НЕ на антикомунизма в ЕС!

Go down

НЕ на антикомунизма в ЕС!

Писане  Working Class on Пет Дек 11, 2009 5:23 pm

НЕ НА АНТИКОМУНИЗМА НА ЕС!
ЗАЯВЛЕНИЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ И РАБОТНИЧЕСКИТЕ ПАРТИИ В ЕВРОПА


Чешкото председателство в ЕС във време на световната капиталистическа криза направи редица антикомунистически заявления, за да изведе на преден план опита за сравняването на комунизма с нацизма, за да се пренапише историята и да се манипулира съзнанието на хората - най-вече на младежта-не толкова за миналото, колкото за бъдещето.
ЕС се стреми да представи комунизма и класовата борба като престъпление (в някои страни на ЕС вече много КП са поставени извън закона).
Това поведение не е насоченo само против комунистите, и не засяга само страните от ЕС.
Антикомунистическата истерия, разпалена преди няколко години чрез "меморандума" на Парламентарната Асамблея на Съвета на Европа "за необходимостта от международно осъждане на престъплението на тоталитарните комунистически режими" продължава и днес.
На нейният прицел са работническите класи и другите народни слоеве.
Те искат да нанесат удар по авангарда на народното движение, по борбата, която се води против антинародните планове и опитите да се прехвърлят последствията на световната криза върху плещите на трудещите се. Те искат да нанесат удар по оспорването на тяхната експлоататорска система, по перспективата на друго по-справедливо общество, което се изразява в идеологията и борбата на комунистите. С помощта на антикомунистическата истерия, лъжите и гоненията, те се опитват да нанесат удар по силите на съпротивата и народното противоборство. Те изразяват стремеж за нови настъпления срещу социалистическа Куба и срещу други народи, които се съпротивляват на империализма.
Ние осъждаме тези действия на председателството на ЕС. Народите от Европа са длъжни енергично да се противопоставят и да ги осъдят.
avatar
Working Class

Брой мнения : 96
Registration date : 13.09.2009
Age : 26
Местожителство : Народна Република България

Вижте профила на потребителя http://www.septemvri23.com

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите