ЗА СИРИЗА И ДЪЛБОКОМЪДРИТЕ СЪВЕТИ

Go down

ЗА СИРИЗА И ДЪЛБОКОМЪДРИТЕ СЪВЕТИ

Писане  sproletarski on Сря Фев 04, 2015 11:02 am

В една публикация чета следното от апологет на СИРИЗА -
Цитирам:
"Какво по дяволите е СИРИЗА?
За да разбереш:
Забрави какво знаеш за партиите!
Забрави какво разбираш под думата „политика“!
Забрави, че да поддържаш една партия като СИРИЗА означава да възложиш на някого да те представлява и да властва вместо теб.
Забрави, че ти ще се облегнеш на канапето и ще наблюдаваш ..."
Толкоз с цитатите! Сега по същество:
И така, някой ме съветва да забравя, че партиите са класови организации за постигане на икономически, политически и идеологически цели! Сиреч иска да ме убеди, че те са нещо надкласово или извънкласово и по този начин могат да разрешат проблемите на едно класово общество! Това най-малкото звучи несериозно!
Във всяка отделна страна, капитализмът има своите характерни черти, но понеже основните му характеристики свързани с капиталистическият начин на производство и създаваният от него антагонизъм в интересите на хората, в зависимост от това дали са експлоататори или експлоатирани, важат навсякъде, то и всичко свързано с тази действителна същност на проблемите си прилича навсякъде! Пак повтарям не различията в случая са същественото, а приликите!
Именно заради тази еднаквост в разделянето на обществото на антагонистични класи - експлоататорска буржоазия и експлоатиран пролетариат, се забелязва прилика в дейността на съответните буржоазни и пролетарски партии навсякъде по света!
До какво в края на краищата се свежда политиката на тези антагонистични класи?! Ами това определят техните интереси. Интересите на буржоазията се свеждат до запазване на правото и да печели за сметка на експлоатирания пролетариат, а на същият този пролетариат, интересът се свежда до идеята да премахне тази позорна експлоатация! Цялата политическа дейност, повече или по-малко се свежда до постигане на тези цели и точно за това антагонизмът на класите преминава и в политиката и в идеологията им!
За да осигури себе си буржоазията е склонна на някои НЕЗНАЧИТЕЛНИ отстъпки, които по никакъв начин не променят описаното положение на нещата. Нейните политически маневри съдържат дори критика към и без това компрометиралите се буржоазни партии. Но редом с това тя лустросва за пред широката публика нови, с определен ляв оттенък, създаван от лозунги и показни действия, свои партии! Такава партия е и СИРИЗА! Като всяка партия тя е също класова и доколкото по въпроса за експлоатацията на пролетариата, тя иска да запази капитализма, като предлага това което винаги са предлагали нейните предшественички - кошница с реформи, които, както показва историята, въпреки първоначалното впечатление за някакви решителни промени, на практика няма как да се променят нещо, поне докато на власт е капиталът!
Причината, ОБЕКТИВНАТА ПРИЧИНА, за кризата и мизерията и всички останали произтичащи от това негативни последици са в самият капитализъм и те ще съществуват като негово следствие винаги докато той съществува!
В този смисъл СИРИЗА е поредното буржоазно менте имаща задачата да отклони пролетариата И ТО НЕ САМО В ГЪРЦИЯ, от съответстващата на неговите интереси революционна борба и да я сведе до едно жалко изчакване и вкисване на обществените амбиции за едно по-добро общество - общество без капитализъм и експлоатация!
avatar
sproletarski

Брой мнения : 210
Registration date : 26.11.2008

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите