ПАРТИЯ-ФРОНТ

Go down

ПАРТИЯ-ФРОНТ

Писане  Zafer91_Pobeda on Нед Мар 30, 2014 8:39 amНАРОДНО-ОСВОБОДИТЕЛНА ПАРТИЯ-ФРОНТ НА ТУРЦИЯБЮЛЕТИН № 1 НА THKP

ПЪТЯТ НА РЕВОЛЮЦИЯТА

Революционната стратегия на THKPТУРЦИЯ ПОД ГНЕТА НА АМЕРИКАСКИЯ ИМПЕРИАЛИЗЪМ
Турция от подземните богатства до външната търговия, от икономиката, политиката и културата си е страна  под хегемонията на Американския  империализъм.

Американския империализъм за една колониална или полу-колониална страна означава ограбване на богатствата й, глад и мизерия за народа и  безогледното потъпкване на националното достойнство под  Американските чизми.


В следствие от упражняваната от олигархията и по-точно от нейната маша АР репресивна политика спрямо трудовия народ икономическата, социалната и политическа криза се задълбочиха, валутата се обезцени, бедността сред трудовия народ достигна страшни граници, условията за живот се влошиха. Кадърът на олигархията Демирел, който изпадна в невъзможност да удържи недоволството на народа ни със законните методи на статуквото бе свален с 12-то Мартенския преврат на военните кадри на олигархията. Така на власт дойде кабинетът на Ерим, за който се смяташе, че ще пази по-добре интересите на местните и чуждите  монополи.  

Това, което политиците на статуквото на наричат „правителствена криза“ не е нищо друго освен невъзможността на партиите на представителната демокрация, с други думи статуквото,  да улесняват експлоатацията на Американския  империализъм и местните експлоататорски кръгове. Празнотата, която оставиха партиите на статуквото с невъзможността си да  го опазват, бе запълнено от военното крило на олигархията.
Зад днешното правителство стои това крило на олигархията.

Но, и това положение е временно. Търкалящите се колела на експлоатационната машина на Империализма ще влошава още повече  ще увеличи бедността на трудовия народ, и ще направи още по-непоносими условията му за живот. Олигархията този път ще постави на прицел кабинетът на Ерим пред недоволството на народа, ще го свали и ще постави нов кадър.

Така колелото ще продължи да се върти; хунтите ще се сменят една след друга. Някои ще бъдат лансирани за „Последователи на Ататюрк“, други пък ще бъдат „реформатори“, патриотичните интелектуалци всеки път с нова надежда ще се осланят на новодошлите, после ще осъзнавайки, че са сгрешили ще чакат новия прогресивен подем.

В страните под окупацията на Империализма това колело се върти винаги по този начин.
И в нашата страна ще продължи да се върти така докато не бъде строшено!


ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА НАРОДЪТ НИ

В обстановка при, която дори най-малките национално освободителни и демократични по характер раздвижвания биват смазвани, а патриотите биват убивани по главните булеварди пред очите на народа,  и същите биват подлагани на най-жестоките изтезания в центровете за мъчения да се говори за правова държава и демокрация е смехотворно!
Да се говори за право, правова държава, конституция, граждански права и дори за човешки права, ако зад това не стоят задни помисли не е нищо друго освен глупост!

Няма друг изход освен да се заловим за оръжие срещу Империализма и насилието на контра-революцията! Партията ни вижда като път за освобождението на народа ни въоръжената борба. Днешната форма на освободителната ни борба е партизанската война.
Партията ни смята, че с общите усилия на всички патриоти врагът ще може да бъде победен след дълга, мъчителна и кървава народна война, на този етап основният метод на народната война ще бъде  градската партизанска война.

Днешните обективни и субективни условия налагат партизанската война да бъде водена в градовете. В момента се намираме на първия етап на народно-освободителната  война.

Водещата се в големите градове партизанска война:

1- Ще покаже на народните маси колко куха и прогнила е властта на предателите.

2- Ще се покаже на чакащите всеки момент да изригнат като вулкан народни маси
че има организация, която може накаже подтисниците, способна да  установи своята революционна диктатура.

3- Ще преведе партията ни през различни изпитания по пътя й към превръщането й в бойна организация на народа.

Бойната организация се изгражда на бойните полета!


Накратко етапът, в който се намираме е етапът,  през който ще се укрепва недоволството  и потенциала за съпротива на народните маси начело с работническата класа към статуквото, агитирането и привличането им към въоръжената борба,  както и укрепване на организационната структура  на партията ни.

Вторият етап на войната е разпространяването на партизанската война на територията на цялата страна, заедно с градската да бъде развита и провинциалната война.

Трети и четвърти етап са привеждане на партизанския сили в редовна армия.

На този етап е невъзможно да бъде казано каквото и да било относно продължителността на тези етапи. Няма как да преценим това от сега. Но сега задачата ни е да се борим системно и без да се отказваме по този път.

Пътят на освобождението на народните маси начело с работническата класа е партизанската война.

Трябва да се спрем за малко над тази стратегическа линия, която е тотално объркана от опортюнистите и ревизионистите.
Класовата борба на пролетариата се води едновременно на три фронта съответно: идеологически, икономически и политически.
Революционната борба на пролетариата срещу буржоазната идеология и отклоненията й е идеологическата. Ежедневната борба на трудещите се за подобряване на условията си за живот е икономическата борба. Насочената директно срещу властта на реакционните кръгове борба е политическата борба.

Политическата борба се води чрез различни средства като : осъществяваната чрез революционния  печат пропаганда, масовите демонстрации с политическа насоченост,  политически стачки и партизанска война.

Партизанската война е най-висшата и ефективна форма  на политическата борба.


Революционна партия е онази, която се бори и използва по най-добрия начин възможностите на тези три фронта. Партията ни се опитва да води война срещу империализма,  местните господстващи кръгове и техните продължения в левицата, едновременно и на трите фронта.

Световната революционна практика показва, че всички отклонения в левицата са възникнали в следствие на игнориране на една или две страни от трите фронта на класовата борба.

Партията ни е против както към всички десни, пацифистки уклони, които свеждат  класовата борба до издаване на вестници, списания и организирането на легалните движения, така и към всички „леви“ фокоистични уклони, който виждат класовата борба само като партизанска война.
И двата уклона само забавят и пречат на освобождението на трудовия народ.
Пацифистите в нашата страна твърдят, че намираме в етапа на еволюцията, и че у нас не са налице обективни условия за въоръжена борба. Тези твърдения са грешни и несъстоятелни. Твърденията в този стил имат за цел единствено да облекат удобен идеологически калъф на предателството на техните автори.  В страните под окупацията на Империализма еволюционният и революционни етапи не могат да бъдат отделени така, като с нож един от друг, напротив те са се препрели един в друг.  Окупацията на империализма означава употребата на насилие, на оръжие на врага. А това означава, че съществуват обективни условия за въоръжена борба.

Партията ни, която в момента води борба за завземане на властта не разполага със силите за да постигне тази цел, а и етапът на развитието, и не е нужното ниво за това.
Само на етапа на редовна армия може да се говори за завземане на властта на територията на цялата страна. И ние днес по никакъв начин не твърдим, че сме на този етап. Ние твърдим и се борим, че за да достигне до този етап освободителната война на народа ни, тя трябва да премине през партизанска война.

Етапът, който се намираме е етапът, в който народно-освободителната война се води под формата на градска партизанска война. Партията ни е обвързала с ясни правила този начин на политическа борба. Цели на нападение в градската партизанска война са: империалистическите сили, монополистичната буржоазия и кучетата и. Нашата партия, подкрепящата насочените срещу тези цели движения, остро осъжда насилието, което не е насочено към тези цели.
Народно-Освободителна Партия на Турция(THKP) е съставена от партизани, който се сражават лично под нейното знаме. Народно-Освободителна Партия на Турция приема като свой принцип, принципът за лидерство в политическия и военния съюз. Водената от Народно-Освободителната Партия на Турция партизанска войан, преминала  през различни етапи ще роди истинската армия на народа!
Пътят на Революцията на Турция ,е пътят на партията ни!
Пътят на партията ни е пътят на освобождението на народа ни!


ВОЙНА ДО ОСВОБОЖДЕНИЕТО!


НАРОДНО-ОСВОБОДЕИТЕЛНА ПАРТИЯ НА ТУРЦИЯ

ЦЕНТРАЛЕН КОМИТЕТ
НОПТ(THKP)Последната промяна е направена от Zafer91_Pobeda на Нед Мар 30, 2014 8:45 am; мнението е било променяно общо 1 път
avatar
Zafer91_Pobeda

Брой мнения : 392
Registration date : 23.02.2012

Вижте профила на потребителя https://www.facebook.com/BERIVAN1970

Върнете се в началото Go down

Re: ПАРТИЯ-ФРОНТ

Писане  Zafer91_Pobeda on Нед Мар 30, 2014 8:44 am

НАРОДНО-ОСВОБОДИТЕЛЕН ФРОНТ НА ТУРЦИЯ
БЮЛЕТИН № 1

Работници, Селяни, Войници, Интелектуалци-Патриоти,
Народен наш!
Американските империалисти и кучетата им дълги години ограбваха и плечкосваха страната ни; отнеха всичко, което имаме. Откраднаха всички блага създадени от трудовия ни народ. Сложиха ръка върху всички наши богатства, върху петрола, хрома, медта ни... върху всички наши природни богатства. След себе си на нас оставиха: глад, непоносима мизерия, заразни болести, които погубиха стотици от нас и неграмотност, която обрече народа ни на тъмнина.

Днес, в страната ни една шепа предатели, една шепа кучета хранещи се с
остатъците от пиршествата на империалистите, за да могат да продължат този отвратителен експлоататорски строй, за да могат да служат както трябва на Американския империализъм, разпростряха над цялата ни страна вълна от насилие. Всеки патриот противопоставил се срещу кражбите и плечкосването бива убиван по площадите. Гласът на работниците и селяните, на искащите хляб и земя бива заглушаван с кръв и жестокост.
Създаденото и произведеното от нас, бива отнето от ръцете ни със сила.

Проамерикаснките фашистки кучета, за да могат да продължат този отвратителен експлоататорски строи, под претекста, че ще опазват обществения ред сега обявиха извънредно положение. Отнеха изконните права на народа, сякаш те са лукс за него.

Днес в страната ни да се говори за право, правова държава, конституция ,човешки и граждански права не е нищо друго освен отвратителна демагогия.

Бяхме превърнати в роби, върху собствените си земи.

Това положение все така ли ще продължава?НЕ ХИЛЯДИ ПЪТИ НЕ!


Това положение не може да продължава повече така; вече дойде времето да се вдигнем на бунт, да пристъпим към действия, с които окупаторите да бъдат сразени.

Днес техните големи сили и възможности, не са пречка за нас. Те са една шепа, а ние сме милиони. Нямаме какво да губим, но имаме да печелим цял един свят!

Ние, като Народно-Освободителен Фронт на Турция(THKC) казваме:
1- Единственият път за да сринем хегемонията на Американския империализъм и местните му слуги-господстващи класи, и за да спечелим независимостта, е въоръжената борба.

Народно-Освободителен Фронт на Турция е организация на борещите се водачи на народа, приветстваща в редиците си всички патриоти, които са готови да се борят по този път.
Народно-Освободителен Фронт на Турция, приема ръководството и води борбата си според заповедите и командите на бойната организация на работническата класа в Турция, Народно-Освободителна Партия на Турция.

2- Народно-Освободителен Фронт на Турция е твърдо решен да се бори докато не изгони от страната Американските Империалисти и техните кучета от страната, както и да се бие при всякакви условия до последния си боец!

3- Врагове на Народно-Освободителен Фронт на Турция, са Американските Империалисти, финансовите капиталистите, едрите земевладелци, посредниците и лихварите, Проамериканските военни и цивилни бюрократи и всички врагове на народа.


4- Основна цел на Народно-Освободителен Фронт на Турция е, да разруши вражеския фронт съставен от Американските империалисти и местните им съюзници, да екпоприира всички блага заграбени от трудещите се, да развие боеспособността на Фронта, да придобие всички материали необходими за това, да разруши силите на гнета.


Народно-Освободителен Фронт на Турция не поема отговорността за никой, гангстер и авантюрист, който напада цели, които са извън неговите обекти на нападение, както и акциите причиняващи вреди на народа. Отвличането на деца, посягането на жени, нападането и причиняването на щети, на лица нямащи пряка връзка с империалистите, на занаятчии, дребни търговци, на средно богатите, т.е на средната буржоазия, на всички освен шепата предатели и крадци не могат да бъдат революционни акции. Това са долни гангстерски прояви. Народно-Освободителен Фронт на Турция остро осъжда подобни прояви. Но уважава и подкрепя, всички акции насочени срещу Американските империалисти, представители на финансовия капитал, подтисниците и народните врагове.

Народно-Освободителен Фронт на Турция, оповестява на народа, всички акции извършени от негови бойци с издадените от него прокламации.
Народно-Освободителен Фронт на Турция, осъжда и наказва всички народни врагове, мъчители и насилници. Търси сметка за пролятата кръв и причинените от тях страдания.

5- С тази цел Народно-Освободителен Фронт на Турция, наред с усилията си да насочи икономическата и демократична борба на народа ни, в последните месеци извърши и следните военни операции:

1. Дневния оборот на клона на Банка-“Зираат“(Земеделска банка) в кв. „Кючюкесат“, бе отнет за да бъде използван в революционната борба на народа ни.

2. Организираният в памет на загиналите мъченически революционери при събитията „Канлъ Пазар“ операция : „16-17 Февруари“-революционен терор бяха поставени взривни устройства на следните обекти:а) Клонът на Американския оръжеен склад
'Туслог“ в кв.“Зинджирликую“,

б) Клонът на „Туслог“ в кв. „Шишли“

в) Клонът на Американо-Турската външнотърговска
банка в кв. „Елмадаа“,

г) Америкаснкото консулство,

д) Английското консулство,

е) Центърът на Империалистичекият Американски монопол
IBM, в кв. „Гюмюшсую“

3. Закотвеният на брега на кв. „Салъпазаръ“, Американски боен катер бе взривен, като бяха причинени сериозни щети.

4. Дневният оборот на клона на Турската Търговска Банка в кв.“Еренкьой“ бе отнет за да бъде използван в революционната борба на народа ни. Използваният при тази акция автомобил на американският офицер А. Доналд бе подпален и унищожен.

5. Дневните обороти на Кадир Хас, Мете Хас, които са акционери в : Coca-Cola, Pe-Re-Ja, Elvan, Mercedens-Benz, автозавода „Отомарсан“, Акбанк и много други фирми, и големият земевладелец от гр. Адана, Таалип Аксой бяха отнети за да бъдат използвани в революционната борба на народа ни.

6. Бе проведена 1-Майската операция.

Народно-Освободителен Фронт на Турция, призовава всички истински патриоти да се присъединят към редиците му във войната за независимост. НОФТ е освободителен фронт на всички революционери, патриоти и народа на Турция.


ВОЙНА ДО ОСВОБОЖДЕНИЕТО!

Май 1971
avatar
Zafer91_Pobeda

Брой мнения : 392
Registration date : 23.02.2012

Вижте профила на потребителя https://www.facebook.com/BERIVAN1970

Върнете се в началото Go down

Съпротивата на 16-17 април 1992 г.

Писане  Zafer91_Pobeda on Чет Апр 17, 2014 2:45 pm

22. Години от Престрелката и съпротивата на 11-те членове на Devrimci SOL(Революционна Левица), в кв."Чифтехавузлар"/Истанбул. В нощта на 16 срещу 17 Април 1992 г. 11 революционери сред, които и членовете на ЦК на Devrimci SOL Синан Кукул и Сабахат Караташ, както и командирът на градските Въоръжени Революционни Отряди-ВРО(Silahli Devrimci Birlikler-SDB), които се намират на 4 различни адреса в квартала биват обградени от тежко въоръжени полицаи. Въпреки численото си превъзходство те се страхуват до смърт от революционерите, които са по 3-4 души на всеки един от адресите. Във време, в което империализмът пропагандираше своя "нов световен ред", когато буржоазните идеолози крещяха навсякъде, че Марксизма-Ленинизма вече е мъртъв, те защитиха социализма и делото на всички революционери жертвали живота си за свободата на народите. На призивите "Предайте се !" те отговориха ясно и категорично: "ХАЙДЕ АКО ИМАТЕ СМЕЛОСТ ЕЛАТЕ... СТРАХЛИВЦИ!"(Hadi Cesaretiniz Varsa Gelin!... Girin Iceri......).


Около 7.00 часа сутринта на 17 Април 1992 Сабахат Караташ и Еда Юксел се показват от прозореца и изричат паметните думи: "ХАЙДЕ АКО ИМАТЕ СМЕЛОСТ ЕЛАТЕ... СТРАХЛИВЦИ!", така те показват на приятели и врагове, че МАРКСИЗМА-ЛЕНИНИЗМА Е ЖИВ!

На снимките: Сабахат Караташ, Ташкън Уста(член на ВРО), Еда Юксел(член на ВРО)-тримата загиват в апартамент на последния етаж жилищен блок обградени от десетки командоси(на видео кадрите чувате гласа на Сабахат и Еда); Сатъ Таш, Ахмет-Фаазъл Ерджумент Йоздемир.


На снимките: Синан Кукул, Хюсеин Кълъч, Шадан Йондел, Ариф Йонгел,
Айше-Нил Ерген и Айше Гюлен(двете симпатизантки на РЛ, въпреки, че не са въоръжени се съпротивляват до последно срещу фашистките убийци). След клането извършено във всеки един дом, където са се намирали революционерите фашистките палачи слагат оръжия в ръцете на убитите, след, което повиканите "журналисти" ги снимат, но тази манипулация на кървавия фашистки терор не стига за да "оправдае" клането демократичната и прогресивна общност е потресена от жестокостта и насилието на палачите.
avatar
Zafer91_Pobeda

Брой мнения : 392
Registration date : 23.02.2012

Вижте профила на потребителя https://www.facebook.com/BERIVAN1970

Върнете се в началото Go down

Re: ПАРТИЯ-ФРОНТ

Писане  Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите