Фармацeвтиката при капитализма

Go down

Фармацeвтиката при капитализма

Писане  remsist on Вто Авг 19, 2008 12:04 am

Най-малко 49 деца са починали по време на клинични изпитания на нови лекарства в Индия

18 август 2008 | 16:45 | Агенция "Фокус"

Делхи. Най-малко 49 деца са починали по време на клинични изпитания на нови лекарства в Индия, предаде ДПА. Изпитанията са продължили две години и половина и са били проведени от Индийския институт за медицински изследвания в Делхи.
В клиничните изпитания са участвали 4 142 деца, от които 2 278 все още ненавършили една година. Върху тях са били тествани различни медикаменти, като пет от лекарствата са произведени в чужбина.
Редица индийски неправителствени организации призоваха правителството да създаде рамка за регулирането на тестовете на медикаменти в страната.

http://www.focus-news.net/?id=n1021984


Последната промяна е направена от remsist на Чет Авг 21, 2008 1:51 pm; мнението е било променяно общо 1 път
avatar
remsist

Брой мнения : 1136
Registration date : 06.08.2008

Вижте профила на потребителя http://www.septemvri23.com

Върнете се в началото Go down

Re: Фармацeвтиката при капитализма

Писане  His Shadow on Вто Авг 19, 2008 4:15 pm

е се ми се струва че то едно лекаство преди да се пусне трябва да се тества, което значи че някой ще изгори.Ако това е на добра воля защо не.Тези 49 умряли деца ще спасат стотици хиляди посвета болни от заболяванията срещо които са направени тези лекарства.Може да прозвочи банално но за да направиш умлет трябва да счупиш няколко яйца
avatar
His Shadow

Брой мнения : 9
Registration date : 11.08.2008
Age : 33
Местожителство : София

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Фармацeвтиката при капитализма

Писане  Gallas on Вто Авг 19, 2008 7:56 pm

Може да прозвочи банално но за да направиш умлет трябва да счупиш няколко яйца
Без да се заяждам, не знам дали звучи бАнално, но звучи неграмотно.
Напомян ми малко и на орпавданията на американците за бомбите над Хирошима и Нагазаки.
В крайна сметка, биха могли да не "спестяват" пари за сметка на здравето на някакви си там "църни люде-папуаси". Животът и на един невинен е важен- утре, ако това се случи в твоето семейство-как би реагирал- България за големите корпорации и без друго е страна от Третия свят.
Нека си тестват боклуците в Ел Ей или Белия дом,а не над беззащитните деца по света. Evil or Very Mad
avatar
Gallas

Брой мнения : 17
Registration date : 18.08.2008

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Фармацeвтиката при капитализма

Писане  Den on Сря Авг 20, 2008 8:51 am

His Shadow, не приравнявай хората с пилетата, както са направили в Индия, тези за които човешкия живот не струва нищо!

Den

Брой мнения : 124
Registration date : 07.08.2008

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Фармацeвтиката при капитализма

Писане  His Shadow on Сря Авг 20, 2008 8:11 pm

Aбе вие чететели какво пиша или само си философствате на собствени мисли.Казах при доброволно желание.И аде според вашта логика да не се тестват лекарства и изобщо да не се измислят такива и децата место да се лекуват да си мрът щот разбирасе ние препочитаме хиляди да умрат от болест и да обвиним съдбата место да загинат шепа и да спасат хиляди.И кво ми давате примери с моето семейство.Нали се сещаш че ако недаи си боже имам боелн син разбирае че ще го дам за тестване.Поне ще има шанс да уживее.И за това че ползват хора от третия свят е само защото там са им заводите и лабораторите и по евтино им излиза.Никои не им е сложил пистолет на главата и да ги задължава.И този пример с ядрената бомба беше глупав.По време на война неможеш да мислиш за благото на врага.Целта на войната е да спечелиш с минимални жертви а не да се грижиш за врага.И се ми се струва че тази тема няма смисал.Ако беше комунизъм какво щеше да стане - пак някои ще се жертва само кадето никои нямаше да разбере.И ако корпорацията плати някаква сума за жертваното дете чрез която семеиството му да си подобри живота то при комунизма ще е "за родино за Сталино".Такаче всичко допира до доброволно съгласие и никаде в темата невидях за насилствени експериметни.Тук няма закакво да плюеме капитализма и неговите деца корпорациите.Може и да са умрели 1 , 2 деца повече заради спестен някои друк лев но със сигорност пак жертвите ще бъдат подобни.Можем само да гадаем и да даваме преположение колко по-малко биха умряли при комунистически режим и дали изобщо щеше да се произвеждат тези лекарства.Това е за доброто на многото други болни и в никакъв случаи неможем да го сравняваме с замърсяването и унищожаването на околната среда в които няма нищо добро.В света нещата не се правят с магическа пръчка като в приказките и дори ако се молиш да Бог пак няма да уздравееш.Да се бориш срещо болестите е като да водиш воина.А война без жертви няма Exclamation
avatar
His Shadow

Брой мнения : 9
Registration date : 11.08.2008
Age : 33
Местожителство : София

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Фармацeвтиката при капитализма

Писане  remsist on Сря Авг 20, 2008 9:29 pm

Със "сигорност" ти разсъждаваш като капиталист, а не като комунист. Как на 1 годинка можеш да дадеш доброволно съгласие?! "Никои не им е сложил пистолет на главата и да ги задължава" - казваш ти. Но по този начин ти сам си противоречиш, защото признаваш, че в Третия свят е по-изгодно на фармацефтичните компании да правят тези експерименти. Защо ли? Дали пък не е защото са бедни и гладуват?
Ти казваш, че тези експерименти ще са за доброто на много други болни - но според мен тези много "други болни" ще са от капиталистическата класа, защото те ще имат възможност да си позволят цените на скъпите лекарства. А за бедните - смърт!
И за още нещо си прав - че се води война. Но войната е класова и в нея богатите извършват геноцид над бедните. И, което е най-жалкото, по твоите коментари дотук разбирам, че ти защитаваш правото на капиталистите да избиват децата на трудещите се. Обори ме, ако греша.
avatar
remsist

Брой мнения : 1136
Registration date : 06.08.2008

Вижте профила на потребителя http://www.septemvri23.com

Върнете се в началото Go down

Re: Фармацeвтиката при капитализма

Писане  His Shadow on Сря Авг 20, 2008 11:44 pm

ами не нерасъждавам като капиталист а като реалист.Дете на 1 годинка неможе да земе решение само, ако kогато стане(ако стане) достатъчно голямо да го прави то вече ще е късно.И да никои не ги е накарал на сила.Престави си следната картинка.Бедно индиско семеиство с болно дете на една годинка наи вероятно умиращо или с болест оставяща траен дефект на тялото.Каква им е едната алтернатива.Чакат детето да умре или ако порасне то е полу човек а лошото здраве педизвиква и лошо душевно състояние(един безмислен и еквивалентен на ад живот).Или другия вариант - идва чичко капиталист и им прелага срещо заплащане(може и без такова) да се опита да спаси детето им.Как мислиш кой вариант е по добър.И да те са бедни и гладуват затова са по одобни за капиталиста.Сега ще кажеш че съм безчуствен капиталист.Еми погледниго от другия вариант.Фирмата решава да прави експериметите в САЩ но за cелта те дават десетки пъти ако не и стотици по големи обештетения и разходи и в един момет тя решава че не и е изгодно и прекратява разработката.В резултат всички болни от тази болес умират дори и тези 4142 деца в индия които могат да бъдат спасени.Другия вариант - въпреки големите раходи фирмата решава да създаде лекартвото и го прави но за жалост то е адски скъпо.Резултат:Само наи богатите семеиства в капиталистическите страни успяват да спасат децата си по бедните умират а тези от втори и третия свят които при първия вариант(в Индия) са могли да си го купя но вече немогат се збогуват с децата си.Не е нужно много расъждение да се досети човек кои вариант е по хубавия.А относно този кометар "Ти казваш, че тези експерименти ще са за доброто на много други болни - но според мен тези много "други болни" ще са от капиталистическата класа, защото те ще имат възможност да си позволят цените на скъпите лекарства. А за бедните - смърт!" няма нищо общо с темата защото тя е за колко убити има
при тестовете а не как капиталистически свят е несправедлив към бедните оставяики ги да умрат поради финасова неспособност.За това няма спор."НО" темата е за нещо всасем друго.Тази тема, приятел, цели да оплюе капитализма и да го покаже в някаква тъмна страна.Самоче по този начин по която е написана тя непоказва капитализма в никаква лоша страна а в страна която би имала и комунизма тоест жертвите при опитите за лечение които са с приблизителна неоспеваемост 1% съдеики че на 4142 са загинали 49.И ето тук идва моя кометар не като защита на капитализма а като забележка да не се опитваме да провокираме капитализма с безмислени теми или неправилно оформени и зададени.Защото когато един реалист погледне тази тем би си казал "Е че кво общо има тука капитализма и комунизма и каде е връзката" и като нищо може да си каже "Абе теа комунисти и за сламка се хващат.Казват че капитализма ги оплювал с небивалици а ги погледни с какви теми се опитават да злепоставят капитализма" и в един момет ние просто можем да му заприличаме на два отбора кучета които се лаят заимно за територия и неказват нищо смислено.Трябва много да внимаваме какви теми пускаме и по какъв начин са оформени за да незаприличаме на смешните лаещи капиталисти.Нищо нетрябва да се преовеличава,нищо нетрябва да се драматизира(както тази тема).Относно за това че съм защитавал експлоатациатя на уж работештите(а те по скоро са безработни) е глупаво.И американците работят и в капиталистическите страни се трудят.В капиталистическия свят нищо нестава с добра воля,Всичко е капитал затова и избират индия.(играе се по правилата на капитализма за доброто на човечеството пък било и то за част от него)И аз нямаше да кажа и дума ако темата беше че в бедните страни като Индия примерно бедните умират защото нямат пари за лекарства
avatar
His Shadow

Брой мнения : 9
Registration date : 11.08.2008
Age : 33
Местожителство : София

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Фармацeвтиката при капитализма

Писане  remsist on Чет Авг 21, 2008 1:10 am

Каквото и да разправяш, не можеш да ме убедиш, че е нормално да се използват 1-годишни деца за опити с лекарства. Между другото къде прочете, че става въпрос за експерименти с болни деца?!?
Капиталистите щях да ги призная за прогресивни , ако в случая бяха открили начин да експериментират не над хора новите си лекарства, още по-малко над 1-годишни деца!
И продължаваш да твърдиш, че тези деца доброволно са решили да участват в експеримента. По-безсрамна защита на капитализма във фармацефтиката не бях виждал! Не те ли е срам с такива античовешки коментари да си държиш за аватар портрет на Ленин? На теб повече ти подхожда снимка на доктор Менгеле.
avatar
remsist

Брой мнения : 1136
Registration date : 06.08.2008

Вижте профила на потребителя http://www.septemvri23.com

Върнете се в началото Go down

Re: Фармацeвтиката при капитализма

Писане  His Shadow on Чет Авг 21, 2008 10:01 am

Аде стига глупости.Къв е смисала да пробаш лекарство на здраво дете.От кво ще го излекува от здравината му ли?А и ако пък детето е здраво(в което се съмнявам)то тогава родителите са си виновни.И какви експериметни не с хора.Какво върху животни ли ?.Това са пълни глупости.Колкото и да пробаш върху животни човека си е човек и тои се различава от тях.А и това е супер неграмотно твърдение тъйкато опита върху животни е наи евтин и капиталистите няма и да се поколебаят да си извършат опитите върху тях до край.И колко пъти да повтарям че гласа на децата е гласа на родителя.И тука нестава въпрос за експлоатация.Нестава въпрост дали щи имам един куп евтини дрехи от индия в гардеробаси и оригиналните ми адидаски които спокоино мога да заменя с турски цървули а става въпрос за живот или смър.И аде стига с теа страни от третия свят.Това че някои страни са некадърни да се оправляват неможе да се обвини капитализма.И ако аз преличам на Менгеле то другарьо ти по скоро ми приличаш на навита грамофонна плоча повтарящя едно и също.Капитализмът не ни е виновен за всичко.Някои неща са си така в живота.Фашизма си отиде отдавна.Никои неправи безмислени жестоки опити с хора, никои не ни дебне.Изобщо някой хора жеветя още в епохата на втората световна воина.Няма да се очуда ако се появи и някоя хаидушка група Surprised
avatar
His Shadow

Брой мнения : 9
Registration date : 11.08.2008
Age : 33
Местожителство : София

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Фармацeвтиката при капитализма

Писане  remsist on Чет Авг 21, 2008 1:33 pm

Досега никъде не си споменавал тази интересна теория, че "гласа на децата е гласа на родителя" - откъде го измисли това? Аз например се включих в 23-ти септември много преди да стана на 18 и това съвсем не беше съобразено с "гласа на родителя".

Второ, ти казваш в такъв случай родителите са си виновни - това е чисто буржжоазен възглед - а кой ги е заставил да продават децета си на фармацевтичните компании за експерименти? ДА не би хубавият живот, който водят?

И тук грешиш, че не става въпрос за експлоатация - при тези експерименти става въпрос за най-гадна експлоатация - върху труповете на деца, продадени вероятно за минимални суми от родителите си, се трупат огромните печалби на корпорациите - това си е експлоатация отвсякъде!

А това, че някои страни били "некадърни" да се "оправляват", отново те доближва до хитлеро-фашистката идеология - хитлеристите също деляха така народите - на "кадърни" и "некадърни" и по този начин обуславяха грабежа и изтреблението на "негодните" народи. Само че човечеството не прощава на такива идеолози на грабежа и канибализма и рано или късно ги изхвърля на бунището на историята.
avatar
remsist

Брой мнения : 1136
Registration date : 06.08.2008

Вижте профила на потребителя http://www.septemvri23.com

Върнете се в началото Go down

Re: Фармацeвтиката при капитализма

Писане  Stargate on Чет Авг 21, 2008 2:03 pm

Капиталистите също делят хората на "годни" и "негодни" ! Годните са буржоата и експлоататорите , а "негодните " са работниците !


Последната промяна е направена от proletar на Пет Авг 22, 2008 8:28 am; мнението е било променяно общо 1 път
avatar
Stargate

Брой мнения : 199
Registration date : 06.08.2008
Age : 101
Местожителство : Умирай трудно

Вижте профила на потребителя http://www.septemvri23.com/

Върнете се в началото Go down

Re: Фармацeвтиката при капитализма

Писане  His Shadow on Чет Авг 21, 2008 3:31 pm

OMGWTF Човек излез от света на Лоут дисни.Как дете на 1 година ще може да зима собствено решени.И какво ми даваш примери с теб.Да не би да си се пресаидинiл на 1 годинка към 23 септември.Напълно некопетентно се изказа.И да разбирасе че никои не ги кара на сила.Бедноста може да те накара да робуваш но не и да продаваш детето си.Сещаш ли се за какво говоря.Родителска некопететност.Тук говорим за спасяване на човешки животи на така или иначе умиращите.Да се опиташ да помогнеш не е експлоатация.Тук и двете страни имат еднаква полза.И дума неможе да става да се сравнява с експлоатацията на труда кадете някои трупа пари за сметка на кървавия труд на някои.В този случай само една страна има полза.Ти дори не би могъл да дадеш пример как би било по комунистическо време.И ако тръгнеш да даваш кометар ще го изкривиш чак до вечното дерби ЦСКА- Левски.И братле стига с този хитлер стиga с теа фашисти.Кой ти разделя хората на кадърни и некадърни.Кви са теа филми каде се вкарваш та и мен ме караш да участвам.Една старана като е неkaдърна да се оправлява трябва да се оправлява от кадърна такава докато не се появат кадърни кадри от бившата некадърно оправлявана страна,който да заемат власта.Това само комунизма може да го направи щото за капитализма няма да има изгода.Но тук пак се изкривява темата.Моя савет е хората които са изостанали с времето да си будтнат напред часовника с 60 години.А относно отговора на пролетар ще кажа че капиталситите не раzделят хората на кадърни и некадърни полезни или безполезни.Там се дели на евтино и скъпо.Но за тези неща не им е мястото да се говорят тук.
avatar
His Shadow

Брой мнения : 9
Registration date : 11.08.2008
Age : 33
Местожителство : София

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Фармацeвтиката при капитализма

Писане  remsist on Чет Авг 21, 2008 11:28 pm

Ново 20 - откъде пък реши, че тези 4000 деца са "така или иначе умиращи"? Явно теб наистина не те вълнува, че фармацевтичните компании не просто експлоатират, а УБИВАТ деца в името на своите максимални печалби. Тук трябва да се говори не за спасяване, а за отнемане на човешки животи. И какво им помогат корпорациите? ДА си отидат по-бързо от този свят? Голяма помощ, няма що. Ти да не си реакламен агент на някоя фармацевтична компания? Ако не си, това ще бъде перфектната работа за теб - много добре умееш (напълно безсрамно!) да казваш на черното бяло - като истински учен слуга на капитала.
Моят "савет" е, ако си честен, да се откажеш да защитаваш капитала, да се откажеш да защитаваш убийствата на деца от фармацевтичните компании, и да кажеш ясно от коя страна на барикадата си - от тази на трудещите се или от тази на експлоататорите и убийците?
avatar
remsist

Брой мнения : 1136
Registration date : 06.08.2008

Вижте профила на потребителя http://www.septemvri23.com

Върнете се в началото Go down

Re: Фармацeвтиката при капитализма

Писане  His Shadow on Пет Авг 22, 2008 6:57 am

За да си пробаш лекарството на даден човек той трябва да е болен.Изобщо кои ти каза че те зимат здрави деца и си правят там некакви експеримети за да ги отрепат.Че са били некопетентни.И ако аз казвам на черното бяло то за теб всичко е черно.Ако незнаеш всички тези лекарсва кадето ти ги бият като малък ваксини и други такива лекарства за по специфично заболели деца са се произвели по тоя начин.Повечето съвремени направени от фармацефтичните корпораций.Така или иначе експериметни върхо хора винаги ще се правят.По добре приложи едно лекарство докато е в тестов вариант на 4000 деца отколкот на 400 хиляди пускайки го на пазара.И ако корпорацията избира индиците като най евтин вариант за да може да направи лекарството по евтино и по този начин да спаси стотици хиляди други, то при комунизма как ще е?Кой ще заеме мястото на експериментите.Бих искал да чуя отговор на този вапрос които го задавам за втори път.Аз мога да отговоря опирайки до системата на стария соц. строй.Няколко семейства от крайни бедни провинци на СССР ще им бъде предложено децата им да бъдат излекувани като след неуспешните опити и съответната смърт детето ще бъде върнато на родителите с предтекст че не е могло да бъде спасено.Всичко ще се държи в таина и народа няма да знае а ако родителите се обадят наи вероятно ще бъдат повикани на разпит от който няма да се върнат.В следствие пак жертва за другите, "за родино за сталино" и един голем (цензора) за опечаленото семейство.Какъв бил варианта в по перфекния соц. строй които бихем искали да построим като преходен период към комунизма.Понеже уж всичко трябва да е открито и да няма железни завеси правителството съобщава че има нужда от болни деца от еди каква си болест за опити на неразработени лекарства.В следствие себеотдаините истински комунистически настроени семейства дават децата си за благото на обществото,а хитрите егоцетрици изчакват резултата и си лекуват на сигорно децата.Резулта- пак някои изгаря(в тоя случай добрите),ако умре дете немогат да получат някакво по голямо обещетение от това което иначе би им дала корпорацията защото има ограничение на имуществото и нкои неможе да има кои знае какво повече от другия.Вследстви семействата се пишат като герои в държавен весник и се съобщават по телевизията, пият една студена "вода" и отиват да заравят сина си.Е при перфекния комунизъм(който можем да не го постигнем и след 1000 години) всички предостъват децатаси защото такава е ком. религията при което "жертвите" се определят по най-верояно някакъв жребей(съдба).Е ако опреличаваш беднотията като "пистолет до главата" на бедния да отдаде детето си( и въпреки всичко по негово желание) то при стария соц. строй надали ще имаш избор и изобщо ако може да се говори за избор ако благоволят да ти кажат.При новия соц. стой като пистолет се явява самата религия комунизъм и моралното задължение на примерните граждани(което е абсолютно същото като при варианр 1 на бедняка)(ти си решаваш но е желателно да си храниш вярата и гордоста).При перфекния комунизъм вече морала е 100% основани значи жертвата ще се определи от съдбата.Е тук може да раглеждаме това като по добър вариан защото тогава шанса твоето дете да изгори не се базира на 1милиарното население на индия а на 6 милиардното население на света но това е погледа от първо лице единтвено чило"АЗ" закоето и дума неможе да става в едно комунистическо общество кадето няма "АЗ" а "НИЕ".И пак жертвите ги има.Се същата работа само кадето всички сме щасливи щото има комунизъм.Happy end Smile.И пак изкривихме темата чак до Чепинци.Та да се върна някаде там.Ако аз разработя лекаство против спин но е още в тестов вариант след като съм го пробал на евтините животни и съм се оверил че всичко е наред и реша да го пробам на някои, е богами на теб ли ще го пробам кадето не си болен от спин или на болния.Кво ще спечеля пробаики на здрави.Само мога да разбера дали има странични ефекти но небих богъл да видя дали върши работа и дали спин клетките небиха синаправили защита в човешкия организъм.Е какво правя аз тогава освен губенне на пари и време.Аз съм корпорация парите са всичко а времето е пари.И ето тук е отговора.Тествам лекрството върху болен от спин.Еврика откриме америка.Самоче това компаните са си го открили отдавна ама нема кои да си навие часовника.Тук естествено знам че ще вмъкнеш някакъв отговор от рода ами опитите на препарати за еди кво си за стабилизиране(не лекуване) на здраве върхо здрави деца или варианта някоя пробна ваксина(логично върху здраво дете) да не успее и вкарания в него омалумощен вирос да се разрасне и да го убие, е щи кажа пак че те теа опити са наложителни във абсолютно всеки един строй за спасяването на стотици хиляди или дори милиони други.Тези опити са неизбежни самоче както дадох пример в соц. обществото семейството неполучава нищо кой знае какво повече ако изобщо получи.И само е въпрос на гледна точка кой ще бъде жертвата,И пак се повтарям.Това е 1% смъртност.Няма нищо перфекно и 100% безопасно при войната с болестите.Но 1% се приближава до перфекноста.Фармацефтичните корпорацйй ни правят услуга както на нас така и на тях избирайки най евтиния вариант за нещо крайно необходимо за спасяването на нашите животи, избирайки за "опитни заичета" така или иначе болните индици на които фирмата ще направи услуга ако ги излекува, вместо да умрът от болеста или от глад заедно със всички които са могли да спасат с лекарството.Естасвено както казах варианта(който вие толкова много желаете) да правят опити от богатите страни ще доведе до липса или ултра голяма себестоиност на лекаството при което, ако ти потрябва това лекарство дори да си продадеш апартамета или къщата(незнам какво имаш там) няма да ти стигнат парите да си го купиш.И ще седне да ревеш срещо капитализма и корпораците и да ги обвиняваш а същност най големия виновник ще са теа неправителствени организации и хората като теб(и то само защото няколко деца така или иначе умиращи от болес или глад немогат да жертват така или иначе загубения им живот па макар и с шанс дори и те самите да се оправят).Обаче човек разбира дадено нещо колко струва чак когато го загуби.Аз съм благодарен на фармацефтичните копаний, че ги има и се грижат за нас.Аз не съм заслепен от сляпа умраза към хората които живеят по добре от нас,защото мног от тях са чесни и са си изкарали парите с труд(сами можете да видите какви техники и какъв лукс има капиталистическия свят и то направени и измислени от самите тях а не от необразовани жители на третия свят макар и от части на техния непрофесионален труд) и знам какво би загубило човечеството без практиката на така или иначе неизбежното фармацефтично тестване.
avatar
His Shadow

Брой мнения : 9
Registration date : 11.08.2008
Age : 33
Местожителство : София

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Фармацeвтиката при капитализма

Писане  remsist on Пет Авг 22, 2008 1:12 pm

Първо да се разберем за лозунга: "За Родину, за Сталина" - ти знаеш ли кога той е бил употребяван? В боевете срещу хитлеро-фашистките агресори. Само фашисти и мерзавци могат да се подиграват като теб с тези свещени за съветския народ думи.

Второ, не съм чел в СССР при Сталин да са се правели експерименти с деца нито от "крайни бедни провинции" (откъде ги измисли тези "крайни" и "бедни" провинции?!?) нито от където и да е. Смятам, че ако хипотетично се беше случило такова нещо да умрат толкова деца след експеримент с лекарства, само най-лоши неща щяха да очакват "експериментаторите". Защото при социализма всеки човешки живот е ценен (за разлика от капиталистическия строй, който ти така усърдно защитаваш), още повече живота на децата (например в КНДР за децата казват, че са "единствената привилегирована класа").

Това че ти предпочиташ да лижеш подметките на собствениците на фармацевтичните компании, си е лично твой проблем. Но когато се самоопределяш за такъв техен апологет, моля те не си слагай аватар с Ленин, защото Ленин беше на страната на хората, а не на страната на капиталистите и проповядваше мир и братство между народите, а не геноцид срещу народите на бедните страни.

И последно, ти да не си троцкист?
avatar
remsist

Брой мнения : 1136
Registration date : 06.08.2008

Вижте профила на потребителя http://www.septemvri23.com

Върнете се в началото Go down

Re: Фармацeвтиката при капитализма

Писане  His Shadow on Пет Авг 22, 2008 3:33 pm

Е не напрово ме разби с кометарите си.Незнам да се смея ли да плачали.Ти нищо конкретно неказа.За теб абсолютно всичко е черно и несправедливо в капитализма а при социализма си вярваш че всичко ще e розово.Ти дори си вярваш че при стария соц строй всичко си е хубаво.Сам невиждаш иронията в израза "За родино за Сталино".Може и обидно да ти прозочи но великденския заек и дядо Коледа несъществуват.Как искаш да прочетеш нещо за съветския саюз като там книгите са си точно толкова маниполирани колкото капиталистическите нападки към СССР.И каде ще прочетеш като там е имало една голяма завеса и нищо никога не се е знаело.Поне на фармацефтичните корпорации им прави чест, че са отворени(поне доколкото може).А ако дори приемем че не са се правили опити върху деца то само може да затвърди некопетентноста на стария соц. строй.Защото неможеш да пуснеш в експлоатация лекарство без да се пробва на човек преди това.И я кажи по какво ще оределиш кога жертвите са много.Те немогат да се определят.Всичко зависи от сложноста на лекарството, от неината евентуална реакция с вируса и от мутаците на вируса.Или просто някои ще каже "абе има много жертви.1% е твърде много аде учените в затвора".Това може да е характерно само простотията на стария соц. строй кадето глупавия е влачил за носа кадърния и недай си боже кадърния да иска да се измъкне.В предишен коментар ме попита на чия страна съм.Е щи отговоря- аз съм на страната на това в което вярвам и ако утре бъдештото соц. правителство се оправлява от хора които само искат големи резултати(също като тъпия селянин псувашт пред телевизора фудболния си отбор давайки му акъл и очаквайки тои да е шампион или ако не "майката") то можеш да се досетиш в които отбор ще бъда.По добре мъртав комунизъм отколкот некадърно оправляван такъв.Ама какво ти говоря ти си глух и сляп.За теб още съществуват хора като Менгеле.В това няма никаква полза а само излишни скандали.Всичко се тества предварително върху животи(най малкот защото те са по евтиния вариант) но само с животни не става трбява и експеримет върху хора 100% задължителен.А както казах в първите си коментари можем само да гадаем в соц. строя какви биха били жертвите при същия експеримент.А според твоите твърдения разбирам, че човешкия живот е безценен.То тогава каде е разликата дали ще дадеш 1млн$ обештетение на американеца или примерно 20хиляди $ на индиеца(с които тои би живял също толкова добре).Според логиката и двете са експлоатаци.Което значи, че ние и децата ни са живи благодарение на експлоатация, така ли ?Или по скоро нестава дума за експлоатация а за хуманост и жертване,а ние просто завиждаме че така умразните ни американци примерно не си трепат уж своите.Както казах в предишишен пост ако това се случи децата ти умират заедно с американците а насичкото отгоре така или иначе умираштите от глад или болест деца в индия умират също, които можеха да ни спасат всички.И не ми отговори на въпроса какво ще е по различното при социализма.Какво ще получат повече родителите и каде се губи експлоатациата на човешки живот в уж перфекния строй.Единственото което чух е че ще има наказания.Е естествено това е наи-лесно, ние комунистите това правим наи добре- наказваме.Нормално за некадърно оправляван фалшив социализъм.Но заразлика от стария строй в които се съмнявам да са наказвали учените защото там са управлявали гласовете на управниците, то в това общество кадето ми го "описа с темите си" то управляващия глас ще е гласът на малумния народ с неговите големи претенци, розови очила и голямата кошница.Е кой учен ще си рискува бъдештето за такива хора.На него по изгодно ще му е да си седи просто някои учител или работник фабрика и да гледа сеира на другите.Ето ти една деградация на здравеопазването.Един голям фал който като нищо ще направим.И разбери едно докато при капиталима човешкото отношение няма значение - важен е само капитала, то в комунистическото общество отношението на хората един спрямо друк тяхния морал и така нататака са най- важни, защото всичко което правиш всяка капка пот на челото ти е за другите и абсолютно всичко е на добра воля.А най-сигорния начин една революция да се провали е да се очаква твърде много от нея.Такаче махни розовите очила и голямата кошница и гледай реално на нещата.Повече няма да споря с теб.То би било безмислено.Нека другите си кажат мнението.
avatar
His Shadow

Брой мнения : 9
Registration date : 11.08.2008
Age : 33
Местожителство : София

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Фармацeвтиката при капитализма

Писане  remsist on Пет Авг 22, 2008 5:12 pm

Добре, нека да видим какво ще кажат другите от форума, но аз се учудвам, че ти се отказваш от спора. Като гледам ти само заради него си влязъл във форума и само той те интересува, пък сега изведнъж се отказваш.

И за какво си влязъл тук, за да водиш антисъветска пропаганда и да ми разправяш, че в СССР всичко било манипулирано?

Да защитаваш капитализма?

Да защитаваш "правото" на "кадърните" държави да избиват народите на "некадърните" държави?

Да защитаваш есесовски практики като експерименти с деца?

Ако има някой, който е с розови очила, това си ти, защото дори убийствата на деца от буржоазните компании не ти прави впечатление и го смяташ за нещо "нормално"! Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad

Сега между другото чета една книга "СС в действие" и там се разказва как компанията ИГ Фарбен е правела експерименти с концлагеристи - изпробвала е нова ваксина срещу петнист тиф над 13-16 годишни деца-сираци (под предлог, че били сираци, а това за фашистите означавало, че са "негодни за работници", те били използвани за експерименти от ИГ "Фарбен") - но тези експерименти били толкова безчовечни, че един от участниците в тях отказал да участва, заявявайки, че той е есесовец, а не детеубиец... Виждате ли господине Хиз Шадоу колко сте изпаднали - дори тези изроди есесовците са били отвратени от опитите с невинни деца, а вие? Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad


Последната промяна е направена от remsist на Съб Авг 23, 2008 12:12 am; мнението е било променяно общо 1 път
avatar
remsist

Брой мнения : 1136
Registration date : 06.08.2008

Вижте профила на потребителя http://www.septemvri23.com

Върнете се в началото Go down

Re: Фармацeвтиката при капитализма

Писане  His Shadow on Пет Авг 22, 2008 8:36 pm

Отказвам се защото с навита грамофонна плоча даваща ми само примери с някакви си фашисти не се спори.Дървената ти философия е на MAX.За теб задължително всичко е най лошо когато е в света на капитализма.Сякаш си някакъв робот и някои ти е задал програма да търсиш материали за капитализма и да ги постваш с цел оплюване.Но нито те интересува дали тя е подходяшта нито каква би била комунистичеката алтернатива.Ти не може да даеш копетентен отговор каква е комунистическата алтернатива.Ти можеш да кажеш само "трябва" но не и как, и какви биха били последиците.За теб тези корпорации тестват само и идинсвено на здрави деца и то преди да са пробали на животни просто защото ти вярваш че теа са некви фашисти поздравяващи се със Зик Хайл.Ти гледаш от варианта на наи лошия и едновремно с това най малко вероятен случай.Като единствени ти отговор е че при комунизма няма да е така.Но не можеш да кажеш как би било и как ще се постигне.Значи да видиме, имаш праволинеино мислене, страшна дървена философия, некопетентност да се даде конкретен и задоволявашт отговор по темата изкривяваики я и дори писане на това какво съм или какво правя във форома.Тоест ти неставаш за спор а само за някава автоматична машинка за copy- paste на новини.И ако твоите очаквания са секи да кима с глава и да се сагласява като безволев човек и после да се имаш за герои или нещо подобно щи кажа че хората имат раширено мислен и немогат да бъдат като домашни кученца.И аз нямам намерение да бъда такова.Смятам че темата не и е мястото тука и неидвам да се зяждам а идвам за ралика от теб да расъждавам.Защото за разлика от концлагерите и стария соц. строй кадето всичко е покрито и засекретено то корпорацията е отворена и ако тя убива заради некадърност много хора това със сигорно ще се види и ще предизвика негативни мнения дори и скандали.Затова тя неможе да си позволи такава некомпетентнос и преди да си казал нещо тъпо от рода на че 49 са били много щи повторя че от 4142 това е към 1 % и не е много.Аман от неадекватни отговори аман от хуманисти мислешти се за такива но въпреки това неразличавайки се от масови обийци.Ако неска спаши едно дете забраняваики опитите върху него и лекарстово се спре или пусне на пазара не тествано ти убиваш хиляди ако не милиони за вбъдеште.Ще се изразя селски "Да се*ем на такава хуманост.Дедо Бог ще доиде и ще ни оправи с вълшебната си пръчица.И ако имаше способноста да расъждаваш нямаше да кажеш нито една от глупостите че съм защитавал капитализма или фашизма защото това е единствената тема на която не съм сагласен ако забелязваш.Или сигорно както очаквам ще си помислиш че съм влезна във форума и без да прочета другите теми съм започна направо тука?И тепърва ще почвам по другите.Бля бля бля.За всички които си мислят че стария соц. строй е бил рай, за всички които обвиняват само капиталзма за всички лоши работи по света, за всички които си милят че хитлер е жив и че има фашисти на власт ще кажа: "Събодете се от зимния сън навийте си часовниците и главити и влезте в крачка.Не ни трябва кучешки лай трябват ни отговори иначе ще си останем шепа"Аде сега другарьо Ремсист изкажи си мъката относно фашизма и измисли план как да убием хитлер и германските нацисти.Дорктор Менгеме те слуша clown
avatar
His Shadow

Брой мнения : 9
Registration date : 11.08.2008
Age : 33
Местожителство : София

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Фармацeвтиката при капитализма

Писане  remsist on Пет Авг 22, 2008 10:50 pm

Ти още колко коментара ще се "отказваш" от спора? Нали съм грамофонна плоча? нали само лая? нали те връщам 60 години назад? нали нямам никакъв план за бъдещето? Защо продължаваш да спориш с мен? Нали щяхме да видим какво ще кажат и другите участници във форума? Нека видим какво ще кажат те (а между другото някои вече го направиха)!

Иначе във форума има огромно количество теми, по които можеш да се изкажеш в защита на капитализма. Защо не пробваш някъде другаде?
avatar
remsist

Брой мнения : 1136
Registration date : 06.08.2008

Вижте профила на потребителя http://www.septemvri23.com

Върнете се в началото Go down

Re: Фармацeвтиката при капитализма

Писане  His Shadow on Съб Авг 23, 2008 12:21 am

Еми аз неспоря с теб.Само ти оговорям на въпросите.Не е учтиво да остават без отговор нали ?Относно защо не защитавам капитализма в другите теми ще ти отговоря - "защото невярвам в капитализма" аз не го защитавам.Защитавам това което е правилно тоест по скро неизбежно и критикувам несправедливите нападки дори и срещо връга си.Вярвам(или по скоро искам да има) в комунизма но невярвам че ще го постигнем с глупави теми като тази.Иначе относно голяма част от темите са си истина и съм съгласен и единсвената причина да ненапиша пост е това че няма смисал да поствам нещо от сорта "да такае да живее комунима или смърт за капитализма".Мисля че в сайт като този които трябва да обясни и покаже на яве лошите страни на каитализма и бъдештите творчески планове на комунизма, нямат място толкова бедни коментари jocolor

И да те някои направиха коментари но тези някои са трима.Което неизразява общото мнение а и за нещастите алдиторията е само то 16 регистрирани според това което забелязвам bounce
avatar
His Shadow

Брой мнения : 9
Registration date : 11.08.2008
Age : 33
Местожителство : София

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Фармацeвтиката при капитализма

Писане  remsist on Съб Авг 23, 2008 12:38 am

Аз и моите другари също критикуваме несправедливите нападки срещу врага (например когато просто се псува). Но аз лично не мога да понасям, когато някой, който се пише за комунист, напълно неуместно излиза в защита на капитализма (и по-специално фармацертичните компании) и то при наличие на такова чудовищно престъпление, каквото е експериментирането с деца!
Иначе ние си имаме прекрасна "алдитория" - 16 души комунисти могат да извършат чудеса! Стига обаче да не са комунисти само на думи и по аватар...
avatar
remsist

Брой мнения : 1136
Registration date : 06.08.2008

Вижте профила на потребителя http://www.septemvri23.com

Върнете се в началото Go down

Re: Фармацeвтиката при капитализма

Писане  Stargate on Съб Авг 23, 2008 11:50 am

Ako фармацевтичните компаний се грижеха за нас , защо животоспасяващи лекаства не са достъпни за работника ,а само за по-превигелированите ? Защо използват деца за опити вместо да тестват лекарствата си на животни ? Защо те оценят човешкият живот на 200$ ?!
За тях ние сме едни консуматори , а не хора ! Ние сме клиенти , но при продуктите който те предлагат рекламацията е смърт .


Последната промяна е направена от proletar на Съб Авг 23, 2008 10:06 pm; мнението е било променяно общо 1 път
avatar
Stargate

Брой мнения : 199
Registration date : 06.08.2008
Age : 101
Местожителство : Умирай трудно

Вижте профила на потребителя http://www.septemvri23.com/

Върнете се в началото Go down

Re: Фармацeвтиката при капитализма

Писане  Georgi91 on Съб Авг 23, 2008 1:59 pm

Другари, спорът е напълно излишен според мен. Аз лично като видя изключително неграмотно(да не говорим за некомпетентно) написаните мнения на "другаря" шедоу, не виждам никакъв смисъл да му се отговаря. Още повече, че няма никакъв срам да си слага аватар на Ленин, а да защитава върло капитализма и в частност фармацевтичните компании, които правят търговия с човешкото здраве и човешкия живот, да защитава избиването на невинни деца в полза на печалбата на тези компании и т.н.. Такива хора са ни единствено във вреда и ни срамят, като се наричат и те "комунисти". Според мен този "другар" няма място във форума.
avatar
Georgi91

Брой мнения : 102
Registration date : 14.08.2008

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Фармацeвтиката при капитализма

Писане  Den on Вто Авг 26, 2008 10:33 am

His Shadow написа:Aбе вие чететели какво пиша или само си философствате на собствени мисли.

Честно казано аз се отказах да чета всичко което си написал, защото толкова
ум-лети
си забъркал, че ми стана зле! Laughing

Den

Брой мнения : 124
Registration date : 07.08.2008

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Фармацeвтиката при капитализма

Писане  remsist on Пон Авг 17, 2009 11:56 pm

Фармацевтична компания сее смърт в Африка

14:25 16-08-2009

Румяна Божкова

Пфайзър плати 75 млн. долара за клинични тестове в Нигерия, погубили 11 деца

Фирдуси Мадаки е на 13 години. Тя има тъмна кожа, къдрава коса, стегната на малки плитчици, и големи черни очи. Фирдуси не ходи на училище като другите деца, нито играе с връстниците си. Момичето страда от тежко мозъчно увреждане, заради което не може да говори и да върви нормално.Синът на Мустафа Мохамед е на 16 години. Бавният говор, разфокусираният поглед и необичайна походка подсказват, че момчето е умствено изостанало.Общото между Фирдуси и сина на Мустафа, освен че и двамата живеят в нигерийския щат Кано, е, че те са част от група деца, участвали в оспорван медицински експеримент на американския фармацевтичен гигант "Пфайзър" в Нигерия в средата на 90-те години. Като тях има още десетки – ослепели, оглушели, парализирани, с мозъчни увреждания или просто мъртви.Преди броени дни бе обявено, че компанията е постигнала извънсъдебно споразумение с властите в щата Кано на стойност 75 млн. долара. Това е далеч по-малко от първоначалните искания на нигерийската страна за компенсации на стойност 2,75 млрд. долара. Трийсет и пет милиона от сумата ще бъдат обособени във фонд, предназначен за близките на жертвите. 10 млн. ще вземе щата Кано за покриване на разходите по делото, а останалите 30 млн. ще отидат за проекти в сферата на здравеопазването в Нигерия.
„Споразумението е в интерес и на двете страни, тъй като по този начин се избягват разходите от един продължителен съдебен процес и се позволява на страните да се съсредоточат върху своите основни мисии и бизнес планове”, се казва в общата декларация на нигерийските власти и "Пфайзър".„Ние сме особено доволни, че средствата от това споразумение ще бъдат насочени първо и главно към онези, които са се заразили с менингит през 1996 г. и които са участвали в клиничните изпитания по това време”, заяви ръководството на американския гигант.

Внимателната формулировка обаче не споменава нищо за вина или отговорност. "Пфайзър" никога не е признавал, че е нарушил етичните и правните норми с клиничните изпитания в Нигерия, при които починаха 11 деца, а десетки останаха с тежки умствени и физически увреждания.Споразумението слага край на дълга съдебна битка между нигерийските власти и фармацевтичната компания. Случаят датира от 1996 г., когато в Кано бушува епидемия от менингит, шарка и холера, взела над 15 хил. жертви. Нигерийската страна твърди, че "Пфайзър" е използвала епидемията, за да изпита свой нов антибиотик – „Трован” върху пеленачета и малки деца без знанието на семействата им и без одобрението на властите. От фармацевтичния гигант отричат обвиненията, като представят действията си като благотворителен жест, който целял да помогне на местните хора.Фактите обаче подсказват друго. Преди изпитанията в Нигерия през 1996 г. „Трован” никога не е бил даван орално на деца, главно заради опасенията от страничните му ефекти. Лекарството принадлежи към клас силни антибиотици, наречени квинилони, които могат да имат сериозни странични ефекти, включително белодробни проблеми. Въпреки това представители на фармацевтичния гигант привличат в тестовете си 200 нигерийски деца на възраст между 3 и 18 месеца в болница в Кано. Половината от тях получават пълна доза „Трован”, а на останалите е дадено друго утвърдено лекарство срещу менингит.Месец след изпитанията пет деца от групата, получавала „Трован”, и шест от контролната група умират. Това дава основание на компанията да обяви тестовете за успешни и да кандидатства за одобряването на лекарството в Съединените щати. Според американската фирма еднаквият брой смъртни случаи в двете групи е доказателство за ефикасността на нейния антибиотик, още повече, че без лечение смъртността от менингит сред децата е много по-висока. Семействата на жертвите обаче твърдят, че децата в контролната група са получавали по-ниски дози от утвърденото лекарство, отколкото обикновено се предписва, което е довело до фаталния изход сред тях.Близките казват още, че не са били информирани за тестовете - нещо, което американците отричат.

Въз основа на данните от проучването в Нигерия "Пфайзър" кандидатства „Трован” да бъде одобрен в САЩ за лечение на менингит у деца. По-късно обаче изтегля молбата си за такава употреба, след като Службата за контрол на храните и лекарствата (СКХЛ) открива сериозни нередности в клиничните изпитания. Все пак през 1997 г. "Пфайзър" получава лиценз за използването на антибиотика за 14 други заболявания, но без менингит. Две години по-късно СКХЛ ограничава драстично употребата на лекарството след поредица от случаи на белодробни проблеми в резултат от използването му.Скандалът с починалите и осакатените деца излезе на бял няколко години след самите тестове. През 2000 г. „Вашингтон пост” публикува резултатите от продължилото една година разследване за фармацевтични изпитания в развиващия се свят. Тогава мнозина нигерийци излязоха по улиците и настояха за разследване на случая. Властите създадоха специална комисия, която стигна до заключение, че от "Пфайзър" са нарушили законите на страната.През 2007 г. нигерийските централни власти и управата на щата Кано заведоха дело срещу фармацевтичния концерн по обвинение в престъпен заговор и умишлено причиняване на тежки вреди. Те настояваха общо за 9 млрд. долара обезщетение. Отделно семействата на пострадали деца също подадоха иск срещу компанията в американски съд.На пръв поглед постигнатото извънсъдебно споразумение между "Пфайзър" и властите в Кано изглежда като успех за нигерийската страна, но то едва ли ще подобри особено живота на семействата на Фирдуси Мадаки и на Мустафа Мохамед, които се борят ежедневно с мъката и мизерията. Още повече че нигерийското правителство си е спечелило отдавна слава като едно от най-корумпираните управления в света. Мнозина се опасяват, че милионите от обезщетението ще потънат в джобовете на управляващите.Междувременно скандалът около "Пфайзър" имаше и други мрачни последици. През 2003 г. под влиянието на разкритията за „Трован” много нигерийски семейства бойкотираха безплатна ваксина срещу детски паралич заради слухове, че това е заговор на западния свят за стерилизиране на мюсюлманското население.За да успокоят хората, властите в Кано се принудиха да спрат временно програмата за ваксинация и да изпратят дози от ваксината за тестове в чужбина. В резултат в Нигерия бе регистрирано рязко увеличаване на случаите на детски паралич. Макар година и половина по-късно ваксинацията да бе подновена, недоверието остава. Остават и десетките увредени деца, сега тийнейджъри, за да напомнят на западния свят, че моралът не e географски ограничено понятие.

http://www.novinar.net/?act=news&act1=det&stat=center&mater=MzAyNTsxMw==
avatar
remsist

Брой мнения : 1136
Registration date : 06.08.2008

Вижте профила на потребителя http://www.septemvri23.com

Върнете се в началото Go down

Re: Фармацeвтиката при капитализма

Писане  Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите