Революция - КОГА?!
+5
Христо Радевски
stalin73
Elizaveta
remsist
SovietScience
9 posters
Страница 1 от 1
Революция - КОГА?!
Кога според вас ще дойде новата революция? Аз мисля, че има съвсем реални шансове да стане през 2012, тъй като тогава уж го водят, че ще е края на света. Казват, че даже е възможно в някой държави да се стигне до бунтове и СВАЛЯНЕ НА ПРАВИТЕЛСТВА! Вие как мислите?
SovietScience- Брой мнения : 49
Registration date : 24.09.2009
Re: Революция - КОГА?!
Революция ще има, когато има обективни и особено субективни възможности за това. Ето сега, поради кризата има обективни възможности за революция, но липсва нейният основен субект - революционният авангард и революционна класа (работниците в момента само имат потенциала на революционна класа, иначе в момента са страдаща класа). Без субективни условия революция няма да е възможна и до 3012г. Така че вместо да си играем на прогнози, е по-добре да поработим върху въпроса за създаване на субективните условия за бъдещата революция
Революция-кога?
Да се говори за някаква конкретна година,когато революцията ще започне е крайно нереалистично!Всеки човек,който поне малко е запознат с история не може да не разбира,че революциите в глобален план не се извършват по график.За да се осъществи революционно преобразуване дори на някакво по-локално ниво са необходими редица фактори,от които лично според мен най-важен е начинът,по който пролетариатът ще възприеме идеологията и дали ще я издигне като свое верую.Защото революция не може да бъде извършена от абсолютно целия народ,а само от тези хора,които имат оформено класово съзнание т.e. само от една класа.Именно идеологията формира цялостн мироглед за света,формулира проблеми,предлага решения и мотивира за борба.Но същевременно една част от тази доктрина има динамичен характер,който й позволява да бъде в съзвучие с настоящия исорически момент.Точно тук се проявява ролята на истинския комунист-чрез политическото изкуство да запази баланса между ортодоксалната основа и онези нови елементи придаващи актуалност на идеята,и разбира се най-важното да приобщи колкото може повече хора към същината на социалните проблеми,които се опитваме да решим.И едва при условие,че взаимовръзката ''класа-идеология'' е напълно стабилна можем да разчитаме,че работникът няма да се изплаши щом замирише на барут и няма да се откаже от своята революционна кауза.
Elizaveta- Брой мнения : 8
Registration date : 20.05.2009
В такъв случай трябва по-силна пропаганда.
SovietScience- Брой мнения : 49
Registration date : 24.09.2009
Революция в делата е невъзможна без предшестващата е революция в душите и сърцата.
stalin73- Брой мнения : 14
Registration date : 31.08.2008
Тук идва и тънкият проблем, че реално субективните фактори, спомагат еднакво и монархо-фашистката сган, която се е навъдила. Тоест ние не само имаме нужда от катаклизъм в прогнилия капиталистически строй, но трябва и да изпреварим фашистите...
Христо Радевски- Брой мнения : 124
Registration date : 14.10.2009
Местожителство : НРБ
SovietScience написа:Кога според вас ще дойде новата революция? Аз мисля, че има съвсем реални шансове да стане през 2012, тъй като тогава уж го водят, че ще е края на света. Казват, че даже е възможно в някой държави да се стигне до бунтове и СВАЛЯНЕ НА ПРАВИТЕЛСТВА! Вие как мислите?
Ленин е отговорил на въпроса ти, още преди да го зададеш:
Владимир Илич Ленин написа:Социалистическата революция не е един единствен акт, не е една единствена битка на един единствен фронт, а цяла епоха на изострени класови конфликти, дълга редица от битки по всички фронтове, т.е. всички въпроси на икономиката и политиката, битки, които могат да завършат само с експроприиране на буржоазията.
В този смисъл революцията вече е започнала. Остава отворен въпросът кога ще завърши.
partizanin- Брой мнения : 154
Registration date : 06.10.2009
partizanin написа:SovietScience написа:Кога според вас ще дойде новата революция? Аз мисля, че има съвсем реални шансове да стане през 2012, тъй като тогава уж го водят, че ще е края на света. Казват, че даже е възможно в някой държави да се стигне до бунтове и СВАЛЯНЕ НА ПРАВИТЕЛСТВА! Вие как мислите?
Ленин е отговорил на въпроса ти, още преди да го зададеш:Владимир Илич Ленин написа:Социалистическата революция не е един единствен акт, не е една единствена битка на един единствен фронт, а цяла епоха на изострени класови конфликти, дълга редица от битки по всички фронтове, т.е. всички въпроси на икономиката и политиката, битки, които могат да завършат само с експроприиране на буржоазията.
В този смисъл революцията вече е започнала. Остава отворен въпросът кога ще завърши.
Партизанин, много навременем цитат от Ленин Добре, че ме подсети за него. Само ще допълня откъде е той - статията на "За лозунга "Европейски съединени щати"", написана през 1916г. Препоръчвам я на Soviet - тя до голяма степен дава отговор на неговия въпрос (като същевременно помага да се ориентираме и по още ред важни въпроси на настоящето)
proletar написа:От къде може да се намери тази статия?
Аз я имам на хартия, но нямам скенер, за да я сканирам . Ако можеш си намери христоматия по обществознание за 10-ти клас, аз оттам я прочетох. Всъщност нз дали я има в интернет, но ако намеря, ще ти пратя линк.
partizanin написа:proletar написа:От къде може да се намери тази статия?
Аз я имам на хартия, но нямам скенер, за да я сканирам . Ако можеш си намери христоматия по обществознание за 10-ти клас, аз оттам я прочетох. Всъщност нз дали я има в интернет, но ако намеря, ще ти пратя линк.
Meрси
proletar написа:От къде може да се намери тази статия?
Ето: http://septemvri23.com/Lenin_Za_Lozunga_Evropeiski_Sxedineni_Stati.htm
Точно в моента е начина да се направи революция,когато е криза работниците протестират и също железничарите,който могат да помагат с превоз и много други неща!!!
Стефан:Сталин- Брой мнения : 54
Registration date : 05.01.2009
В мометна няма наличност на революцонна ситуация, защото пролетариатът не е единен, няма силна комунистическа партия. Революционна ситуация е, когато върховете не могат да управляват повече така, а низините не искат (образно казано). За сега не само, че низините нямат нищо против да ни управляват капиталисти, но и самите капиталисти могат да се задържат още начело на държавата.
Научи какво значат субективен и обективен, че нещо взе да се объркваш.remsist написа:Революция ще има, когато има обективни и особено субективни възможности за това. Ето сега, поради кризата има обективни възможности за революция, но липсва нейният основен субект - революционният авангард и революционна класа (работниците в момента само имат потенциала на революционна класа, иначе в момента са страдаща класа). Без субективни условия революция няма да е възможна и до 3012г. Така че вместо да си играем на прогнози, е по-добре да поработим върху въпроса за създаване на субективните условия за бъдещата революция
WinstonChurchill- Брой мнения : 33
Registration date : 28.06.2010
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите