки това активистите на Народен Фронт и семействата от TAYAD са посетили семейстово му същия ден и са почели паметта му. Близките на Алишан не са изгонили активистите на двете организации както бе писала буржоазната медиа в Турция. След поднасянето на съболезнования от страна на активистите на TAYAD бащата на Алишан Шанлъ е казал следното: " Хората от TAYAD да бъдат внимателни тук в село, не искам да бъдат изпозадържани". След посещението на семейстовото Хабодно Фронтофците и семействата от TAYAD са преминали шествайки през селото до гробищата с транспарант
"АЛИШАН ШАНЛЪ Е БЕЗСМЪРТЕН / Семейства от ТАYAD" (ALİŞAN ŞANLI ÖLÜMSÜZDÜR / TAYAD'lı Aileler).По време на шествието са били скандирани следните лозунги: " ПРОКЛЕТ ДА Е АМЕРИКАНСКИЯ ИМПРЕИАЛИЗЪМ!" ; " УБИЦИ САЩ МАХНЕТЕ РЪЦЕТЕ СИ ОТ БЛИЗМИЯ ИЗТОК!" ; " АМЕРИКА МАХАЙ СЕ ТАЗИ РОДИНА Е НАША!"; " ДА ЖИВЕЕ САМОЖЕРТВЕНАТА НИ АКЦИЯ!"; НИЕ СМЕ НАРОДА, НИЕ СМЕ ПРАВИ НИЕ ЩЕ ПОБЕДИМ!"; "ГЕРОИТЕ НЕ УМИРАТ НАРОДЪТ НЕ ЩЕ БЪДЕ ПОБЕДЕН!" ; "МЪЧЕНИЦИТЕ НА РЕВОЛюЦИЯТА СА БЕЗСМЪРТНИ!" След шествието се е пристъпило към отдаване на почит с едно минутно мълчание , след това е било рецитирано стихотворението "Özlem" на "свободният-затворник", поетът революционер Юмит Илтер(Ümit İlter). След краткия рецитал са били изпяти Маршовете на GrupYorum-"Kavuşma, Amerika Defol, Bize Ölüm Yok" също така и песента на Махсуни Шериф- "Amerika Katil"( "Америка Убиец").


Галерия:
*полицаи от политическия отдел на полицията в Анкара*цивилни полицаи.
avatar
Zafer91_Pobeda

Брой мнения : 392
Registration date : 23.02.2012

Вижте профила на потребителя https://www.facebook.com/BERIVAN1970

Върнете се в началото Go down

DHKC Изявление:404

Писане  Zafer91_Pobeda on Чет Фев 07, 2013 2:57 pm


DHKC Изявление:404

До Народа ни и Медийните Работници!

Искаме да дадем информация на народа ни относно загиналия по време на
извършената от Саможертвеният ни боец Алишан Шанлъ на 1.02.2013 Саможертвената Акция срещу посолството на главния враг на народите Америка в Анкара, охранител Мустафа Акарсу и ранената журналистка Дидем Тунджай.

1) Охранителят Мустафа Акарсу който загина при акцията вече вече 20 години служи преданно на господарите си. В буржоазната медия бяха публикувани заглавия под формата "Обичащият, родината и нацията си невинен охранител". Никой който "обича родината и нацията си" няма да хвърли паспорта на родината си и да стане Американски гражданин. Докато може да отгелжда децата си в родината никой не ги праща в Америка.... Толкова е родолюбието на Американските слуги. За Родината се умира!
ТЕЗИ КОИТО СЛОГУВАТ НА АМЕРИКА КОЯТО ОКУПИРА 35 МИЛИОНА КВАДРАТНИ МЕТРА ОТ ТЕРИТОРИЯТА НИ НЕ МОГАТ ДА БЪДАТ РОДОЛЮБЦИ!

2) От THKP-C до Devrimci Sol, от Devrimci Sol до DHKP-C в 43 годишната ни история и врагове и приятели знаят,че полагаме огромно внимание за да не нанесем щети на хора които нямат общо с целите на нашите акции. Изборът на служебния вход на посолството при акцията е показателно за това наше старание. Но въпреки огромното ни старание при акцията бе ранена журналистката Дидем Тунджай( Didem Tuncay) която по никакъв начин не може да бъде наша мишена. Изивиняваме се на Дидем Тунджай, на семейството и , и на народа ни, както и от медийните труженици, поради нанесените от нас неволни щети.Желаем Дидем Тунджай час по-скоро да се възстанови.

3) В случай, че Дидем Тунджай и семейството и приемат поемаме ангажимента да заплатим всички разноски по лечението.

Революционен Народно-Освободителен Фронт
avatar
Zafer91_Pobeda

Брой мнения : 392
Registration date : 23.02.2012

Вижте профила на потребителя https://www.facebook.com/BERIVAN1970

Върнете се в началото Go down

Re: Новини от Народен Фронт-Турция

Писане  Zafer91_Pobeda on Пет Фев 08, 2013 1:58 pm

Фронтоваците почетоха Алишан Шанлъ.

кв." Гюлсую"
На 5 февруари "Cephelile проведоха акция в квартала за да почетат паметта на другаря си Алишан Шанлъ.
Вечерта около 21.00 часа те се събраха на площад " Хейкел"(Heykel), отново препречвайки пътя с коктейли "Молотов" те окачиха транспарант с надпис"АЛИШАН ШАНЛЪ Е БЕЗСМЪРТЕН/DHKC" към който бе прикрепено взривно устройство. По време на акцията са били скандирани лозунгите: "Името на надеждата DHKP-C(Umudun Adı DHKP-C), Алишан Шанлъ е Безсмъртен(Alişan Şanlı Ölümsüzdür), Да Живее Саможертвената ни Акция(Yaşasın Feda Eylemimiz), Трепери Олигархио Партията-Фронт идва!(Titre Oligarşi Parti-Cephe Geliyor), DHKC-SPB е по следите на убийците!(DHKC, SPB katillerin peşinde) както и Освобождението е в Борбата, Победата е на Фронта!(Kurtuluş Kavgada Zafer Cephede). Фронтоваците изкачаха 10 минути за да дойдат мъчителите, но когато това не се случи те се оттеглиха без да дадът жертви. След оттеглянето им полицаите-убиици, пристигнаха на мястото заедно с 3 от така наречените автомобила тип"Аkrep"(Скорпион), освен тях на мястото са били и много на брой полицаи от мото партулите както и цивилни полицаи. Два часа са изминали докато сапйорскията екип се е опитвал да свали взривното устройство от транспаранта. Пътят от входа на квартала е бил блокоран от полицаите за времето в което те са се намирали на мястото на акцията.

кв.Гаази, Истамбул


На 6 Февруари, "Cepheliler" проведоха акция в памет на загиналия боец Алишан Шанлъ. Около 21 часа те се събраха на главната улица на квартала и препречиха пътя хвърляйки коктейли "Молотов", по време на кацията те са скандирали "Алишан Шанлъ е Безсмъртен(Alişan Şanlı Ölümsüzdür), Името на надеждата DHKP-C(Umudun Adı DHKP-C) така фронтоваците са достигнали кръстовището "Дортйол"(Dörtyol) където са закачили транспарант с надпис"Алишан Шанлъ е Безсмъртен/CEPHE"(ALİŞAN ŞANLI ÖLÜMSÜZDÜR / CEPHE) към който са прикачили взривно устройство. Малко по-късно полицаите-убиици са наближили мястото на акцията с бронираните си автомобили, при оттеглянето си милиционерите са хвърлили коктейли "Молотов" по полицейските автомобили, така те не са дали жертви и са се разпръснали.

Същата нощ фронтоваците са изписали и лозунги по стените на къщи в квартала
*текстът гласи:"Алишан Шанлъ е Безсмъртен!-CEPHE"


* "Да живее саможертвената ни акция"
Лондон
Милициите на фронта "Cepheliler" изписаха лозунги в няколко квартала на британската столица Лондон където предимно населявани от емигранти от Турция.

avatar
Zafer91_Pobeda

Брой мнения : 392
Registration date : 23.02.2012

Вижте профила на потребителя https://www.facebook.com/BERIVAN1970

Върнете се в началото Go down

Re: Новини от Народен Фронт-Турция

Писане  Zafer91_Pobeda on Нед Фев 10, 2013 8:37 am

http://halkinsesi.tv/index.php/filmler/8983-ehidimiz-alian-anlinn-baucundaydk.html

Още кадри от проведеното от TAYAD възпоменание на гроба на Алишан Шанлъ.
avatar
Zafer91_Pobeda

Брой мнения : 392
Registration date : 23.02.2012

Вижте профила на потребителя https://www.facebook.com/BERIVAN1970

Върнете се в началото Go down

Re: Новини от Народен Фронт-Турция

Писане  Zafer91_Pobeda on Нед Фев 10, 2013 8:58 am


* На снимката блокираният булевард "Етибанк"


Нова акция от "Cepheliler"(Фронтоваците). Милиците на фронта проведоха нова възпоменателна акция. Акцията се състоя на 8.02.2013 година около 21.00 часа на моста "Орнектепе"(Örnektepe) и булевард "Етибанк"(Etibank) с коктейли "Молотов" милиционерите препречиха пътя, след което закачиха два броя транспаранти с надпис:"Саможертвеният ни Боец Алишан Шанлъ е Безсмъртен-DHKC" като към всеки от транспарантите бе прикрепено и взривно устройство, освен тях бе закачен и еди брой транспарант с надпис:"DHKC". След окачването и на последния транспарант един брониран автомобил се е опитал да се приближи като това е било забелязаано от милиционерите и те са хвяърлили по него коктейли "Молотов". След оттеглянето на милиционерите, полицаите-мъчители са пристигнали на мястото, като след 1 час са затворили главния път-"Е-5"(Една от глевните градски магистрали на Истамбул) за срок от 2 часа.
* На част от снимката се вижда и един от транспарантите(десния край на изображението).

Видео кадри:

http://www.dha.com.tr/dhavideogaleri.asp?vid=424949
avatar
Zafer91_Pobeda

Брой мнения : 392
Registration date : 23.02.2012

Вижте профила на потребителя https://www.facebook.com/BERIVAN1970

Върнете се в началото Go down

Re: Новини от Народен Фронт-Турция

Писане  Дончо on Пон Фев 11, 2013 8:31 pm

Репортаж на БНТ:


Дончо

Брой мнения : 56
Registration date : 10.09.2011

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Новини от Народен Фронт-Турция

Писане  Дончо on Пон Фев 11, 2013 11:03 pm

Zafer91_Pobeda написа:

Вчера DHKC разпространисвоето 402 изявление

Дали има шанс да го видим на български?

Дончо

Брой мнения : 56
Registration date : 10.09.2011

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Новини от Народен Фронт-Турция

Писане  Zafer91_Pobeda on Вто Фев 12, 2013 2:16 pm

Естествено, стига да имам време тези дни ще го преведа. Ама и тия у Турция отде са го изнамерили онзи запис от 97 да се чуди човек. Та и го разпознали само по бенката.
avatar
Zafer91_Pobeda

Брой мнения : 392
Registration date : 23.02.2012

Вижте профила на потребителя https://www.facebook.com/BERIVAN1970

Върнете се в началото Go down

Re: Новини от Народен Фронт-Турция

Писане  Zafer91_Pobeda on Нед Фев 17, 2013 10:34 amDHKC(РНОФ) Изявление No 402, Дата 2 Февруари 2013.

Тук е Анадола, родината на Бунтовете, Народните Възстания!

Тук е Анадола, Главният враг на Народите по Света Америка Махай се!


Тази родина е Наша!


ЩЕ ВИ УДАРИМ В ЩАБОВЕТЕ ВИ

ЩЕ ИЗБУХНЕМ ДО ЧЕЛОТО ВИ

На 1 Февруари Саможертвеният ни боец Алишан Шанлъ(*) извърши саможертвена акция влизайки в посолството на убиеца на народите по света Америка в Анкара. Американските посолства наред с това в Анкара са сред "най-добре" охраняваните сгради на света. Но пред революционната воля, любовта към народа и родината, никоя мярка за сигурност не може да устои. При Саможертвената акция извършена срещу Американското посолство саможертвеният ни боец Алишан Шанлъ загива мъченически, освен него при акцията е загинал и слугуващ на Америка "охранител".

Целта на Акцията: Освен една шепа слуги на Америка който и на земята да попитате ще ви изреди горе-долу същите причини за акцията срещу посолството на Главния враг на народите по света Америка.

1- Америка е главният враг на угнетените народи по света. От Ирак до Афганистан, от Либия до Сирия, Египет по целият свят пряко носи вината за всяка капка пролята кръв на народите по света. Според доклад публикуван от Министерството на Отбраната на САЩ Америка разполага с 240 хиляди войници в 823 бази в 39 страни по света. Всички тези бази не са за доброто на народите по света а за да бъдат заробвани още повече.


От 70-те години на миналия век т.е от THKP-C до днес главният враг на народите по света Америка е била наша първостепенна цел. Да потърсим сметка от Америка е наша революционна, интернационалистка задача пред народите по света.

Само за последните 10 години Америка е пряко отговорна за пролятата от нея кръв на 1.5 Иракчани, на хиляди Афганистанци, за зибиването на 50 хиялди Либийци, за продължаващата да се лее в Сирия и по целия свят кръв.2- От 50-те години на XX век заедно с идването на управление на Аднан Мендерес страната ни бе превърната в наво-колония на САЩ. От Мендерес до наши дни всички дошли на власт са управлявали страната ни от името на Америка, като с действията си са накарали народа ни да повръща кръв. Премиерът Тааип Ердоаан пък е най-послушно слогуващият премиер до сега. Превърнал е страната ни в щаб квартира на ипериалистите и техните съучастници опитващи се да си преразпределят Близкия Изток. Командирът на този щаб е Америка....


3- Властващите до сега съучастници са превърнали 35 милиона квадратни метра от родината ни в бази на Америка и НАТО. Влизането в 35 милиона квадратни километра от земите на родината ни е забранено на нашия ни. Дестки революционери днес са в затвора и са съдени за това, че се опълчиха срещу Ракетния Радар в гр. Кюреджик(Kürecik).


4- Народът ни е ограбван до дъното на душата си от Американските и съучастващите им местни монополи. Всички надземни и подземни богатства на страната ни са плечкосвани на първо място от Америка, както и от всички империалисти. Виновниците за безработицата ни, за глада ни са : на първо място Америка и нейната слуга властта на АКР. Виновници за умиращите от глад, болести, трудови убийства, самоубийства са Америка и съучасниците и от АКР.


5- Америка както е убиецът на народите по света така е и прекият убиец на стотици революционери в страната ни. Прекият отговорник за 12 Мартенскта, 12 Септемврийската хунти е Америка. Пряко виновна е за убийството на стотици революционери при изтезания, в затворите, на сред улиците, по планините на страната ни.

6- Пряко е оглавила отрядите на смъртта на олигархията при избиването на 10-мата кадри на Devrimci Sol на 12 Юли 1991.

7- Политиката за затвори от тип "F" за изкореняването на революционерите от земите на Анадола, виновна за смъртта на 122-ма души, е политика поднесена на олигархията от империалистите от САЩ и ЕС. Америка е пряко отговорна за смъртта на 122-ма души и от продължаващата политика на изолация в затворите от тип "F".

Разбира се в това изявление не е възможно да бъдат изброени всички престъпления на Америка. Тази акция е за да се потърси сметка за 6-те милиарда народи по света.

УБИЕЦЪТ НА НАРОДИТЕ АМЕРИКА! НЯМА ДА МОЖЕТЕ ДА СЕ ОТТЪРВЕТЕ ОТ ГНЕВА НА НАРОДИТЕ!

След нападението в Либия бившият външен министър на Америка Хилъри Клинтън двайки обяснение за случая в сената казва" Уверявам ви, че най-сигурните места по света са Американските посолства..."

Греши!

Не взема предвид Саможертвените бойци като изрича тези думи. В денят когато казва тези думи един наш саможертвен боец влиза в една от онези строго охранявани "крепости" на убиеца на народите Америка.

Първата страна която ще посети току-що заклелият се нов външен министър на Америка е Турция. Още преди да се е заклел е било известо, че ще посети страната ни. Защо? Защото много обичат страната ни ли? Не; защото виждат страната ни като своя, от която ще могат да нападат другите народи по света. Използват властта на АКР като маша във войнат която са обявили на народите от Близкия Изток. След като се закълне ще бързо ще дойде при слугите си за да им даде разпореждания, за това идват в страната ни...

Не! Тук е Анадола, родината на Бунтовете, Народните Възстания. Тази родина е наша, не е на Америка и съучастниците и. Не е толкова лесно неможете необезпокоявано да се разхождате в земите ни.

Строго охраняваните ви посолства не могат да ви предпазят. Трябва да платите цената за това,ч е окупирахте страната ни, че издевателствате над народа ни.

Убийците, за да се предпазят от гнева на народите взеха нови 29 мерки след като бе наказан Американският посланник в Бенгази. Не 29 и 129 мерки да вземете няма да можете да се защитите от гнева нанародите. Скриввалищата в щабовете ви,
зашитените стаи които изградихте със специални заповеди на Обама неможаша да ви опазят и няма да могат...

Но, имаме една препоръка към вас 29 мерки не стигнаха, като 30. ви препоръчваме: МАХАЙТЕ СЕ ОТ СТРАНАТА НИ! ТАЗИ СТРАНА Е НАША!

В противен случаи ще развиете параноя от това да се "защитавате" от гнева на народите. Повтаряме вземете си и базите, ракетите, пейтриатите и се махнете от страната ни.

ПРЕДОПРЕЖДАВАМЕ И АМЕРИКАНСКИЯТ СЛУГА ЕРДОАН!

Слугувайки на Америка прибавате нови престъпления към досегашните си. Взетите мерки за сигурност не могат да опазят ви вас. Сменянето на охранители, купуването на нови борнирани автомобили, поставянето под автомобилите на камери не може да ви опази. С твои заповеди биват нападани революционери, социалисти. С твое разпореждане дори и най-демократичните, най-изконните искания на народа биват смазвани със газови бомби, палки и терор. С твоите заповеди Кюрдският народ бива избиван. С твое разпореждане хората биват линчувани. С лъжи, заговори, революционери, демократи биват арестувани и им биват давани десетки години затвор. Затова,че се възпротивиха на вашите мъчения, кланета, плечкосване и ограбване, затова, че са били опозиция на АКР революционерите биват задържани и арестувани. Биват затворени със политически линчове. Няма да останем безучастни към това... Тоеите мерки за сигурност не могат да попречат на бойците ни взели предвид смъртта. Нашите бойци не приличат на подсмърчащите генерали които като изгубят подкрепата на Америка, се спотаяват някъде. Всеки наш боец е носещ в себе си член на редиците ни. За това се откажете. Октажете се да скроявате заговори на революционерите, социалистите.

Депутати на АКР, подайте оставка, не ставайте съучастници на тези заговори срещу революционерите, социалистите.

Ако продължите да издевателствате над народа под шапката на АКР, ще заплътите тази цена.

ПОДАЙТЕ ОСТАВКА!

"Най-добре охраняваният булевард на столицата се превърна в ад" казват новинарските емисии... Вие още не сте видяли ада. Ние дойдохме от онзи ад... Ние дойдохме от ада на 19-то декемврийското клане... От ада в който с все още неизвестни нам вещества изгорихте живи другарите ни... Ще изпратим и вас в дъното на онзи ад...

НАРОДЕ НАШ!

След акцията с хиляди лъжи и клеветеи ще се опитат да очернят правотата на акцията.

АКЦИЯТА НИ Е ЗА НЕЗАВИСИМОСТТА НА ПРЕВЪРНАЛАТА СЕ В НОВА КОЛОНИЯ НА АМЕРИКА НАША РОДИНА!

Родината ни се рзпродава парче по парче от властта на АКР. От властта на АКР се осъществява едно същинско плечкосване, един същински подгром. Американски, Израелски, Английски, Френски, Германски, агенти се рахожадат свободно из страната ни. Днес никой не може да твърди,че страната ни е независима. Никой който обича родината си не може да казва, че властта на АКР е власта на народите на Турция, че Ердоан е премиер на народите на Турция. Премиерът Таииб Ердоан и като цяло властта на АКР се използва от Америка като маша срещу народите на Близкия Изток.

Кака и от кого ще бъде управлявана Сирия е решение на народите на Сирия. Властта на АКР слугува на империалистите за да се свали властта на Есад която не скланя глава пред империализма. Обучава и въоръжава сирийските съучастници, и ги изпраща обратно за да избиват народите на Сирия.


Народите на Сирия и народите на Турция са братски. Не искаме земите ни да бъдат използвани за целите на империалистите.

Тъй като главният враг на народите по света е Америка, мисията на революционерите и народите по света е да подкрепят съпротивляващите се срещу Америка.

За това като DHKP-C ние се възпротивихме срещу окупацията на Ирак, и застанахме рамо до рамо с Иракския народ срещу Американските окупатори. Отново ние подкрепихме народите на Афагнистан които се съпротивляваха срещу окупаторите. Бяхме до Каддафи в Либия. Днес повече от всякога е на яве истината за случващото се в Либия. За петрола на Либия империалистите избиха 50 хиляди либийци. Същото правят и в Сирия и Мали.

НИЕ СМЕ РЕВОЛЮЦИОНЕРИ!

ЖЕРТВАМЕ ЖИВОТА СИ ЗА НАРОДА И РОДИНАТА СИ
В тази страна няма други патриоти освен революционерите. Ако ще да са привърженици на Фетуллах Гюлен, ако ще да са от АКР, ако ще да са на страната на тъй наречения "национален възглед", тези който се наричат Ислямисти, всички те са слуги на Америка.

Отново иамщите себе си за националисти(Юлкюджулер-Ülkücüler) фашисти действащи като наемници на Америка и съучастниците, от години тероризират народа и революционерите. Всичкият им ислямизъм и национализъм е фалшив.

БУРЖОАЗИЯТА ПЪК НЯМА РОДИНА? Заедно с ипериалистическия си стадии, буржоазията е загубила всички свои национални черти. Нейната родина са парите, ограбването, печалбата... Патриотизмът не е обичта към едно парче земя. Защитаването на независимостта на родината си и свободата на народа си е патриотизъм. Мярката за патриотизъм е анти-империализмът. И борбата за независимостта на родината.


ЕДИНСТВЕНИТЕ КОИТО СЕ ЖЕРТВАТ ЗА НАРОДА И РОДИАНТА СИ СА РЕВОЛЮЦИОНЕРИТЕ.

ВОЙНАТА НИ Е ЗА: НЕЗАВИСИМОСТ СРЕЩУ ИМПЕРИАЛИЗМА, СОЦИАЛИЗЪМ СРЕЩУ ОГРАБВАЩИЯ КАПИТАЛИЗЪМ, ЗА ДЕМОКРАТИЧНА ТУРЦИЯ СРЕЩУ ФАШИЗМА!

Днес кюрдските национаслити и реформизма, защитават тезатам, че не може да има независимост от империализма. За това поставилото си за цел " Незивисим Кюрдистан" кюрдско националистическо движение се отказа от нея още в началото на 90-те и възприе курс към помиряване с империализма и олигархията. Истината е, че никъде по света империализмът не е донесъм нищо друго освен кръв и сълзи на народите. Империалистите немогатда постигнат освобождението на народите. Днес освобожедението на Кюрдския народ не е в помирението с империализма и съучастниците му, а в борба срещу империализма с народите на Турция.

ЗА ТОВА ТУРЦИ, КЮРДИ, ЛЯЗИ, ЧЕРКЕЗИ, НАРОДЪТ НИ ОТ ВСИЧКИ НАЦИОНАЛНОСТИ ТРЯБВА ДА СЕ БОРИМ СРЕЩУ ИМЕРИАЛИЗМА И СЪУЧАСТНИЦИТЕ МУ ЗА ЕДНА АНТИ-ИМПЕРИАЛИСТИЧЕСКА, АНТИ-ОЛИГАРХИЧЕСКА, НЕЗАВИСИМА, ДЕМОКРАТИЧНА ТУРЦИЯ!


АЛИШАН ШАНЛЪ ЗАГИНА МЪЧЕНИЧЕСКИ ЗА НЕЗАВИСМОСТТА НА РОДИНАТА НИ И ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА НАРОДА НИ!


Алишан Шанлъ е роден на 1 Януари 1973 г. в село Акйорен(Akören), окръг Гюргентепе(Gürgentepe), област Орду(Ordu).
Като едно бедно селско дете Алишан от малък започва да работи в ресторанти. Започвайки от мияч на съдове до готвач, той е работил на множество места. След завръщането си от казарма пре 1994 г. осъществява контакт с движението ни. Алишан още от началото е впечатлен от започналия през 1990 г. подем на партията, е мечтал да бъде включен във Въорежените Пропагандни Отряди. В автобиографията си той споделя тези свой мечти така: " Още докато работех в окръга, си бях наумил, че един ден ще отида в Истамбул и ще се свържа с организацията. Това, че тя е продължение на Kъзълдере(Kızıldere) и другарите на Махир ме бе накарало да се интересувам още повече за тях. В нашия край много се говореше за Махир Чаян и Къзълдере."

Алишан е израснал слушайки за Махир Чаян. Малко след като се запознава с организацията ни е назначен в мечтаните от него ВПО.

През 1997 г. е попада в плен след акция в която е потърсил сметка от народните врагове. До 19 декемврийската операция е "свободен-пленник" в затвора в Юмрание(Ümraniye). Той разглежда периода на пленничеството си като период на лично осъвършенстване. В започналата съпротива срещу затворите от тип "F" той е сред участниците в 1. Екип за Смъртна Гладна Стачка. По време на 19 декемвриската операция той вижда мъченическата смърт на другарите си. Продължава своята смъртна гладна стачка и в затвора от тип "F"- Кандъра(Kandıra) където бива отведен след клането.
Въпреки всички нападения не успялата да откаже от съпротивата им революционери, държава предприема насилствено хоспитализиране, като чрез него са осъкатени стотици пленници, еин от тях е и Алишан.ОПТИВАЩИТЕ СЕ ДА ОТКАЖАТ ОТ СМЪРТНА ГЛАДНА СТАЧКА НЕ МОЖАХА ДА НАКАРАТ АЛИШАН ДА ЗАБРАВИ ТРИ НЕЩА:


1- Не можаха да го накарат да забрави, че е член на Партията-Фронт2- Не можаха да го накарат да забрави,че враговете му са империализма и олигархията


3- Не можаха да го накарат да забрави,че е боец на Партията-Фронт, и, че трябва да потърси сметка от враговете си!

И след като врагът опита да прекрати съпритивата с подкопа наречен "освобождаване" Алишан продължи съпротивата си в Кючукармутлу(Küçükarmutlu).


На 5 Ноември 2001 година срещу Кючукармутлу е проведена полицейска операция за да бъдат прекратени продължаващите на вън Смъртни Гладни Стачки, при клането пред очите му са изгорени живи 4-ма негови другари.

След клането в Армутлу Алишан имаше само едно искане от организацията си. Да му бъде дадена задача като боец и да потърси сметка от врага. За това Алишан бързо се излекува и му бяха дадени задачи. До деня в който загина мъченически служеше в различни наши дейности, като изпълняваше поставените му задачи с дисциплина и вяра.

Той е, смелият юнак на нашето немирно черноморие "който може да умре сякаш пее песен за честта на виолетово-гърбата хамсия и царевичния хляб".


ЖЕЛАЕЩИТЕ ДА УЗНАЯТ КАК АЛИШАН ШАНЛЪ Е СТАНАЛ САМОЖЕРТВЕН БОЕЦ ТРЯБВА ДА ПОГЛЕДНАТ ПОЛИТИКИТЕ НА ИЗДЕВАТЕЛСТВА НА ИМПЕРИАЛИЗМА И ОЛИГАРХИЯТА!

Архитектите на тип "F" са напърво място империалистите от Америка и ЕС.

122-ма революционери бяха убити в затворите от тип "F" чрез изолационните политики на империализма.

Алишан е провалът на политикaтa ви за тип " F". Не можахте да изкорените такива като Алишан в тип "F".С операции, с кланета, с тип "F" не можахте да унищожите надеждата за революция от земите на Анадола. Оставихте хиляди от нас сакати като изтрихте паметта ни, но не можахте да унищожите гнева и ненавистта ни срещу врага. Не можахте да унищожите класовото ни съзнание. Не можахте да ни накарате да забравим, че Американският империализъм е главният враг на всички народи по света.

Давали ли са ви тялото на превърнал се във шепа въглени ваш другар? След Ибрахим Чухадар този път пред снимката на првърналото се във въглен тяло на Сейхан този път стои Алишан. В ижте какво казва Алишан:" Изпълнен съм с гняв за да потърся сметка от убииците на 19 Декемви и особено от Американския империализъм. Преживяваме период през който националната ни гордост е потъпкана, родината ни е открито поднесена на услугите на Америка. Докато ние сме живи Америкнаските агенти, убиици не трябва да се разхождат свободно, трябва да ги накареме от ново да изживеят 90-те.

Говори не Алишан а превърналото се във въглен тяло на Сейхан, което вие изгорихте.

На 1 Февруари 2013 Алишан тичаше към Американското посолство за да потърси сметка за изгорените живи свои другари.


И СЛЕД ТОЗИ ДЕН КАКТО ТЕЛАТА НА ИЗМЕННИЦИТЕ ГОВОРЯТ НА ВСЯКЪДЕ ТАКА И ТЯЛОТО НА АЛИШАН ЩЕ ГОВОРИ!

АМЕРИКАНСКИ СЛУГИ, СЪУЧАСТНИЦИ...

СПРЕТЕ С ДЕМАГОГИЯТА! СПРЕТЕ С ЛЪЖИТЕ!

СЛУШАЙТЕ ГОВОРЕЩОТО ТЯЛО НА АЛИШАН!

ОТКАЖЕТЕ СЕ ДА ИЗДЕВАТЕЛСТВАТЕ НАД НАРОДА НИ!


ОТКАЖЕТЕ СЕ ДА НАПАДАТЕ РЕВОЛЮЦИОНЕРИТЕ, ДЕМОКРАТИТЕ, ИНТЕЛИГЕНЦИЯТА, ХОРАТА НА ИЗКУСТОВОТО, И ВСИЧКИ СЛОВЕ НА ОБЩЕСТВОТО КОИТО СА ОПОЗИЦИЯ НА АКР!

ОТКАЖЕТЕ СЕ ОТ СЛУГВАНЕТО НА АМЕРИКА!


ОТКАЖЕТЕ СЕ ДА ПОЗВОЛЯВАТЕ НА ИМПЕРИАЛИЗМА ДА НАПАДА НАРОДИТЕ НА БЛИЗКИЯ ИЗТОК ОТ ЗЕМИТЕ НИ!


И ВИЕ ГЛАВНИ ВРАГОВЕ НА НАРОДИТЕ ПО СВЕТА!


НИКОЯ МЯРКА ЗА СИГУРНОСТ НЕ МЖОЕ ДА ВИ ОПАЗИ ОТ БОЙЦИТЕ ИЗПЪЛНЕНИ С ДУХА НА САМОЖЕРТВАТА!

ТЕЗИ ЗЕМИ СА ЗЕМИТЕ НА АНАДОЛА. РОДИНАТА НА БУНТОВЕТЕ, НАРОДНИТЕ ВЪЗСТАНИЯ!


ТАЗИ РОДИНА Е НАША! МАХАЙТЕ СЕ ОТ РОДИНАТА НИ!

ЩЕ ВИ УДАРИМ В НАЙ-СИГУРНИТЕ ВИ ЩАБОВЕ!


ПРОКЛЕТИ ДА СА АМЕРИКА И СЪУЧАСТНИЦИТЕ И!

БЛИЗКИЯТ ИЗТОК Е НА НАРОДИТЕ НА БЛИЗКИЯ ИЗТОК!

МАХНЕТЕ КЪРВАВИТЕ СИ РЪЦЕ ОТ БЛИЗКИЯ ИЗТОК

ДА ЖИВЕЕ НАПЪЛНО НЕЗАВИСИМА ТУРЦИЯ!

ВОЙНА ДО ОСВОБОЖДЕНИЕТО!

Революционен Народно-Освободителен Фронт


(*) Бележка: Завещанието на Алишан Шанлъ е "В личната ми карта името ми е Еджевит, чичо ми който е бил кмет на село ме е записал така в регистъра. Майка ми и Баща ми са ме кръстили Алишан, аз използвах името от личната карта само по официални поводи. Винаги съм казвал, че искам да остана като Алишан в нашите регистри, и така да бъда запомнен.


avatar
Zafer91_Pobeda

Брой мнения : 392
Registration date : 23.02.2012

Вижте профила на потребителя https://www.facebook.com/BERIVAN1970

Върнете се в началото Go down

Re: Новини от Народен Фронт-Турция

Писане  Дончо on Вто Фев 19, 2013 12:24 pm

Турската полиция арестува 167 души заради атентата пред американското посолството
Издирваните са заподозрени в принадлежност към Революционната партия и фронт за народно освобождение, поела отговорност за взрива
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5539151

Дончо

Брой мнения : 56
Registration date : 10.09.2011

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Новини от Народен Фронт-Турция

Писане  Zafer91_Pobeda on Вто Фев 19, 2013 3:10 pm

Дончо написа:
Турската полиция арестува 167 души заради атентата пред американското посолството
Издирваните са заподозрени в принадлежност към Революционната партия и фронт за народно освобождение, поела отговорност за взрива
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5539151

Тъкмо щях да пиша за това.


Последната промяна е направена от Zafer91_Pobeda на Нед Фев 24, 2013 8:00 am; мнението е било променяно общо 1 път
avatar
Zafer91_Pobeda

Брой мнения : 392
Registration date : 23.02.2012

Вижте профила на потребителя https://www.facebook.com/BERIVAN1970

Върнете се в началото Go down

Re: Новини от Народен Фронт-Турция

Писане  Zafer91_Pobeda on Вто Фев 19, 2013 3:31 pmТурската полиция тази сутрин е започнала операция срещу едн аот големите синдикални конфедерации в страната а именно : KESK(Kamu Emekçileri Sendikal Konfederasyonu-Синдикална Конфедерация на Трудещите се от Публичния Сектор). Операцията е проведена под името "DHKP-C Operasyonu"(Операция срещу DHKP-C)в 28 области на страната, като са извършени обиски в централата на синдиката, местните му представителства и частни домове. Една от най-фрапиращите случки при операцията е отвеждането на
(!)три месечно бебе заедно с родителите му в "Дирекцията по сигурността" на бул."Ватан" (по ирония на съдбата името на булеварда означава Родина) в Истамбул. Според съобщение на KEC(Kamu Emekcileri Cephesi-Фронт на Трудещите се в Публичния Сектор) до сега са задържани 104 души като засега това са известните на организацията лица, арестуваните са от градовете : Истамбул, Анкара, Измир, Ескишехир, Чанаккале, Анталия, Малатия, Дерсим(Тунджели-официално название), Мерсин, Ерзинджан, Хатай, Артвин, Текирдаа, ГазиАнтеп, Балъкесир. Сред задържаните има учители, медицински сестри, счетоводители, данъчни служители, лекари, научни работници, обшински служители.

Тази вечер се Народен Фронт ще проведе протестни акции в няколко града на страната.

Ще продължим да следим новините.

avatar
Zafer91_Pobeda

Брой мнения : 392
Registration date : 23.02.2012

Вижте профила на потребителя https://www.facebook.com/BERIVAN1970

Върнете се в началото Go down

ПРОТЕСТНИ АКЦИИ

Писане  Zafer91_Pobeda on Сря Фев 20, 2013 1:05 pm


*от протеста в Истамбул.

Репресиите на АКР срещу синдикалистите отр КЕSK изкара 2000 на улицата в Истамбул. Под лозунга "Рамо до Рамо срещу ФАШИЗМА!" събралото множество шества от пл."Таксим" до площада пред гимназия "Галатасарай". На чело на шествието бе разпънат транспарант с надпис" ОПЕРАЦИЯТА СРЕЩУ DHKP-C Е ЛЪЖА!.. ИСИНАТА Е НЕНАВИСТТА НА АКР СРЕЩУ НАРОДА!". Вчера вечерта стана бе получена информация, че задържаната Ебру Ербулан(Ebru Erbulan) и тримесечното и бебе са били освободени от политическия отдел на полицията в Истамбул. Сред транспарантите носени на шествието бяха и "РЕПРЕСИИТЕ НЕ ЩЕ НИ СЛОМЯТ!- ЩЕ СЕ СЪПРОТИВЛЯВАМЕ!"

В Анталия протеста организиран от КЕSK бе подкрепен от Народния Фронт и други Масови Демократични Организации от града.


*Анаталия


* Балъкесир. На снимката транспарант с надпис:"ПРОКЛЕТ ДА Е ФАШИЗМА, ДА ЖИВЕЕ БОРБАТА НИ!"

Балъкесир: КЕSK и Инициатива за Малдежко Дружество-Балъкесир(Balıkesir Gençlik Derneği Girişimi) проведоха обща протестна акция в която се включиха 40 души. Преди, повреме и след акцията е имало опити от страна на цивилни полицаи да бъдат провокирани Младежите от Революционна Младеж. "Дори за минута не отделящите се полицаи трябва да знаят,че каквото и да се случи с нас вие ще сте виновни."


Протеста в Бурса

Бурса: след призива на KESK за организиране на протестна акция, тя бе проведена пред сградата на полицията в града. След прочитането на протестна декларация събралите се започнаха седяща стачка пред сградата продължила 10 минути. Видим бе и полицейския кордон, който полицаите бяха направили пред входа на бърлогата си. Протестът продължи на площад "Фомара" където акцията към акцията се присъединихаха и активисти на други масови организации. Активистите на Народен Фронт се включиха в акцията като разпънаха транспарант с текст: "РЕПРЕСИИТЕ НЕ ЩЕ НИ СЛОМЯТ!-ФРОНТ НА СЛУЖИТЕЛИТЕ ОТ ПУБЛИЧНИЯ СЕКТОР". В акцията се включиха близо 100 души.*Протестът в Малатия.

Малатия: Акцията и тук бе организрана от КESK. Синдикалистите започнаха акцията като разпънаха транспарант с надпис "ЗАДЪРЖАНИТЕ ЧЛЕНОВЕ НА КESK ДА БЪДАТ ОСВОБОДЕНИ!/КЕSK". В акцията започнала в 18.00 часа се включиха 150 души сред които не малка част бяха и активистите на Народен Фронт.

Младежко Дружество Коджаели публикува декларация осъждъща репресиите на АКР срещу революционерите и синдикалистите.


От последните часове: Спред информацията с която разполагаме полицията е нападнала протестната акция пред дирекцията по сигурността на бул."Ватан" в Истамбул. Акцията бе организирана от Фронта на Трудещите се в Публичния Сектор и трябваше да се проведе пред дирекцията днес от 13.00 часа.

Глерия http://www.etha.com.tr/Haber/2013/02/20/guncel/kamu-emekcilerine-polis-mudahalesi/ОБНОВЕНА: 22.02.2013г.

Публикуваме нови материали от акциите в знак на протест срещу полицейските репресии насочени към синдикалисти в Турция.*От прететната акция в Анкара.АНКАРА:

250 души се включиха в акцията организирана от Народен Фронт в Анкара състояла се на 19.02 от 19.00 на бул."Юксел". Участниците в акцията носеха плакати с надписи:" Ние сме Труженици, Прави сме ще победим!" , "Няма да се предадем на АКР". Също така често се чуваха скандирания :" Сндикалистите Революционери са гордостта ни!" , "Ние сме Народа прави сме ще Победим".

ОВАДЖЪК:

Акцията тук протече пред сградата на общината в градчето. Учасниците впротеста носеха плакати с искания арстуваните в Дерсим и Оваджък синдикалсити Илиас Гечгил(İlyas Geçgil) и Гюрдал Чалък(Gürdal Çalık да бъдат освободени. Акцията бе подкрепена от Културно Дружество-Оваджък, Синдиката на Учителите(Eğitim-Sen) и BDP("Легалната" Проява на PKK).


ЧАНАККАЛЕ:

Протестът в гр. Чанаккале се проведе на 20.02.2013г. от 14 часа на пл."Искеле". В акцитяа организирана от рпогресивните сили в града бе подкрепена от Младежко Дуржество-Чанаккале. Акцията бе подкрепена също и от YDG(Нова Демократична Младеж), SGD(Социалистическо Младежко Дружество) и TKP се включиха 30 души.

ТЕКРИДАА:Тук протестната акция организирана от КESK бе подкрепена и от Младежки Комитет-Текирдаа и Народен Комитет-Текирдаа, като в протеста се включиха 250 души.


АФЙОН:


* На снимката: 'КESK E ГЛАСЪТ НА ТРУЖЕНИЦИТЕ НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ЗАГЛУШЕНА!"
Портестното шествие в града бе организирано от КЕSК и Eğitim-Sen бе подрепено от активистите на Народен Фронт в града. В прочетената от областния лидер на КЕSK протестна декларация се казано:" Както е известо на обществеността властта се опитва да обкръжи Конфедерацията ни чрез безбройните своеволия на полицейския си орган. В резултат на операциите от последната година 59 наши ръководители и членове бяха хвърлени зад решетките като за причина за това бе изтъкната синдикалната ни дейност. Не стига това, тази сутрин полицията проведе нелегитимна операция срущу нас в която отново бяха арестувани много на брой наши членове и ръководители."

avatar
Zafer91_Pobeda

Брой мнения : 392
Registration date : 23.02.2012

Вижте профила на потребителя https://www.facebook.com/BERIVAN1970

Върнете се в началото Go down

Re: Новини от Народен Фронт-Турция

Писане  Zafer91_Pobeda on Пет Фев 22, 2013 3:11 pm
* Снимките са от продължилото до късно вечерта "бдение" зза справедливост пред входа на Съдебната палата в кв." Чалаян"

И днес продължават заседанията на съда който от вчера започна да разглежда мерките за задържане на синдикалистите задържани при операцията на 19 Февруари. Ще продължим да следим случая.
avatar
Zafer91_Pobeda

Брой мнения : 392
Registration date : 23.02.2012

Вижте профила на потребителя https://www.facebook.com/BERIVAN1970

Върнете се в началото Go down

Освободени/Арестувани

Писане  Zafer91_Pobeda on Нед Фев 24, 2013 8:31 am

След продължилите до късно вечерта в Четвъртък заседания, в съдебната палата в "Чаалаян" . От задържаните 45 души в Истамбул 5-ма души бяха освободени с решение на прокуратурата. Останалите 40 души се изправиха пред съда, като на 19 от тях бе наложена мярка за постоянно задържане. Мерките на другите задържани са били разгледани в Петък, като все още няма информация относно взетите решения.

Списък на арестуваните:

1.Ejder Erbulan

2.İBRAHİM SÖNMEZ

3.NAZMİYE KAYA

4.ÖZLEM KÜTÜK

5.AYŞE TUNCER

6.BERİVAN DOĞAN

7.DURSUN DOĞAN

8.MEHMET PÜREMİŞ

9.MEHMET SARI

10.NAZİFE ONAY

11.NURSEL TANRIVERDİ

12.ÖMER AÇIK

13.SEVİM KAYHAN

14.SİNAN EŞİYOK

15.SONGÜL COŞKUN

16.ULUŞ ERDURAN

17.VELİ ZENGİN

18.YALÇIN DÜZGÜN

19.YÜKSEL ALMAZ

Освободени от прокуратурата:

1.ERDEM SEVİM

2.ÖZDEN DORUKÖZ BİLGİÇ

3.ŞÜKRAN DUMAN

4.AYDIN MAHO

5.CENGİZ SAĞLAM

6.EYÜP KARA


Анкара: С оглед на здравословното им състояние, прокуратурата реши да освободи:

1.Kenan Serbest
2.Leyla Durmaz
3.Meryem Helik

Газиантеп: 3 души от задържаните в града бяха освободени.

Хатай: 10 души от задържаните са освободени.

Ескишехир: 1 човек беше освободен.

Чанаккале: От задържаните в града 3-ма души за сега само: Makbule Çağlar е била освободена.

Балъкесир: от задържаните 6 души 3-ма са арестувани.

Мерсин: 2-ма души са задържани.

Малатия: 6-ма души са арестувани:

1.Erdoğan Canpolat

2.Ejder Sütçü

3.Özkan Karataş

4.Erhan Sezer

5.Ebru Hoca

6. Ali Beyaztaş

Бурса:

От задържаните синдикалисти 4-ма са арестувани,2 души са били освободени.


Анталия:


От задържаните в града 2 души са освободени други 2 са били пренасочени към съда с искане за постоянна мярка за задържане.


Измир:

Двама от задържаните в града са арестувани, всички други са били освободени.Ще продължим да следим случая.
avatar
Zafer91_Pobeda

Брой мнения : 392
Registration date : 23.02.2012

Вижте профила на потребителя https://www.facebook.com/BERIVAN1970

Върнете се в началото Go down

Re: Новини от Народен Фронт-Турция

Писане  Zafer91_Pobeda on Сря Фев 27, 2013 12:43 pm

Новина от последните часове:

Тази нощ около 01-01.30 часа "Дружество за Права кв.Гюлсую-Гюленсу" е било обстрелвано с автоматично оръжие. В изявление разпространено от дружеството зад нападението стоят мафиотски групировки сътрудничещи си с полицията. Общо 4 пъти е била обстрелвана сградата в която се помещава дружеството, намиращите се вътре дежурни служители също са били обект на стрелбата като стрелците са чакали те да се появят. След стрелбата на място са откири множество гилзи от автоматично оръжие. В 19.00 тази вечер членовете на дружеството ще проведът протестна акция на площада на квартала.

Ще следим случая.
avatar
Zafer91_Pobeda

Брой мнения : 392
Registration date : 23.02.2012

Вижте профила на потребителя https://www.facebook.com/BERIVAN1970

Върнете се в началото Go down

Дело

Писане  Zafer91_Pobeda on Сря Фев 27, 2013 1:22 pm


Вчера в Истамбул бе гледано делото срещу члена на Grup Yorum Сечкин Айдоан(Seçkin Aydoğan), който вече 15-ти месец лежи в затвора без към него да е повдигнато конкретно обвинение.
Прееди започването на делото Grup Yorum и дошлите в подкрепа слушатели проведоха акция в знак на протест срещу свояволията в съдебната система. По време на кацията бяха скандирани лозунгите "Проклет да е фашизма, Да живее Борбата ни!" "Песните не заглъхват, Хората не спират!"Съдът не даде право на Сечкин да прочете своята защита, но освен това вчерашното дело протече с мъчения извършени от страна на жандермеристите които бяха повикани в залата от председателя на съдебния състав. Сечкин както и намиращите се в залата още двама негови другари привлечени като обвиняеми по същото дело бяха влачени по земята, и по този начин изведени от съдебната зала. В същото време отново председателя на съдебния състав си позволи да обижда адвоката на Сечкин.

След приключването на делото майката на един от участниците в процеса изрази своето не довлюство от съдебната система по следния начин: "Те докато задържат измъчват. Докато ги водят в съда измъчват. Не им дават дори да се защитят. Какво престъпление са извършили децата ни? Тази "справедливост" е на страната на крадците. Детето ми ако беше разбойник щеше да е на негова страна. Тази система е на страната на изнасилвачите. Какво са направили децата ни? Поискали са да живеят свободно. Правят го за да учат свободно. Моето дете има проблеми с бъбреците, но въпреки това войниците го влачат по земята. Тук няма справедливост. В Турция няма справедливост. Справедливостта ен ан страната на подледците. Справедливостта да работи за хората. Щом не дават на децата ни да се защитят тогава за какво ги водят, да си вземат решението, да им изпратят папката щом ще е така." (Третото видео)
Галерия от акцията:


Видео материал:

avatar
Zafer91_Pobeda

Брой мнения : 392
Registration date : 23.02.2012

Вижте профила на потребителя https://www.facebook.com/BERIVAN1970

Върнете се в началото Go down

Re: Новини от Народен Фронт-Турция

Писане  Zafer91_Pobeda on Чет Фев 28, 2013 12:22 pm


Както бяхме писали вчера дружеството за права в кв. "Гюлсую-Гюленсу", гр. Истамбул бе обстрелвано от хора на мафията. Вчера вечерта членовете на дружеството организираха протестна акция срещу нападението, тя бе подкрепена и от активисти на Partizan и ESP, общо включилите се в акцията бяха 60 души. В обръщението си към жителите на квартала революционерите казаха следното: " Това нападение е срещу нашето единство, срещу нашата организация; бяхме нападнати защото не позволихме в кварталани да се продават наркотици и да се извършва проституция. Това нападение е организрано със съдействието на изчапалите ръцете с кръвта на хиляди души полицаи на AKP. Жителите на квартала подкрепиха революционерите с рекопляскания и клаксони. По време на кацията бяхя скандирани лозунгите: "Полицаи убиици махайте се от квартала ни!, Търсихме ще търсим сметка от бандите!, Ще спрем деградацията!, Да живее революционната солидарност!"


Галерия:avatar
Zafer91_Pobeda

Брой мнения : 392
Registration date : 23.02.2012

Вижте профила на потребителя https://www.facebook.com/BERIVAN1970

Върнете се в началото Go down

Акции във Виена

Писане  Zafer91_Pobeda on Съб Мар 02, 2013 7:53 amПротестни Акции срещу Турския Премиер във Виена!

На 27.02.2013 активистите на Народен Фронт и други демократични-революционни организации от Турция проведоха обща акция в центъра на австрийската столица Виена. Акцията бе насочена срещу турския премиер Реджеб Таиб Ердоан дошъл в града по повод "5.Среща На Цивилизациите". От 9.00 до 10.30 се проведе акция на Площада зад сградата на Президентството на Австия,в която Народен Фронт се включи със свои Транспаранти. Лозунгите изписани на турски и немски език бяха следните:"Искаме Демокрация Срещу Фашизма, Справедливост Срещу Своеволните Задържания!; Адвокатите Революционери са Гордостта ни!; Истинският Терорист е Властта на АКР!; Grup Yorum е Народа не може да бъде Заглушена!". След направеното от името на организаторите изявление активистите на Народен Фронт често скандираха лозунгите"Адвокатите Революционери са Гордостта ни!; САЩ убийци, АКР съучастници!; Нито ЕС, Нито САЩ-Напълно Независима Турция!; Проклет да е Фашизма, Да живее Борбата ни!; Рамо до Рамо срещу Фашизма!; Не сме нито История, Нито Минало В Кербала Хюсеин, В Къзълдере Махир!".

По-Късно Същия ден 5-ма активисти на Народен Фронт, които са получили информация,че турския премиер се е насочил към Wonder(Международно Дружество за Подкрепа на Студенти), където са започнали да скандират лозунги пред направената от австрийската полиция барикада. В първия момент намиращите се на мястото охранители на Ердоан не са разбрали какво се случва, но след като са видели,че тук са активистие на Народен Фронт са наредили на австрийските полицаи да отблъснат Фронтоваците. Въпреки това активистите са продължили да скандират, в следствие на което са били задържани от полицията и "закопчани" с белезници на гърба, по време на задържането си те са скандирали лозунгите:"Човешката чест ще надвие Мъченията!; Изтезаването е подлост!". След като и на 5-мата активисти е била наложена глоба от по 500 евро на човек те са били освободени около 18.00 часа.

avatar
Zafer91_Pobeda

Брой мнения : 392
Registration date : 23.02.2012

Вижте профила на потребителя https://www.facebook.com/BERIVAN1970

Върнете се в началото Go down

Re: Новини от Народен Фронт-Турция

Писане  Zafer91_Pobeda on Сря Мар 13, 2013 3:12 pm


Митинг за 8 Март Международен Ден на Жените Работнички в Истанбул.

Митингът организиран от платформата-"Революционен 8 Март" в състава на който влиза и Народен Фронт се проведе на 9 Март(Събота) на пл."Кадъкьой". Кортежът на жените от Народния Фронт започна да се събира около 13.30 часа близо до болница "Хайдарпаша". В 14.30 часа кортежът потегли към площада със скандиранията :" Жени сме прави сме ще победим!, Да Живее 8 Март Международен Ден на Жените Работнички!, САЩ са убиици-АКР им са съучастници!, Проклет да е Фашизма Да Живее Борбата ни!, Ще потърсим сметка за изгорената жива наша Сейхан!, Америка Махай се Тази Родина е Наша!, Без жените Революциите не ще победят-Без Революциите жените не ще се освободят!, Махир Хюсеин Улаш-Война до Освобождението, Убиици от САЩ махайте се от близкия изток!,Борим се по пътя на Сабо!, Факли на революцията са нашите жени!". Както е известно в последните месеци АКР напада призори опозиционерите и ги арестува без конкретни обвинения. За да се застъпят за своите пленени другари работници, адвокати, лекари, включилите се в шествието жени бяха облекли работнически манти, адвокатски тоги, лекарски престилки.

Кортежът със своята подреденост, дисциплина и гръмки лозунги бе като плесница в лицето на полицаите мъчители на АКР които всячески се опитваха да заснемат участващите в кортежа.

Начело на Шествито бяха две жени облечени в бели ризи, черни панталони, с черни барети със звезди и червени връзки, държащи червени знамена. Зад тях бяха транспаранти с надписи: " Вървим по пътя на Сабо!", след него "Ние като жени труженички казваме, че ще се организираме и ще бъдем милиони в борбата срещу подтисничеството на САЩ и АКР!, Майки сме, Работнички сме Борейки се срещу Фашизма ще Победим!, след тях вървяха жени носещи портрети на жени революционерки загинали в борбата за независимост, демокрация и социялизъм. По нататък в шествието бяха носени и плакати с надписи:" Няма да забравим няма да простим тези които изгроиха жива Сейхан- Ще потърсим Сметка!, Демокрация срещу Фашизма- Искаме справедливост срещу своеволните арести!".
Кортежът на Народен Фронт наброяващ 330 души достигна в 15.00 мястото на митинга, след което започна сценичната програма на митинга.

Галерия:

avatar
Zafer91_Pobeda

Брой мнения : 392
Registration date : 23.02.2012

Вижте профила на потребителя https://www.facebook.com/BERIVAN1970

Върнете се в началото Go down

Re: Новини от Народен Фронт-Турция

Писане  Zafer91_Pobeda on Сря Мар 13, 2013 3:21 pm

Както бяхаме писали преди месец синдикалисти бяха арестувани от турската фашистка власт без към тях да бъдат повдигнати конкретни и законово оправдани обвинения. Част от задържаните революционери в Анкара бяха освободени на 23.02 с условието да бъдат под така наречения "съдебен контрол" (еквивалент на мярка подписка в България). На 11 март 2013(Понеделник) 7 души от освободените тогава са били отведени от домовете си и са били закарани в съдебната палата на гр. Анкара където по късно съдът е издал и седемте души да бъдат арестувани. На излизане от съдебната палата революционерите са скандирали: "Проклет да е фашизма Да Живее Борбата ни!, Труженици сме прави сме ще Победим!". Задържаните мъже са били изпратени в затвора от тип "F" в гр. Синджан9близо до Анкара), а жените в Женското общежитие от затворен тип в същия град.

Имената на арестуваните:

Emre Kesikhalı

Fatma Bora Koçaş

Hikmet Bünyamin Keneş

Mustafa Anıl

Saniye Arslan

Satılmış Gökoğlu

Seher Toksoy

Serpil Toksoy
avatar
Zafer91_Pobeda

Брой мнения : 392
Registration date : 23.02.2012

Вижте профила на потребителя https://www.facebook.com/BERIVAN1970

Върнете се в началото Go down

Re: Новини от Народен Фронт-Турция

Писане  Zafer91_Pobeda on Чет Мар 14, 2013 4:15 pm


Новина от последните часове: Турската фашистка полиция при зори днес е нападнала сградата на Малдежка Федерация намираща се в кв." Окмейданъ" гр. Истанбул. Стотици полицаи с тежко въоръжение, отряди за борба с масови безредици, пожарни автомобили, спецчасти картината при зори в квартала е била такава. Снимките с които разполагаме напомнят на операцията от 19 Декември 2000 когато 28 революционери бяха избити при подобен тип операция в затвори в цяла Турция. "Напредналата демокрация" на АКР тази Американска марионетка изпитва дълбока неприязън към всеки опълчил се срещу нея било то с оръжие или без. Олигархичната медия със своите демогогски "новини" отново разпространява лъжите си за : 11 СТОМАНЕНИ ВРАТИ". По време на нахлуването на фашистката полиция от покрива на сградата са хвърлени множевство гранати

avatar
Zafer91_Pobeda

Брой мнения : 392
Registration date : 23.02.2012

Вижте профила на потребителя https://www.facebook.com/BERIVAN1970

Върнете се в началото Go down

Re: Новини от Народен Фронт-Турция

Писане  Zafer91_Pobeda on Чет Мар 14, 2013 4:30 pm

Видео кадри от стълкновенията между милиционери на Фронта и полциията след операциите днес. Според новата информация с която разполагаме полицията в момента е обсадила Културен Център "Идил" и се опитва да влезе вътре. Ще следим развоя на събитията.
avatar
Zafer91_Pobeda

Брой мнения : 392
Registration date : 23.02.2012

Вижте профила на потребителя https://www.facebook.com/BERIVAN1970

Върнете се в началото Go down

Re: Новини от Народен Фронт-Турция

Писане  Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Страница 3 от 8 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите