България на разпродажба

Go down

България на разпродажба

Писане  Den on Пет Авг 08, 2008 4:07 pm

350 млн. лв. ще бъдат приведени в Сребърния фонд от приватизацията на 70 % от Параходство БМФ

08 август 2008 | 10:58 | Агенция "Фокус"София. 350 млн. лева ще бъдат приведени в Сребърния фонд от приватизацията на 70 % от Параходство „Български морски флот”. Това заяви министърът на транспорта Петър Мутафчиев след подписването на приватизационния договор за закупуването на 70 % от капитала на БМФ от Българо-германския консорциум „Кей Джи Меритайм Шипинг”, предаде репортер наАгенция “Фокус”. Мутафчиев допълни, че е постигната много добра цена и финансови параметри по отношение на инвестициите и социалните гаранции. Той отбеляза, че това е третата сделка от началото на мандата му в транспортния сектор. При първите две сделки приватизационните условия бяха много добри и от няколко години – приватизацията там доказва, че се постигат и добри резултати от социална гледна точка. По думите му – там са се увеличили заплатите на служителите.
Мутафчиев изрази становище, че БМФ може да се развие като най-големия превозвач в нашия район.
От своя страна Гюнтер Хан – собственик на Мартрейд Шипинг & Транспорт, заяви, че е постигнат много добър резултат с тази сделка. По думите на Хан – БМФ ще бъде върнат до някогашните си позиции, но за това е нужна помощта на всички. Аз смятам, че с качеството на хората, които имаме и нашето ноу-хау ще постигнем много, каза още Хан. Той допълни, че ще има много проблеми за разрешаване, но, че е уверен в добрия резултат.
Кирил Домусчиев – представител на българската фирма в консорциума „Адванс пропъртис”, благодари на всички участници в процеса по договаряне. Смятам, че успяхме да подпишем един взаимноизгоден договор за двете страни. Изпълнихме максимално изискванията на стратегията за приватизацията на флота. Ние сме хора, които обичаме активния бизнес и се надяваме в много кратки срокове да постигнем поставените задачи – не само в инвестициите и социалната сфера, но и да утвърдим БМФ като водеща шипингова компания в света.

http://www.focus-news.net/?id=n1015791

Den

Брой мнения : 124
Registration date : 07.08.2008

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: България на разпродажба

Писане  Den on Пет Авг 08, 2008 4:24 pm

Фирма “Еврошоп” ООД купува автогарата в Дупница

08 август 2008 | 16:42 | Агенция "Фокус"Дупница. Кметът на Дупница Атанас Янев подписа заповедта, с която одобри избора на фирма “Еврошоп” ООД на благоевградския бизнесмен Росен Христов, която спечели конкурса за продажба на автогарата в Дупница, предаде кореспондентът на радио “Фокус” - Пирин.2, 531 млн. лева трябва да плати бизнесменът и още 1 млн. лева под формата на социална инвестиция за община Дупница. След като собственикът Росен Христов предостави документ за извършеното плащане, ще бъдат оформени и документите за покупко-продажбата. Намеренията на Росен Христов са да направи на терена паркинг, хранителен магазин от веригата си “Еврошоп”, кино, казино и открит плувен басейн. Ще бъде обособена покрита улица с магазини от двете страни. Срокът е 1 година, като за целта ще бъдат използвани нови съвременни материали. . .
http://www.focus-news.net/?id=n1016110

Den

Брой мнения : 124
Registration date : 07.08.2008

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: България на разпродажба

Писане  sandeto_59 on Нед Авг 10, 2008 4:48 am

То акакто е тръгнало след няколко години ще започнат да продават и градве, пример за обява във вестник "Продава се град Варна, цена по договаряне.".

sandeto_59

Брой мнения : 20
Registration date : 07.08.2008

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: България на разпродажба

Писане  remsist on Сря Авг 13, 2008 11:07 pm

Армията вади за продан 713 имота

1200 апартамента на половин цена вземат военните догодина

ТОДОР ГОСПОДИНОВ

713 ненужни на войската имоти ще бъдат продадени или отстъпени с право на строеж срещу апартаменти. Площта на парцелите е 103 146 дка, а върху тях има построени общо 11 015 сгради. Това каза при представянето на новата политика на Министерството на отбраната (МО) по разпореждане с военни имоти Калин Томов. Той е съветник в кабинета на министъра на отбраната Николай Цонев. Стратегията предвижда разпореждането с военните имоти да се извършва чрез учредено право на строеж, продажба или директно строителство на жилища за военнослужещите. Приходите от тези дейности ще бъдат използвани както за модернизацията на армията, така и за повишаване на социалния статус на военнослужещите и изпълнението на ангажиментите ни към партньорите от НАТО и ЕС, предвижда стратегията на МО.
"Отстъпване на правото на строеж върху военни имоти ще става след подробен анализ, като ще се търси максималната икономическа изгода за Министерството на отбраната." Това каза министър Николай Цонев. Оценката на имотите ще се извършва от комисия към МО. Експертите ще вземат решенията за процедурите по разпореждане за всеки имот поотделно в зависимост от комуникативността и близостта му до инженерна инфраструктура. Решенията на комисията ще бъдат публикувани на сайта на военното министерство 15 дни преди да бъде извършена сделката, за да може да бъдат подложени на обществен контрол.
"Целта е максимална прозрачност при разпореждането с военни имоти и затова сме избрали този начин - медиите и всички граждани, които се интересуват от тези сделки, да могат да контролират и да сигнализират, ако смятат, че са нарушени обществените интереси", каза още Николай Цонев. Ако имало жалби, конкретната сделка щяла да бъде връщана в комисията за преразглеждане на оценката й.
Общо 30 са военните имоти, по които е започнала процедура по замяна към 30 юли 2008 година, стана ясно вчера.
"Според министъра на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов тази процедура трябва да бъде спряна. Списъкът с тези имоти, който в момента е в МРРБ, щял да бъде върнат в Министерството на отбраната." Това заяви вчера министърът на отбраната Николай Цонев за последните обявени заменки. Според него тези имоти е трябвало да минат по разпореждане на съответните областни управи, но досега тези процедури не били задвижени. Парцелите се намират в областите Варна, Бургас, Хасково, Пловдив, Пазарджик, Стара Загора, Благоевград, Кюстендил и София. Министерството на отбраната спря дейностите по замяна на военни имоти в началото на май.
243 са освободените военни имоти, по които ще започнат процедури по продажба на търг още през септември, каза още Николай Цонев. Други 10 военни имота са в режим на съсобственост на МО. Те се намират в София, Пловдив, Ямбол, Долна Митрополия и Кърджали.
1200 апартамента ще трябва да бъдат осигурени за закупуване на преференциални цени от военнослужещите с 15 години стаж в армията през 2009 година. Това предвиждат разчетите на военното ведомство според закона, който трябва да влезе в сила от 1 януари догодина. В момента Министерството на отбраната разполагало с 451 ведомствени апартамента.


http://www.monitor.bg/main/article?aid=166474&eid=1445&cid=1
avatar
remsist

Брой мнения : 1136
Registration date : 06.08.2008

Вижте профила на потребителя http://www.septemvri23.com

Върнете се в началото Go down

Re: България на разпродажба

Писане  remsist on Чет Авг 14, 2008 11:16 pm

БТК се продава на парче

Продажби на парче започна вече БТК. Компанията продаде международния си контакт център на "Софика Груп" АД, стана ясно късно в понеделник. Сделката е била финализирана още на 8 август, информира „Стандарт".
"БТК Контакт" бе създадена през 2004 г., като един от най-големите клиенти бе "Мъниграм" - световната компания за парични преводи. Купувачът на центъра - "Софика Груп", е компания за услуги за аутсорсинг на бизнес процеси.

За концентриране на бизнеса и разпродажба на парчета от БТК потвърдиха от самата компания, като обявиха, че смятат да се концентрират върху основния си бизнес. Предстои разпродажба и на имоти на телекома, както "Стандарт" вече писа.

През септември предстои отделяне на нова компания - "БТК Имоти", каквато идея имаха още предишните собственици на БТК. Вече се говори, че компанията подготвя продажбата на най-апетитната хапка - Телефонната палата на "Гурко".

http://news.ibox.bg/news/id_1069347694
avatar
remsist

Брой мнения : 1136
Registration date : 06.08.2008

Вижте профила на потребителя http://www.septemvri23.com

Върнете се в началото Go down

Re: България на разпродажба

Писане  remsist on Чет Сеп 03, 2009 10:33 pm

Забранителният списък за приватизация ще бъде преразгледан

От Цветелина Катанска
03 сеп 2009
Икономическото министерство ще започне оценка на критериите, по които определени дружествата са били включени в забранителния списък за приватизация, съобщиха от ведомството. Ден по-рано надзорният съвет на Агенцията за приватизация (АП) предложи да бъдат извадени част от компаниите от списъка. В момента 168 държавни предприятия не могат да бъдат раздържавени.

Сред тях е компания за инвестиционен маркетинг, ВиК дружества и коневъдно предприятие. Техни принципали са различни министерства и агенции. Поставят се в списъка по предложение на ресорния министър, последвано от одобрение на Народното събрание чрез промяна в Закона за приватизация и следприватизационен контрол (ЗПСПК). Най-вероятно първи от забранителния списък ще отпадне Българският енергиен холдинг или обособени части от него.

От надзорния съвет на АП обясниха, че изваждането на предприятията от забранителния списък не означава, че непременно ще започне продажбата им. "Важно е да се вземе решение за бъдещето на дружествата, за да може АП да започне подготовката за тяхната продажба", обясни Руси Механджиев от надзорния съвет. Само ресорните министри могат да направят предложение за отпадането на определени дружества от списъка. "Общовалиден принцип в световен мащаб е държавата да притежава само имущество, чрез което постига определени политически цели", обясни Димитър Бъчваров от НС на АП. По думите му всичко, което се постига като задължения по приватизационните договори, с изключение на цената, би трябвало да бъде държавна политика. Негово предложение е разпореждането с публична и частна държавна собственост да се осъществява от един орган по нареждане на съответния принципал.

В Закона за приватизация и следприватизационен контрол има два списъка с дружества - забранителен и разрешителен. Във втория влизат дружествата, важни за националната сигурност, които се приватизират чрез избраната и съгласувана с парламента стратегия. В него в момента има само три компании - военните "Вазовски машиностроителни заводи" (ВМЗ), търговското оръжейно дружество "Кинтекс" и приватизираното през миналата година Параходство "Български морски флот".

Общият брой на компаниите в забранителния списък е 168. Най-много дружества, които не могат да бъдат продавани, има Министерството на здравеопазването - 71, следвани от 39 компании на строителното ведомство. Сред тях са дружества за "Водоснабдяване и канализация", "Научноизследователския и строителен институт", както и фирмата за инвестиционен маркетинг "Цеси инвест". Министерството на икономиката е забранило за приватизация общо 19 компании. Сред които млечната "Ел Би булгарикум", "Българската агенция за експортно застраховане", дружества за рекултивация на минни терени - "Еко-Елшица", "Еко Медет", "Еко инженеринг", "Еко антрацит" и други. Забранено е държавата да продаде и останалите 49% от "Пловдивски панаир". Справка в забранителния списък показва, че не може да бъдат купени и веригата за младежки туризъм "Орбита", "Учебно консултантски комплекс - Берковица" и "Национален институт за изследване на виното и спиртните напитки".

Министерството на външните работи има само една фирма в него - Агенция дипломатически имоти в страната. "Вярно е, че за задграничните си имоти нямаме такава фирма, но тази в страната е създадена, за да гарантира конкурентното предлагане на пазара на недвижими имоти", обясни говорителят на външното министерство Драговест Горанов. По думите му това обяснява и различните цени, при които се предлагат имоти на държавата от дружеството. Не може да бъде приватизирана и "Националната спортна база", някои от обособените обекти на компанията.

http://www.dnevnik.bg/pazari/finansi/2009/09/03/779167_zabranitelniiat_spisuk_za_privatizaciia_shte_bude/?ref=rss
avatar
remsist

Брой мнения : 1136
Registration date : 06.08.2008

Вижте профила на потребителя http://www.septemvri23.com

Върнете се в началото Go down

Re: България на разпродажба

Писане  remsist on Сря Окт 28, 2009 11:47 pm

Арменци купиха водата "Горна баня" за 25 млн. евро

28 окт 2009

"Бутилираща компания Горна баня" е продадена за близо 25 млн. евро на арменците Гагик и Джаваир Царукян. Това показва справка в Търговския регистър. Единият от бившите собственици на фирмата Евгени Горанов потвърди пред "Дневник" за сделката, станала в края на миналата седмица. Останалите съдружници, които са се разделили с дяловете си, са Павлин Иванов и Румен Цветков. Продадената компания е по-голямата от двете софийски фирми, които продават вода с едноименната марка.

Сумата на сделката изглежда голяма, но от нея около 20 млн. евро ще отидат за изплащане на различни задължения, каза Горанов. По думите им компанията има дългосрочни дългове за 12 млн. евро към банки, още 4 млн. евро са краткосрочните. Отделно трябва да се погасят около 3.5 млн. евро на английски инвестиционен фонд. Един милион евро пък са депозирани в гаранционен фонд за евентуални допълнителни плащания, в който ще стоят до 30 март, обясни Горанов. Финансовият отчет на дружеството показва, че през 2008 г. общите приходи на компанията са над 36 млн. лв. Посочените задължения са краткосрочните за 14.9 млн. лв. и дългосрочните - 9.6 млн. лв., показва отчетът.

Гагик Царукян е собственик на арменския холдинг "Мулти груп". Арменски медии го описват като влиятелен политик и бизнесмен в страната. Бил е състезател по борба, бокс и канадска борба. В холдинговата му структура влизат десетки предприятия от различни сектори - от строителството, телекомуникациите и транспорта до хранителната индустрия. Това е първата инвестиция на Царукян в България. Българската му придобивка "Горна баня" ще се управлява от Завен Асадуров, сочи търговският регистър. "Дневник" не успя да се свърже с управителя.

"Бутилираща компания Горна баня" има концесия за три минерални извора в едноименния софийския квартал от 1998 г. за 25 години. Сега с актуализацията на договорите, която тече в момента от министерството на околната среда, срокът на концесията ще бъде увеличен на 35 години. Дебитът им се използва почти изцяло. Новите собственици най-вероятно ще разширяват асортимента на едноименната марка, коментираха в бранша. Неотдавна "Горна баня" пусна на пазара и трапезна вода освен минерална.

Това е първата сделка в бранша на минералните води за годината. Пред финализиране е и продажбата на 75% от акциите на "Девин". Сегашният мажоритарен собственик "Соравия груп Австрия" и ексклузивният кандидат-купувач "Адвент интернешънъл" (Advent International) подписаха договора в края на септември.
През миналата година са се изпили общо 812 млн. литра минерална, изворна и трапезна вода. За тази година очакваме спад до 750 - 760 млн. литра, каза Милчо Бошев, председател на Асоциацията на производителите на безалкохолни напитки. По експертни оценки пазарът на бутилирана вода в страната се оценява на 280 - 300 млн. лв. Предлагат се над 45 марки в различни разфасовки от 0.33 до 10 литра.

Кой е Гагик Царукян
Гагик Царукян е сочен за един от най-богатите хора в Армения, според местната преса. Кариерата му на предприемач започва преди 20 години, а през 1995 г. основава арменската "Мултигруп", в която днес има над 30 предприятия от различи сектори на икономиката. Сред по-големите заводи, които притежава са "Котайк" - за бира, "Арарат" - за коняк и спиртни напитки, комбинат за облицовъчни материали, мебели, авио и телекомуникационни компании.
От 2003 г. Царукян е депутат в арменския парламент, а година по-късно основава и партията "Процъфтяваща Армения". Председател е и на Националния олимпийски комитет на Армения. Царукян е известен спортист. През 1996 г. става световен шампион по канадска борба, а две години и по-късно е и шампион на Европа. Занимавал се е още с бокс и борба. 53-годишният Царукян е женен, има шест деца."Горна баня" в числа

година приходи печалба
2005 16 511 523
2006 15 917 595
2007 25 615 402
2008 36 411 456

Източник: Търговски регистър
Забележка: Данните са в хил. лв.

http://www.dnevnik.bg/pazari/2009/10/28/806396_armenci_kupiha_vodata_gorna_bania_za_25_mln_evro/?ref=rss
avatar
remsist

Брой мнения : 1136
Registration date : 06.08.2008

Вижте профила на потребителя http://www.septemvri23.com

Върнете се в началото Go down

Re: България на разпродажба

Писане  Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите