Анархистите
+7
asd
Stargate
partizanin
SovietScience
zearendil
remsist
Radioactive
11 posters
Страница 2 от 2
Страница 2 от 2 • 1, 2
ГЕРОИТЕ - АНАРХИСТИ
Единствената заслуга на борещите се и загинали анархисти от края на XIX и началото на XX в. е в това, че са показали как не трябва да се бори пролетариатът със своите врагове. Тогава на пролетариата му беше необходимо да опита и от анархизма за да го отрече като метод на борба, но днес от такава борба и нейните цели има нужда само буржоазията. На анархизма, като метод и цел на борбата, са се противопоставили такива колоси като Маркс и Енгелс, като Ленин.
Някога борбата на търсещите истината анархисти е била израз на горещо себеотрицание и жертвоготовност в името на нещо "както те са си мислели" по-хубаво за хората, затова поклон пред тях, но днес всяка неизяснена проповед водеща до анархизиране на идеите е враждебна на пролетарските цели и задачи!
Някога борбата на търсещите истината анархисти е била израз на горещо себеотрицание и жертвоготовност в името на нещо "както те са си мислели" по-хубаво за хората, затова поклон пред тях, но днес всяка неизяснена проповед водеща до анархизиране на идеите е враждебна на пролетарските цели и задачи!
Последната промяна е направена от sproletarski на Вто Ное 09, 2010 8:29 am; мнението е било променяно общо 1 път
sproletarski- Брой мнения : 210
Registration date : 26.11.2008
Re: Анархистите
Ти ме радваш, готин си Пиши си глупости щом те влече, не ми пречиш
Весо- Брой мнения : 23
Registration date : 31.08.2008
Re: Анархистите
пич,не че искам да се заяждам,но анархията е една мегаголяма утопия!Истинският комунизъм доста трудно би се осъществил,а за анархизъм да не говорим.Спред теб как си представяш нещата без пари,банки,държавни институции и да не продължавам.Самите хора имат нужди от банките,нали трябва да си взимат кредити.Ако премахнете банките ще стане като преди-с лихвари,които вместо 10процента лихва,ще ти слагат20.Това(безвластието) може би е осъщесвимо е някоя и друга комуна,но в световен мащаб е абсолютна утопия.Според теб хората готови ли са за такова нещо,имат ли подходящата ценностна система за да работят чесно и да не крадът и не лъжат.Весо написа:Ти ме радваш, готин си Пиши си глупости щом те влече, не ми пречиш
иначе не се нерви на спорелетарски,всеки има право на мнение,независимо на нас дали ни харесва.очаква отговор,яко някъде съм сбъркал,да кажеш.
Лъжене
На този етап е твърде вероятно да продължат да крадат и лъжат - затова е необходимо Възпитание - изкореняване! на
тези тенденции; сюблимирането им в съревнование в науката, спорта, ако щеш. А за банките - не разбрах... Може би като временно явление, ако е нужно да се премине през нещо като НЕП отново - но за това не съм аз, имащ компетенция в тази област.
Другари, престанете да се нападате, смятайки собствената си позиция за меродавна. Никой от нас не е енциклопедист на Революцията, не правете моята грешка на възгордяване тип "всезнайко". Нека да сме толерантни към становищата на останалите. Все пак нашето дело е общо, нашето дело е право! А за идеите - нека когато стане необходимо да подкрепим идеите си - пък, които са болшинство - да са в правото си.
тези тенденции; сюблимирането им в съревнование в науката, спорта, ако щеш. А за банките - не разбрах... Може би като временно явление, ако е нужно да се премине през нещо като НЕП отново - но за това не съм аз, имащ компетенция в тази област.
Другари, престанете да се нападате, смятайки собствената си позиция за меродавна. Никой от нас не е енциклопедист на Революцията, не правете моята грешка на възгордяване тип "всезнайко". Нека да сме толерантни към становищата на останалите. Все пак нашето дело е общо, нашето дело е право! А за идеите - нека когато стане необходимо да подкрепим идеите си - пък, които са болшинство - да са в правото си.
LiberteEgaliteFraternite- Брой мнения : 3
Registration date : 09.09.2011
Страница 2 от 2 • 1, 2
Страница 2 от 2
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите