Идейно-дискусионен клуб 23 СЕПТЕМВРИ
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Компартиите в България

+12
Den
Христо Радевски
partizanin
Надя
antikomunist_
септемврийка
Working Class
Stargate
Che Guevara
пешо
asd
remsist
16 posters

Страница 5 от 5 Previous  1, 2, 3, 4, 5

Go down

Компартиите в България - Page 5 Empty Re: Компартиите в България

Писане  Надя Съб Мар 27, 2010 9:48 am

remsist написа:
Другари комунисти, на 20 март 2010 год. се проведе ХХII- ят Конгрес на БКП.
- да си дойдем на думата: промени в програмата бяха ли обсъждани?
Да, бяха! Териториални претенции към съседните нам държави, БКП няма да има, в случай че един ден дойде на власт. Neutral
Надя
Надя

Брой мнения : 112
Registration date : 06.03.2010

Върнете се в началото Go down

Писане  разведчик Съб Мар 27, 2010 11:46 pm

sproletarski написа:
разведчик написа:Това за БСП е така, аз не го отричам. Никога не съм гласувал за тях, с изключение на последните парламентарни , където гласувах за Коалиция за България. И защо все пак гласувах за тях? Ами защото не се увличам толова по това какво ми се иска , а се съобразявам с реалното положение. Фашизмът настъпва, това са бандитските партии герб и дсб , атака, сдс. БСП е най малкото зло от тези които реално можеха да прескочат бариерата от 4 %.
И в момента народа вижда че бсп е било по доброто решение от герб,... Хората ще гласуват за истинска лява сила....
Мисля че в Нова Зора имаха формулирани принципи за създаване на единен ляв фронт. Трябва всички регистрирани бкп-та да се подпишат под тях. А който не ги приеме, да се знае че е съюзник на герб и фашистката олигархия. Дали поради глупост и късоглество или поради ангажименти все едно. просто той не изпълнява волята на народа за обединение на левите сили , а съдейства за разкол сред левите в услуга на дясната реакция.
"Разведчик" като теб трябва да разбира, че определяща за "бандитските партии герб и дсб , атака, сдс" е политиката на БСП. Живковистката БКП ги създаде като свой резерв за в случай когато хората започнат да се противопоставят на нейното главно протеже - БСП! Това, че едните показват леви символи, а други десни; това, че се лаят (за да се рекламират) една друга, не ги прави различни по отношение на главното - тяхната реакционна и антипролетарска същност! Това, че има някакви, приписващи си дясна политика партии, не олевява и не оневинява БСП. Главната вина на БСП е именно в привидната и лява същност! Точно това я прави по-опасна от всички останали буржоазни партии взети заедно. Ето например как е подвела и принудила да гласува за нея човек като тебе , който се самоопределя като комунист.
Но балъци, които пишейки се за комунисти да вярват на БСП вече почти няма!
Една от задачите на истинските комунисти е ежедневно и ежечастно да изобличават контрареволюционната същност на БСП!!!
Що се отнася до "Нова зора" това е един от опасно подвеждащите органи на БСП! Там за много неща се говори истината, но никога цялата истина! Заслепеният от това читател не вижда липсата на класово-пролетарска тенденция в констатациите (които и без това са известни на всички) и е готов да ръкопляска, и да подкрепя истинските господари на "Нова зора" - главната реакционна сила у нас - БСП!!!

sproletarski, мисля че твърде много робуваш на предразсъдъци и клишета за конспирации и заговори. значи "Живковистка БКП", заговор на БСП с другите още от преди 20 години,ала бала - глупости! Тази постановка много прилича на изтърканите фашистки заклинания срещу комунизма, пропагандирани още от Гьобелс, повтаряни до ден днешен. според тях Маркс е създал комунизма, бил е евреин и значи комунизма е еврейско дело , част от световния еврейски заговор срещу човечеството, който си върви от сътворението на света, и т.н.
Няма такива предопределящи световни конспитрации! Истината е че животът си тече, хората се променят и развиват и никой не може да ги програмира предварително.
Добре е да се огледаш малко в реалноста, да видиш как живеят хората днес и как живяха преди 1 година! Не може да се откъсваш от масите , да се капсулираш, да папагалстваш изтъркани клишета и да се смяташ за големия комунист.
И така, какво е положението днес? Хората губят реални социални придобивки! Нараства тежеста на здравното осигуряване, губят безплатната медицинска помощ, където я имаше. Намаляват се пенсии, заплати! Нагло се рекетират фирмите, поради което те уволняват работници и преминават в сивата икономика. Новата фашистка власт е бясна на социалната политика на Масларова, сатанизират я с поръчкови медии, преследват я продажни прокури с нелепи обвинения. Сатанизират Станишев, фабрикуват му нелепо дело за някъв нелеп доклад на Данс. Искат да свалят Президента, за това че показа как подлеца Дянков му се обяснява като путка на саме, а в същото време го клевети по национална медия. Саботират договорите с Русия.
Изобщо ако можеш да гледаш и виждаш реалноста, ще разбереш защо над 700 000 души гласувахме за Коалиция за България, въпреки агресивната клеветническа кампания срещу тях, по същество фашистка пропаганда.
Да и сега вместо да ми викаш че съм заблуден, трябва да признаеш че съм бил прав да гласувам за КБ. Поне сега, след като виждаш какво се случва.
Иначе за дървени философии и измукани конспирации може да си болтаеш колкото щеш. Но за мен това си е чист фашистки уклонизъм.

п.с. И през деветоюнския преврат 1923 в БКП са смятали че това не е тяхна битка, а на битка за власт между буржоазните партии. Обаче след месец се усещат, че това е фашистки преврат и признават грешката си . Да видим сега на някой " единствено правилни комунисти", колко време ще им трябва да се усетят.
Това че съм гласувал за някоя партия не значи че изцяло подкрепям политиката и. Днес гласувам за едни, утре може за други, това си е мое право ! И единственото право с което реално мога да влиая на събитията. Някои пък се мислят за най идеалните и единствено правилни политически вождове , но докато са обсебени от такива мисли, забравят да упражнят и най простото си право, което реално имат.

разведчик

Брой мнения : 24
Registration date : 13.05.2009

Писане  Georgi91 Нед Мар 28, 2010 12:22 am

"Новата фашистка власт е бясна на социалната политика на Масларова"

Другарю, на това социална политика ли му казваш? Сега ГЕРБ са достойни продължители на тази "социална" политика и излиза, че те са по-големи комунисти и от нас.
Georgi91
Georgi91

Брой мнения : 102
Registration date : 14.08.2008

Писане  never_surrender Вто Апр 06, 2010 12:30 pm

lordico написа:съгласен съм с декларацията, но много ме нерви тая крайна русофилия при ком партиите. Интересно ПБК дали щяха да пуснат такова обращение ако ПРО се инсталираше от Русия?

Не трябва да си русофил или германофил или там какъвто си искаш "фил",важно е да гледаш на нещата обективно!
never_surrender
never_surrender

Брой мнения : 139
Registration date : 31.10.2009

http://www.septemvri23.com

Писане  never_surrender Вто Апр 06, 2010 12:36 pm

Да, бяха! Териториални претенции към съседните нам държави, БКП няма да има, в случай че един ден дойде на власт. Neutral[/quote]

Е то оставаше и пенсиите да искат да превземат някоя съседна държава и да си върнем териториите!Тези пенсионерски партии не ги знам откъде успяват да говорят всякви глупости и да не направят нищо добро за обединението им,и без тва са хиляда партии:БКП,ПБК, ала бала,на спасов партията,а не знам си кой партията.Да земат да се обединят вместо да правят глупости!
never_surrender
never_surrender

Компартиите в България - Page 5 Empty ПРАВОТО ДА ПРОВОКИРАШ

Писане  sproletarski Чет Апр 08, 2010 8:36 am

разведчик написа:
Това че съм гласувал за някоя партия не значи че изцяло подкрепям политиката и. Днес гласувам за едни, утре може за други, това си е мое право ! И единственото право с което реално мога да влиая на събитията. Някои пък се мислят за най идеалните и единствено правилни политически вождове , но докато са обсебени от такива мисли, забравят да упражнят и най простото си право, което реално имат.
Само човек не знаещ какво иска (за да не кажа нещо по-лошо!), може да гласува за партия чиято политика не подкрепя! Вярно е, че правото на избор ти принадлежи, но когато говориш едно, правиш друго, а очакваш трето и на всичкото отгоре се мъчиш да убедиш останалите, че това е най-правилното, това говори или за лабилна психика, или за провокация! Да се хвали с това, че е гласувал за буржоазната БСП, може само провокатор!

Последната промяна е направена от sproletarski на Нед Авг 22, 2010 8:31 am; мнението е било променяно общо 1 път
sproletarski
sproletarski

Брой мнения : 210
Registration date : 26.11.2008

Писане  Stargate Чет Апр 08, 2010 9:35 am

sproletarski , не смятам ,че си прав . И ние имаме огромни идеологически различия с анархиститие на пример , но това не ни пречи да излезем с тях на митинг .
Stargate
Stargate

Брой мнения : 199
Registration date : 06.08.2008
Местожителство : Умирай трудно

http://www.septemvri23.com/

Писане  Надя Чет Апр 08, 2010 10:44 am

Брус Уилис написа:sproletarski , не смятам ,че си прав . И ние имаме огромни идеологически различия с анархиститие на пример , но това не ни пречи да излезем с тях на митинг .
Много даже е прав спролетарски, жалкото е, че малцина тук мислим като него. Но какво да се прави, заблудени хора винаги е имало и ще има.Neutral
Надя
Надя

Писане  asd Чет Апр 08, 2010 12:31 pm

Аман вече ако не мислиш като сполетарски значи си сектат или буржоазен слуга. Айде малко по-сериозно.

asd

Брой мнения : 214
Registration date : 07.08.2008

Писане  never_surrender Чет Апр 08, 2010 12:36 pm

lordico написа:Аман вече ако не мислиш като сполетарски значи си сектат или буржоазен слуга. Айде малко по-сериозно.
Какво означава сектат?
never_surrender
never_surrender

Писане  Надя Чет Апр 08, 2010 12:59 pm

lordico написа:Аман вече ако не мислиш като сполетарски значи си сектант или буржоазен слуга. Айде малко по-сериозно.
Така е, другарю, разбира се не е задължително всички да мислим като близнаци по абсолютно всички въпроси, но когато става дума за спазване на Устав и Програма на една партия, приети от делегати на Конгрес, различия са недопустими. В противен случай ние преставаме да бъдем съмишленици, а разномишленици. Можем да изслушаме, да уважим мнението на инакомислещия, но изобщо не сме длъжни да го приемем, ако то не е в унисон с Устава и Програмата на партията. Smile
Надя
Надя

Писане  разведчик Чет Апр 08, 2010 3:14 pm

Надя написа:
lordico написа:Аман вече ако не мислиш като сполетарски значи си сектант или буржоазен слуга. Айде малко по-сериозно.
Така е, другарю, разбира се не е задължително всички да мислим като близнаци по абсолютно всички въпроси, но когато става дума за спазване на Устав и Програма на една партия, приети от делегати на Конгрес ...
може ли от това място малко по подробно? Колко делегати има БКП, с каква квота се избират, то ест каква е членската маса. Защото е леко странно, ако случайно са над 1000, как така не могат да се явят на избори?
Какви цели имат, дали случайно знаят какво искат? Щото ваш активист пише, че аз не съм знаел какво искам.Сигурно пък вашата пария може да обясни какво иска?
гласувайки за КБ исках да се осъщяствят трите енергийни договора с Русия. И КБ да има по голямо влияние ,отколкото беше в предишното правителство. А то беше точно половината. Защото КБ не е управлявала сама ,а с още две партии- ндсв и дпс, които за мен са също толкова вредни колкото и днешните управляващи герб, атака ,дсб, сдс. Като цяло всички партизанстващи политикани след 1989 се опиваха да направят кариера в БСП . Но по некадърните отпаднаха, озлобиха се, създадода нови партии-седесета,десебета, гербове и прочие, и започнаха да търсят реванш. Съвсем очевидно е че кадрите в БСП са доста по кадърни и компетентни от всички останали. Това се вижда от трезвомислещите хора. И така, в общи линиии мисля че обяних защо съм гласувал за тях.
сега ако може и правоверните комунисти да обяснят за кого трябва да се гласува, още повече че те самите не се явяват на избори. И защо китикуват Нова Зора и Комунистическа Партия на България, че са в коалиция КБ? Ами предложете друг вариянт, реален и работещ.
Ако критикуваш- бъди готов да предложиш нещо по добро! Като предложиш нещо - бъди готов да участваш в изпълнението , да отчетеш резултати и да поемеш отговорност. - Й. В. Сталин

разведчик

Писане  Надя Чет Апр 08, 2010 4:12 pm

разведчик написа:
Надя написа:
Така е, другарю, разбира се не е задължително всички да мислим като близнаци по абсолютно всички въпроси, но когато става дума за спазване на Устав и Програма на една партия, приети от делегати на Конгрес ...
може ли от това място малко по подробно? Колко делегати има БКП, с каква квота се избират, то ест каква е членската маса. Защото е леко странно, ако случайно са над 1000, как така не могат да се явят на избори?
Какви цели имат, дали случайно знаят какво искат? Щото ваш активист пише, че аз не съм знаел какво искам.Сигурно пък вашата пария може да обясни какво иска?
гласувайки за КБ исках да се осъщяствят трите енергийни договора с Русия. И КБ да има по голямо влияние ,отколкото беше в предишното правителство. А то беше точно половината. Защото КБ не е управлявала сама ,а с още две партии- ндсв и дпс, които за мен са също толкова вредни колкото и днешните управляващи герб, атака ,дсб, сдс. Като цяло всички партизанстващи политикани след 1989 се опиваха да направят кариера в БСП . Но по некадърните отпаднаха, озлобиха се, създадода нови партии-седесета,десебета, гербове и прочие, и започнаха да търсят реванш. Съвсем очевидно е че кадрите в БСП са доста по кадърни и компетентни от всички останали. Това се вижда от трезвомислещите хора. И така, в общи линиии мисля че обяних защо съм гласувал за тях.
сега ако може и правоверните комунисти да обяснят за кого трябва да се гласува, още повече че те самите не се явяват на избори. И защо китикуват Нова Зора и Комунистическа Партия на България, че са в коалиция КБ? Ами предложете друг вариянт, реален и работещ.
Ако критикуваш- бъди готов да предложиш нещо по добро! Като предложиш нещо - бъди готов да участваш в изпълнението , да отчетеш резултати и да поемеш отговорност. - Й. В. Сталин
Вижте, другарю, аз говоря по принцип. Независимо в коя партия членува даден комунист, той е длъжен да спазва нейните програма и устав. А там достатъчно ясно е написано с кои партии може или не може да се влиза в коалиция и ако има решение партията да участва самостоятелно на избори, значи не би следвало да се подкрепя която и да е друга партия, освен представителите на партията, в която членуваш.. Ако стане така, че по една или друга причина не бъде допусната точно тази партия до избори, то тогава се обявява бойкот, а тези които не са съгласни с това,си гласуват по съвест за друга партия или коалиция. Разбира се досега тези хора не бяха наказвани(поне при нас бе така) тъй като няма как да се разбере в тъмната стаичка кой за кого е гласувал, винаги сме разчитали на съвестта на нашите членове и симпатизанти. Иначе Сталин е прав, моето предложение е, никакво отстъпление от правия път! Smile
Надя
Надя

Компартиите в България - Page 5 Empty АМАН ОТ НАХАЛНИ РАЗУЗНАВАЧИ

Писане  sproletarski Пет Апр 09, 2010 9:31 pm

разведчик написа:
може ли от това място малко по подробно? Колко делегати има БКП, с каква квота се избират, то ест каква е членската маса. Защото е леко странно, ако случайно са над 1000,
Бе, то бива нахалство във въпросите, ама чак толкова Evil or Very Mad
На тебе ти стига и това, че за БКП най-враждебна е БСП и нейните протежета, какъвто е БКС!
А що се отнася до единомислието, то е естествено необходимо за да се постигне нещо и определящ фактор при него е марксизма! Това, че в определен момент и на определено равнище комунисти и анархисти могат да си взаимодействат не пречи на това анархизмът да бъде критикуван!
sproletarski
sproletarski

Писане  разведчик Пет Апр 09, 2010 10:00 pm

sproletarski написа:
разведчик написа:
може ли от това място малко по подробно? Колко делегати има БКП, с каква квота се избират, то ест каква е членската маса. Защото е леко странно, ако случайно са над 1000,
На тебе ти стига и това, че за БКП най-враждебна е БСП и нейните протежета, какъвто е БКС!
А що се отнася до единомислието, то е естествено необходимо за да се постигне нещо и определящ фактор при него е марксизма! Това, че в определен момент и на определено равнище комунисти и анархисти могат да си взаимодействат не пречи на това анархизмът да бъде критикуван!
да, разузнаването работи , един файтон хора сте, някъде между 5-6 . Страшни конспиратори и разконспиратори, за вас всички останали за провокатори и шпиони. И за това сте превърнали името БКП в карикатура. Ами точно такива сте най-удобни на фашистите, които ви насъскват срещу бсп.

разведчик

Писане  Надя Съб Апр 10, 2010 10:31 am

разведчик написа:
sproletarski написа:
разведчик написа:
да, разузнаването работи , един файтон хора сте, някъде между 5-6 . Страшни конспиратори и разконспиратори, за вас всички останали за провокатори и шпиони. И за това сте превърнали името БКП в карикатура. Ами точно такива сте най-удобни на фашистите, които ви насъскват срещу бсп.
Грешиш, разведчик, само в този форум сме толкова. Very Happy
Надя
Надя

Компартиите в България - Page 5 Empty РАЗВЕДЧИК, НО НА КОГО?!

Писане  sproletarski Пон Апр 12, 2010 3:16 pm

разведчик написа:
Аве разведчик, ти като си ни броил какво току си пъхаш носа и постоянно питаш?! Laughing А за фашистката партия "Атака" всеки знае, че е продукт на БСП, създаден с цел да наплаши малцинствата, като ги накара да гласуват за единствената им "закрилница" - БСП monkey
sproletarski
sproletarski

Писане  never_surrender Вто Юни 01, 2010 4:22 pm

Трябва обединение на всички комунистически партии в една,но точно поради гореспоменатите причини това е почти невъзможно. Инае браво за темата!Но си мисля,че и е имало сигурно не един и два опита за обединение между компартиите,но не е станало, точно защото всеки се има за велик и не иска да отстъпва.
never_surrender
never_surrender

Писане  Sponsored content

Sponsored content

Страница 5 от 5 Previous  1, 2, 3, 4, 5

Върнете се в началото