Вълко Червенков
+5
never_surrender
Весо
Georgi91
sproletarski
Working Class
9 posters
Страница 2 от 2
Страница 2 от 2 • 1, 2
Ако на власт в България беше оставал Червенков социализмът можеше ли да просъществува?
Re: Вълко Червенков
Весо написа:Аз ви казах какви са фактите, вие ми вадите някакви документи, които по никакъв начин не могат да оборят моите доводи.
Ремсист, ако имаш сериозен подход към историята, в някои случаи трябва в много по-голяма степен да се довериш на документираните спомени, отколкото на официални документи. Още повече ако става въпрос за документи на партии като БКП, КПСС и прочие, които са известни с това, че десет пъти са пренаписвали собствената си история.
Да речем, за Руската революция от 1917г, кое е достоверното, книгата на Джон Рид или това което пише в "Краткия курс"?
В официциални документи по история на БКП, като партийни членове са вкарани и Шейтанов и Васил Икономов и даже Нешо Тумангелов - това вярно ли е?
Лордико, ваши поръчкови и ръководени от вън (Русия, Англия) терористи, взривяват Света Неделя с 500 души вътре, ти за един паметник се кахъриш...
Весо,
1. За пръв път чувам такова понятие "документирани спомени"
2. Краткият курс не е документ, а историческо изследване
3. За пръв път чувам не само някой да е пишел за Шейтанов или Икономов като за част от БКП, но и въобще не съм попадал където и да е да пише за тях.
4. Много добре знаеш, че атентатът в Св.Неделя не е дело на БКП
5. Темата е за Вълко Червенков, а не за историята на анархисткото движение.
Бях я забравил тая темичка...
А тези констатации от септември 1923г, писани в Москва, не можем ли да приемем като отчитане на дейност пред съветските другари, а за някои от "дейците" на БКП и пред оперативните началници? Някои от вас чел ли е протоколите от заседанието на Задграничното бюро на БКП в Москва през месец юни същата година? Там има много интересни неща, между другото и това, че ръководителят на софийската ЧК Вълко Червенков, казва, че е останал изненадан от убийството на генерал Георгиев, извършено от пряко подчинените му терористи, тоест резонен е въпросът тогава кой го е наредил и е осъществявал непосредственото ръководство на бойната група? И до днес не е ясно кой е издал заповедта да се пали фитила на 16 април, като отговорността се прехвърля на "ултралевичарите" във ВО, които обаче са мъртви и не са могли да се защитят.
Щом нещо е написано и подписано и се намира в архив (например този на ФАБ) за мен лично е документ. За вас с дипломите незнам какво е, а и не ме интересува.
В сборниците на убитите антифашисти, аз лично съм намерил имената на няколкостотин анархисти, които вашите истинолюбиви историци са "покръстили" като партийци или ремсисти.
Идеята и началната подготовка на атентата са дело на БКП, знаеш, че мишената първо са били Начев и ръковдството на ОБ. Атентата от 16 април е извършен с помоща на дейци на БКП, поставили се в услуга на империалистическите интереси на Съветска Русия и Англия, които в тогавашния момент, що се отнася до България, съвпадат.
Не се отклонявам от темата, а допълвам и разширявам.
"Фактически констатации" на Московското съвещание на партията с дата 6 септември 1923г.
А тези констатации от септември 1923г, писани в Москва, не можем ли да приемем като отчитане на дейност пред съветските другари, а за някои от "дейците" на БКП и пред оперативните началници? Някои от вас чел ли е протоколите от заседанието на Задграничното бюро на БКП в Москва през месец юни същата година? Там има много интересни неща, между другото и това, че ръководителят на софийската ЧК Вълко Червенков, казва, че е останал изненадан от убийството на генерал Георгиев, извършено от пряко подчинените му терористи, тоест резонен е въпросът тогава кой го е наредил и е осъществявал непосредственото ръководство на бойната група? И до днес не е ясно кой е издал заповедта да се пали фитила на 16 април, като отговорността се прехвърля на "ултралевичарите" във ВО, които обаче са мъртви и не са могли да се защитят.
За пръв път чувам такова понятие "документирани спомени"
Щом нещо е написано и подписано и се намира в архив (например този на ФАБ) за мен лично е документ. За вас с дипломите незнам какво е, а и не ме интересува.
Няма значение, в двете книги пише коренно различни неща за 1917. Кой лъже?Краткият курс не е документ, а историческо изследване
За пръв път чувам не само някой да е пишел за Шейтанов или Икономов като за част от БКП, но и въобще не съм попадал където и да е да пише за тях.
В сборниците на убитите антифашисти, аз лично съм намерил имената на няколкостотин анархисти, които вашите истинолюбиви историци са "покръстили" като партийци или ремсисти.
Много добре знаеш, че атентатът в Св.Неделя не е дело на БКП
Идеята и началната подготовка на атентата са дело на БКП, знаеш, че мишената първо са били Начев и ръковдството на ОБ. Атентата от 16 април е извършен с помоща на дейци на БКП, поставили се в услуга на империалистическите интереси на Съветска Русия и Англия, които в тогавашния момент, що се отнася до България, съвпадат.
Темата е за Вълко Червенков, а не за историята на анархисткото движение.
Не се отклонявам от темата, а допълвам и разширявам.
Весо- Брой мнения : 23
Registration date : 31.08.2008
ИЗВОДЪТ
И какъв трябва да бъде изводът - че да бъдеш комунист е нещо лошо и унизително! Изобщо старият буржоазен трик - методът на оплюването и преиначаването на историята!
Днес всяка антикомунистическа проповед е изгодна за буржоазията! Именно чрез разни течения, непризнаващи целите и задачите на работническата класа, каквото например е анархизмът, буржоазията постига една от главните си цели да обърква и дезорганизира пролетариата!
Една от задачите на организираният пролетариат е да разобличава пробуржоазната същност на анархизма днес!
Днес всяка антикомунистическа проповед е изгодна за буржоазията! Именно чрез разни течения, непризнаващи целите и задачите на работническата класа, каквото например е анархизмът, буржоазията постига една от главните си цели да обърква и дезорганизира пролетариата!
Една от задачите на организираният пролетариат е да разобличава пробуржоазната същност на анархизма днес!
sproletarski- Брой мнения : 210
Registration date : 26.11.2008
ЗА ДРУГАРИТЕ В СПОРА
Моят съвет е когато водим спор да имаме винаги наум като какъв се представя опонента и какъв е той в действителност!
От това кой е той можем да си направим извода каква идеология изповядва и къде точно, със или без умисъл, греши! Това ще покаже и защо му допадат лъжите за историята на комунистическото и работническото движение у нас и по света.
Историята , социологията и философията са науки които се обясняват винаги класово!
От това кой е той можем да си направим извода каква идеология изповядва и къде точно, със или без умисъл, греши! Това ще покаже и защо му допадат лъжите за историята на комунистическото и работническото движение у нас и по света.
Историята , социологията и философията са науки които се обясняват винаги класово!
Абе, кретен, точно в този момент ли намери да говориш простотии...
Весо- Брой мнения : 23
Registration date : 31.08.2008
Весо стига се зъби! Ако говориш за побоя нанесен на наши другари, то и за всеки посредственик ще е ясно, че не съм бил в течение! В къщи нямам ток, да не говорим за компютър. Когато изкарам някой лев си позволявам за кратко да отида в интернет клуб.Весо написа:Абе, кретен, точно в този момент ли намери да говориш простотии...
И все пак не съжалявам за нито една своя дума когато и да е казана тя! И особено "точно в този момент"!
Във връзка с инцидента - причина е нашата слаба организираност! Съдейки по досегашните данни това са били криминални типове, които срещу заплащане са готови да пребият и баща си! А когато някой им плаща означава, че някой се страхува от нас! Не е трудно да се досетим кой е този някой - фашизираната буржоазия! Не може да се очаква, че гадовете от различните фашистки котерии няма да вземат своите терористични мерки срещу "23 септември" с цел да сплашат хората му! Трябва да вземем съответните мерки за които не искам да пиша.
Другари, аз разбирам вашата мъка и желание за мъст, аз самият съм вбесен от станалото, но въпреки това не трябва да свеждаме нашите най-активни действия до терористични единоборства! Разберете веднъж завинаги на нас ни е необходима връзка с широките пролетарски маси! Само там е силата, сигурността и залога за победа!
Другари, това което ще ви споделя, ще ви прозвучи несериозно, но замислете се, кой има интерес да бъдат смачкани идеалистите, защото забележете, срещу останалите протестиращи няма насилие? Естествено бившите комунисти-живковисти. Тук анархистите нямат намеса, въпреки че с тях имаме големи различия, те не биха посегнали на идеалист. Неонацистите-лумпени са само изпълнителите, а истинските поръчители са други. Това са вечновраждуващите с идеалистите бивши партийци. Дано да греша.
Надя- Брой мнения : 112
Registration date : 06.03.2010
Страница 2 от 2 • 1, 2
Страница 2 от 2
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите