УЧИЛИЩЕТО

Go down

УЧИЛИЩЕТО

Писане  sproletarski on Пон Дек 21, 2009 2:30 pm

Струва ли си да се ходи на училище?  
Струва ли си да се ходи на лекции?
Не е ли по-лесно да отсъстваш, като редовно си вадиш медицинско?
Та нали на буржоазната пасмина трябват необразовани, или в най-добрият случай тясно-специализирани, слуги! Без културни, а значи и без революционни възгледи! Да, за да проумее някой необходимостта и неизбежността на революцията, то той трябва да има високо културно равнище!
На някой може да му изглежда, че разбира тази революционна необходимост и без образованост, но това е невъзможно! Марксизмът не е църковна догма в която просто трябва да вярваш, а последователно учение което се мотивира и актуализира от най-новите научни постижения! Без най-общите познания които дава училището не е възможно да се  проумеят и усвоят нито приоритета на материализма, нито диалектиката на природата, нито законите на общественото развитие!
Иска ли някой да е наистина марксист - нека да учи - редовно и без кръшкане. Иска ли някой само да се прави на такъв - т.е. формален марксист, марксист на думи, то той ще го постигне гарантирано като бъде формален ученик или студент. Дипломата която такъв ще получи също ще е формална, защото няма да е дадена за показани знания, а за умението да се кръшка!
Между другото - революцията не признава медицински и кръшкачи!


Последната промяна е направена от sproletarski на Пет Сеп 13, 2013 11:18 am; мнението е било променяно общо 1 път
avatar
sproletarski

Брой мнения : 210
Registration date : 26.11.2008

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: УЧИЛИЩЕТО

Писане  asd on Пон Дек 21, 2009 6:34 pm

Aбе само учениците ви са виновни. Някога преди да ги говорете как бягат не се ли замисляте аджиба за какво тези деца бягат? Еми как няма! Като даскалите са там само да отчитат пресъствие - поне едно 90% са такива. Извинявай аз в час по български решавам кръстословици защото даскала го мързи да преподава и да въдвори елементарен ред в клас. А по английски е толкова залюхана че целия клас играем на белот. А тая по история няма си напредстава от история и цетира учебника. Питам нещо тая по химия нещо извън урока но пак по химия оная ми вика ползвай гоогъл. Е извинявайте, първо да се вкара в ред тая образователна система и не всеки сулю и пулю да ми става даскал, тогава да видим дали ще има "кръшкане" и "медицински". Така става като не могат да си преподават материала интерсно и да задържат интереса ни.


ПП А и да знаете според даскала ми по география Испания е островна държава... pig pig silent

asd

Брой мнения : 214
Registration date : 07.08.2008

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: УЧИЛИЩЕТО

Писане  remsist on Пон Дек 21, 2009 6:55 pm

Проблемът не е нито в учителите, нито в учениците. Проблемът е в капитализма. Той създава отвратителни условия на живот за учителите, което снижава рязко качеството на тяхното преподаване. А от това страдат учениците, които не получават необходимите от тях знания и ги заменят други антисоциални прояви (примери има много, всеки може да се досети). Изходът е задружна борба на учители и ученици срещу капитализма. Когато учителите стачкуват, учениците трябва да ги подкрепят и обратно. И разбира се, колкото и да е зле положението в училище, старайте се да бъдете ако не отлични, то поне добри ученици. После ще съжалявате за всеки пропуснат урок в училище (това го знам от личен опит).
avatar
remsist

Брой мнения : 1136
Registration date : 06.08.2008

Вижте профила на потребителя http://www.septemvri23.com

Върнете се в началото Go down

РЕВОЛЮЦИЯТА В УЧИЛИЩЕ - ГЕНЕРАЛНА РЕПЕТИЦИЯ

Писане  sproletarski on Вто Дек 22, 2009 7:20 am

Да, в съвременното буржоазно училище има проблеми - било защото даскалите не са компетентни, било защото не проявяват заинересованост към резултатите от тяхната работа. Това както отбелязах в началото е изгодно за целите на буржоазията. От написаното в скайпа и тук се долавя една заинтересованост това да се промени. Питам се дали хора готови да извършват революционни преобразования на обществото, биха могли да се пробват като ги извършат първо в училище?!
Да се заинтригуват съучениците (състудентите) с тази идея като бъдат заставени учители, асистенти и професори да бъдат на ниво - това ще е истински революционен скок. Това ще ги застави да гледат на своите задължения сериозно!
Идеята изисква съмишленици и единодействие на хора с различни първоначални възгледи. Това ще е революция отдолу. За всеки имащ себеси за марксист това ще е една генерална репетиция за онази - голямата революция! Няма да говоря за това, че подобни действия биха повишили нашият авторитет толкова, че никакви нацита и буржоазни типове не биха могли да го разрушат!
Струва си да се опита!
avatar
sproletarski

Брой мнения : 210
Registration date : 26.11.2008

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Училището

Писане  Elizaveta on Нед Дек 27, 2009 5:13 pm

Казаното е вярно,но все пак значението на дейността на отделните преподаватели и ученици не бива да се пренебрегва.Разбирам,че в този случай говорите по-общо,но дори и така да поставим въпроса пак си струва да споменем онази половина педагози и ученици,заради които българското образование все още може да се нарече качествено.Проблеми всички виждаме, че не липсват и те са все сериозни.Вярвам също, че всички сме единодушни откъде произтичат те и че промяната е повече от необходима!А как да започне тази промяна?От кого и с какви цели?Началото ще отбележи всеки сам, когато почувства в себе си необходимост то знание независимо от формата му,когато усети респект влизайки в институцията училище или алма матер,когато изпита уважение към учения или учителя седящ отсреща и дори ако щете към идеята за общодостъпното образование!В момента, в системата,на различни нива се намират немалко хора,които със своя наистина безкористен труд придават стойност на науката и образованието и това което най-много ги обижда не е смешно ниското заплащане не дори и лошете условия при които се работи,а непукизма на техните ученици и студенти! Всеки човек,който иска да променя системата отвътре трябва да действа всеки ден като изпълни първо съвестно своите задължения-да се старае да се образова максимално, без да се крие зад глупави извинения от рода на "системата е скапана'' или ''ами то никой не учи''!Колебанието продиктувано от мисълта,че човек сам не може да постигне нищо отново е дълбоко погрешно.Постигнатото ще е по-малко чисто количествено, но не и по значение!Затова е необхдимо в процеса на промяната да обединим именно тези хора които могат да бъдат положителни примери,чиято дейност наистина дава конкретни резултати!Да насърчим стойностната индивидуалност работеща за общия интерес.И тук в никакав случай не може да става въпрос за умишленото изграждане на някакъв авторитет!Това може да бъде единствено закономерно следствие, а не цел!Нека не забравяме,че едно от основните предимства на комунистическата доктрина,чисто морално е поставянето на всяка обществена кауза над всякакви други лични и партийни интереси!
avatar
Elizaveta

Брой мнения : 8
Registration date : 20.05.2009

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: УЧИЛИЩЕТО

Писане  Стефан:Сталин on Вто Дек 29, 2009 9:33 am

remsist написа:Проблемът не е нито в учителите, нито в учениците. Проблемът е в капитализма. Той създава отвратителни условия на живот за учителите, което снижава рязко качеството на тяхното преподаване. А от това страдат учениците, които не получават необходимите от тях знания и ги заменят други антисоциални прояви (примери има много, всеки може да се досети). Изходът е задружна борба на учители и ученици срещу капитализма. Когато учителите стачкуват, учениците трябва да ги подкрепят и обратно. И разбира се, колкото и да е зле положението в училище, старайте се да бъдете ако не отлични, то поне добри ученици. После ще съжалявате за всеки пропуснат урок в училище (това го знам от личен опит).


И аз така,браво remsist за отговора,но и аз мога да потвърдя за ужасните условия за живот на хората,докто някой други се возят в...............
avatar
Стефан:Сталин

Брой мнения : 54
Registration date : 05.01.2009

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: УЧИЛИЩЕТО

Писане  Комунист on Вто Дек 29, 2009 11:53 am

Съвсем скоро телевизионният канал Euronews показа ливански деца и ученици, участващи в организирана демонстрация по случай годишнина от еврейски бомбардировки над Голанските възвишения и ивицата "Газа". Това, което видях, много ме натъжи ... Учениците на Ливан бяха облечени разноцветно - с якенца, с панталончета и полички, с ризки и блузки, с дънки ... и по облеклото си изглеждаха точно така, както изглеждат днес нашите - българските ученици, в училище! Показани бяха деца и ученици, които живеят в постоянна заплаха за живота си и във военна обстановка! А нашите ученици - българските?! Учениците в българското училище днес изглеждат така, все едно България 20 години е във военно и в обсадно положение! ... При този външен вид на българските ученици за какво училище и за какви знания можем да говорим! Българското общество беше излъгано и то с охота възприе лъжата, че униформата правела децата ни инертна и еднородна маса от хора без свой облик! А защо ли в нито един североамерикански филм не показват ученици в училище без униформа?! За да разберем защо всичко това се случва с българите и с България, трябва всички да се запознаят с "Проекта Ран - Ът" за разорение на България! Ето страницата - желаещите могат да го прочетат! http://www.bgsviat.narod.ru/
avatar
Комунист

Брой мнения : 10
Registration date : 17.12.2009
Age : 43

Вижте профила на потребителя http://www.liveinternet.ru/users/marsn/

Върнете се в началото Go down

Re: УЧИЛИЩЕТО

Писане  remsist on Вто Дек 29, 2009 4:10 pm

Много си далеч от истината, ако си мислиш, че липсата на униформи в училище е основният проблем. Да не говорим за абсурдните примери - че само в период на война учениците не носят униформи Question Question и че в САЩ всичко е ОК в училище, защото носят униформи Question Question
avatar
remsist

Брой мнения : 1136
Registration date : 06.08.2008

Вижте профила на потребителя http://www.septemvri23.com

Върнете се в началото Go down

Re: УЧИЛИЩЕТО

Писане  never_surrender on Вто Дек 29, 2009 4:37 pm

човек,униформата не променя особено много нещата.
avatar
never_surrender

Брой мнения : 139
Registration date : 31.10.2009

Вижте профила на потребителя http://www.septemvri23.com

Върнете се в началото Go down

Re: УЧИЛИЩЕТО

Писане  Комунист on Чет Дек 31, 2009 6:09 pm

Има форумци, които или не са добре умствено или не разбират добре български език, или пък гонят точки, та с по няколко думи в едно изречение дават нескопосани мнения ... Smile Smile Жалко! С неграмотници революция не се прави! От неграмотници България загива ... изчезва!
avatar
Комунист

Брой мнения : 10
Registration date : 17.12.2009
Age : 43

Вижте профила на потребителя http://www.liveinternet.ru/users/marsn/

Върнете се в началото Go down

Re: УЧИЛИЩЕТО

Писане  remsist on Пет Яну 01, 2010 6:36 pm

Комунист написа:Има форумци, които или не са добре умствено или не разбират добре български език, или пък гонят точки, та с по няколко думи в едно изречение дават нескопосани мнения ... Smile Smile Жалко! С неграмотници революция не се прави! От неграмотници България загива ... изчезва!

Така. Кажи сега ПО-КОНКРЕТНО кой от другарите във форума "не е добре умствено" и е "неграмотник".
avatar
remsist

Брой мнения : 1136
Registration date : 06.08.2008

Вижте профила на потребителя http://www.septemvri23.com

Върнете се в началото Go down

Re: УЧИЛИЩЕТО

Писане  vronfundel on Сря Фев 03, 2010 9:26 am

Комунист написа:Има форумци, които или не са добре умствено или не разбират добре български език, или пък гонят точки, та с по няколко думи в едно изречение дават нескопосани мнения ... Smile Smile Жалко! С неграмотници революция не се прави! От неграмотници България загива ... изчезва!

Имам въпрос към тебе.
Колко от хората участвали в народния бунт от 1923г са завършили училище ,колко са можели да четат??
Колко от хората участвали във великата октомврйска революция от 1917г.са имали образование , колко са можели да се подписват??

тука се сещам за Гео Милев

"Народа въстана
- с чук
в ръката,
обсипан със сажди, искри и сгурия,
- със сърп сред полята,
просмукан от влага и студ:
хора на черния труд
с безглаголно търпение -

(не гении
таланти
протестанти
оратори
агитатори
фабриканти
въздухоплаватели
педанти
писатели
генерали
съдържатели
на локали
музиканти
и черносотници)

А
селяци
работници
груби простаци
безимотни
неграмотни
профани
хулигани
глигани
- скот като скот:

хиляди
маса
народ;"
avatar
vronfundel

Брой мнения : 26
Registration date : 30.05.2009

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

БЕЗ ОБРАЗОВАНИ РЕВОЛЮЦИОНЕРИ - НЯМА РЕВОЛЮЦИЯ!

Писане  sproletarski on Чет Фев 04, 2010 9:26 am

Днес революцията изисква да се преодолее цялата "научна" измама на буржоазните идеолози и пропагандатори. За да не се обърка човек трябва да разбира мого повече отколкото му се е налагало през септември 1923г. Тогава 9-тоюнският преврат е показал с кървава диря враговете на народа. Сега са поставени хиляди паравани между истината и търсещите я! За да преодолее всичко това човек трябва да е достатъчно грамотен!
Въпросът не е в това да затъпеем достатъчно за да се вдигнем на въстание, а да поумнеем и извършим революция!
avatar
sproletarski

Брой мнения : 210
Registration date : 26.11.2008

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: УЧИЛИЩЕТО

Писане  vronfundel on Нед Фев 07, 2010 7:44 am

Прав си за параваните и цялата буржоазна плетиница от лъжи и илюзии .
Но в подобно изказване "С неграмотници революция не се прави!" виждам наченка на класов зародиш на разделение на комунистите подобно на буржуазията на буржуа и аристикрация.Освен това не можеш да очакваш и още повече да искаш пролетарята да знае от А-Я Марксизма -Ленинизма просто е невъзможно при капиталистическата система .И то не защото са глупави или мързеливи а просто защото нямат възможност.Защото Капитализмът е стиснал здраво за гушата всеки работник и не му дава глътка въздух.Над всеки лежи бремето на безработицата или риска от нея,сметки-ток,вода,храна,наеми , заеми който превишават в пъти работната му заплата.
при такива условия е трудно да си отворен към нещо духовно и да търсиш познание, малцина са онези които го могат.
И процента на неграмотните и необразованите които ще участват в едно бъдещо въстание ще е същия както през 1923г.
По трудно ще за тези които са наясно с Марксизма защото ще им са нужни много повече изобретателост и красноречие за да преодолеят измамите и заблудите на съвремената боржуазна пропаганда за да кажат това което е казал Ленин на работниците и селяните и те да го разберат и последват единствения си шанс за по добър и справедлив живот .

Ние не бива да допускаме никакви зародиши на класова клсификация в нашите редици и наче всичко за което говорим тук ще са празни приказки .

Еснафството е това което прозира тук поне това аз виждам тук.

Наистина бих се радвал на всеки човек който се включи при нас без значение на расата ,пол,образование а и никой не се ражда научен.
Мисълта ми беше че не бива да презираме всички онези "чалгари",таксиджии , боклкукджии и вскави други "джиии",
защото те са пролетарята -работниците те са онези който ще извоюват победата а не ние шепа хора с мечти за светъл живот.
Но от нас зависи как ще покажем пътя на работническата класа.
И за момента мога да кажа че търпим пълен провал не си вършим работата добре , може би сме неподготвени и некъдърни .
Просто фактите това показват.
avatar
vronfundel

Брой мнения : 26
Registration date : 30.05.2009

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: УЧИЛИЩЕТО

Писане  asd on Нед Фев 07, 2010 10:22 am

Съгласен съм с vronfundel. Но мисля, че сполетарски под "с неграмотни не се прави революция", визираше по-скоро не работническата класа (т.е. масите които ще я осъществят), а визираше самите организатори на самото революционно движение. Именно тези хора, които ще се заемат със задачата да покажaт пътя на работника, да го подготви идеологически за предстоящата революция трябва да са силно подготвени идеологически и да са наясно също и със съвременната ситуация на пролетарията. Защото да знаеш марксизмо-ленинизма от А-Я не значи да си догматик, защото малко или много ситуацията на капитализма като ситама не е същата както през 1917 или 1848.

asd

Брой мнения : 214
Registration date : 07.08.2008

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: УЧИЛИЩЕТО

Писане  sproletarski on Пон Фев 08, 2010 2:30 pm

vronfundel написа:Прав си за параваните и цялата буржоазна плетиница от лъжи и илюзии .
Но в подобно изказване "С неграмотници революция не се прави!" виждам наченка на класов зародиш на разделение на комунистите подобно на буржуазията на буржуа и аристикрация.
Всяка класа има своята интелигенция! Пролетариатът също не прави изключение. Прогресивната част на пролетарската интелигенция усвоява марксизма, като идейно ръководство в борбата срещу буржоазията. За да достигне до правилното му усвояване, разбиране и възможност да го използва в практиката, на пролетарската интелигенция е необходимо достатъчна образованост. Няма как някой, който не познава върховете на човешкото познание, да проумее смисълът и задачите на марксизма. Това е така защото марксизмът постоянно се развива, черпейки опит и доказателства за своята актуалност от постоянното развитие на науката. Всеки средно образован човек на нашето съвремие, но действително образован, а не просто дипломиран посредственик, има необходимите за това познания.
С две думи изучаваните в средния курс на у-щето предмети дават достатъчна база за разбиране и усвояване на марксизма. Сиреч добрият ученик има по-добра възможност за неговото изучаване и прилагане в практиката. Още повече, че той има и необходимият опит при изучаването на нещо ново.


Последната промяна е направена от sproletarski на Сря Фев 17, 2010 3:35 pm; мнението е било променяно общо 1 път
avatar
sproletarski

Брой мнения : 210
Registration date : 26.11.2008

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: УЧИЛИЩЕТО

Писане  vronfundel on Сря Фев 10, 2010 7:51 am

Сполетарски пак обръщаме спора в тавталогия.
няма нужда да се казва нещо което е видно и да повтаряме че то е така защото е така.

Аз ти обърнах внимание на друг аспект, от опасноста от еснавщина -при комунизма няма такава класа "интелегенция" това което казваш е абсурд .Има хора на умнствения труд и хора на физическия и всички те са на равни нога и заплатите им са равностойни защото са еднакво необохдими за обществото.
Ако си забравил ще ти напомня че комунизма се движи към неполитичесско самоуправление на работническите съвети и отпадане на държавата като форма остаряла и негодна в едно по развито общество.

много неща ме навеждат на мисълта че на теб ти се ще да се причеслиш към тази "интелегенция"която ще води безпросветните овчи маси от работници към нещо уж по хубаво.

И освен това ако ние се стремим само да вземем власта и да управляваме (без значение подбудите и идеалите които имаме) то ние несме поразлични от днешните управляващи. и не сме никави комунисти.

При едно истинско социалистическо и комунистическо общество управляващи са работническите организации и самите работници а партията е като ригулатор и спойка на всички тези организации.

И последно ти след като се причесляваш към познаващите Марксизма-Ленинизма къде са товоите резултатти?
какво правиш за работниците как чрез своите познания си подобрил с нещо условията за работническата класа?
Или просто парзнодумстваш по форумите като цитираш неща написани отдавна. И които всеки може да прочете.

Както казах вече резултатите говорят както за теб така и за всички нас.
А те са плачевни!!
България е бивша социалистическа страна народаът е социално настеоен всички биха подкрепили социализма(безплатно здревопазване,обазование)още повече че споменът за друга България е пресен още за по голямата част от обществото.
И какво става при положение че повечето фактори са нанаша страна вече 20г. никой не може да промени нещата.
А какво говори това че всички партийни кадри са некадърни и немогат да поведат работническата класа тоест немогат да приложат Марксисма- Ленинизма на практика или не го познават.нещо повече дори няма опити да се води активна борба ,да се създаде истинска работническа организация която да защитава класовите интереси .
което води до мисълта че така нареченото бившо партийно ръководство е абсолютно некадърно и всички партийни дейци ,активисти и всякакви други нестават за нищо.Или пък са купени от американския капитал ако е второто то тогава не са никакви комунисти.

За съжаление читавите комунисти са вече на възраст 70-80г и немогат да водят борба, надеждата е в нас младите но ще трябва да започваме отначало като минаваме през всички грешки и родилни болки докато постигнем това което нашите баби и дядовци са постигнали.
avatar
vronfundel

Брой мнения : 26
Registration date : 30.05.2009

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

да започнеш с правописа

Писане  sproletarski on Сря Фев 17, 2010 3:33 pm

vronfundel написа:

опасноста от еснавщина; равни нога; необохдими; комунизма се движи; неполитичесско; причеслиш; по хубаво; несме поразлични; ригулатор; причесляваш; товоите резултатти; социално настеоен; обазование; надеждата е в нас младите но ще трябва да започваме отначало като минаваме през всички грешки и родилни болки докато постигнем това което нашите баби и дядовци са постигнали.
Да, очевидно такива като тебе трябва да минават през всички родилни болки на образованието за да проумеят отговорите на своите въпроси! Препоръчвам ти да започнеш с правописа Exclamation
avatar
sproletarski

Брой мнения : 210
Registration date : 26.11.2008

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: УЧИЛИЩЕТО

Писане  vronfundel on Чет Фев 18, 2010 5:37 pm

Very Happy Very Happy Very Happy
spoletarski аз текста мога и да го редактирам но това не променя написаното
а и когато нямаш отговор гледаш да отклониш темата.
avatar
vronfundel

Брой мнения : 26
Registration date : 30.05.2009

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: УЧИЛИЩЕТО

Писане  Владислав on Пет Фев 19, 2010 7:04 pm

Ей vronfundel такива като теб нямат място в такъв форум.. най-малкото защото си неграмотен Exclamation Exclamation . Не виждам къде Спролетарски променя темата.. Shocked Темата е УЧИЛИЩЕТО и разбира се че правописа е важен и е точно за тази тема. А това че ти не можеш да пишеш си е само твой проблем Exclamation Exclamation

Владислав

Брой мнения : 6
Registration date : 19.02.2010

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: УЧИЛИЩЕТО

Писане  vronfundel on Пон Фев 22, 2010 9:41 am

Владислав ти адвокат ли си на сполетарски? Very Happy Very Happy Very Happy
Чудя се само как още не ме е обявил за антикомунист и провокатор Laughing Laughing Laughing
avatar
vronfundel

Брой мнения : 26
Registration date : 30.05.2009

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: УЧИЛИЩЕТО

Писане  пешо on Пон Фев 22, 2010 8:08 pm

Владислав написа:Ей vronfundel такива като теб нямат място в такъв форум.. най-малкото защото си неграмотен Exclamation Exclamation . Не виждам къде Спролетарски променя темата.. Shocked Темата е УЧИЛИЩЕТО и разбира се че правописа е важен и е точно за тази тема. А това че ти не можеш да пишеш си е само твой проблем Exclamation Exclamation
Владиславе, всеки който не противоречи на правилата на форума има място в него. И да знаеш, че преди "че" в повечето случаи има запетая...и след обръщение.

пешо

Брой мнения : 82
Registration date : 10.08.2008

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

БУРЖОАЗНАТА АГРЕСИЯ В УЧИЛИЩЕ

Писане  sproletarski on Вто Мар 16, 2010 10:20 am

Ако някога империализъмът се характеризираше преди всичко с износ на капитали, то сега към това се добавя и износът на евтина работна ръка. Очевидно на Запада са нужни непретенциозни, полуквалифицирани и затова полуграмотни, евтини работници от изток.
Създаването на такава, подходяща за експлоатация, евтина работна ръка, започва още в училище. Педагогическият опит показва, че за да има успех едно обучение е необходима дисциплина. В нея значително място заемат самодисциплината и вдъхновената от общите цели самоорганизираност на учащите се. Именно изграденият още в училище навик за самоорганизираност е опасен за бъдещите работодатели. Те чудесно разбират, че работниците способни да се организират ще могат да водят успешна борба за постигане на икономически и политически цели. Какво прави буржоазията за да се предпази в переспектива? Как внася тенденция за дезорганизация в бъдещите си работници?
Първо: поставя за ръководители на учебният процес и всичко свързано с него, не толкова слабоквалифицирани, колкото безотговорни – направо незаинтересовани чиновници „педагози“.
Второ: ограничава санкциите към нередовните ученици и студенти, до незначителни. В резултат повече от 70% ученици и студенти посещават занятията само формално и нередовно, а някои направо липсват.
Трето: допуска системното заблуждаване на родителите относно ситуацията в училище.
Четвърто: в учебната програма умишлено се проповядва т.н. „его“ , като съвременна форма на индивидуализма. Навсякъде ученици и студенти се вдъхновяват от чисто егоистичната химера за забогатяване, поединично и ако трябва за сметка на другите. Точно тази тенденция ще разделя работниците по време на бъдещата им експлоатация. Тя ще формира и предатели.
Пето(но не на последно място!): умишлено се игнорира всеки морален стимул за подобряване на учебния процес – както за преподавателите, така и за учащите се. Моралният стимул е могъщ фактор спомагащ формирането на човешките идеи и желания
avatar
sproletarski

Брой мнения : 210
Registration date : 26.11.2008

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Пореден пристъп на антикомунистическа истерия.

Писане  Working Class on Пон Мар 29, 2010 6:37 pm

Поредния пристъп на антикомунистическа истерия го забелязах преди няколко седмици в късната емисия на БТВ новините.Група "историци",тия разбират от история,колкото аз разбират от сглобяване на космически кораби cheers излезли с предложение пред образователния министър в учебниците по история от 6 до 12 клас да се изучава подробно за "жертвите" на комунизма.Мда,обаче естествено не се споменава нито дума за нито един убит антифашист,обаче постоянно дъвчат за палачите на българският народ,за тези,които са давали 50 000 лева за партизанса глава.Също така,комунизма ще бъде третиран като по-голямо зло от фашизма.
Е,моето становище по този въпрос е следното:
"Историята не може да бъде разстреляна!"
Въпреки че хвърлят тонове грим върху нея,този грим рано или късто пада и се показва ИСТИНАТА!
avatar
Working Class

Брой мнения : 96
Registration date : 13.09.2009
Age : 26
Местожителство : Народна Република България

Вижте профила на потребителя http://www.septemvri23.com

Върнете се в началото Go down

Re: УЧИЛИЩЕТО

Писане  Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите