Размишления на другаря Фидел Кастро

Go down

Размишления на другаря Фидел Кастро

Писане  vestin on Нед Сеп 14, 2008 10:51 am


Размишления на другаря Фидел Кастро

ОТБОР В ОБСАДА

Ето, че всеки момент ще започнат игрите в Китай. Преди няколко дни писах за нашия бейзболен отбор. Казах, че нашите спортисти ги очаква много сериозно изпитание, и че не би трябвало да критикуваме най-много тях, ако не всичко е наред. Отдадох дължимото на техните човешки качества и патриотизма им. Спортистите ни бяха изпаднали в унилост, заради критиките, стигнали до тях от Куба.
След това разбрах, че те са изпълнени с въодушевление. Научили се да ядат лютите корейски блюда с пръчици – по маниера на източноазиатските страни. Изпратиха проникновено патриотично послание на 26 юли. Без съмнение, те ще посрещнат с чест трудното изпитание. Но дали се намират в едни и същи условия с отборите на богатите страни – такива като Съединениете щати и Япония – които ще се състезават с Куба? Населението на САЩ е почти 30 пъти по-голямо, а на Япония поне 11 пъти, те не страдат от икономическа блокада, и двете страни притежават огромни богатства. Никой не краде спортистите им, не ги отвлича. Япония заповядала на своите професионални състезатели да влязат в състава на националния олимпийски отбор и те са длъжни да го направят, защото собствениците им така са решили. Олимпийските игри нямат никакво отношение към спортисти, превърнати в стока.
Съединениет щати, в навечерието на Олимпийските игри, купиха наемника Алексей Рамирес – водач по хоумрън в нашата Национална бейзболна серия за 2007г.. Менеджърът на отбора, който го е купил се хвали, че не знае на коя база да го постави – толкова добре бил подготвен да играе на всичките бази. Отвратителни са подробностите за раздаването на пари в този случай, появяващи се в журналистическите съобщения.
Преди това те купиха най-обещаващия питчер на Пинар-дел-Рио – Хосе Ариел Контрерас, което пося неувереност и недоверие сред нашите спортисти. В канадския град Едмонтон, преди началото на срещата с отбора на страната домакин, на 23-я Световен бейзболен шампионат за юноши, стана известно за отсъствието на верния откриващ питчер – левичаря Ноел Аргуелес и шорт-стопа Хосе Антонио Иглесиас, чието средно число на отбити топки е повече от 500. Храбрият млад питчер от юношеския отбор на Пинар-дел-Рио Хулио Алфредо Мартинес Вонг направи началното хвърляне на топката. Той направи осем ининга без аут, хората стояха по базите, всичко изглеждаше така, сякаш питчера е останал без сили. Край игрището загряваше силният играч Хоан Сокарас Майя, получил треньорски указания да се подготви за влизане в игра. Естебан Ломбильо – енергичен и способен ръководител на юношеския отбор на Куба – вече се беше насочил към игрището. Хулио Алфредо, в изблик на наранено достойнство, настоя да му позволят да остане на мстото си. „Ще довърша това!” – възкликна той. Ломбильо, който също беше разстроен от подлото предателство, го разбра и му се довери. Хулио Алфредо вложи цялата си душа в играта. Направи аут в осмия ининг, а в деветия отстрани трима батъри и спечели с един пробег.
Резервният шорт-стоп Янди Диас игра великолепно и проби ту-бейс, което беше решаващо за победата на кубинския отбор.
Едмонтон се оказа истинска помийна яма. Кубинските спортисти бяха много лошо посрещнати там. Този град има привилегията да бъде място за провеждане на ежегодния шампионат. Трябва да се анализира ситуацията и да се прецени заслужава ли си да се взима участие в този шампионат. На шампионата не бе изпратен нито един кубински репортер. За случващото се там научавахме по заобиколни пътища.
Достойните кубински спортисти от националния олимпийски отбор по бейзбол, които бяха прекрасно посрещнати от корейските си домакини и ще бъдат добре посрещнати и в Китай, както казах по-рано, ще трябва да се състезават в неблагоприятни условия. Каквито и да са резултатите, те знаят, че за нас най-важното са честта и храбростта с които ще се сражават.
Но империалистическата агресия се проявява не само в бейзбола. Преди няколко месеца, част от мъжкия ни отбор по футбол позволила да бъде склонена към предателство в САЩ, намалявайки перспективите на Куба на международната арена в този вид спорт. Беше подкупена олимпийска участничка в отбора по джудо, която почти сигурно би получила златен олимпийски медал. Купувайки наши спортисти, те ни отнеха пет почти сигурни златни медали в олимпийския бокс. Това е истинска кавалерийска атака срещу Куба, в която от нас крадат умове, мускули и кости (умове и тела).
С какво да си обясним страха на богатите и могъщите пред нашия малък остров, намиращ се в състояние на блокада?
В шаха Лейнер Домингес се бори в Швейцария на един от най-важните международни турнири.
На Олимпийските игри, които ще започнат на осми август, нашите спортисти в различните видове спорт ще се сражават за златните медали с по-голямо достойнство, от когато и да било, и народът ни ще се радва на медалите им така, както никога преди. Тогава фанатиците ще си спомнят за предателите.


vestin

Брой мнения : 26
Registration date : 11.08.2008

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите